- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Hashimoto to z japońskiego ? glupi żart :]... z tarczycą nie ma żartów dziewczyny, więc leczcie się, żebyście były zdrów
Wyniki moczu mam i dzisiaj wizyta, dopytam się jeszcze o to połówkowe... bo w końcu nie wiem, czy moja Pani Doktor obowiązkowo to robi, czy nie
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Hashimoto to najczęstszy rodzaj zapalenia tarczycy i najczęstsza przyczyna pierwotnej niedoczynności gruczołu tarczowego. Ja mam niedoczynność. Wykryto mi rok temu, więc troszke o niej wiem:) teraz w ciazy mam zwiekszona dawke hormonow 75/100. Wyniki odbiera sie u nas od 13,30 wiec zaraz zmykam do szpitala. napisze ci wieczorkiem jakie wyszly. cale zczescie ze u ciebie wyniki sa dobre. z tym guzem to nie zarty. dobra zmykam. buzka!!!
To co bierzesz?eutyrox?czy letrox?
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wieloma świetna robota z tymi komentarzami - naprawdę przydatne
Listę już wydrukowałam no i powolutku od przyszłego tyg ( jak już poznam płeć )zacznę gromadzić rzeczy
Psotkabardzo fajne ciuszki, też muszę zacząć szukać takich ubranek, a jeszcze na początku lipca mam wesele koleżanki więc coś by się przydało kupić i podkreślić ten wspaniały STAN BŁOGOSŁAWIONY
Pisałyście coś na temat niań z monitoringiem oddechu , mi koleżanka poleciła bardzoooooo taką allegro.pl/angelcare-ac1100-monitor-odde...24h-i3306052754.html i chyba się zdecyduję kupić ten, drogie to cudo ale podobno naprawdę warto sprawdza się w małym mieszkaniu jak i w domu a nawet na wyjazdach i jak dziecko jest już większe.
Co do nocek to Ja też się trochę męczę, całe życie spałam na brzuchu a teraz nie mam sumienia, więc wciskam między nogi co popadnie i jakoś daje radę i własnie też chyba zainwestuję w rogala tym bardziej że później ma dużo też zastosowań.
Dziewczyny super zdjęcia ...właśnie może byśmy powstawiały zdjęcia brzuszków jesteśmy teraz w takim okresie że z tygodnia na tydzień widać zmiany
Ściskam Was w ten piękny słoneczny dzionek.
- Patrycja21
- Wylogowany
- gaworzenie
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
asiulek2706 fajnie ze mamy razem termin porodu;p ja mam nadzieje ze tym razem urodze na czas a moze wczesniej bo mojego Kacperka urodzilam 10 dni po terminie i to byly byly bardziej meczące dni niz cala ciaza a i chlop wielki byl 57 cm i 3880g
Psotka ślicznie wygladasz i naprawde fajne wdzianka znalazlas
”Hmm… nadeszła chwila prawdy… nie wchodzę już w swoje ubrania, oto świetna wymówka, żeby wybrać się na zakupy .... ja poszukuje wlasnie jakies kiecki na brzusio na weselicho w lipcu ;p
buziaczki :*
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Cortezia co do tych chust to w niektórych kwestiach masz rację na pewno są jakieś plusy korzystania z takiej chusty ale czy na pewno nie ma minusów? W to nie chcę mi się wierzyć. Tak jak mówię dzieci szybciutko się przyzwyczajają i co jeśli okaże się że dziecko w innej pozycji albo bez tego przyjemnego kołysania nie będą chciały spać? Poza tym to musi być męczące dla kobiety noszenie non stop dziecka dziecko rośnie potem sobie trochę waży. Dla mnie ta cała otoczka jaką się tworzy wobec chust to zabieg marketingowy. Nie gniewajcie się po prostu takie mam wrażenie. Nie chce Was tu krytykować absolutnie to nie jest moim celem. Po prostu pisze co myślę. Każda z nas jest inna i na pewno sposoby opieki i metody wychowawcze będą się różnic. To całkowicie normalne. Dokoncze później bo już muszę leciec
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Psotka fajne sukieneczki w sam raz na ta porę
Malopolanka zrób torcik,albo jakaś pyszna kolacje kup piwko dla męża i obejrzyjscie sobie wspólnie jakiś filmik
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wróciłam właśnie od lekarza i co... znowu mocz źle pobrany, znaczy się tak wyszły jakieś bakterie, które nie powinny wyjść i Pani Doktor stwierdziła, że albo kładzie mnie na oddział na tydzień i daje antybiotyki, albo powtarzam badanie... bo według niej tak nie powinno wyjść, może powiem inaczej, że nie chce mi dawać antybiotyku, bo wie, że to nie jest zdrowe... jak wyjdzie wynik jeszcze raz taki to dupa oddział i koniec mam dosyć ;/;/
W poniedziałek znowu badanie, a we wtorek wizyta... mam dużo pić płynów, brać żurawit... jestem zadowolona jedynie z faktu, że dostałam maść na moje plecy i powinno być lepiej uF
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Więc połówkowego nie mam, ale jak sama stwierdziła stara się wszystko mierzyć, co wizytę, więc nie mam co się martwić
- baksik6661
- Wylogowany
- gaworzenie
przegladalam moje zdjecia z ciazy z synkiem i taki widoczny brzuchal mialam w 23tc a wesele wlasnie 20 lipca to bedzie kolo 22 tc zastanawiam sie czy wystajacy brzuch z tej baskinki bedzie dobrze wygladal
natB trzymaj sie infekcje w ciazy to norma zwlaszcza w lecie dasz rade :)
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nat będzie dobrze napewno,skoro twoja pani dr o ciebie dba to ńie moze być innaczej a czym objawia sie taka infekcja? Boli pecherz?
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Psotka wyglądasz super a ta sukienka na ostatnim zdj boska jest.
okii i asiulek z tego co pamiętam pytałyście o elektroniczną nianię. Oki moja siostra ma dokładnie taką samą. Jest bardzo zadowolona. Matę daje się pod materac i słyszysz bicie serca dziecka. Jeśli dziecko przestanie oddychać to fakt robi trochę hałasu ale to jest takie pikanie tylko. Najpierw trzy razy krótkie ostrzegawcze a potem już na całego. Jedyną wadą tej niani jest to że trochę sobie kosztuje. Jeśli kogoś stać to jest to fajny bajer.
NatB bidulko oby obyło się bez antybiotyku i pobytu w szpitalu. Ja kiedyś walczyłam z infekcjami ale to jeszcze przed ciążą. Próbowałam tabletkami z apteki ale z marnym skutkiem przeszło mi dopiero jak kupiłam sok 100% z żurawiny w sklepie ze zdrową żywnością(te w supermarketach mają bodajże ok 12% żurawiny reszta dodatki i cukier.) i piłam dużo wody z dodatkiem tego soku. Obyło się bez antybiotyku. Od tamtej pory mam spokój i nawet w ciąży odpukać nic się nie dzieje.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
W wieku 7 miesięcy była pod opieką neurologa, logopedy i psychologa oraz rehabilitowana.
Zaczęła chodzić jak miała 11 miesięcy. Teraz jest bardzo inteligentna i wybierana do występów, ale niestety nadal się jąka troszeczkę i nie potrafi nadążyć za krokami w tańcu
i zapamiętać jak się wystłukuje rytm. Dlatego stwierdzam, że jednak troszeczkę jest zaburzona praca mózgu i mogło dojść do bezdechu. ANGELCARE polecam. Tym razem też kupię bez niani.