- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Myszka ja takie bóle miałam w szpitalu od razu po porodzie, wiec moze wybierz się do gina z tym, bo to strasznie dziwne zeby tyle po porodzie jeszcze obkurczała sie macica??
Tosia mój Wojtek tez ślini się strasznie i bąble ze sliny puszcza:) a rączki pcha czy jest głodny czy zaraz po karmieniu wkłada do bużki.
Mój Mały budził sie tez co 2 godziny w nocy a nawet częsciej... i przystawiłam go do piersi chwilka i juz spal także o jedzenie nie chodzilo tylko o potrzebę bliskości cyca... więc znajomy lekarz poradził mi ze jak się budzi co chwila smoczek dawac i sprawdza się... Nawet 4/5 godzin śpi i nie jest głodny. jak zasypia o po 21 to budzi sie przed 24 ja mu smoczek i śpi do 2 lub 3 a pózniej juz co 2 czy godziny pobudka:P Narazie pare nocy było ladnych tzn ze 2 noce wkładałam smoka a pozniej juz sam budzil sie później..:)ciekawe czy długo ta metoda się sprawdzi. Mam nadzieje ze juz tak zostanie:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
No co do raczek t oracja wlasnie Synus chyba Poznaje ze to jego raczulki i sobie je ssie gryzie az czasami sie dlawi hihih
Myszko moze ja tez zobacze czy on moze chce popic teraz suche powietrze.
Paula Kochaniutka u nas mroz -9 wiec nie ma mowy na spacer ach a poza tym wiem co czujesz slodziaki jak sie smieje gaworza moj do Mojej Corki to tak sie smieje jak ja widzi az czkawki dostaje ona wraca ze szkoly i sie nim tak opiekuje Kochana ciagle mowi nie wierze ze mam takiego cudownego Brata A Paula swietnie ci spi tak Agatka mmm swieze buleczki zapomnialamm jak smakuje ja dzien wczesniej sie zaopatruje i to ja Bo mAz idac do pracy wraca i mowi ide zjesc Obiadek....i tyle nawet juz dziekuje nie slysze ,,,
Agusiak Kochana mi sie wydaje ze robi sie niuni koleczka jak poje i gdzies dostanie sie powietrze to tak boli jak u nas tez bywa jak sie napijemy szybko albo goracego albo gazy sie zatrzymaja moj tez tak mial podczasj jedzenia
Myszko Wlasnie co do Boli sadze ze Macica ci sie obkurcza gdyby ci sie to powtorzylo do lekarza koniecznie
MNie szczypie rana czesto
Elusia Kochana moj tez co 2 i 2,5 h sie budzi jesc jutro konczy 10 tygodni i wiecie co martwilam sie ze on moze nie najada sie ze mam chudy pkarm skoro tak chce ciagle zjesc ... a co prawda troche sobie wydluzyl jedzenie byli 15 minut jest 30 minut nie zawsze ale jest.
Kasiu u nas jak chce jesc to smok nie pomaga jak juz chce do cyca krzyczy wypluwa smoka i juz wtedy szybko go biore bo zeby sie nie wybudzil a Skarb jest taki ze on oczu nie otworzy nawet w dzien a juz krzyczy jesc hehehehheh cyca szuka
wczoraj poszlam do fryzjera i nie bylo mnie 4,5 h i usnal pozniej jak wstal dostal tylko 60ml mleka wiecej nie mialam do sciagniecia i 60 picia i wytrzymal do przyjsci Mamy ufff a ja malo biegunki nie dostalam u fryzjera hmmm
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
My już po lekarzu.
Mamy podawać małej debridat, bio gaję i spróbować zmienić mleko na NAN pro 1 lub NAN pro 1 HA.
Powiedziałam że w NAN jest dużo żelaza i boję się o kupki a ona żeby spróbować bo różnie dzieci reagują a słyszała o pacjentek że jak im się dzieci tak prężyły i rzucały przy jedzeniu to po NAN przechodziło, więc zobaczymy.
A wysypkę nadal smarować bo najwyraźniej nie jest ona od mleka.
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Dawno mnie nie było bo ciągle coś do roboty jest. Zosia po zmianie mleka na bebiolon ha jest o niebo lepsza, a miała podobnie do tego co opisujesz Agusia, zrywała się i aż w pół ją łamało, teraz tego nie ma zupełnie inne szczęśliwe dziecko. Jutro mamy szczepienie, ciekawa jestem najbardziej wagi Zosi, czy nadal przybiera za dużo. Teraz je co 3,5 godziny, a w dodatku to mleko jest dużo mniej kaloryczne ma 20 kcal, a zwykły koło 65, więc powinno być ok. Wszystko się jutro okaże.
Zosia nie wkłada rączek do buzi, ale jest najmłodsza na forum, więc pewnie dopiero się zacznie:)
Elusia bardzo się cieszę, że skok już za Wami, wiem co to znaczy bo sami ciężko przechodziliśmy. Moja Zosia mimo, że córcia to z tatą też doskonale się dogaduję czasami mam wrażenie, że więcej sie uśmiecha do niego niż do mnie. Tatusiowie chyba coś takiego w sobie mają
Myszka ja bym nie bagatelizowała tego bólu na Twoim miejscu i jak najszybciej wybrała się do lekarza, bo to trochę dziwne, żeby dopiero teraz pojawił sie taki ogromny ból.
Agusia a może przejdź na bebiolon ha , bo z tego co opisujesz to nasze dziewczyny mają podobne problemy i tak jak już napisałam u nas jest niesamowita poprawa. Ja do tego od dziś jeszcze zaczęłam stosować sab simlex. Przed każdym jedzeniem daje jej 15 kropelek, bo tak podobno skutecznie.
Nusia to widzę, że się obkupiłaś. Fajnie. Zawszę to dużo radości:) Mama nadzieję, że szybko dojdziesz do zdrówka:*
Trzymajcie kochane kciuki za nasze jutrzejsze szczepienie.
Miłej i spokojnej nocy . Buziaki papap
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Sprawy pozałatwiane, dostałam stypendium socjalne, cieszę się bardzo bo to 540 zł więcej co miesiąc.
Kupiliśmy małej sukienkę do chrztu i rajstopki Teraz mamy już wszystko. Ubrałam ją dziś w cały komplecik, wygląda jak prawdziwy aniołek
Uciekam, bo zaraz kąpanie
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kolejny dzień za nami,spacerek i kąpiel jakoś ogarnięta, maluszka męczyła kupka ale już ok, mam nadzieję, że będzie ładnie spał w nocy
Paula fajnie ze stypendium i że już wszystko załatwione macie
Edzia Ale super, że Zosi tak to mleczko pomogło trzymam kciuki, że jutrzejsza waga okaże się prawidłowa
Agusia A te leki to na co przepisała Dorotce? w sensie powiedziała co jej jest?
Tośka Fajnie, że maluszek wytrzymał tyle czasu i ładnie dał się mamie zrobić na bóstwo ja jak ostatnio byłam w markecie to po 2h pędziłam do domku- i dobrze bo mały już zgłodniał i zaczął się domagać jedzenia
Miłej, spokojnej, w miarę przespanej nocki wam życzę kochane
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Uciekam spać
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
dziś już czuję się dużo lepiej, wczoraj wieczorem D. poszedł do apteki i kupił mi prenalen i tantum verde. Pomogło tylko jeszcze katar daje w kość.
Maks wczoraj po południu zaczął znów swój bunt...dziś do południa to samo. Wzięłam go na spacer po nim było ok a po 17 po jedzeniu znowu jazda...Jest najedzony, nie pręży się, kupki robi ładne..do południa mi kilka razy zwymiotował..ale to chyba z przejedzenia bo potem już było ok. Kurcze już nie wiem czy to skok rozwojowy czy inne cholerstwo. Jak przez ten tydzień się nie uspokoi to idę z nim do lekarki może ona coś poradzi
Co do ślinienia to mój też strasznie się ślini, bańki ze śliny robi i łapki pcha to chyba taki etap
Aaa i wysypka z buźki zeszła od kiedy nie pije rumianku...więc Mały na rumianek uczulony...
MyszkAja jeszcze 2 tygodnie temu miałam bóle ale to takie leciutkie nie uciążliwe, aż takie nie wydają mi się normalne więc lepiej jak najszybciej odwiedź gina.
ELusiadobrze że miałaś pomoc mamy w trudnych dniach. :)Powodzenia w tym tygodniu, oby Ignaś grzeczny był
Agusiaka co dolega Dorotce? kolki? mam nadzieję że to wszystko pomoże Malutkiej:*
Paulasuper że udało ci się ze stypendium! i z sukieneczką pochwal się jak Agatka się prezentuje
Edziacieszę się że Zosi już lepiej powodzenia na szczepieniu ;*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Elusia, super, że u Was w porządku
Nusia cieszę się że lepiej się czujesz, oby już nic się nie przyplątało
Edziu dziękuję za info o bebilonie Ha, jak to mleko się nie sprawdzi to pewnie kupię, chociaż jest sporo droższe
Cieszę się że u Zosieńki już dobrze, to wielka ulga jak dziecku nic nie dolega
Kochane te leki to na uregulowanie pracy jelit i takie jakieś boleści z tym związane, a biogaja to probiotyk. Lekarka nie powiedziała że to kolki ale mogą to być, a mała świetnie sobie z nimi radzi, bo kolki kojarzą mi się z wielkim płaczem a u nas tego nie ma. Za to jest tak jak u Edzi było, że małą zgina wpół jak ją coś boli
Mam nadzieję że to pomoże.
Druga sprawa to te poliki, ciągle suche i lekko wysypane, chyba bez mleka HA się nie obędzie
Miłego dnia dla Was i dzieciaczków
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
wiedzialam ze cos sie przypaleta wczoraj Synek za dlugo spal w dzien a to dziwne u nas i juz cos czulam meczyl siew nocy ani smoka nic tylko cyc :*( prosilam Mame by zapisala Alanke ale czy odebrala tel nie wiem nie daje znac
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
ja tylko na chwilkę. Noc piekna była Mały budził ok 3 i ok 6 póżniej spał do 8.
Tosia Ja inhalowałam solą fizjologiczną 3x dziennie do tego sól fizjologiczna do nosa albo disne mar i frida do odciągania kataru i pomogło:) Oby Alankowi tez pomogło:*
Nuśka dobrze ze sie lepiej czujesz:) mi niestety nie pomaga tamtum verde:/ i caly czas katar utrzymuje sie i gardlo boli :/ nie wiem czy sie bez antybiotyku nie obejdzie:(
Agusiak my bio gaję stosujemy od samego poczatku czyli prawie 3 miesiące hmmm i chyba pomaga..i wróciliśmy do delicolu tylko zmniejszyliśmy dawkę do 5 -6 kropelek do karmirnia tak zasugerowała pediatra i tak robimy, dodatkowo 2 razy dziennie espumisan o 12 i o 17 i jest wszystko ok:) Hmm chociaz ciągle nie wiem co sie z Małym dzieje jak już go wykapiemy i chce go nakarmic to krzyczy strasznie i jest zdenerwowany okropnie trwa to ok 10 minut . To raczej nie kolka ?! póżniej zasypia budzi sie i je normalnie spokojnie...
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natomiast załamała mnie cena mleka bebilon ha i nan ha w razie gdybym musiała na któreś z nich przejść
Kochana u nas po kąpieli jest dokładnie tak samo, 10-15 minut płaczu, mleka nie chce ani nic, potem przechodzi i spokój. Wczoraj np jadła o 18, po kąpieli ok 20 był płacz, jak udało mi się uspać to wstała na butlę dopiero o 2.30 a potem już co 3 godziny.
Tosia kochana zdrówka dla synka. No u nas to tylko disnemar, odciąganie ewentualnie nasivin baby, na noc nawilżacz powietrza, mokra pielucha tetrowa na kaloryfer, można dać kilka kropel olejku na pieluszkę i np ja dawałam grube książki pod łóżeczko od strony głowy żeby się lepiej oddychało i dziecko było nieco w pionie.
- Edzia04
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My już po szczepieniach. Mieliśmy wszystkie 3 razem, 6w1, rota, pneumo,lekarka powiedziała, że to normalne i i że dzieci tak się szczepi. Zapłaciliśmy 760 zł bardzo dużo i do tego za 6 tygodni to samo i po kolejnych 6 znowu, ale trudno najważniejsze zdrowie małej.
Mam nadzieję, że Zosia jakoś zniesie to szczepienie i że będzie spokojna.
Waga na szczęście prawidłowa, a tego najbardziej się obawiałam, więc bardzo się cieszę. Zosia ważyła równe 4500
Przepraszam,że nie odniosę się do waszych postów, ale dopiero wróciliśmy i idę szybko coś upichcić.
Buziaki papa
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
A bylismy u pediatry ALanek moze byc przeziebiony ale nic nie slyszal na dana chwile nasivin 0,01 % mamy dawac na noc masc majerankowa pod nosek TEZ STOSOWALAM DLA SIEBIE
i obserowwac
a Alanus nie spal caly dzien na rekach ciagle bo cos plakal mocno momentami a poczul powietrza i spi od 16,20 do teraz gdzie kapac powinnismy,.
edzia Kochana oby te szczepionki dzialaly jak powinny my 5w 1 wzielismy 570zl nam wyszlo w styczniu znowu ale co sie dla dzieci nie robi,Agusiak
a co do placzu nasz tez tak ma my myslimy ze jest zmeczony i chce spac po kapieli nie chce nawet jesc usnac na godzine np i wstac zjesc i wtedy albo zaszaleje nie chce spac albo usnie przy cycu ale wiekszosci sie rozbudza i daje nam popalic dzis w onocy biedak nie mogl smoka ciagac chcielusmy sprobowac czesciej jak KAsia ale to u ns pisalam nie przejdziei rzeczewiscie nie przeszlo ale moze i przez ten nosek biedak Jeden i jak ja wytrzymam w domu be zspacerku :*(