BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 10 miesiąc temu #377830 przez vestusia
Suari Kochana!

Zuzia to samo miała z okiem w piątek!! No jakby dosłownie po walce była, wyglądała jak Rocky Balboa he, he, he :D Ale krople do oczu i maść pomogły i następnego dnia było już oki, dziś też jest oki. Ma jeszcze ten katar, gorączki już nie ma więc o ile nic się do jutra nie zmieni, to dam ją do żłobka. Kuźwa oszaleć idzie z tymi choróbskami.

Dużo zdrówka dla Ciebie i Igorka, my obie tak samo - i my chore i nasze dzieciaczki. Boziu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zuzia dziś marudna przeokropnie. Mało w ogóle je od ostatnich 3 dni, nie wypija nawet 150ml mleka, na noc również nie. Przed chwilą wypiła jakieś 60ml. No oszaleć można. Dopajam ją strzykawką, bo inaczej to ona nic nie wypije.

Bob zalega (czyt. śpi na narożniku), ja ze stresu i nerwów nie umiem zasnąć, więc zrobiłam sobie kawkę. Kuźwa, od jutra do pracy!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #377833 przez chłopek
czesc dziewczyny
ja tu rzadko zaglądam, nadal 2w1 juz sie nie mogę doczekac kiedy mały raczy wyjść
vesusia a co do picia to mój też nie chciał pić, dopiero od jakiegoś czasu pije soki i kompot,a tak to masakra była, Ksawcio w porównaniu z moja siostrzenica to straszliwie mało pije, ona potrafi 2 litry wypić :) nie ma umiaru. buziaki,

12 lata 10 miesiąc temu #377842 przez vestusia
Chłopek wklej nam zdjęcie brzuszka, może się zarazimy :)

No i oby maleństwo nie chciało czekać dodatkowych 2 tygodni :D Trzymam za Was kciuki :)

12 lata 10 miesiąc temu #377849 przez chłopek
vestusia miałam wam wkleic zdjecie ale kolezanka do tej ppory mi zdjec z sesji brzuszkowej nie wysłała jestem zła to , mam nadzieje ze teraz w tym tygodniu mi wysle i wam wstawie

12 lata 10 miesiąc temu #377977 przez madziaska
Witam dziopki z wieczora :)

Sauri, duzo zdrowka dl aIgorka :) Dla Zuzanki rowniez.
Kurcze, nie fajnie z tymi chorobskami :(

Dorcia, na obiadku nie bylam ;)

Hani ma wysypke. Chyba od zoltka. Juz sama nie wiem. Ma ja na czole i skroniach, w postaci kaszki. Podalam fenistil.

U nas leje:( Gdzie to lato????!!!!

12 lata 10 miesiąc temu #377987 przez Dorciaition
Vestuśka kochana oby Zuzi przeszło szybciutko, co nie będziesz się denerwować.
A jak w nocy śpi?
Powodzenia jutro. Będę trzymać kciuki :kiss: :kiss:

Suari dla Was też zdrówka. Ach, te choróbska wredne.

Chłopek jeszcze troszeczkę :) Ale fajnie.
Też chętnie pooglądam Twój brzuszek, choc zarażac na razie nie ;)

Madziaska to Ci się upiekło z obiadem ;) Moja T od tygodnia nie dzwoniła. Myślałam, że może chociaż w weekend zadzwoni, ale myliłam się.

Od jutra Krzysiu idzie do pracy. Dziwnie mi będzie, bo dużo zajmował się Lenką. Nawet w nocy. Spał z nią.

U nas pogoda dziś była w miarę. Ale do lata to jej daleko :huh:

Alanek[*] :(

12 lata 10 miesiąc temu #378043 przez kima
Hej Kochane :)

Dorcia uśmiałam się z tego nadźgania czy jak to określiłaś :laugh:
widzę, że wszyscy się gzili na potęgę :laugh: ja też :P

Suari kuruj się kobietko, dużo zdróweczka dla Igorka i Ciebie :kiss:

Vestusiu i dla Was również :kiss: a jutrzejszy dzień, jakoś przejdzie, ja coprawda miałam sraczkę 3 dni wcześniej, mam nadzieję, ze Ty bardziej ogarnięta jesteś ;) pierwszy dzień najgorszy, potem jakoś pójdzie ;) z górki :) trzymam kciukasy i napisz koniecznie jak było :) powodzenia :kiss:

Dorciu my byliśmy na obiadku, no nie miałam się jak wywinąć ;) ale o dziwo nie było wcale źle,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madziu fajny suwaczek, kurczę do Twojego wesele już tak niewiele zostało! :huh: jak samopoczucie? stresujesz się? Ja miałam nerwy, do końca nie byłam pewna czy dobrze robię :laugh: Wszystko gotowe?
A ta wysypka to myślisz, że od żółtka? Ono chyba rzadko uczula, nie jest alergenem.. :unsure:

Właśnie ja daje po pół żółtka do obiadku co drugi dzień, a Wy jak robicie?

A ja dzisiaj pospałam do 9 :laugh: Kubuś coprawda obudził się po 7, ale mój P. się nim zajął, a ja sobie leniuchowałam :laugh: kochany mój :) :) i w nocy wstawał chyba z 7 razy, żeby go dolulać, zębiska idą ;)

Idę pod prysznic i nurka w piórka ;)
buziole Kochane :kiss:
śpijcie smacznie :)
i oby te paskudne choróbska poszły precz daleko!
paaaaaaa :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #378065 przez Dorciaition
Jeju ale tu cisza.

Kima gdzie fotki Kubusia?

Prababcia niezla kurka :/
Mezus kochany.

No tak slub Madzi tuz tuz :) O jaa ;)

My za 2 tyg na wesele. Zostalam zaproszonana wieczor panienski ale nie ide.

Milej nocki :-*

Mam nadzieje ze jutro bedzie tu wiekszy ruch

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378082 przez Malina86
Czesc Babenki!

Vestusia i Suari zdrowka dla Waszych maluszkow :kiss: I jesli jeszcze ktores dzieciatko chore to tez :)

Vestusia tzrymam kciuki za jutzrejszy dzien.

Dorcia super avatarek :)

Malz pojechal, smutno mi :( Najgorzej mi patzrec jak sie zegna z Misia. Wogole jak on przyjezdza to Michaśka oczu z niego nie spuszcza. No tylko tatus sie liczy wtedy. Szkoda mi jej i malza zreszta tez. Echs musimy cos wymyslic, bo na dluzsza mete to chyba nie jest rozwiazanie. Zlobki w Niemczech podobno strasznie drogie sa. Malz ma sie ogarnac w temacie w tym tygodniu.

Moje dziecko staje juz nawet w lozeczku turystycznym. Dzisiaj lezelismy na lozku to podpierala sie o A i wstawala na nogi, a co lepsze zaczyna puszczac rece, ale oczywiscie laduje na dupie :laugh: Stresuje mnie tym stawaniem na nogi, bo jak jest wieczoem w lozeczku to boje sie, ze sobie lepek poobija. Ja nie wiem co ona taka "hej do przodu" :laugh:

Ide legnac.

Dobranoc!!!

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #378093 przez vestusia
Dżem dobry :)

Przede wszystkim buziaczki dla naszej Michasi :) Ależ z Ciebie już duża dziewczynka :)

Madzia faktycznie suwaczek niezły :D Ja to bym się pewnie nieźle stresowała :)

Dorciu to fakt, że jak Krzysiu był w domku i zajmował się Lenką to dawało dużo :) Takie odciążenie, miałaś mniej obowiązków no i tak luźniej było. No ale kilka dni i będziesz już jak dawniej zorganizowana :D

O, i widzę Kima, że i Ty pospałaś :) Fajno :)

Dorcia to szybciutko na to wesele, popatrz jak to zleciało. Będzie super :) Pamiętam jak w zeszłym roku z brzuchami chodziłyśmy na wesela :D
A panieński też bym sobie odpuściła. Chyba :D

Malinko co racja, to racja. Takie wyjazdy mogą być oki na chwilę, ale tak na dłuższą metę to naprawdę ciężko. Mam nadzieję, że coś wymyślicie, abym Wam wszystkim było najlepiej. No i Misia na pewno stęskniona za tatusiem. W końcu Ciebie, mamusię, ma na co dzień no i „mama to mama”. Moja Zuzia też na widok Piotrka lepiej reaguje i aż cała się trzęsie jak do niej podchodzi :D

Misia oczywiście akrobatka niezła. No i jaka zdolna.

Zdjęcia superowe, ale z niej zdolniacha. No a z Was piękne kobietki :) Nie dziwię się, że Twój A. chce mieć Was blisko siebie :)

U nas pogoda dziś do dupy, pochmurno i będzie na pewno padać.

Zuzia chyba zasnęła. Strasznie mi jej szkoda, apetytu nie ma, chociaż dzisiaj mleczka zjadła troszkę. Na noc nie chciała, karmiłam ją w nocy, a w ciągu ostatnich 3 dni to tak mało jadła, że aż to jest do niej niepodobne.

Oki, nie budzę Was, bo pewnie jeszcze śpicie :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #378097 przez Dorciaition
Dzień Dobry.

Sto lat dla Misi! To już 7 miesiecy! :kiss: :kiss: :kiss:

Malina pięknie wyglądacie. A Miśka faktycznie zdolniacha. Pewnie za chwilę będzie chodzić.

Masz rację z tym teściem. Też bym nie poszła.

Vestusia kochana dużo zdrówka dla Was. Dobrze, że nie poszłas do pracy. Zuzia najważniejsza. Jeśli kadrowa jest matką to powinna zrozumieć. Daj znać po rozmowie.

Bidulka z Zuzi. Oby jej szybko apetyt wrócił. Niech cała wraca do zdrówka. :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #378104 przez vestusia
Se nie pospałam. Poszłam do Zuzi, zamknęłam oczy a ona je otworzyła... kurka ale ona marudna okropnie. Dałam ją do leżaczka, bo nie da się słuchać jej płaczu. Jeszcze chora to nawet nie chcę jej denerwować.

Kadrowa nic nie powiedziała, ja przeprosiłam. No co mam zrobić. :(

Malina pewnie z Misią śpią. Do 10 najkrócej :D

Mia a jak u Ciebie???

No i gdzie reszta??

Co z Olcią?

Iva nie odzywa się na forum, na fb widzę, że jest. Ech.

12 lata 10 miesiąc temu #378113 przez emkapl84
Dzień dobry :kiss:
Vestusiu nie martw sie tak bardzo pracą...mysle, że nie pierwsza i nie ostatnia jesteś na urlopie macierzyńskim i pewnie w pracy nastawili się ,że tak to własnie będzie wyglądać..poza tym każdy zna zycie i wi jak to jest z małym dzieckiem...postaraj sie zrelaksować...skoro i tak nie możesz nic poradzić, że jestes w domu to chociaż spędź miło czas :lol: :lol:
Malina buuuuuuuziaczki dla naszje małej zdolniachy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Madzia wow 2 tygodnie do slubu!!!!!!!!!!już się nie mogę fotek doczekac :lol: :lol: Afro Hani wymiata :lol: :lol:
Nam weekend minął strasznie szybko i prawie nie odczułam, ze był weekend!!!!W sumie od piątku siedzę przed tv i oglądam mecze :lol: :lol:
Sprawdzałam pogodę na lipiec i sierpien i oczywiście maja byc upały jak ja wróce do pracy :( :( :( a teraz taka pogoda, że masakra

12 lata 10 miesiąc temu #378115 przez madziaska
Dzien dobry :)

Wszystkiego najjj dla Michaski :):):)

Vestusia, ja jestem ;) Wogole mam nadzieje, ze nasz watek nie umrze smiercia naturalna. Smutno byloby :(

Mia miala miec goscia przez dwa tyg. z tego co pamietam. mamcia miala do niej przyjechac.

Vestusia, co masz poradzic. dziecko chore i chyba nie wyslesz Zuzanke do zlobka, zeby pojsc do pracy. A u WAS nie jest potrzebne do zlobka zaswiadzczenie od lekarza po chorobie, ze dziecko juz nadaje sie do przebywania w zlobku??? Kurujcie sie kobitki :kiss:

No slub tuz, tuz. Juz mnie brzuch boli na sama mysl.

Jeszcze musze zamowic kwiaty, bo sami Kosciol ubieramy. Z reszta sale tez... Troche duzo na glowie, ale zawsze ktos pomoze ;) W tym tyg. przymiarka sukni, no i na solarium musze zaczac chodzic ;) A najbardziej boje sie, ze bede plakac w Kosciele. Ja to taka ryczka ;) Jak sobie pomysle o mojej Hani w bialej sukienusi, ehhhhh ;)

Ja tez zoltko zamierzalam podawac co drugi dzien polowe do zuppki, ale dalam tylko raz i nastepnego dnia ta wysypka sie pojawila. pomyslalam, ze to wlasnie przez zoltko. W sumie tydzien wczesniej dalam deserek na mleku, moze to on. W kazdytm razie tych deserkow i zoltka narazie nie podaje.

Malinka, Michaska bije wszelkie rekordy :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #378264 przez vestusia
Madziu teraz najgorszy okres przygotowań do ślubu, dacie radę. Chociaż fakt - to impreza dwa w jednym więc sporo tego macie na głowie. No ale z Twoją organizacją na pewno Wam się uda :)

Oj Madziu też chciałabym, aby nasz wątek trwał i trwał. W sumie ostatnio czytałam jak się sierpniówki podzieliły i tak jakoś na zadumę mnie wzięło. Czy my przetrwamy i w ogóle.

Co do tego zaświadczenia to nie wiem, ale póki co baba nic mi nie mówiła. Może jak choroba trwa dłużej. W państwowym żłobku na pewno wymagają takiego zaświadczenia, ale w tym prywatnym nic mi babka nie mówiła.

Zarejestrowałam Zuzię do lekarza na 14:10. Nie dało się później. Dziewczyny ja ledwo na oczy widzę, jest mi tak słabo, że mam wrażenie, że się przewrócę. Nie wiem jak ja dojdę do tej przychodni, a MUSZĘ tam iść!!! Kuźwa, niby mam za blokiem przychodnię, ale muszę zejść z wózkiem i w ogóle. Ja pikolę. Módlcie się, co bym nie zemdlała po drodze :(

Powoli się zbieram z Zuzanką. Do napisania, nie wiem czy jeszcze tu zajrzę, odliczam czas do powrotu Piotrka, bo chcę się położyć, bo naprawdę nie wiem co mi jest. I jeszcze mnie coś czyści, chociaż zjadłam dziś tylko dwie kanapki. Więcej nie dałam rady :(

Lecę!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka