- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
MAMUSIE PAŹDZIERNIKOWE 2011
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- nasze male wielkie szczescie :*** Julisia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
ja dzisiaj tez ogladalam kubki niekapki i tez musze kupic julci powiedzcie mi jak wasze dzieci spia w dzien bo moja lobuziara jeszcze nie ma stalych godzin snu w dzien robi sobie drzemki 15 20min no czasem uda sie pol godzinki masakra
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Próbowałam go nauczyć żeby zasypiał sam, ale niestety nie dało rady wkładam go w wózek i wożę, czasem wystarczy zabujać dwa razi i śpi, wtedy przekładam go do łóżeczka i sobie smacznie śpi.
Wcześniej spał mi dwa razy dziennie, ale jak nie wyczułam momentu, że jest śpiący to później bardzo marudził, płakał i nawet nie mogłam go uśpić, chciało mu się spać, ale nie zasypiał tylko marudził. A teraz jest ok, w miarę nam się ustabilizował rytm dnia.
Tylko jeszcze z jedzeniem mamy problemy, bo Iguś za bardzo nie chce pić mleczka, powinien pić już około 180ml, a wypija najwyżej 120 i to tylko z trzy razy dziennie, bo jak mu daję to zrobi kilka łyków i więcej nie chce pić. Poza mlekiem daję mu kaszkę, ziemniaka, marchewkę jabłko i banana.
A Wy co dajecie poza tym swoim maluszkom?
Moni190 Jak Twój Łukaszek już ładnie siedzi, mój Iguś jak go posadzę to strasznie leci do przodu. i jak ugniecie sobie brzuszek to później mu się strasznie ulewa.
Dzieciaczki śliczne, ale rosną nasze pociechy
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :*
- Moni190
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ona19 pytałaś czy Łukasz siedzi-siedzi ale podparty poduszkami,nie chce leżeć sadzam go i bawi się
Ja już kupiłam kubek z Lovi trzyma go ale na razie to jeszcze gryzie
Mój mały budzi sie tak ok 6 je mleczko 1-1.5 zabawy potem drzemka 20 min.zabawa ok 10 flaszka,ok 11 jak nie idziemy na spacer werandowanie do 2 godz.maksymalnie spi obiadek zdaza sie że po obiadku za jakis czas 15 min drzemki deser,ok 17 flaszka potem 19 kapiel i 20 flaszka i aciu paciu-mama ma wolne Wszystko w przybliżeniu bo zależy od dnia czy wychodzimy na dwór czy nie zdaza sie że spi cały dzien robiąc tylko drzemki po 15-20 min.Ale za to całą noc przesypia od 3 miesiąca Zdazy sie ale to sporadycznie że gdzies tam w nocy sie obudzi ale do tej pory było to dosłownie kilka razy.
- Moni190
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wrzuciłam na youtube
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- taakamama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moni ale masz slodkiego dzikiego kociaka w domu wrrr
Florian spi w miare regularnie 2 razy spi ok 11 i ok 15 tak po 1.5h a oprocz tego czasem drzemka mu zdarzy ale to tak po 10-15min. Zasypia miedzy 20 a 21 zaraz po kapieli, w nocy wstaje raz zawsze ok 4 potem jak Artur idzie do pracy na 7 to daje mu mleko i dosypia jeszcze ok godziny.
Na szczescie jest w miare przewidywalny wiec cos mozna zrobic, choc sa dni ze spi kilka (nascie) razy ale po 15-20min.
Przewaznie zjada ok 120ml ale czasem i 30ml i za pol godziny znowu wola Wieczorem tankujemy do pelna tz 250ml i lulu
Ja zamowilam Florkowi kubeczek z mOmmy ale dopiero przyjdzie wiec powiem czy dobry. Z butelek jestem zadowolona wiec mam nadzieje ze kubek tez sie Florkowi spodoba
Taki ten kubeczek
www.momma.pl/cat,124__z_funkcj%C4%85_kiw...i_6m_kolor_niebieski
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aż Wam zazdroszczę jak czytam, ze maluszki Wam tak dobrze śpią w nocy, mój Igorek ostatnio budzi się w nocy z płaczem. Niby to pobudka na jedzenie, ale zawsze zjadał około 150ml, a teraz zje troszkę i płacze. Nie wiem co to może być...dlaczego tak płacze.
- Moni190
- Wylogowany
- pierwsze słowa
taakamama dzięki
- kasiulaaa77
- Wylogowany
- rozmowna
- ona19
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moni190 mój Iguś nie ssie smoczka i dlatego mam mały problem, bo jeśli bardzo płacze i nie mogę go uspokoić muszę go brać na ręce, do wózka lub zrobić mu herbatki
Teraz już Skarbek śpi i zjadł 150ml mleczka więc jestem spokojniejsza. Martwię się o niego. Może przesadzam, ale jakoś tak
- mamakuby
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :*
Moni nono Łukaszek może zjeść, fajny tygrysek z niego na tym filmiku:)
Ona19 mój mały jak w nocy się obudzi jeść to pomrukuje tylko, a jak dłużej nie wstanę to zaczyna wtedy popłakiwać. Dostaje butle i odlocik ma
Miłego dnia życzymy:*
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Moni-co za fajowy Tygrysek
U nas jaki chyba i u Was wieje...i zaczyna Padac...i znow w domku bd siedziec...masakra...
milego Czwartku
- Lennya
- Wylogowany
- gaworzenie
O Paletka widzę, że nad morze się wybieracie my jedziemy już 10 kwietnia na tydzień i nie moge się doczekać choć boję sie tej podróży prawie 600 km :/
mamakuby mi położna poradziła żeby nie reagować na nocne pomrukiwania ewentualnie wieczorem dać bardziej syte mleczko i dzięki temu mój Tobiś sie nauczył przesypiać całą nockę jak zasypia ok 19-20 to daje mu na śpiocha o godz 22 butelkę 200 ml 6 miarek mleka i 2 kleiku i spi do 7 rano.
Cieplutkiego dzionka Wam życzę