- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Anulkato co robisz to wg mnie żadna miekkość, tak po prostu bywa, mi chodziło tylko o wisienie malucha przez cały dzień przy cycu albo na rączkach. a to, że jakiś czas pomarudzi i dajesz mu wypluwający smoczek, to da się żyć. Sama piszesz,ze był za ciężki by go nosić, więc wg mnie jest to rozsądne.
Zresztą każdy ma swoje metody wychowawcze.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
My z Alusią zazwyczaj dochodzimy do kompromisu Bo jeden dzień ma taki że chce być noszona, przytulana, a drugi dzień taki że chce tylko leżeć w swoim łóżeczko
Ale wieczory to ona sama sobie ułożyła. Pierwsze kąpiel potem cyc, a potem do łóżeczka i sama zasypia wyciszona I nawet jej niczego nie uczyłam.
A co do spania z nami to niestety nie ma takiej opcji bo mój mąż strasznie "trzepie" się w łóżku i by przytrzasnął małą i nawet by tego nie zauważył.
A co do zasypiania przy cycu, to u nas nie ma takiego czegoś Mała ma oczka jak pięciozłotówki jak pije cyca, a po takim karmieniu kłade ją do łóżeczka i zasypia sama (w nocy bo w dzień jest różnie).
A co do wagi to Alusia waży 6 kg
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
a bezstresowe wychowywanie to już przesada dla mnie, dziecko musi znać granice i ich przestrzegać, nie mozna pozwlać na wszystko bo wejdzie na głowę
Aniu zgadzam sie, że trzeba wybrać złoty środek, tylko każdy ten złoty środek ma w trochę innym miejscu
no i tak jak piszesz każdy ma swoje mwtody wychowawcze i zrobi jak bedzie uważał w końcu sam bedzie ponosił konsekwencje swoich decyzji w przyszłości
buziaki mamuśki i miłej nocki
mam jeszcze dynie do wydrązenia a potem trzeba iść spać póki dzieciaki ładnie chrapią
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Aniu zgadzam się z Tobą w 99%, ale też jestem "miękka" i żal mi moją Kruszynkę szkolić i odkłądać stale do łóżeczka i tak w nocy faktycznie nie ma problemu, bo jak zje to ją odkładam i śpi, ale w dzień to tak jak pisałam wymaga ciągłej uwagi więc po troszeczkę będę ją próbowała odkłądać, ale tak spokojnie i nie stale, bo cały czas mis się wydaje, że po 9 m-ach w brzuchu nadal potrzebuje dużo przytulania i mojej bliskości, ale im większa się robi tym ciężej ją tak nosić. Kupiłam już chustę, ale nie będę używać jej stale, tylko przez jakąś część dnia, w gorsze dni bądź gdy będziemy wychodzić bez wózka.
Baby faktycznie trzeba sobie samemu ustalić granice między troską i rozpieszczaniem a wymaaniem, mam nadzieję że łątwiej będzie jak Maleńka trochę podrośnie. W szkole nigdy nie miała problemów z byciem konsekwenstną, a przy własnym dziecku wszystko się zmienia i się trochę inaczej myśli.
Wczoraj na szczeście był lepszy dzionek. Była u mnie koleżanka i tak się wyluzowałam i odstresowałam, że chyba Mała to czuła, bo była spokojna i po kąpieli szybciutko zasnęła.
Co do tych nawilżaczy, my mamy tylko te kamionkowe i rano pryskamy kaloryfery wodą lub kłądziemy mokry ręcznik i się takie świeże powietrze robi no i zauważyliśmy, że mała nie lubi duchoty więc skręcamy trochę te kaloryfery i wietrzymy, położna zaleciła nam, żeby w domu było ok. 22 stp. i się tego trzymamy.
dobrego dzionka:)
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
zapomniałam sie wczoraj pochwalić, że dostałam od męża bukiecik róż czerwonych aż się popłakałam z wrażenia
jak mi sie uda to wrzucę Wam fotkę moich dyń
Madziu masz jakiś fajny przepis na zupę krem z dyni?
robiłam kiedyś jakąś wersję z neta ale moze Ty masz coś ciekawego
oki uciekam do Adiego, młoda śpi w chuście to mogę się nim zająć
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
A ją lubię jak sobie tak dyskutujemy bo widać ze ile mamus tyle opinii i wg mnie to prawidłowe
Maks zawsze zasypia przy cycku i wyciagam mu wtedy sutka i jak się nie budzi to do odbicia i do lozeczka a jak się budzi to dalej go karmienie. Ale też nie zawsze go odkładam bo w ciągu dnia uwielbiam jak mi zasypia na klatce piersiowej i tak z nim lezakuje Uwielbiam to też przed porodem zakładaliśmy ze będą zasady i ze będziemy się ich trzymać ale serce mi co innego podpowiada i się go słucham
A ją wczoraj przyjechałam do rodziców i to ciężarówką bo mój tata po nas przyjechał i powiem Wam ze tak mogę podróżować Maksiulek leżał w bujaczku więc na płasko a nie w tym nosidelku okropnym. Jak mykam do miasta to spoko ale prawie 3godziny jazdy to już trochę długo :/ Ciężko bylo się spakować na 5 dni bo wszystko trzeba zabrać i chyba na 5 razy do samochodu nosilismy
Buziaki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnessa ja też lubię jak wymieniamy się opiniami. Mną kieruje doświadczenie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ja je brałam przy karmieniu Adiego przez kilka miesięcy
Agnessa zgadza się fajnie jest pogadać o czymś konkretnym i wyrazić swoje zdanie a nie tylko nudne pisanie o pogodzie i robocie w domu przynajmniej coś sie dzieje na tym forum
a mam pytanie bo nie bardzo zrozumiałam... w jakim bujaczku jechał? na płasko?
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ania ją też chce się jakoś zabezpieczać a na prezerwatywy mam uczulenie Tylko ją znowu za jakieś 2, 3 lata chce się o drugie starać a teraz dwa lata nam zajęło zajście w ciążę więc hormonami też bym nie chciala się faszerowac no i bądź tu mądry
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
właśnie patrzyłam na ceny i są tańsze za ok 700zł mozna już dostać
Agnessa my o Adiego staralismy sie 1,5 roku a przy młodej udało się w pierwszym cyklu po ciąży jest dużo łatwiej, jesli nie czeka sie zbyt długo
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnessa baby ma rację, z drugim, może ci być łatwiej zajść w ciąże. Wcześniej może też byłaś zablokowana.
Ja mam już 41 lat więc obecnie czekam tylko na wnuki
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
miesiaczkowałam nieregularnie. Bywało ze 2miesiące okresu nie míalam :-P
A na drugie dziecko mam jeszcze czas tym bardziej ze jestem jeszcze młoda bo mam dopiero 23lata
ale myslalam zeby tak za 2 lata zacząć síe starać
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Baby to jest ten bujaczek a przy okazji nosidełko było obok dla porównania a Maksiu dostał w prezencie od chrzestnego taki nowszy i nie ma szans żeby małego tam położyć bo jest praktycznie pionowy