- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A poza tym czy Waszych Dzieci Kupka Smierdzi ???? Nasz wczoraj rano i dzis rano tak dosc luzno zrobil kupke i nie za fajny zapach a ciesze sie w sumie ze poszlo mu tak lekko bo zazwyczaj robi male kleksikia tu o masz co rano pozniej juz tak nie duzo czy to wszystko jest w porzadku widzicie drugie dziecko choc po prawie 8 latach i ja szczerze Ciemna jestem caluje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja już chyba w końcu wyzdrowiałam!

Mimo iż dzisiaj zimno- rano było -3C

Ignaś od paru dobrych dni, je non-stop i krótko śpi, czasem dosłownie 0,5h! dzisiaj skończył 6 tydzień a właśnie w 3 i 6 tygodniu i 3 miesiącu przypada kryzys laktacyjny

Co do kup, to męczy się całe nocki- nie płacze, tylko stęka, i nic, dopiero rano zaczyna walić takie kupska, że pieluchy nie dają rady

Tosia To nie Twoja wina, ale na pewno lekko Ci nie jest, dobrze, że chociaż córcia pomaga, bo przecież zwariować by można było.
Groszek Oby maleńka szybciutko wróciła do zdrowia!

Kasia wspaniale, że mały tak się spisał

Nusia ale Cię pogoda porobiła, no nie ma co, złośliwa i tyle. My na usg bioderek w czwartek i też napewno będziemy mieli kontrolę po kolejnych 6 tygodniach.
Myszka Jak poradził sobie Adaś zostając z Twoją siostrą? mi sąsiadka taka starsza, zaoferowała się, że jak mały nie będzie mógł zasnąć albo coś to zostanie z nim a ja wyjdę z psem... miłe, tylko nie wiem czy będę umiała chociaż na te 10 min zostawić maluszka z kimś obcym

- myszka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Adaś jest ostatnio kochanym dzieckiem. Czekam na jakiś armagedon (w sensie skok rozwojowy, kryzys laktacyjny czy coś) a on tymczasem budzi się w nocy co 3h jak w zegarku, w dzień to w ogóle co 4h, przesypia ok. 18 godzin dziennie i nawet ulewanie stał się rzadkością. Wczoraj obudził się na karmienie jak przyszła moja siostra, zrobił siku i kupę i zdążyłam go przewinąć i wyjść. Widziałam, że nie śpi, więc zadzwoniłam do siostro 15 minut po wyjściu czy sobie radzi, powiedziała, że mały coś płacze i stęka ale jest ok, wsadziła go na bujany fotelik i cisza. Nie spał od 15.30 do 18 jak to ma w zwyczaju ale nawet nie zapłakał. Z kupą i potrzebą jedzenie czekał na mój powrót a jeszcze był tak grzeczny że dał mi 15 minut na zjedzenie obiadu za nim zaczął się domagać jedzenia. Moja siostra musiała go tylko przełożyć z łóżka na bujaczek i z bujaczka na łóżeczko - oto cała jej praca. Powiedziała, że jej się podobało. A ja jej i mm i swoje naszykowałam spodziewając się jakiejś katastrofy

Elusia - powodzenia z Ignasiem - obżartuchem. Ale jak Tobie mleko leci jak z fontanny to gdzie tu kryzys laktacyjny? Dobrze, że już wyzdrowiałaś. Też mykam zaraz na spacerek korzystając z tego, że Adaś niedawno zjadł i śpi

Groszek - zdrówka dla Zuzi, fajnie przynajmmniej, że Ci tak pospać daje.
Tośka - Agusiak ma chyba rację, powodzenia i dużo siły życzę. Na pewno nic nie robisz źle. Jak piszesz, że śpi na spacerach to może go na balkon wystawiaj cieplutko ubranego? Moja koleżanka była tam wychowywana przez swoją mamę jakieś 20 lat temu, że spała na balkonie i tylko w razie potrzeby jedzenia była zabierana do domu na karmienie. To trochę dziwnie brzmi ale zdało egzamin, koleżance nic nie dolega pomimo takiego wychowania. Co do kupek to ja spokojnie wytrzymuję przy przewijaniu, więc chyba nie śmierdzą. Co do dzieci karmionych piersią to mogą robić dużą kupę raz dziennie ale mogą równie dobrze nie robić w ogóle przez 12 dni i wszystko jest w normie (tak twierdzi doradczyni laktacyjna, która mi na początku pomagała Adasia nauczyć do czego piersi służą).
Kasiaa - współczuję z Wojtkiem, taki duży chłopiec, że już mógłby się nauczyć, że się nie je co 1,5h tylko co 3. Mam nadzieję, że mu się niebawem unormuje.
Miłego dnia mamuśki!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
My dziś byłyśmy na USG bioderek, wszystko super, nie kazał nam robić żadnej kontroli już, więc sama nie wiem czy to kontrolować czy nie , co byście zrobiły??
Zosia dziś miała rekord spania spała po kąpaniu siedem i pół godziny

Tosia współczuje, ale pociesz się, że już niedługo Alanek będzie miał trzy miesiące i wszystko minie.
Elusia super, że już z Tobą lepiej, a Ignaś szaleje:) Bardzo miło ze strony sąsiadki, taka pomoc nieoceniona jest i nie wiadomo w której chwili będzie potrzeba, więc bardzo fajnie, że masz kogoś takiego w pobliżu.

Dobra lece robaczki papa
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja bym jednak wybrała się na kontrolę po 3 miesiącu. Nam tak kazano przyjść i z pierwszą córcią też kontrolowaliśmy się ok 12 tyg. a potem lekarka powiedziała że jeśli do roku nie zacznie stawać na nogi to też przyjść. Na szczęście córcia jak miała 11 miesięcy to już chodziła więc nie było takiej potrzeby.
Ale Ci Zosieńka pięknie spała, oby tak dalej.
A powiedz mi używacie tych sab simplex?
Bo ja nie wiem czy to zbieg okoliczności ale jak odstawiłam simplex i espumisan to już nie mamy krzyków wieczorami

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Tosia tak karomię piersią, ale jak czytam ze dziewczynom tak ładnie spią po mm to tez bym tak chciała... Heh chociaz mam tyle mleka ze az od soboty do wczoraj kapuste do piersi przkładałam bo mialam nawał pokarmu w jednej piersi ze az kanaliki mi sie zaczeły zatykac i strasznie zaczeła bolec:/ ale dzieki bogu kapusta pomigła. Heh...
Tosia Nasze Aniolki ochrzczone a zachowuja sie jak diabelki...;/ przynajmniej mój...a jescze wczoraj taki grzeczny w dzien był...a o nocach nie wspomne 5,5 godziny spał i taka szcęsliwa byłam... a terazz od nowa to samo...
ELUSIA tak sobie mysle ze moze chciał sie popisac przed dziadkami i goscmi na chrzcinach... Bo zawsze jak przyjezdzali na weekend goscie to był grzeczny a jakk nikogo nie było to dawał nam popalic ...Moze bardzo gościnny jest:)
Agusiak ja tez odstawiłam delicol bobotic tylko podaje bio gaie- na perystaltyke jelit i czasmi espumisan i nie widze zadnej róznicy jak podawałam chociazby delicol...czyli zaoszczedzone 40 zł (delicol) bo jak widac nie robił ani lepiej ani nic...
Mój mały nie chce pic herbatek tylko i wyłącznie cyc..
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kasia to musisz z Wojtusiem raz na zakupy raz w gości hehe
- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Myszka Fajnie, że Adaś taki grzeczniutki

Edzia Pewnie, że dobrze mieć taką osobę, tylko trzeba jeszcze się nauczyć korzystac z pomocy... ja jeszcze nie bardzo umiem... a z bioderkami nie wiem co doradzić.
Kasia Hehe to chyba Wojtuś lubi jak jest w okół niego zamieszanie po prostu

Agusia właśnie nigdy nie wiadomo z takimi rzeczami... może małej się już wszystko zwyczajnie wyregulowało.
Uciekam bo maluszek się obudził

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mam pytanie do Agusi i Ewe powiedzcie mi kiedy waszym dzieciaczkom pojawiło sie uczulenie na mleko??? Ja zauważyłam u Zosi od wczoraj taka kaszkę na buzi i nie mam pojęcia od czego to może być, zastanawiam się czy na mleko, ale dopiero po miesiącu by wyszło? Jeszcze się zastanawiam czy to czasem nie od mojego pudru bo jak ją całuje albo trzymam na ramieniu to się pewnie ociera o moją buzie i teraz nie wiem co za przyczyna.
Dobra lece buziaki pap
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)

A Agatka kończy dziś 2 miesiące

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Elusia masz rację że do pomocy to mogliby się młodzi zgłosić a nie staruszki no ale zaraz widać jakie tamto pokolenie było i jakie to niestety jest.
Ogromnie współczuję nocki i tego że maluszek się tak męczy. Nie wiem co mam porodzić bo chyba już wszystko z tego wypróbowałaś.
Oby przeszło.
My też męczymy się z kupą, od poniedziałku nie było, wtedy była ostatnia

Edzia kochana u nas ta kaszka pojawiła się ok 3-4 tygodnia. Nie wiem czy to alergia bo taka alergia to nie tylko wysypka ale też problemy ze strony układu pokarmowego, jakieś inne kupki, ulewania a u nas po za tym wszystko było pięknie i cacy. Teraz po tym pepti jest gorzej bo wysypka jak była tak jest, może ciut mniejsza, no ale smaruję też emolium więc to może on pomógł, mała na pepti się męczy z kupą, robi zielone a na dodatek strasznie ulewa. Mam jeszcze dwie puszki i je wykończę a potem wracamy do normalnego mleka.
Kasia ja też tak miałam z Pauliną że jak ktoś był u nas albo my u kogoś to ideale dziecko a jak sami to diabełek

Ja mam dziś ginka ale taaaaak mi się nie chce jechać...
Miłego dnia

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
u nas spokojniej lecz lepiej nie chwalic dnia przed zachodemm sloncaa.
wczoraj Synus usnal o 19 i o 21 pobudka i tak w kolko rowno co 2 godziny myslalam ze ja wogole nie spie. TYle razy wstawac szok ale przynajmniej bez wlk. placzu jak ostatnio RZECZEWISCIE DZIECKO NERWY WYCZUWA STRASZNIE WIDZE JAK PO TYCH OSTATNICH NERWACH WYRZUTY MIALAM OKROPNE I POW ZE SIE NIE ZDENERWUJE NA DZIUBULKA I ON JEST INNY SPOKOJNIEJSZY I NAWET JAK ZACZNIE PLAKAC TO ZA CHWILE SIE USPOKOI A WTEDY JA KRZYK ON TEZ KRZYK PRZEZ TEL ROZMAWIALAM TEZ PLAKAL JAK JA UNOSILAM GLOS BOZE ALEZ MI Z TYM ZLE, :*( :*(
Kasiu wiec nie martw sie Mamy to samo moze MInie mnie okropnie kregoslup boli poprasuje w wolnej chwili i ledwo chodze juz ciagle czuje wtedy.
Agusiak ja juz bylam i zapewne dlugo nie bede jak to ja hhihhhi tabletk iwypisal i dziekuje boje sie tylko dodatkowych kg :*( tak ladnie schudlam 15 kg a przytyam w ciazy 3,5kg to ile do tylu mowia ze wracam do figury z 18-stki

A my jutro do Poradni Neonatologicznej do laboratorium niestety i do Hematologa Tata mnie chyba??? wiezie nic jeszcze nie wiem a to juz jutro ach jak sie denerwuje o 8 jedna poradnia a o 13 druga wrosne tam.
Pijecie Herbatki laktacyjne ja pije codziennie ale jakos mao tego pokarmu mam takie male piersi i miekkie:*(
I czy wpsikujecie cos do udroznienia - nawilzenia Noska Dzieciom Ja stosowalam z Corka Disnemar i jade jak wstanie Skarb do apteki popytam co mozna bo moze nie bedzie ta kichal jak bedzie mial nawilzony nosek

Elusia Kochana a moze on tak sobie przez sen poplakuje moze nie ma potrzeby latac do niego bo mu sie to spodoba moj tez lubi jak przy nim jestem abym tylko siedziala.i czasami krzyknie ja leceeee a on spi lobuziak.
Paula Ty to masz Lajcik ja widze zyc nie umierac

Nasz Tez Skonczyl dwa Miesiace

Edzia a ja nie wiem jak wyglada uczulenie na mleko moj tez ma drobne krostki niewidoczne takie nie duzo ale ma duzo prawdopodobnie wyczyta sie z Kupek dzieciaczkow zapach konsystencja ilosc