- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też jeszcze nie znam plci, dopiero za dwa tygodnie się okaże o ile znowu w jakas dziurkę nie wejdzie i nie będzie można podglądnac
Co do badan to HIV jest obowiązkowe bez tego nie przyjmą do szpitala na poród. Wiec jak nie teraz wypisze to później
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kaczuszka36
- Wylogowany
- gaworzenie
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
No co do kotków to właśnie tak myślę że nie da się ich odizolować na dobre, ale żeby chociaż przy tym łóżeczku bez przerwy nie siedzieć..
Dziewczyny u Was pada, a u mnie w Szczecinie słonko - jest go dużo, więc wysyłam każdej z Was po troszku
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
A co do hiv to nie jestem pewna czy jest obowiązkowe, z tego co wiem to u nas wcale nie jest to konieczne badanie do przyjęcia do szpitala. Dopytam
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Oki222 super zdjęcia śliczny iiii no faktycznie chłopak jak malowany:)
Asiulek2706 wiesz jeśli chodzi o Koty jeśli Twoje są indywidualistami to nie masz się co martwić do dzidzi nie podejdą bo będzie to dla nich nowy "ziwerzo-człowiek" w rodzinie i nie będą go pewne, przynajmniej tak reagowała nasza Kotka która jest Olbrzymia bo jest z rasy Kotów Norweskich Leśnych na moją siostrę, omijała ją szerokim łukiem i tak szczerze to do tej pory tak robi:)
Co do badań to ta moja to mi tyle zleca, ,że po wizycie mam coś do zrobienia. Na początku ciąży dostałam badania na: HIV, TOKSOPLAZMOZE, Różyczke, WR-RPR, Obecność antygenu HBs,Cytomegalie, grupe krwi, ogólne badanie morfologiczne, i ogólne badania krwi. Dzisiaj miałam robione badania na: wstępne rozpoznanie jednostek chorobowych wg ICD-10 oraz ICD-9 czyli AFP. Także jak byłam u innej ginekolog to mi wprost powiedziała, że nie spotkała się z taką masą badań zlecanych, ale dla mnie to dobrze jakoś pewniej się czuje:)
Ja jeszcze nie wiem jaka to płeć i nie wiem czy się jutro dowiem, bo mam następną wizytę mam nadzieję, że a nuż widelec się uda... no ale wiadomo zależy to od malucha:)
Graviti moim koleżanką ten kalendarz się ani razu nie sprawdził. Także mi wychodzi dziewczynka z tego kalendarza no zobaczymy czy to prawda.
U nas ciągle zimno i deszczowo, aż założyłam dzisiaj kurtkę zimową.... przykre to:(
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
To dziwne ze do 28 tyg robią obciążenie glukoza ja będę miała dopiero w 29 tyg bo nie będzie mnie tutaj,zastanawiam sie czy nie zrobic tego badania w Polsce jak myślicie??
Co do kręgosłupa to mnie tez boli od wczoraj zupełnie nie wiem czemu w dodatku nie moge wziąć głębokiego oddechu,ale ja w młodości miałam lekkie skrzywienie ,moze to ma wpływ,ale boje sie ze będę sie czuła gorzej a jak ja niedotleniona to i dziecko tez ( musz poszukać jakiś ćwiczeń zeby odciążyć ten bol ehh..
Asiulka uwierz mi ze nie tylko ty sie czujesz jak dziecko we mgle napewno każda pierworodka sie tak czuje
Tez ufam swoim lekarzom tutaj,nie mam jednego konkretnego bo w szpitalu bada zazwyczaj ten ktory akurat jest takze mam nadzieje ze moje dzieciatko zdrowo sobie rośnie,juz odliczam dni do tego listopada bo czuje sie ostatnimi czasy fatalnie
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Po powrocie do domu mam zamiar wkleić to piękne zdjęcie z wczorajszego USG i naskrobię trochę w albumie fasolki ... a wieczorem na kolacyjkę robię pizzę mniaaam nabrałam ostatnio apetytu
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
A co do kręgosłupa to odpukać w niemalowane, nic ale to nic mnie narazi nie boli, ale fakt jest taki że mój maluch jest mocno z przodu wysunięty bo brzuch mam jak na 5-6 miesiąc. Więc myślę, że pod tym względem jest to pozytywne, bo pamiętam jak ortopeda po urazie jakiego doznałam w czasie treningów powiedział mi, że w ciąży będę miała bardzo duże problemy z kręgosłupem,a Tu proszę narazi CISZA:d
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny zaczęłam przejmować się tym moim twardniejącym brzuszkiem. Zdarzyło się 3 razy wieczorem z lekkim rozciąganiem. Koleżanka z pracy która ma bliźniaki mówiła żebym tego nie bagatelizować. Wizytę ma w najbliższy wtorek. Co mam robić? Zaczęłam się martwić że nie poszłam od razu na izbę przyjęć. Teraz nie mam co iść bo nie mam twardego brzucha.
- asiulek2706
- Wylogowany
- gaworzenie
Nat B ale mi ochoty na pizzę narobiłaś chyba tez zjem dzisiaj
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Postaram się odpisać wieczorem, bo teraz nie mam czasu.
PSOTKA twardniejącego brzucha absolutnie nie wolno bagatelizować, ponieważ może to doprowadzić z czasem do przedwczesnego porodu. Oczywiście nie ma co panikować. W każdym razie wiem, że w każdym przypadku jak brzuch twardnieje to każdy gin zaleca, aby wykupić sobie nospę. Tego co piszę jestem pewna na 100%,że możesz brać 2xdziennie nospę i asmag, ale zwykłe nie fortę i wiem, że każdy lekarz powie, że dobrze zrobiłaś, tym bardziej, że wizytę masz niedługo. Albo chociaż bierz tą nospę jak czujesz, że coś jest nie tak, ale generalnie nie powinno się doprowadzać do twardnięcia brzucha. Musisz się liczyć z tym ,że skoro masz takie objawy to lekarz może cię wysłać na l4.