- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Ciuszki ze sklepu z używaną odzieżą-za czy przeciw
Ciuszki ze sklepu z używaną odzieżą-za czy przeciw
- kasia86
- Wylogowany
- budujemy zdania
i mówiłam siostrze że już niedługo to będzie podstawowy sklep do którego wchodzimy nie mam nic do ciuszków używanych...niektóre są naprawdę jak nowe..wystarczy porostu porządnie wyprać i jak nowe tak myślę że może nie będę kupować ubranek takich typowo niemowlęcych jak np body śpioszki czy kaftaniki bo to będę miała nowe. ale takie jakieś wypaśne sukieneczki sweterki czy bluzy itp to jak najbardziej TAK
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
- Kathi
- Wylogowany
- budujemy zdania
kathi, ale przecież i tak te rzeczy się pierze, więc ja nie wiedzę w tym nic złego. A jeśli można naprawdę dużo zaoszczędzić, to czemu nie.
ja nie napisałam, że to coś złego. Ja napisałam swoje zdanie. "Popolować" fajna sprawa, ale dla siebie, nie dla dziecka. Nie przestaje kogoś lubic tylko dlatego, że kupuje w lumpkach.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Można wyszukac super ciuszki, które są niezniszczone (bo dzidzia tego nie znosi), a przecież poplamionych nie trzeba kupowac. jak się wygotuje to przecież bakterie zginą. a kto wie czym "impregnowane" są nowe ciuszki w sklepach? a są na pewno, wystarczy je powąchac. jestem tylko przeciwna bucikom z lumpeksów.
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
a przecież w ciuchu nie trzeba kupować dzieciom odzieży noszonej bezpośrednio na ciałko (body, śpioszki)
ja dziś kupiłam extra spodenki jeansowe, bluzę i kamizelkę taka puchową w rozmiarze 68 wszystko firmy Next, jak nowe, żadnych śladów noszenia i zapłaciłam 9 zł.
- kolorowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kakasia20
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- kolorowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
- linta
- Wylogowany
- gaworzenie
- eash
- Wylogowany
- rozmowna
dziewczyny, mieszkam na wsi, a najblizej jest tylko male miasteczko i tez jakichs wielkich i super fajnych lumpków tam nie ma. ale niedawno otworzyli np. taki dyskont "Oskar" (sorry za przemycona reklame, ale uwazam, ze warto ), gdzie raz w tygodniu jest dostawa i szał w całym mieście, hehe powiem wam, że jak się ma czas i chęci na grzebanie, mozna wyszukać ubranka niemal nowe lub całkiem nowe (z metkami), w ogóle nie zniszczone, nie spłowiałe, nie poplamione, no - jak ze sklepu! a ceny: dla przykładu, wpadłam tam kiedyś na dosłownie 15 minut i kupiłam dwie pary ogrodniczek w rozmiarze 62, jedne z różowego sztruksu z haftem (kwiatki, motylki), drugie z granatowego dżinsu z haftem, jedne z nich były z h&m, a drugie już nie pamiętam... i za każde dałam 5zł. to są naprawdę porządnie wykonane ubranka, bez żadnych uszkodzeń, trwałych zabrudzeń lub innych zniszczeń i w sklepie nowe kosztują ok. 30zł za sztukę lub więcej. wszystkie oczywiście najpierw piore w najwyższej możliwej temperaturze i normalnym proszku, a potem drugi raz w proszku typu "Lovela" lub "Jelp" i prasuję. nigd by nie zgadł, że są z lumpeksu! nie uchowa sie na nich żadna bakteria czy zabrudzenie. a jaka oszczędność - mogę kupić dziecku 6 par takich spodenek zamiast jednej! oczywiście, w tej chwili jeszcze pracuję i mało mam czasu na grzebanie w lumpeksie, ale moja siostra, mama rocznego malucha, od początku ubiera go tylko w takich sklepach i muszę wam powiedzieć, że mały ma całą szafę świetnych, markowych, dobrze wykonanych ciuszków z dobrych materiałów, a siostra prawie tych zakupów nie odczuwa (za 50 - 100zł jest w stanie kupić całą reklamówę ciuszków). oczywiście - nigdy nie kupujemy rzeczy poplamionych, spranych, powyciąganych, z dziurami czy innymi uszkodzeniami, tylko te nowe lub niemal nowe, modne i gustowne
ja również, jak chyba wszystkie z nas, chciałabym dla mojego dziecka tego, co najlepsze, i gdybym była zamożniejsza, pewnie kupowałabym mu ubranka jedynie w super modnych galeriach w centrum Wrocławia, z górnych półek. ale jak sie nie ma worka pieniędzy, tylko niespłacone długi, to też można zadbać o malucha.
a dodatkowo - sobie też można co nieco w takich sklepach znaleźć, choć jakoś zawsze szkoda mi czasu i pieniędzy na siebie moja siostra ma kilka par ciążowych spodni stamtąd, każde za nie więcej niż 15zł, zwykle markowe (np. h&m, mothercare itp.).
- b_beatka4
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2