- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Dziewczyny co do pokarmu to teraz mi się jakoś dużo go "naprodukowało", że robi mi się zastój. Normalnie kluski czuje, a jak nacisnę na tą kluskę to pokarm aż tryska. Troszke jakby to chciało bolec, ale nie chce odciągac bo wtedy organizm myśli ze dziecko wypiło i produkuje jeszcze więcej. Macie jakies porady co z tym zrobic? Ostatnio stosowałam kapuste i pomogło ale dopiero po 2 dniach.
Śmieszne jest to karmienie, albo bardzo mało pokarmu - że dziecko było głodne, albo bardzo dużo, że przypadkowo ostatnio oczko Alusi zalałam, bo tak tryska.
siteczko ciekawie zapowiadają się te twoje plany na zdjęcia. Powiedz mi dostałaś inne zdjęcie od Alusi, wysłałam ci jakiś czas temu. Wtedy Alusia miała 1 dzień
Co do kupek to ktoś poruszył ten problem, nie pamiętam kto.
Ale my mamy wiecznie z tym problem. Wczoraj już Alusia tak płakała, bo 5 dni kupki nie robiła. I wiem ze bardzo, źle zrobiłam ale musiałam jej pomóc termometrem. Narobiła na 3 pampersy. I sama na pewno by nie zrobiła kupki, bo było to strasznie gęste.
Już nie wiem jak jej pomóc wiecznie mamy problemy z tymi kupkami
Staram się trzymac dietę, żeby łatwiej robiła kupki, ale już nie mam pojęcia co źle robie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
chasiami tak foteczka dotarła już jest wśród innych maluchów
czajusiątko proszę prześlij jeszcze raz fotkę, ponieważ nie została załączona do maila
Przypominam adres mail na który można wysyłać fotki pociech
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
mój synek ma już szelki pavlika nie są jakieś super ale da sie przezyć..mały chyba tez nie narzeka bo nie wiem czemu ale dzis cały dzien spi!!!od 10 do 14 potem od 14 30 do 15 i teraz od 17 do 18!!!boje sie ze mu sie noc z dniem pokręciła...ale przynajmniej jestem spokojna ze w tych szelkach nie jest mu niewygodnie bo gdyby miał płaczliwy dzień to z pewnością zgoniłabym to na te szelki....
co do biogai to nie wiem czy dużo pomaga może troszkę ale od wczoraj wieczora podajemy też esputikon czy cos takiego:) poza tym smarujemy go ciągle maściami na alergię ale jest tylko gorzej bo wysypka z twarzy przeniosła sie na cały brzuszek też...i jak go tu ciągle smarować skoro tych szelek najlepiej wogóle nie zdjemowac tylko na chwilke przy przebieraniu...zrobiło się trochę cieżko ale cóż podołamy....
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Dziękuję Wam za rady! Byłam z małą u pediatry, kazała mi na 3 dni odstawić mleka i sery i podawać kropelki biogaja, efekt taki, że 1 dzień - spokój, 2 dzień - kolka, 3-dzień mocne spanko, nie wiem, czy to ta dieta, czy co, ale po porodzie jadłam wszystko i było ok, a teraz po kloei wsyzstko odstawiam i stale jest coś nie tak, nie jam produktów mlecznych, nie piję soków, nie jem surowych owoców ani warzyw... i jeszcze mam anemię, ale co się tu dziwić, jak się nie je. Aha, jam słodycze, na które czekałam pół ciązy:)
PRzez weekend miałam gości i takich gości Wam wszystkim życzę. Była szwagierka z mężem i córką i nie dość, że sami się obsłużyli, jak Mała była absorbująca, to jeszcze szwagierka bardzo mi pomagała przy Natalce i właściwie goniła od swojej półrocznej córeczki do mojej i wiecie co, uczyłyśmy Natalkę zasypiać w łżóeczku i badzo mi się ten jej pomysła podoba, jest trochę zaciągnięty z tej ksiązki "Język niemowlą", którą chciałam po porodzie spalić na stosie, bo nic mi nie pasowało do mojego rytmu dnia, którego nie miałam. No ale, opiszę Wam tą "naukę. Otóż Natalka uwielbia się tulić i być noszona na rękach, ja też to uwielbiam, ale jak się tulimy 2-3 godz, to nic w domu nie mogę zrobić i dotychczas usypiałam ją na rękach i gdy zupełnie usnęła, to kładłam do łóżeczka, a teraz kładę ją na pół śpiącą i jeszcze przykrywam jej uszko pieluszką, którą nosimy ze sobą jak się tulimy i ona mną pachnie i maleńka zaczyna zasypiać sama, więc noszenie na rękach trwa nie 2-3 godz, tylko jakieś 15 min., a jesli płacze, to znów ją biorę, żeby czuła, że jej potrzby są ważne i potem znów odstawiam zanim zaśnie. Moja szwagierka tak nauczyła swoją córeczkę zasypiać.
Patys współczuję Mateuszkowi tych szeleczek, na szczęście jest to skuteczna metoda i po jakimś czasie można się ich pozbyć.
Chasiami też mam ostatnio sporo mleka, aż wkłądki nie pomagają, budzę się w mokrej piżamie albo czasem w dzień mam mokrą bluzkę.
Majka ja się poważnie zastanawiam, czy te wszystkie kropelki to nie jset jakiś kit, bo ja najpierw dawałam delicol, teraz biogaję, akolka raz jest, a raz jej nie ma... więc w sumie nie wiadomo i to chyba po prostu trzeba przezyć, choć nie jest łatwo patrzyć jak Maleństwo się wije z bólu i jest się bezradnym więc daje te kropelki i wmawiam sobie, że pomagają, a dodatkowo mausję brzuszek, klepię po pupce, owijam w kokonik i przykładam ciepłą pieluchę ogrzną żelazkiem...
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Widze,ze wiekszosc korzysta z weekendu Ja tez i dlatego mam chwilke,bo Bruno z tatusiem urzeduje Ciesze sie ,bo jak na razie nie krzyczy tzn. ze chyba kolka na razie zasnela Mam nadzieje,ze juz nie bedzie A ja sie zmagam teraz z nastepnym problemem laktacji tzn. w czwartek wieczorem w ostatniej chwili moj M musial jechac kupic laktator,bo ja stwierdzilam,ze Malemu wiecej cyca nie dam Jak go karmilam to normalnie plakalam tak mnie bolalo Bo mam sutki bardzo popekane,a przy moim glodomorku nie maja szans sie zagoic.W zeszly wtorek bylam na kontroli u poloznej i dostalam masc z antybiotykiem,ale jak Bruno ma gazy i sie prezy to jak je i go boli to tak gwaltownie sie szarpie,ze te moje piersi normoalnie nie moga sie zagoic.Teraz`przez dzien sciagam i mu daje przez butle taka podobna do piersi www.chicco.es/ProdottiChicco/SchedaProdo...0000040/Default.aspx
A w nocy mu daje normalnie,bo w nocy je mniej i spokojniej Juz widze poprawe,mam nadzieje,ze sie szybko zagoja i dam rade karmic naturalnie co dla mnie jest bardzo wazne Tylko nie wiedzialam,ze to karmienie takie bolesne,czasochlonne i w niektorych przypadkach tez kosztowne(butelki,laktatory,kapturki,massci...)No to sie wyzalilam
MADZIA wyprobuje ten sposob na usypianie Patys mi sie tak wydaje,ze Mateuszkowi te szelki nie przeszkadzaja,a Ty sie nie martw szybciutko mu nie beda juz potrzebne siteczko dostalas moja fotke? podoba mi sie Twoj pomysl buziaczki dla wszystkich mam i maluszkow
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
MADZIA7 U nas też różnie bywało z zasypianiem w łóżeczku, ale teraz najlepiej działa jak już karmie go w kocyku, później przenosząc bardziej okryje, położę i przykryje delikatnie jeszcze jednym kocykiem, położę jakąś pieluszkę przy buźce i śpi grzecznie Zwykle to zasypia przy cycu tyle że nie noszę później tylko co najmniej 15 min śpi sobie tak przy mnie, wtedy jestem pewna że przy przenoszeniu się nie obudzi
My wczoraj mieliśmy kiepską dobę - mały był bardzo marudny i mało co spał, tak na prawdę cisza była przy cycu lub śpiąc tak to wręcz krzyczał, płakał :| i nie mam pojęcia co mu było, bo przecież kolki tyle nie trwają, a bączki były, kupki też, więc nie mam pojęcia... a ta doba była super, dość elegancko spał w nocy, bo budził się co 2,5h na 0,5h cyca to w ciągu dnia był taki grzeczny, nawet udawało się go położyć np. w wózku i nie płakał jak to zwykle bywało, tylko gdzieś tam sobie patrzył
Jutro i we wtorek od 8:30-18:30 siedzę sama z małym... mam nadzieję że będzie taki grzeczny jak dzisiaj bo inaczej czeka mnie głodówka :/ bo on najlepiej to żeby go nosić, jak ma kiepski dzień... na szczęście w piątek byłam na kursie wiązania chusty i już sobie takową zamówiłam na allegro, pewnie będzie jakoś w środę to będziemy się nosić bo rewelacja gdy małego mam przy sobie i na dodatek dwie wolne ręce
Pozdrawiam wszystkie mamusie! Powodzenia!
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
przynajmniej mogę cos zrobić z Julką przy sobie:-) a ona tez uwielbia byc w niej noszona bo zawsze odwróci główkę na prawy
bok i wsłuchuje síe w bicie mojego serca:-) powiem ze chusta jest nawet zdrowsza dla noszących bo nie obciąża kręgosłupa
Tak poza tym to moje zdjecie doszło do Ciebie? Wysyłałam juz dawno i zapomnialam zapytać
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Co do chusty, miałam tylko obawy czy będę umiała ją wiązać, bo jakoś wydawało mi się to skomplikowane, ale po tym kursie jestem spokojniesza bo jak przy 1. wiązaniu miałam strach w oczach, a zwłaszcza jak już maluszek był w niej a tam nadal trzeba było coś naciągać i na koniec związać, tak kolejne wiązania były już lepsze, a od 3 już samodzielne całkowicie teraz tylko nie mogę się doczekać aż chusta przyjdzie i mój synek przytulasek będzie również lubił w niej przesiadywać
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
A jaką masz chustę? Bo ja zamówiłam polskiej firmy - allegro.pl/show_item.php?item=2704601403 - wolałam niemiecką, ale jest co najmniej 100 zł droższa :|
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do chusty to mam dokładnie taką, tylko ze zamawialam na innej aukcji gdzie byla 30zl tańsza
I powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolona i polecam je wszystkim mamusiom, których dzieci należą do "przytulasków"
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ania współczuje jak juz na spacerku maleństwo płakało zamiast grzecznie spać
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
ania współczuje spacerku ale życzonka dla Foilipka z okazji imieninek ))
ja szukam chusty dla bliźniąt może natknęłyście sie na coś takiego bo brakuje mi rak zwłaszcza jak chłopaki przeziębieni i tylko cały czas przyklejeni do mnie...
ostatnio mam przez nich glodówke bo sniadanie moge zjesc po 14.00 bo tak płaczą i marudza
(((
dziś chce jechac do pediatry bo chyba mamy skaze białkową i dlatego też płakulkają
Agnesssa mam prośbe co do tabelki to u mnie jest tylko Kajetan a Ksawcia brak.... (( a ja mam 2 chłopaków a nie jedno..:PPP
Wczoraj mąż do mnie powiedzia ł:
SZACUN DLA CIEBIE ŻONKA ŻE POTRAFISZ OGARNĄĆ ICH SAMA W TYGODNIU BEZ NICZYJEJ POMOCY BO JA NIE DAJE RADY JAK CIEBIE NIE MA 2 GODZINY....
Pozdtrowienia i buziaki od chłopaków dla forumowych cioć i kuzynów i kuzynek