- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Witaj oki222 mam nadzieję, że zostaniemy w gronie szczęśliwych mam synków
Gravity mi się chyba też nie sprawdzi ten kalendarz, więc nie za bardzo w takie rzeczy wierzę, ale też sprawdzałam :P mój Sławko, jak się dowiedział, że wyszła dziewczyna to stw. ,,ja robiłem chłopaka "
Słuchajcie dziewczyny oprócz glukozy, jak myślicie jakie jeszcze skierowania dostanę? bo w sumie się nie spytałam, a mega mnie nurtuje ten temat? yhm
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi w pierwszej ciąży kalendarz się nie sprawdził, zobaczymy za dwa tygodnie czy tym razem wyjdzie czy nie
NatB, mojego W Dziadek też Władysław o u Nas też dla Syna padl taki wybór a dla Cory jeszcze nie wiemy
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak teraz patrzę i stwierdzam, że jednak mały ma wagę w normie wymiary książkowe uff ;p
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Gravity ja nie sądzę, żeby to działało. Ten kalkulator jest na podstawie tego chińskiego kalendarza. Przecież na płeć wpływ ma więcej czynników niż miesiąc poczęcia. Ja w to nie wierzę
Cześć oki222 i kaczuszka36:)
oki222 śiczna kruszynka I jesteśmy w podobnym wieku ciąży
Nat ja też dostałam morfologię, mocz i mam też już glukozę (wiem, że piszą, że robi się między 24-28 tc, ale mój doktorek daje jakoś wcześniej- czemu? nie wiem, ale każdej tak daje). Idę w poniedziałek i mam nadzieję, że tego nie zwrócę :]
Niech mnie ktoś obdaruje słonkiem
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie słonka ani widu, ani słychu
Pani_p znalazłaś kieckę na wesele? ja doszłam dzisiaj do wniosku, że postaram się zmieścić, w którąś z tych co mam brzuch aż mi tak nie wywalił, myślę, że za 2 tygodnie za dużo się nie zmieni...
Wczoraj aż na USG się przeraziłam, jak się położyłam na kozetce, a tam nie ma brzucha na prawdę miałam chwilę przerażenie w oczach... Pani Doktor stwierdziła, że jestem z tych, co w ciąży mają brzuch wklęśnięty, oczywiście się śmiała, ale z góry mi powiedziała, że mogę się spodziewać pobolewania w kręgosłupie... już czuję, ale ma być gorzej ;/
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak ja się położę to też mi ten mój brzunio specjalnie nie odstaje więc to chyba normalne
A co do kręgosłupa to kochana mnie boli już hohoho, jak więcej porobię to mam problem żeby wstać z łóżka, tak mnie boli. Tylko rozmasowanie tego miejsca mi pomaga no i odpoczynek. Dziwne to trochę bo przecież nie mam jeszcze wielkiego obciążenia na niego a już boli, ale widocznie mam jakiś ucisk na nerwy.
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja płeć poznałam w 14 tygodniu, potem w 16 tyg. jeszcze raz mi potwierdzała
Glukozę się robi, co jakiś czas? Czy raz tylko?
Widzicie każdy lekarz inaczej zleca badania ...
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jeszcze nie znam płci, mam nadzieję, że się to zmieni przy następnym usg. Z imionami też się jeszcze wstrzymuję bo stwierdziłam, że mnie oświeci jak się dowiem kto tu u mnie mieszka
A co do lekarzy to właśnie tak jest, że każdy idzie swoim torem i ja już staram się nie patrzeć jak np Wy macie pozlecane badania, jakie i kiedy bo bym chyba zwariowała z zamartwiania się. Ufam, że mój lekarz wie co robi. Bo co innego mi pozostaje? To moja pierwsza ciąża, lekarz z polecenia, wiem, że od kuzynki prowadził ciążę i ma zdrowe córeczki. I musi mi to wystarczyć...
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kotów nie trzymam ich na szczęście w domu, znaczy się ubolewam nad tym, ale u mnie w domu jest za dużo ludzi i nie wszyscy je tolerują .. a że na wsi jest przekonanie, że zwierzęta nie są do domu to dlatego mam na dworze, ale mają swoje posłanko, kuwetkę i miski ... Asiulek nie wiem, czy dasz radę odseparować w miarę dziecko od kotków, moja koleżanka wychowała dwójkę maluchów z jednym kotem... jej kotka baaardzo lubiła leżeć w wózku małych , ona zawsze rozkładała koc, żeby nie było włosów... a tak myślę, że nie masz o co się martwić ... wątpię, żeby tak blisko się zbliżały do niemowlaka, żeby je przydusić sama zobaczysz, jak Twoje kotki zareagują na dzidzie
Dokładnie Pani_p, trzeba ufać, ja ufam w 100 % swojej Pani Doktor ( chociaż lekarz to tylko człowiek i też czasem ma prawo się mylić), wiem, że na wszystko dmucha na zimno( już się o tym przekonałam , lądując raz w szpitalu )
a ja zajadam tą brzydką pogodę drugie śniadanko już wchodzi, a zaraz podwieczorek