BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 6 miesiąc temu #679548 przez Izaa.
Hashimoto to najczęstszy rodzaj zapalenia tarczycy i najczęstsza przyczyna pierwotnej niedoczynności gruczołu tarczowego. Ja mam niedoczynność. Wykryto mi rok temu, więc troszke o niej wiem:) teraz w ciazy mam zwiekszona dawke hormonow 75/100. Wyniki odbiera sie u nas od 13,30 wiec zaraz zmykam do szpitala. napisze ci wieczorkiem jakie wyszly. cale zczescie ze u ciebie wyniki sa dobre. z tym guzem to nie zarty. dobra zmykam. buzka!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #679560 przez natB
Cortezia z miłą chęcią :D, ale to bliżej września :)... chociaż z drugiej strony ode mnie do Wrocka jest jakaś 1-1,5 h jazdy daleko nie mam :D

Hashimoto to z japońskiego :P? glupi żart :]... z tarczycą nie ma żartów dziewczyny, więc leczcie się, żebyście były zdrów :)

Wyniki moczu mam i dzisiaj wizyta, dopytam się jeszcze o to połówkowe... bo w końcu nie wiem, czy moja Pani Doktor obowiązkowo to robi, czy nie :)

11 lata 6 miesiąc temu #679570 przez Gravity
Izaa. napisał:

Hashimoto to najczęstszy rodzaj zapalenia tarczycy i najczęstsza przyczyna pierwotnej niedoczynności gruczołu tarczowego. Ja mam niedoczynność. Wykryto mi rok temu, więc troszke o niej wiem:) teraz w ciazy mam zwiekszona dawke hormonow 75/100. Wyniki odbiera sie u nas od 13,30 wiec zaraz zmykam do szpitala. napisze ci wieczorkiem jakie wyszly. cale zczescie ze u ciebie wyniki sa dobre. z tym guzem to nie zarty. dobra zmykam. buzka!!!

To co bierzesz?eutyrox?czy letrox?

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 6 miesiąc temu #679576 przez oki222
asiulek2706świetna ta lista szczególnie dla tych, które mają zostać pierwszy raz mamami :)gratuluje córci, mam wrażenie, że na razie więcej chłpców mamy :)
wieloma świetna robota z tymi komentarzami - naprawdę przydatne

Listę już wydrukowałam no i powolutku od przyszłego tyg ( jak już poznam płeć )zacznę gromadzić rzeczy :)

Psotkabardzo fajne ciuszki, też muszę zacząć szukać takich ubranek, a jeszcze na początku lipca mam wesele koleżanki więc coś by się przydało kupić i podkreślić ten wspaniały STAN BŁOGOSŁAWIONY :)

Pisałyście coś na temat niań z monitoringiem oddechu , mi koleżanka poleciła bardzoooooo taką allegro.pl/angelcare-ac1100-monitor-odde...24h-i3306052754.html i chyba się zdecyduję kupić ten, drogie to cudo ale podobno naprawdę warto sprawdza się w małym mieszkaniu jak i w domu a nawet na wyjazdach i jak dziecko jest już większe.

Co do nocek to Ja też się trochę męczę, całe życie spałam na brzuchu a teraz nie mam sumienia, więc wciskam między nogi co popadnie :) i jakoś daje radę i własnie też chyba zainwestuję w rogala tym bardziej że później ma dużo też zastosowań.

Dziewczyny super zdjęcia ...właśnie może byśmy powstawiały zdjęcia brzuszków :P jesteśmy teraz w takim okresie że z tygodnia na tydzień widać zmiany :)

Ściskam Was w ten piękny słoneczny dzionek.

11 lata 6 miesiąc temu #679597 przez Patrycja21
Dawno mnie tu nie było. Zostało mi 1,5 tygodnia do połówkowego USG. Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że z maluszkiem jest wszystko w porządku, bo ostatnio miałam sporo stresu i nerwów. Czuję już ruchy, delikatne, ale daje znać o sobie. Pozdrawiam wszystkie mamy :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #679600 przez baksik6661
hej dziewczynki :):)

asiulek2706 fajnie ze mamy razem termin porodu;p ja mam nadzieje ze tym razem urodze na czas a moze wczesniej bo mojego Kacperka urodzilam 10 dni po terminie i to byly byly bardziej meczące dni niz cala ciaza a i chlop wielki byl 57 cm i 3880g :P

Psotka ślicznie wygladasz i naprawde fajne wdzianka znalazlas :):)

”Hmm… nadeszła chwila prawdy… nie wchodzę już w swoje ubrania, oto świetna wymówka, żeby wybrać się na zakupy .... ja poszukuje wlasnie jakies kiecki na brzusio na weselicho w lipcu ;p

buziaczki :* :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #679604 przez małopolanka
hej ja tylko na chwilkę bo skończyłam prace i lece do miasta po tort dla męża i ostatnia szansa żeby poszukać prezentu. Wielomama pomysł fajny tylko że to wszystko już było haha Już występowałam w takiej kokardzie bodajże na Walentynki pare lat temu Za niedługo obchodzimy 8 rocznicę na dodatek więc jak nic teraz nie znajdę to może połączymy te dwie rzeczy.

Cortezia co do tych chust to w niektórych kwestiach masz rację na pewno są jakieś plusy korzystania z takiej chusty ale czy na pewno nie ma minusów? W to nie chcę mi się wierzyć. Tak jak mówię dzieci szybciutko się przyzwyczajają i co jeśli okaże się że dziecko w innej pozycji albo bez tego przyjemnego kołysania nie będą chciały spać? Poza tym to musi być męczące dla kobiety noszenie non stop dziecka dziecko rośnie potem sobie trochę waży. Dla mnie ta cała otoczka jaką się tworzy wobec chust to zabieg marketingowy. Nie gniewajcie się po prostu takie mam wrażenie. Nie chce Was tu krytykować absolutnie to nie jest moim celem. Po prostu pisze co myślę. Każda z nas jest inna i na pewno sposoby opieki i metody wychowawcze będą się różnic. To całkowicie normalne. Dokoncze później bo już muszę leciec

11 lata 6 miesiąc temu #679789 przez suzi001
Baksik polecam www.happymum.pl/sklep3/ tu są fajne sukienki ciazowe ja mam w planach kupić sobie tu na poprawinki a przeszukalam wszystko i nic mi sie nie podobało a tu znalazłam kilka fasonow heh :) moze Ci sie cos spodoba :)

Psotka fajne sukieneczki :) w sam raz na ta porę :)

Malopolanka zrób torcik,albo jakaś pyszna kolacje kup piwko dla męża i obejrzyjscie sobie wspólnie jakiś filmik :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #679844 przez natB
A ja jestem ZŁAAA :angry:

Wróciłam właśnie od lekarza i co... znowu mocz źle pobrany, znaczy się tak wyszły jakieś bakterie, które nie powinny wyjść i Pani Doktor stwierdziła, że albo kładzie mnie na oddział na tydzień i daje antybiotyki, albo powtarzam badanie... bo według niej tak nie powinno wyjść, może powiem inaczej, że nie chce mi dawać antybiotyku, bo wie, że to nie jest zdrowe... jak wyjdzie wynik jeszcze raz taki to dupa oddział i koniec :( mam dosyć ;/;/

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

W poniedziałek znowu badanie, a we wtorek wizyta... mam dużo pić płynów, brać żurawit... jestem zadowolona jedynie z faktu, że dostałam maść na moje plecy i powinno być lepiej uF

11 lata 6 miesiąc temu #679851 przez natB
Co do badania połówkowego pytałam i dowiedziałam się, że nie ma sensu, żebym jechała do Poznania czekała 8 h w kolejce za badaniem i dowiedziała się tego, czego u niej :P

Więc połówkowego nie mam, ale jak sama stwierdziła stara się wszystko mierzyć, co wizytę, więc nie mam co się martwić :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #679885 przez baksik6661
suzi001 a co myslisz o tej sukience myslisz ze bedzie stosowna na brzuszek ???

przegladalam moje zdjecia z ciazy z synkiem i taki widoczny brzuchal mialam w 23tc a wesele wlasnie 20 lipca to bedzie kolo 22 tc zastanawiam sie czy wystajacy brzuch z tej baskinki bedzie dobrze wygladal :dry: :unsure:

natB trzymaj sie infekcje w ciazy to norma zwlaszcza w lecie dasz rade :P:)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #679989 przez suzi001
Tez mi sie strasznie baskinki podobają :) i myśle ze raczej falbanka przykryje brzuszek,i ogolnie bedzie wyszczuplac tylko z tym paskiem bym cos pokombinowala zeby sie nie opinał na brzuszku ale sukienka bardzo ładna a podasz mi stronke? Ja poszukuje bladego różu zeby dopasować sie do garnituru :)))

Nat będzie dobrze napewno,skoro twoja pani dr o ciebie dba to ńie moze być innaczej :) a czym objawia sie taka infekcja? Boli pecherz?

11 lata 6 miesiąc temu #680037 przez małopolanka
hej dopiero teraz mam chwilkę. Nie znalazłam tego prezentu ale torcik za to kupiłam pyszny no i coś tam upichciłam na szybkiego. Po drodze złapała mnie straszna ulewa po prostu koszmar lało się z nieba a ja się w balerinkach wybrałam. Mój mąż był taki wzruszony że po ten tort pojechałam specjalnie dla niego i to jeszcze w taką ulewę że brakiem prezentu się nie przejął za bardzo.

Psotka wyglądasz super a ta sukienka na ostatnim zdj boska jest.

okii i asiulek z tego co pamiętam pytałyście o elektroniczną nianię. Oki moja siostra ma dokładnie taką samą. Jest bardzo zadowolona. Matę daje się pod materac i słyszysz bicie serca dziecka. Jeśli dziecko przestanie oddychać to fakt robi trochę hałasu ale to jest takie pikanie tylko. Najpierw trzy razy krótkie ostrzegawcze a potem już na całego. Jedyną wadą tej niani jest to że trochę sobie kosztuje. Jeśli kogoś stać to jest to fajny bajer.

NatB bidulko oby obyło się bez antybiotyku i pobytu w szpitalu. Ja kiedyś walczyłam z infekcjami ale to jeszcze przed ciążą. Próbowałam tabletkami z apteki ale z marnym skutkiem przeszło mi dopiero jak kupiłam sok 100% z żurawiny w sklepie ze zdrową żywnością(te w supermarketach mają bodajże ok 12% żurawiny reszta dodatki i cukier.) i piłam dużo wody z dodatkiem tego soku. Obyło się bez antybiotyku. Od tamtej pory mam spokój i nawet w ciąży odpukać nic się nie dzieje.

11 lata 6 miesiąc temu #680043 przez małopolanka
Suzii i Baksik mam taką sukienkę więc jak chcecie jutro mogę przymierzyć i pstryknąć zdj jak to wygląda z brzuszkiem. Ja mam czerwona bez paska ale krój i falbanka ta sama. Nie wiem tylko czy się jeszcze zmieszczę ale postaram się haha

11 lata 6 miesiąc temu #680066 przez wielomama
Mój mąż od razu jak urodziła się Wiktoria w 2004r. pierwszego dnia poleciał do sklepu i kupił monitor oddechu angelcare, bo przestraszył się jej rozmiarów 2750 i 50cm. My mięliśmy taki bez niani. Są to dwie płytki, które kładzie się pod materacyk. Włącza się czujnik i jeśli np. przed wyjęciem dziecka z łóżeczka zapomnimy wyłączyć urządzenie to po chyba 2 s jest jedno piknięcie a po 5s głośno buczy, każdego obudzi. Często działają tak, że jak dziecko ma chwilowy bezdech i nagle zaczyna aniołek wyć to dziecko automatycznie zaczyna oddychać. Ja już po pierwszej nocy spędzonej w domu z Wiktorią dziękowałam mężowi, że mi kupił to urządzenie, przynajmniej nie bałam się zasnąć. Dlatego też ja raczej nie preferuję spania z dzieckiem tak małym. Akurat mój mąż wykonuje taki zawód, że często przychodził mi do domu z wiadomością, że jakieś dziecko niestety nie obudziło się już z bezdechu i tak mi to siadło na psychikę, że już bez angelcare później nie potrafiłam funkcjonować. Oczywiście zdarzało się też, że zapomniałam włączyć, ale mąż mi zawsze przypominał. Niestety u Emilki 2 albo 3 razy włączył się i powiem szczerze, że nie wiem czy oddychała czy nie, bo to jest sekunda-od razu szybkie wyciąganie dziecka z łóżeczka i nerwowe budzenie. Niestety w takiej sytuacji każdy rodzic tak by zareagował. Pamiętam, że tak bardzo się wystraszyłam, że zaczęłam płakać. Ale chyba naprawdę ten sprzęt nam uratował moje największe szczęście, bo niestety Emilka od urodzenia miała raz wzmożone a raz obniżone napięcie mięśniowe, neurolog stwierdził, że jest poważnie opóźniona w wieku 5 miesięcy. Na szczęście inny lekarz stwierdził, że to chyba ten neurolog jest opóźniony.
W wieku 7 miesięcy była pod opieką neurologa, logopedy i psychologa oraz rehabilitowana.
Zaczęła chodzić jak miała 11 miesięcy. Teraz jest bardzo inteligentna i wybierana do występów, ale niestety nadal się jąka troszeczkę i nie potrafi nadążyć za krokami w tańcu
i zapamiętać jak się wystłukuje rytm. Dlatego stwierdzam, że jednak troszeczkę jest zaburzona praca mózgu i mogło dojść do bezdechu. ANGELCARE polecam. Tym razem też kupię bez niani.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka