- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "Dziecko to uwidoczniona miłość"
Wróciłam do Was
U nas sprawa z bioderkami wyglądała tak:
Najpierw jak miał półtora miesiąca byliśmy na usg, wyszło ok, ale kontrola jak będzie miał 3,5 miesiąca, więc byliśmy wczoraj. Wszystko ok, ale coś tam jeszcze nie wyszło i kontrola znowu za półtora miesiąca. Niby dobrze, ale trzeba kontrolować.
Zaliczamy wszystkie dolegliwości okresu niemowlęcego sapka, reflux, ciemieniucha, odparzony tyłek do nadżerek, uczulenie na oliwkę (
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no i teraz wzmożone napięcie mięśniowe... kuchnia, co jeszcze nas spotka??
Ale trzymamy się. Dziś jedziemy do szpitala na kontrolę krwi i moczu (przez to zakażenie co miał jak miał 9 dni)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Któraś pytała o szczepienia... ja Kubę szczepię na wszystko bo od kwietnia idzie do żłobka. Wolę dmuchać na zimne niż potem latać po lekarzach, bo nie wiadomo co złapie...
MIa wszystkiego najlepszego dla Kacperka!! stoooooooooo laaaat!! stoooooooooooo laaaat!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mia1082
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
dzwonilam do lekarza i powiedziala ze jak na pierwszym usg ktore Kacper mial zaraz po urodzeniu wszystko bylo ok to nie musze chyba ze bardzo chce to wypisze mi skierowanie..... ale widze ze Kubus ma robione wiec chyba tez zrobie zeby mniec pewnosc ze nic sie nie dzieje
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak, ok, Kuba też miał ok, ale tam coś powinno się wykształcić właścnie w 3-4 miesiącu i to też ponoć trzeba skontrolować. Mnie tam lekarz goni więc jeżdżę na badania.
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
A dziś przyszła mi przesyłka z bebilonu.
Używacie do kąpieli tych emulsji oilatum lub emolium?
- Lennya
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam pytanie do mam chłopczyków. Czy zsuwacie skórkę na siusiaku przy kąpieli ? Ja zsuwałam ale się okazało że za słabo bo tylko do momentu aż zobaczę wylot cewki moczowej i się okazało że przez to zrobiła się stulejka. Pielęgniarka na wizycie powiedziała że mam tak zsuwać żeby było widać większość żołędzi że w tym wieku dzieci nie mają świadomości takiej i ból jest nieporównywalnie mniejszy bo inaczej jak będzie miał pięć lat to lekarz to na żywca rozerwie bo wbrew opiniom nie jest to zabieg chirurgiczny pod znieczuleniem. Powiedziała że mam się nie martwić jak coś pęknie i krew poleci wtedy psiknąć octeniseptem. A ja się zastanawiam czy na pewno tak to wygląda i trzeba tak męczyć malucha ? Mimo wszystko wydaje mi się że go to boli
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ona a dajesz mu coś do picia?? Im więcej dziecko wyppije tym łatwiej mu kupę zrobić, sprawdzone na własnym przykładzie, np. jak wypije tylko 100 ml herbatki na dzień to robi raz na dwa dni kupę, a jak koło 300 to raz dziennie jest obowiązkowa
- Lennya
- Wylogowany
- gaworzenie
- mia1082
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dark czy ty dalej karmisz piersia??? bo martwie sie teraz o kupki mowicie o jednej na dzien moj Kacper ma ze 4 na dzien czasem 5 ale jest na piersi a herbatki wypija zaledwie 20 do 30ml gora. Co do bioderek to poprosze o skierowanie dzieki za informacje.
Lennya co do tego siusiaka to tez sie zastanawiam przy kapaniu troche naciagam ale nie wiem czy dobrze. Troche mnie teraz wystraszylas ze nawet krew moze poleciec moze sa tu jakies bardziej doswiadczone dziewczyny
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :*
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
A jeśli chodzi o zsuwanie skórki to tez tylko troszkę zsuwam, bo jak mu kiedyś wzięłam mocniej to później miał tam czerwone przez dwa dni i się wystraszyłam. Jutro idę do pediatry pogadać na temat tych recept to muszę o to zapytać.
Kupię też dla synka kosmetyki Nivea, może skórka mu się poprawi.
Dziś dałam Igusiowi pierwszy raz kaszki do mleczka na noc i już śpi
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- nasze male wielkie szczescie :*** Julisia :)
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lennya
- Wylogowany
- gaworzenie
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do zębów to ja sama miałam osobiście pierwszego jak miałam 3 miesiące
Nie karmię piersią, niestety ale doprowadziła do tego kompetencja naszych lekarzy do tej pory nie mogę sobie tego wybaczyć, że tak łatwo się poddałam Kurcze, poczytałam ale zapomniałam co komu odpisać muszę jeszcze raz się wrócić i zedytować potem
Lennya a oilatum masz zwykłe czy soft?? Jaśli soft to nie chciałabyś sprzedać w jakiejś w mierę przystępnej cenie ??
Mia, jak dziecko jest na piersi to mogą być nawet po każdym karmieniu kupy więc cioesz się, że tylko 4-5 jest
No i znowu zapomniałam
Aha, jeszcze o zawstydzaniu chciałam napisać
Kuba zawsze się zawstydza u Pani doktor, jak mam go na rękach a Ona podchodzi to wciaska mi nos między piersi i nie wyciągnie dopóki nie odejdzie Pani doktor
Wrzucę Wam fotę mojego przystojniaka jak postanowił się wreszcie zacząć podnosić