- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też się obawiałam, ale na razie jest ok, zobaczę jeszcze wieczorem, czy nie będzie go bolał brzuszek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mia1082
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Dark dzieki bardzo ciesze sie niezmiernie a Kubus sliczny dark moze wiesz bo dosc dlugo karmilas piersia czy to ze Kacper budzi mi sie czesto w nocy to moze byc przez malo tresciwy pokarm? Mial juz kilka dni takich ze budzil mi sie tylko raz w nozy a teraz znow co 2 godz. gorzej niz noworodek
Pisalyscie wczesniej o zabawkach ktore zajmuja Wasze maluchy ja wczoraj rozlozylam Kacperkowi mate edukacyjna i potrafi na niej lezec nawet i pol godzinki bez kwiekania a to bardzo duzo na jego mozliwosci!
co do bialych dziaselek to sprawdze jak moj maly terroryta wstanie i dam Wam znac
a oto i moj skarb:
- mia1082
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :*
Śliczne macie dzieciaczki;*) Mia a Twój Kacperek nawet trochę mojego Kubusia mi przypomina:-)
- mia1082
- Wylogowany
- budujemy zdania
mamakuby hehehe on na kazdym zdjeciu wyglada inaczej juz sie sama zaczelam zastanawiac jak to mozeliwe. Minkami sypie jak z rekawa jest taki kochany.....
- Moni190
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tydzień temu bylismy na szczepieniu troszkę marudził ale nie było tak żle,a najlepsze że pediatra powiedziała mi że ma AZS Zdziwila się że dermatolog twierdziła że to wyprysk,no i musimy używać szamponu i płynu do kąpieli oliatum.Na buzie daje mu jednak krem emolium jak go wykończe też mam oliatum kupic.Ale i tak musimy isc do dermatologa bo bez masci sie nie obejdzie ale na pewno do innego.
Jeśli chodzi o wstydliwość u mojego synka nie ma tego śmieje sie gada do wszystkich,bezwstydny jest
Ja teraz daje kleik do jedzenia,od paru dni po troszku i teraz do kazdego karmienia łyzeczke.Z 200ml je 160ml,a niedziele zaczynamy jesc ziemniaka bo od tego na kazała zacząć pediatra-juz nie moge sie doczekac
Mój maluszek dziąsełka białe ma od urodzenia więc nie wiem na czym to polega
mia1082 Sliczności
darkdream89 Witamy z powrotem,nie przejmuj się teściową to tępy gatunek
Piszecie o usg a u nas nic takiego nie było,w ogóle nie miał. Miałam cos jeszcze napisać ale zapomniałam-skleroza A oto mój prawie 4 miesieczny książe ze swoim wiernym przyjacielem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój Iguś też ma niby AZS, i ciągle mamy problemy z receptami. Byłam dziś u pediatry, bo już mnie to zaczyna wkurzać, wychodzi na to, że ona się boi wypisać receptę ze zniżką, żeby nie brać na siebie odpowiedzialności. A dowiedziałam się, że pediatra może wypisać zniżkę nawet bez zaświadczenia od alergologa tylko musi to uzasadnić, mojej pani dr widocznie się nie chce. Po prostu szok.
Jeszcze na dodatek w rejestracji chcieli mnie oszukać na 10zł. Ostatnio brakło mi do szczepionki na rota (bo miałam nie szczepić, a w końcu zaszczepiłam i nie byłam przygotowana finansowo) brakowało mi 50zł, a pani położna zapisała przy karcie Igusia 60zł. Myśli, że jakaś głupia jestem i im oddam więcej.
Zaczęłam się poważnie zastanawiać nad zmianą przychodni i pediatry.
Dziś poszłam po skierowanie do alergologa, jutro zarejestruje synka w innym mieście, bo u nas nie ma alergologa... Dużo by pisać
- Moni190
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ona19 pisałam ci że cos nie tak z tymi receptami,w ciula sobie leci.Ja nie musze miec zadnego zaswiadczenia normalnie mi wypisała lekarka,zmien lekarza na pewno na dobre Ci wyjdzie.Moja lekarka sie pomyliła z oznaczeniami i na pisała na recepcie ze dziecko nieubezpieczone ale przychodnie mam pod nosem i zalatwiłam na miejscu.Musiało sie cos pokićkać tej położnej
- mia1082
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale macie jaja z tymi receptami dobrze ze my na piersi jestesmy bo ja tez mieszkam na takim zadupiu ze jakbym miala po 3 razy za jedna rzecza jezdzic to moasakra trzymam kciuki zeby udalo sie wszystko zalatwic...
my dzis wyjezdzamy na slask bo w niedziele chrzciny.....
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak podajecie witaminę D3 maluszkom? Dodajecie ją do herbatki?
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "Dziecko to uwidoczniona miłość"
- Otrzymane podziękowania: 2
Myślę, że u nas zaważyło to, że ja od samego początku konsekwentnie kąpiel, butla, bajeczka i nyny. Od pewnego czasu zaczął się ze mnie wysmiewać jak mu czytałam Więc po prostu po jedzonku kładę go do łóżeczka (zanim zaśnie), wychodzę z pokoju, gaszę światło i zamykam drzwi. I po 10 minutach wchodzę a Kubuś śpi i tak już do rana Tylko też pilnuję, że wieczorem jak zasypia jest absolutna cisza, żadnego zmywania naczyń (najwyżej zostają na rano do mycia) nic, nic. Z reguły jest tak, że mąż już śpi też o 21 więc ja sama sobie siedzę po cichutku na laptopie a w dzień już normalnie wszystko robię jak drzemie.
Ja nie podaję witaminy D3.
Moni to i tak jest niezły Twój Mąż ja jak zostawiałam mleczko Kubusiowi jak był w szpitalu jako noworodek to mówiłam że dla "Łukasza" bo mąż ma na imię Łukasz:P a o 3 rano naprawdę potrafiłam gadać głupoty Szczytem był jak przyjechałam właśnie o 2.40 taka zaspana i powiedziałam, że przywiozłam mężowi piwo Bogu dzięki pielęgniarka załapała o co chodzi i spytała jak się dziecko nazywa
Od wtorku zaczynamy z Kubusiem rehabilitację. Trzymajcie kciuki za szybkie efekty
A od dzisz Kuba przyjmuje żelazo bo od dwóch miesięcy mu się utrzymuje anemia... zobaczemy jakie będą kupsztalowe sprawy po tym żelazie bo za tydzień chciałam przejść na zwykłe bebiko też bo cena bebilonu mnie wykończy Tym bardziej, że ostatnio to u nas bidaaaa... aż piszczy...
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "Dziecko to uwidoczniona miłość"
- Otrzymane podziękowania: 2
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moni190
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny ja wiem że nie ważne czy karmi się piersią czy mlekiem modyf.daje się witaminę D3,to wit.K nie daje się przy karmieniu mlekiem modyf.Ja mam kropelki daje na łyżeczkę i do buzi
darkdream89 też niezły zakręt z ciebie Biedny ten twój maluszek,ale jak teraz chorowity to jako dorosły bedzie z niego okaz zdrowia
Dziewczyny dzisiaj zauważyłam że na dziąsełkach z przodu mojemu synkowi pojawiły się dwie białe plamki-wypukłe.Zaczynamy ząbkować Może dlatego jest taki marudny momentami i wczoraj miał 37.1.Fajnie to wygląda Tam nie miał białych dziąsełek,więc wiem że to ząbki zresztą widać.Zmagamy też się od 2 dni z katarkiem,chyba na chrzcinach sie zaprawił bo była brzydka pogoda a w kościele zimno a czapke trzeba było zdjąć.Ale juz nie panikuje jak wczesniej,teraz na spokojnie