- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Karo piękny duży brzusio! mój już też spory, siedzieć nie mogę tylko leżeć bo zaraz boli. Oj taka przeprawa to duża sprawa... tam też i mieszkanie musielibyście znaleźć i pracę twój mąż... a z takim brzusiem przeprawa to naprawdę ciężko, a w ogóle mogłabyś lecieć samolotem? bo od 8 m-ca chyba już nie pozwalają wejść na pokład co? eh... ale wam się chrzani:( współczuję. Ciężka decyzja.
Paula to wam się ciekawy wieczór szykuje:) oby wszystko się udało:) no i miło że dostaliście takie cudeńka dla córci:)
Tośka fajnie że udało Ci się nabyć kilka fajnych rzeczy dla maluszka:)
Idę leżeć bo nic innego robić się nie da...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
ewe jak tam cukry jak sie czujesz nie chodzisz glodna
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Ja się zbieram na działkę. Ciekawe ile wysiedzę...
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Karo super wyglądasz:) z tym wyjazdem do Niemiec do nie głupia sprawa, socjal tam mają b. dobry a jak mąż ma ich obywatelstwo to już w ogóle. I ponoć lepsza opieka ciężarnych niż w UK. No ale przemyślcie sobie wszystko na spokojnie Trzymam za Was kciuki!!
MartiO kochana to ładny rozrabiaka z Twojego synusia:) oby Wam się udało na ten koncert dostać! taka okazja to szkoda przegapić będę Was oglądać w tv dziś na każdym programie pokazują ten zlot żaglowców fajna sprawa:)
Zobaczymy...
Agusiak co do wychowania- zgadzam się mam zamiar wychować Małego tak żeby umiał sobie ugotować wyprasować i wyprać gacie
oleczka pięknie wyglądasz! cudne te malunki na ścianie
Paulaja też taka przymroczona chodzę ale to przez te upały... ponoć jeszcze tylko ten tydzień i ma zelżeć.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Karo super brzuś Ale faktycznie nie układa się Wam ostatnio
Może skoro Anglia rzuca Wam takie kłody pod nogi to warto przemyśleć te Niemcy?
Tylko nie wiem właśnie jak jest z tym podróżowaniem samolotem bo u Ciebie to już faktycznie 8 miesiąc ależ to zleciało
Elusia mówisz że na golasa latasz,ehehe. Wcale się nie dziwię i zazdroszczę
Ja nie mogę sobie pozwolić na taki luksus bo albo ciągle ktoś w domu, albo muszę za młodą po podwórku latać (sąsiedzi mieli by ubaw po pachy ) albo sama młoda by pewnie w szoku była
Paula ja też się snuję i jak tylko mogę to nie opuszczam domu. Jakoś źle znoszę Te upały od tych poprzednich.
nusia super, że już tylko masz pokupowane, ja nadal w miejscu stoję, ale sądzę że ostro ruszymy we wrześniu
Miłego wieczorku
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
TOSKA wszystko bedzie dobrze zobaczysz nie zamartwiaj. Wiem ze to latwo mowic jak sie w takiej sytuacji nie jest, ale głowa do gory jeszcze troche nam tylko zostalo i damy rade:)
KARO brzuszek śliczny Macie dużo zmartwień... ale wszystko sie pouklada najwazniejsze zeby NIunia jak najdłużej w brzuszku siedziała jeszcze.
Trzymajcie się Kochane:)
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie upał już zaczyna doskwierać.. chyba z domu się dziś nie ruszę.
Tosieńko kochanie, mi po smażonym strasznie skacze. Więc nie smażę ani mięsa ani ryb. Wszystko robię w piekarniku w foli aluminiowej, oczywiście bez panierek jakichkolwiek.
U mnie cukry w normie. Teraz już nie sprawdzam po każdym posiłku, tylko 2-3 razy dziennie. Nawet ostatnio zaszalałam i sobie maleńki kawałek ciasta zjadłam ale miałam radochę Wczoraj zaryzykowałam i zjadłam kiełbaskę z grilla i cukier 115 ! Głodna raczej nie chodzę. Ale powiem Ci, że kryzys też miałam.. zwłaszcza jak wiedziałam, że się bardzo ograniczam a cukier i to nie spadał. Według tego co zaobserwowałam najważniejsze to odstawić słodycze, ser żółty, tłuszcze, pieczywo białe. Staram się jeść bardziej "jałowo", bez przypraw, oleju, panierek itp i chyba działa. 3mam za Ciebie kochaniutka kciuki
O zagrożeniach spowodowanych cukrzycą ciążową poczytałam i aż się popłakałam! Tobie odradzam czytać im człowiek mniej wie tym jest szczęśliwszy A poziom twojego cukru nie jest drastyczny!!! Nie utrzymuje Ci się każdego dnia, od rana do wieczora o 160! Jeżeli chcesz się trochę uspokoić polecam badanie HEMOGLOBINA GLIKOWANA tam z krwi (na czczo) wychodzi średni poziom cukru z 3 ostatnich miesięcy. Ja robiłam i mieszczę się w normie. Za badanie zapłaciłam około 25zł. Przedział prawidłowej średniej to od 4,0 do 6.1 ( dla kobiet ciężarnych) Jeżeli chcesz to może ono Cię troszkę uspokoi a twojemu diabetologowi też na pewno się przyda
Głowa do góry, buziaki
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agusiak i jak plany kinowe? idziecie? my się zdecydowaliśmy jednak na RED2 i za godzinkę wyruszamy:) no cieszę się, że mam luksus ganiania nago, chociaż muszę się pilnować bo ostatnio narzeczony się zapomniał, że ja tak lat i jak zapukała sąsiadka to ją wpuścił a ja tylko zdążyłam w pośpiechy koc na siebie narzucić musiała nieźle się uśmiać widząc mnie w grubym kocu na kanapie w taki upał
Karo i jak rozmawiałaś z mężem? coś zdecydowaliście?
Matio no my wczoraj w tv oglądając też narzekaliśmy, że nas tam nie ma:P bo jak mieszkaliśmy w Sz-nie zawsze chodziliśmy, ale właśnie później pomyślałam, że sama nie wiem czy z brzuszkiem dałabym tak radę wytrzymać w tym tłumie.
Tośka głowa do góry:) nic nie poradzisz na to, tyle ile możesz to dajesz z siebie żeby cukier się utrzymywał, trzymam kciuki że na wizycie jeszcze Cię pochwalą za to, że tak się starasz:)
Idę suszyć głowę, ogarnę się i lecimy, milego:*
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
ja dziś w końcu się wyspałam! no w sumie nie do końca bo dalej chce mi się spać wstałam i poleciałam do sklepu bo mnie naszło na parówki i nutelle już dawno nie miałam zachcianek:P a nutellę to z 2 lata tamu jadłam ostatnio a że D. w pracy to musiałam sama iść.
Elusiazazdroszczę ochłodzenia bo u nas nadal upały straszne;/ heh ja też mam tą swobodę że sobie mogę na golasa chodzić po mieszkaniu
udanego wypadu do kina życzę
Tosiawspółczuję Ci strasznie tego cukru, może idź do diabetologa, no jak dadzą Ci insulinę to trudno, to przecież dla Waszego dobra
MartiOmam nadzieję że chociaż dziś Wam się uda z tym koncertem:) kurcze u nas nic się nie dzieje;/ a niby takie miasto słynne a dupa nic ciekawego po za jakimiś festiwalami pierogów,sakralnymi itp. No niby jest coke like u nas ale bilety są masakrycznie drogie! ale żeby jakaś impreza plenerowa darmowa to nie;/ już w mniejszych miasteczkach w okolicach więcej się dzieje...
dziś jadę do taty na wieś,bo sam jest jego małżonka pojechała do siebie( wkurza mnie to już bo jak ona jest to nie zadzwoni ojciec do mnie ale jak jej nie ma to zaraz do nas wydzwania, no ale trudno w sumie to ją bym tam rozszarpała:P) tam sobie przynajmniej pod drzewkiem posiedzę albo w basenie ochłodzę
Miłego dnia kochane:*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rodzice wyprawieni na wczasy, teraz tylko czekamy aż zadzwonią że dojechali na miejsce.
My wyskoczyliśmy do sklepu bo musiałam kupić zasłonkę prysznicową do wanny i ten kij, hehe bo już coraz gorzej mi w niej siadać, a raczej potem się podnosić, a nie chce mi się latać na sam dól pod prysznic.
Kochane dzisiaj mąż musiał przeciąć moją obrączkę
Nie chciałam do tego dopuścić, ale od wczoraj próbuję ją zdjąć i nie da rady, tylko palec coraz bardziej puchnął. Obkładałam lodem, żeby jakoś sklęsł, próbowałam kremami, masłem, oliwą i nic. w nocy mnie tak bolał że musiałam zrobić okłady z altacetu, ale dziś T powiedział że mam nie robić sobie jaj, to tylko biżuteria i wziął takie kleszcze i jakoś ją przeciął. Na szczęście udało się nie popsuć napisu to zaniesiemy do złotnika i mi to zrobi ale to już po porodzie.
Kurcze a jeszcze tydz temu spokojnie ją zdejmowałam i chciałam uniknąć przecinania jej do porodu ale się zgapiłam
Elusia, odpuściliśmy kino, za gorąco
Miłego dnia
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Agusiak kochaniutka ja tez mialam tak z obraczka tylko z coreczka jak urodzilam schudlam a pozniej przytylam okropnie i palec spuchl poszlam do zlotnika i facet przecial mi i musialam powiekszyc ja juz wtedy a teraz jeszcze nosze i luzna jest nawet bo mowia ze zeszczuplalam na buzi w tylku spadlam u nas upal jak cholera zem sie opalila bedac na zawodach z Corcia bo ja poszlam 3 razy Maz raz i juz zostalw domu jemu za ciezko slonce rpzeszkadza lepiej na kompie posiedziec a ja mam isc bo szkoda Corci mi bylo a jemu co tam i tak malo ja widzi ale komputer wazniejszy co za czlowiek wkur***** mnie czasem jak Nie wiem zamiast zajac sie nia to komputer i tv na zmiane doslownie
elusia no mam nadzije ze bedzie wszystko ok jutro spzwdzimy
nuśka no tak oczewiscie jak bedzie trzeba OK ale wolalabym Nie
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa