- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- myszka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Niby płaczu nie było jakoś dużo ale Adaś taki niespokojny, non-stop dyszał jak piesek i w ogóle prawie nie spał w dzień. Co go uśpiłam i szłam coś robić to za 10-15 minut wielka rozpacz, czasem dawało radę smoczkiem, czasem cyckiem go uciszyć ale nie zawsze. Po karmieniu zachowywał się jak wygłodniałe dziecko - pół godziny ssania a on rączki do buzi wpychał, przystawiałam to zasypiał przy cycku :/, brałam do odbicia to się budził i w płacz, ledwo go można było utrzymać. Wyglądało jak kolka/ gazy 24 godziny na dobę. Robił wrażenie strasznie cierpiącego dziecka nawet jak nie płakał to minę miał taką jakby go coś bolało a poza tym każda kupa - wrzask, siki - wrzask, bąki - ogromna rozpacz, hałas w domu - płacz, za długo na rękach - ryk, spanie - 10 minut i oczy jak 5 zł. Masakra. Dziś jest jakby lepiej. Wydaje się weselszy, trochę mniej pobudzony no i teraz póki co ładnie sobie śpi na brzuszku. Nie chcę zapeszać bo dopiero od pół godziny ale nocka była cudna - zjadł o 21, 1:30 i 5 i nawet nie zapłakał, że ma brudną pieluszkę, dopiero się okazało jak go przebierać poszłam. Mam nadzieję, że to właśnie był wyczekiwany przeze mnie skok rozwojowy i niebawem obdarzy mnie świadomym uśmiechem. Na razie tylko łzy widziałam przedwczoraj. Dziś rano zabawiał się puszczając bąbelki ze śliny, więc dostał śliniaczek bo jest małą? (5 kg) świnką.
Elusia - jak tam u Ciebie? Mam nadzieję, że maluszek już pohamował swoją żądzę ssania bo ile można Z psem kiepska sprawa że się tak zachowuje. U mnie nie dość, że mały marudny to jeszcze kotka w rui była i kocur kastrat zachowywał się jakby coś odzyskał bo zaczął nam sikać po wszystkim - no nie za ciekawie było.
Nuśka - fajnie, że zaszalałaś na zakupach i że Maksiu był grzeczny.
Dziewczyny - ja swojego becikowego jeszcze nie miałam czasu ogarnąć, może w przyszłym tygodniu się uda. Jeszcze muszę po pesel małego pojechać, ehh, dużo do zrobienia a pogoda nie sprzyja i za daleko żeby z wózkiem spacerować do urzędu.
Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia. A my dzisiaj do dziadków Adasia na obiadek lecimy i mały ma nawet specjalne body z napisem "to super gratka odwiedzić dziadka", mam nadzieję, że ich nie zasiusia zaraz i się ładnie zaprezentuje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj wyrwałam się na zakupy Malutkiej kupiłam śliczną sukieneczkę na Chrzest i słodziutkiego pajaca-króliczka pampery dorwałam w super cenie i mam zapas na cały miesiąc jak miło w ogóle ludzi zobaczyć
Nusia gratuluję figury Przyznam, że ja też ważę mniej niż przed ciążą
Z moją malutką mam problem... od kilku dni zauważyłam, że pępek zrobił się u niej wypukły! Normalnie odstaje.. nie wiem czy to nie przepuklina pępkowa!! Masakra!! Wie może któraś coś na ten temat? A już się cieszyłam, że wizyty u lekarzy mamy za sobą! bioderka przebadane, szczepienia porobione.. to teraz pępuszek... eh..
Agusiak kochana wiem, że też miałaś problem z buzią u malutkiej... polecam krem do buzi Atoperal. Liwusia po tej skazie miała takie szorstkie, czerwone plamki na buzi a po tym bardzo ładnie się goi
Miłej niedzieli życzę wszystkim
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Malo zagladam bo dziergam a ze Maz wrocil to obiadki i tp sie zaczely wiec malo czasu znowu a Nasz Maluch smieszek gadula juz tak gaworzy tak smieje i Meza zobaczyl i koniec calkiem inne dziecko pewnie chce by go ponosic ale za duzo pracy wlozylam sama by teraz wyczul raczulki taty i mamy.
POza tym u nas straszna pogoda dzis wiatrzycho wiec jednak nie wyszlismy poierwszy raz na spacer od 2 miesiecy.Maz tez przeziebiony boje sie by Maly nie przeziebil sie ale jak narazie nic nie widac.
A co do spacerow i zakupow ja chodze po marketch nie mam wyjscia i robie zakupy,
CO do psow w biedronie fajne sa nasza ma juz ze 4 lata takiego pozniej sie nudi i baterie padaja szybko wiec zaopatrzcie sie w lepsze i wiecej.
A Te Lalki moster moja tez chce ale prawdziwa oryginalna bo ona juz wie ze te podroby to nie to.Ja kupuje jej do buta zegarek monster a pod choinke lancuszek i ubranko Synkowi mate edukacyjna chyba,a do buta grzechotke.
A co do wagi to ja przytylam 3,5 kg w ciazy a schudlam 15kg wiec kazdy kto nie spotka to ze super wygladam i ze strasznie schudlam ze az za bardzo ale boje sie ze zaraz przytyje od tabletek antykoncepcyjnych, :*( jak po corci.
a powiedzcie czy u waszych Maluchow Kupki nie sa kwasne tzn, tak izapch maja.
A u nas w dzien co godzine Synek wstaje a w nocy co 2 godziny masakra czasem co godzine ledwo siedze czasami po tym tygodniu dojsc nie moge do siebie a Maz zdziwiony jak pokrzyczy a ja mowie a jak ja cale dnie i noce sama mialam tak nic nie odpowie bo ja on sie przyzna ze mi bylo ciezko.
Pozdrawiam Caluski
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
jutro kolejne badania, trzymajcie kciuki żeby już bilirubina w normie była:)
Myszkano to skok rozwojowy masz już za sobą, ja się szykuję na kolejny bo ma być ok 8-9 tygodnia,a Maks jutro zaczyna 9...
ewewidzę że ty też na zakupkach poszalałaś u mnie waga troszkę mniejsza niż przed ciażą ale tyłek i uda mi zeszczuplały dlatego się wcisłam w te gatki bo niestety brzuszek jeszcze jest...co do pępka ja ci nie pomogę,nie mam pojęcia jak przepuklina wygląda, lepiej to pediatry się szybko przejdź...oby to nie była ta przepuklina...
Dobrej nocki;*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Wczoraj u teściów było super, teściowa jak zwykle zrobiła same pyszności, i jak człowiek w takiej rodzinie ma się odchudzać i dbać o linię?
Dosia była bardzo spokojna, ale pod koniec zaczęła marudzić no i w domu już odbył się długi koncert w jej wykonaniu. Nie wiem od czego bo kupsko uwaliła takie że powinno jej ulżyć, a przed wczoraj też się tak darła wieczorem.
Kurcze smutno też bo zginął ten aktor co grał policjanta w Szybcy i wściekli
Taki fajny facet.
Nusia gratuluję wagi, kurcze ależ zazdroszczę, ja to jeszcze trochę i będę nosić ubrania większe niż w ciąży
ewe dzięki za cynk o maści, na razie smaruję emolium i jak smaruję to jest okej ale raz zapomniałam i znowu szorstko. Ale Twojej córci to chyba już po mleku przeszło a u nas nic.
T pojechał do Lidla polować na piżamki welurowe dla Linki
Miłego dnia
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Byliśmy dziś na zakupach na które jechaliśmy 30 km i nie uwierzycie, ale Agatka upomniała się o jedzenie dopiero jak wracaliśmy a to była 12, a ostatnie karmienie w domu to po nocy o 6.30
Nocka super NA zakupach też ok, jechaliśmy tylko po to żeby K kupił sobie płaszczyk na zimę a przy okazji kupiłam sobie sweterek
Martwi mnie tylko to, że za 3 tygodnie chrzest a my nie mamy ubranka dla małej, ale jakoś nic mi się nie podoba A jak już coś jest w miarę ok, to cena masakra
Uciekam
Miłego dnia i spokojnej nocy
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Agusiak super że wizyta u teściów udana:) No co do wagi to powiem Ci że gdybym nie karmiła Maksa to byłoby ciężko...dlatego muszę długo karmić
Też mi smutno z powodu Walkera jeden z moich ulubionych aktorów...i jeszcze jaki los- zginął w wypadku samochodowym...ehh
Paula ładne Ci Agatka wytrzymała mój Maks ostatnio znowu budzi się w nocy co 3h a w dzień głodny co ok 2h... no ale dzieciaczki na piersi częściej głodne bo mniej sycące mamine mleko :)A co do ubranka- patrzyłaś na allegro albo tablicy może tam coś znajdziesz.
jutro lecę po wyniki badań bo do środy nie wytrzymam przynajmniej będę wiedzieć czy będzie szczepiony.
Miłego wieczoru :*
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nusia Trzymam kciuki, za dobre wyniki i żeby Maksia w końcu zaszczepili
Paula grzeczniutka ta wasza Agatka a z komplecikami na chrzciny to tak jak mówi nusia:)
Agusia Ja też lubię kupować różne rzeczy w Lidlu dla maluszka bo czasami super i niedrogo fajnie, że wizyta u teściów udana
Uciekam bo zaraz mały się obudzi to go wykąpie.
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Ja tylko na chwile, bo u Nas skok rozwojowy i same wiecie jak to jest... Zosia ciągle na rękach i ciągle płacze, a na dodatek dziś byliśmy u pediatry z ta niby wysypka i okazało się, że to nie wysypka tylko trądzik niemowlęcy, więc wszystko w normie. Niestety bardzo się zmartwiłam bo Zosia przybrała za dużo, waży 200 g za dużo, kurde to pewnie przeze mnie bo jak płakała po dwóch i pół godziny to ja już myślałam, że głodna i dawałam, a teraz to ją pewnie przekarmiłam i nie wiem co mam robić. Lekarka kazała dawać jej po 90 ml bo powiedziła, że 120 to za dużo, ale ona nie zwasze zjadała 120 raz 100 raz 90 a innym razem 110. A jak tam wasze dzieciaczki z wagą???? Lece bo już płacze. Buziaki pap
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nusia trzymam kciuki za wyniki o oby Maks mógł być zaszczepiony
Elusia super, że udało się jednak wyskoczyć do Ikei a maluszek ładnie z tatą w autku wytrzymał
Edzia moja młoda na szczepieniu ważyła 4920 gram (21.11) więc teraz już pewnie z 5 kilo, ale nam lekarka powiedziała że bardzo ładnie przybiera więc się chyba nie ma co aż tak przejmować.
ewe wiesz że w mojej wsi będzińskiej nigdzie nie można dostać tego kremu o którym pisałaś. Zjeździliśmy dziś chyba wszystkie apteki i wszędzie mówiono że nie ma nawet w hurtowniach i trzeba by szukać po małych aptekach gdzie mają jeszcze stare zapasy. A już się napaliłam na ten krem.
My dziś wróciliśmy do zwykłego mleka bo miałam już dość tego jak się mała męczyła z kupami i w ogóle na tym pepti. Mam nadzieję że jej tym nie zaszkodzę
A dziś było u nas otwarcie tego Rosssmana co Wam pisałam że mamy niedaleko, no i obok jeszcze inne sklepy będą bo to taki cały obiekt jakby i jednym z tych sklepów jest PEPCO!!!! Ja jestem przeszczęśliwa a mój T przerażony i zaniepokojony o nasz budżet
U nas też chyba jakiś skok albo co, już było tak dobrze a od 4 dni mała wydziera się wniebogłosy wieczorami
Miłego wieczorku
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Ja na chwilkę bo urwanie głowy mam:/ Noc maskakryczna mały plakał cały wieczór i w nocy tez nie było łatwo:/ nie wiem co sie dzieje moze tez skok rozwojowy...
Wojtuś 7.11 był szcepiony i wtedy ważył 5,380. więc teraz pewnie z 6 kg
Odezwe sie pózniej
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
U Nas na szczęście noc spokojna pobudka o 4 a później o 7, jestem wyspana po wczorajszym dniu, w którym to Zosia przeleżała na rękach cały czas bujana i jeszcze musiałam jej śpiewać, kurde ciekawa jestem jak długo potrwa jej ten skok, już 3 dzień tra zobaczymy ile jeszcze...
Agusia może Dorotka też przechodzi kolejny i dlatego taka nie spokojna, mam nadzieję, że zmiana mleka uda się bez większych płaczów. A i czekamy na informacje odnośnie promcji w Pepko i rosmanie:)
Dobra lece bo pobutka papapa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia u nas noc też nie ciekawe, poprzedzona darciem się wniebogłosy, teraz też młoda popłakuje i zasnąć jakoś nie może.
U nas byłby to dopiero chyba ten pierwszy skok bo mała ma 8 tygodniu ale urodzona 2 tyg wcześniej czyli tak jakby miała 6 tygodni więc według tego jak liczą te skoki to u nas byłby pierwszy :/
Edzia u nas już były takie fajne nocki a dziś pobudka co 3 godziny
A powiedz mi jak u Was wygląda ten trądzik i po czym lekarka poznała że to akurat TO?
Miłego dnia