BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011

12 lata 10 miesiąc temu #290321 przez ona19
Mamokuby kaszta z bobovity, ryżowa z bananami od 4 miesiąca. Dodałam wczoraj łyżeczkę do mleka Igusiowi o 19.30 i spał mi do siódmej rano.
Też się obawiałam, ale na razie jest ok, zobaczę jeszcze wieczorem, czy nie będzie go bolał brzuszek ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #290381 przez mia1082
Dziewczyny tez macie problem z wejsciem na forum mi udalo sie dopiero przez profil i moje posty :( mam nadzieje ze znow nam watek nie zniknie jak ten poprzedni :(

Dark dzieki bardzo ciesze sie niezmiernie :laugh: a Kubus sliczny :) dark moze wiesz bo dosc dlugo karmilas piersia czy to ze Kacper budzi mi sie czesto w nocy to moze byc przez malo tresciwy pokarm? Mial juz kilka dni takich ze budzil mi sie tylko raz w nozy a teraz znow co 2 godz. gorzej niz noworodek :huh:

Pisalyscie wczesniej o zabawkach ktore zajmuja Wasze maluchy ja wczoraj rozlozylam Kacperkowi mate edukacyjna i potrafi na niej lezec nawet i pol godzinki bez kwiekania :laugh: :laugh: :laugh: a to bardzo duzo na jego mozliwosci!

co do bialych dziaselek to sprawdze jak moj maly terroryta wstanie i dam Wam znac :laugh:

a oto i moj skarb:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290388 przez mia1082
nie dodalo moze teraz :( http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/kacper1.jpg[/img[img] www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attac...ges/kacper1.jpg[/img
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #290439 przez mamakuby
Ja forum zapisane mam w zakładkach i wchodzę bez problemu.
Śliczne macie dzieciaczki;*) Mia a Twój Kacperek nawet trochę mojego Kubusia mi przypomina:-)

12 lata 10 miesiąc temu #290465 przez mia1082
No i sprawdzialam tez ma takie biale dziaselka na dole ale z tylu. Tam mu chyba pierwsze zabki nie zaczna wychodzic ;)

mamakuby hehehe on na kazdym zdjeciu wyglada inaczej juz sie sama zaczelam zastanawiac jak to mozeliwe. Minkami sypie jak z rekawa jest taki kochany.....

12 lata 10 miesiąc temu #290620 przez Moni190
Cześć dziewczyny:-)Ale naskrobałyście,ale w końcu coś się dzieje :) My po chrzcinach było super,mała łezka w oku się zakręciła :blush: Poza tym ksiądz szybko i rzeczowo załatwił nas,było trochę smiechu.Mój mąż zamiast powiedziec że na imię dajemu mu Łukasz Marek to powiedział samo Marek-tak to jest jak się nie idzie na nauki,he ;) Teraz będe miała może trochę wiecej czasu bo moja psiapsiuła leci spowrotem :( Smutno mi :(
Tydzień temu bylismy na szczepieniu troszkę marudził ale nie było tak żle,a najlepsze że pediatra powiedziała mi że ma AZS :dry: Zdziwila się że dermatolog twierdziła że to wyprysk,no i musimy używać szamponu i płynu do kąpieli oliatum.Na buzie daje mu jednak krem emolium jak go wykończe też mam oliatum kupic.Ale i tak musimy isc do dermatologa bo bez masci sie nie obejdzie ale na pewno do innego.
Jeśli chodzi o wstydliwość u mojego synka nie ma tego śmieje sie gada do wszystkich,bezwstydny jest :)
Ja teraz daje kleik do jedzenia,od paru dni po troszku i teraz do kazdego karmienia łyzeczke.Z 200ml je 160ml,a niedziele zaczynamy jesc ziemniaka bo od tego na kazała zacząć pediatra-juz nie moge sie doczekac :)
Mój maluszek dziąsełka białe ma od urodzenia więc nie wiem na czym to polega :unsure:
mia1082 Sliczności :kiss:
darkdream89 Witamy z powrotem,nie przejmuj się teściową to tępy gatunek :silly:
Piszecie o usg a u nas nic takiego nie było,w ogóle nie miał. Miałam cos jeszcze napisać ale zapomniałam-skleroza :P A oto mój prawie 4 miesieczny książe ze swoim wiernym przyjacielem :kiss:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #290654 przez ona19
Moni190 Jaki już duży chłopak z Twojego Łukaszka ;)
Mój Iguś też ma niby AZS, i ciągle mamy problemy z receptami. Byłam dziś u pediatry, bo już mnie to zaczyna wkurzać, wychodzi na to, że ona się boi wypisać receptę ze zniżką, żeby nie brać na siebie odpowiedzialności. A dowiedziałam się, że pediatra może wypisać zniżkę nawet bez zaświadczenia od alergologa tylko musi to uzasadnić, mojej pani dr widocznie się nie chce. Po prostu szok.
Jeszcze na dodatek w rejestracji chcieli mnie oszukać na 10zł. Ostatnio brakło mi do szczepionki na rota (bo miałam nie szczepić, a w końcu zaszczepiłam i nie byłam przygotowana finansowo) brakowało mi 50zł, a pani położna zapisała przy karcie Igusia 60zł. Myśli, że jakaś głupia jestem i im oddam więcej.
Zaczęłam się poważnie zastanawiać nad zmianą przychodni i pediatry.

Dziś poszłam po skierowanie do alergologa, jutro zarejestruje synka w innym mieście, bo u nas nie ma alergologa... Dużo by pisać ;)

12 lata 10 miesiąc temu #290675 przez Moni190
Strasznie mi rosnie ciuchy na 68 zaczynają być w sam raz a nie które za krótkie :) Zastanawiam się jaki wysoki bedzie ja mam 160 maz 186,śmiejemy się że koszykarz bedzie ;)
ona19 pisałam ci że cos nie tak z tymi receptami,w ciula sobie leci.Ja nie musze miec zadnego zaswiadczenia normalnie mi wypisała lekarka,zmien lekarza na pewno na dobre Ci wyjdzie.Moja lekarka sie pomyliła z oznaczeniami i na pisała na recepcie ze dziecko nieubezpieczone ale przychodnie mam pod nosem i zalatwiłam na miejscu.Musiało sie cos pokićkać tej położnej ;)

12 lata 10 miesiąc temu #290867 przez mia1082
moni190 to tak jak Kacper spiochy na 68 juz za male a dopiero co skonczyl 3 miesiace... a Łukaszek cudny :laugh:

ale macie jaja z tymi receptami dobrze ze my na piersi jestesmy bo ja tez mieszkam na takim zadupiu ze jakbym miala po 3 razy za jedna rzecza jezdzic to moasakra :( trzymam kciuki zeby udalo sie wszystko zalatwic...

my dzis wyjezdzamy na slask bo w niedziele chrzciny.....

12 lata 10 miesiąc temu #291105 przez mamakuby
Dzień dobry:-)
Jak podajecie witaminę D3 maluszkom? Dodajecie ją do herbatki?

12 lata 10 miesiąc temu #291160 przez darkdream89
Mia nie ma czegoś takiego jak mało wartościowy pokarm. Kazdy kobiecy pokarm jest o wiele bardzie wartościowy niż butla. Poza tym Kuba mi zaczął przesypiać całe noce jeszcze jak był na piersi. to zależy od indywidualnego rytmu dziecka. Mój Kuba na chwilę obecną jak zasypia o 21 to budzi się na papu dopiero o 9 rano :D Chyba trza się wybrać na kolanach do częstochowy:P
Myślę, że u nas zaważyło to, że ja od samego początku konsekwentnie kąpiel, butla, bajeczka i nyny. Od pewnego czasu zaczął się ze mnie wysmiewać jak mu czytałam :P Więc po prostu po jedzonku kładę go do łóżeczka (zanim zaśnie), wychodzę z pokoju, gaszę światło i zamykam drzwi. I po 10 minutach wchodzę a Kubuś śpi i tak już do rana :) Tylko też pilnuję, że wieczorem jak zasypia jest absolutna cisza, żadnego zmywania naczyń (najwyżej zostają na rano do mycia) nic, nic. Z reguły jest tak, że mąż już śpi też o 21 więc ja sama sobie siedzę po cichutku na laptopie :D a w dzień już normalnie wszystko robię jak drzemie.
Ja nie podaję witaminy D3.
Moni to i tak jest niezły Twój Mąż :D ja jak zostawiałam mleczko Kubusiowi jak był w szpitalu jako noworodek to mówiłam że dla "Łukasza" bo mąż ma na imię Łukasz:P a o 3 rano naprawdę potrafiłam gadać głupoty :P Szczytem był jak przyjechałam właśnie o 2.40 taka zaspana i powiedziałam, że przywiozłam mężowi piwo :P Bogu dzięki pielęgniarka załapała o co chodzi i spytała jak się dziecko nazywa :P

Od wtorku zaczynamy z Kubusiem rehabilitację. Trzymajcie kciuki za szybkie efekty :)
A od dzisz Kuba przyjmuje żelazo bo od dwóch miesięcy mu się utrzymuje anemia... zobaczemy jakie będą kupsztalowe sprawy po tym żelazie bo za tydzień chciałam przejść na zwykłe bebiko też bo cena bebilonu mnie wykończy :dry: Tym bardziej, że ostatnio to u nas bidaaaa... aż piszczy... :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #291162 przez ona19
Ja nie daję w ogóle, bo pediatra mi nie kazała, powiedziała, ze w mleku modyf. są wystarczające witamin, ale nie wiem sama ,czy powinnam znów zacząć dawać czy nie.

12 lata 10 miesiąc temu #291163 przez darkdream89
Mnie to samo pediatra powiedziała, więc coś chyba w tym jest :)

12 lata 10 miesiąc temu #291264 przez mamakuby
A mnie za każdym razem lekarz pyta, czy mamy jeszcze wit.D3 czy przepisać :dry: Sama już nie wiem...

12 lata 10 miesiąc temu #291474 przez Moni190
Hej!mia1082 Dzięki :)
Dziewczyny ja wiem że nie ważne czy karmi się piersią czy mlekiem modyf.daje się witaminę D3,to wit.K nie daje się przy karmieniu mlekiem modyf.Ja mam kropelki daje na łyżeczkę i do buzi :)
darkdream89 też niezły zakręt z ciebie ;) Biedny ten twój maluszek,ale jak teraz chorowity to jako dorosły bedzie z niego okaz zdrowia :)
Dziewczyny dzisiaj zauważyłam że na dziąsełkach z przodu mojemu synkowi pojawiły się dwie białe plamki-wypukłe.Zaczynamy ząbkować :woohoo: Może dlatego jest taki marudny momentami i wczoraj miał 37.1.Fajnie to wygląda :) Tam nie miał białych dziąsełek,więc wiem że to ząbki zresztą widać.Zmagamy też się od 2 dni z katarkiem,chyba na chrzcinach sie zaprawił bo była brzydka pogoda a w kościele zimno a czapke trzeba było zdjąć.Ale juz nie panikuje jak wczesniej,teraz na spokojnie ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka