BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 10 miesiąc temu #680084 przez wielomama
Dziewczyny no i co z tą tabelką, Małopolanka bierzesz się za to? . Wzięłabym się za to, ale naprawdę nie potrafię. Normalnie jak już zmajstrujecie tą tabelkę to będę mega szczęśliwa. Ja jestem przyzwyczajona to starego forum gdzie była pełna tabelka i normalna galeria.
Chociaż doszło troszkę dziewczyn to może któraś z Was potrafi utworzyć tabeleczkę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #680128 przez małopolanka
Wielomama tabelka jest dawno zrobiona tylko że problem chyba tkwi w naszym forum. Nie wszystkie formaty można tutaj otworzyć. Próbowałam Wam ja tu wkleić na różne sposoby i cały czas wyświetlają mi się komunikaty. Pewnie na Twoim starym forum nie było z tym problemu bo taką tabelkę robi się dość łatwo. Próbowałam przez painta ale wielkość jest ograniczona dla tego forum i zmniejsza tak że nic nie widać.

11 lata 10 miesiąc temu #680165 przez wielomama
No to klapa :angry:
Zmykam nynać. Gardło mnie boli, zaraziłam się od córci.

11 lata 10 miesiąc temu #680176 przez suzi001
Malopolanka to super ze mąż sie ucieszył :) ważny jest gest i pamięć a prezenty i tak idą w odstawke :) a co do tej tabelki moze na fb ja wrzucisz?? Tam każdy sobie ja odczyta tak mi sie wydaje :) a sukienusie możesz założyć bo ciekawa jestem czy przyslania brzusio,a jak nie zmiescisz to trudno hihi nc na sile ale ty chudzinka jesteś to pewnie dasz radę :)

Wielomama polecam tantum verde mnie po dwóch psikneciach przeszło a tez bolało mocno wrrr :).przestraszylas mnie tym bezdechem dziecka,myślałam ze to rzadko sie zdarza,tak samo jak smierć łozeczkowa,co robic w takim bezdechu gdy niania zacznie wyc? Wziąć na ręce? Sorki moze zadaje głupie pytania ale nie spotkałam sie z takim czymś i nie za bardzo bym wiedziała jak mam zareagowac z tego szoku i stresu..dlatego pytam :)

Dobranocka

11 lata 10 miesiąc temu #680178 przez nefretete666
Hej mammals przeprowadzke i nice mam czasu pisac i czytac musicie mi wybaczyc.gravity mieszkamy blisko siebie wypadalo by sie. Spotkac ,co ty. Na to?piekne macie te brzuszki dziewczyny.a co do tego monitoru oddechu to ja tez mialam i uwazam ze warto wydac ta kase. A co do listy to ja uzywalam sterylizatora ale kupilam dopiero jacket dziecko dostalo plesniawek w wieku 5 miesiecy walczylismy z tym diabelstwem 3 tygodnie i dopiero sterylizator pomogl takze polecam, ja mialam elektryczny z aventu. Ale kazdy jest dobry moim zdaniem.pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu #680228 przez natB
Suzi infekcja się objawia hmmm teraz to w sumie niczym, bo ani nic nie swędzi, ani nic... jedyne, co wcześniej miałam infekcję, dlatego zleciła mi znowu Pani Doktor badanie... No właśnie biorę żurawit, ale kurczę Małopolanka spróbuję Twojego sposobu, mam dużo pić, więc może ten sok z żurawiny mi pomoże... a ja zaczynam dzień od kawy :laugh:

Dobrze, że poruszyłyście temat wyparzania butelek, chciałam się oto o Was spytać, bo nie wiem, czemu, ale troszkę ten temat mnie dręczy :P
Monitor oddechu myślę, że też zakupimy, w sumie mój S. jest bardziej za :)... ale zawsze się przyda :)

Możecie jakiś polecić?

Wielomama tantum verde i nic więcej pomoże na 100 % :D

My mamy też problem z wodą w domu, jest ona ze studni, ale jakościowo średnia... dużo kamienia... więc Nefretete, Wielomama doradźcie mi, czy dobrym wyjściem będzie robić mleko z wodą mineralną, czy lepiej przyzwyczaić małego do tej wody, która mamy? Bo ona się nie zmieni :P

A tak w ogóle moje dziecko chyba nigdy nie śpi, nie dość, że wczoraj sobie urządził kopaninę w moim brzuchu, to w nocy budzi się razem ze mną i, jak próbuję zasnąć to dostaje wariacji <3 :P

Poruszyłam milion wątków, ale mam nadzieję, że ogarniecie :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680242 przez Gravity
Witam z ranca.
nefretete666 pewnie ze chetnie,i napewno nam sie uda spodkac:) To przeprowadzka juz skonczona?

jak tam pogoda kochane dzis bo u mnie 13'C czyli bez rewelacji i leje:(
A na gardlo polecam wode z sola:)do pukania..

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 10 miesiąc temu #680337 przez cortezia
Cześć dziewczyny,

Może faktycznie co do te tabeli to najlepiej będzie na FB.

NatB może faktycznie będzie wszystko w porządku, ale przede wszystkim tak jak powiedziała Małopolanka sok z żurawiny, suszoną żurawinę (skondensowaną), jogurty z żurawiną. A suszoną żurawinę możesz np rzucić do jogurtu naturalnego i jeść w ten sposób. Zdrowe i może Ci pomóc. Zrób sobie taką kuracje żurawinową koniecznie, a nóż widelec wyniki będą idealne:)

Wielomama zaczynam brać pod uwagę ten monitor oddechu. No zobaczę jaki jest koszt bo nie mam pojęcia.

Suzi bardzo fajna ta strona z ciuszkami ja w Sierpniu mam dwa śluby i jeszcze we wrześniu to może akurat coś sobie wybiorę:) Chociaż mam też zamiar przejść się po lumpkach:)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 10 miesiąc temu #680341 przez nefretete666
Ja mam monitor angelcare,co do wody to moim zdaniem lepsza z kranu przegotowana mi polozna mowila zero mineralna zawsze ma troszke gazu i moga byc kolki.gravity przeprowadzka skonczy sie w niedziele a ja juz padam na twarz

11 lata 10 miesiąc temu #680354 przez natB
a skąd ja wezmę żurawinę na mojej wiosce?! hm może mi szwagierki doradzą...
Ja tam mogę walczyć z infekcjami, nawet do szpitala mogę iść, ale nie chcę, żeby coś się dzidziusiowi stało YHM

Na jogurty już nie mogę patrzeć :(, połykam je z przymusu...

Czytałam o tym monitorze, że to taki ruchu-oddechu, że w sumie wychodzi na to, że jak dziecko się nie rusza włącza się alarm tak? Nie analizuje oddechu dziecka? Chyba, że jest tak dobre, że chodzi o ruch klatki piersiowej?... wiem, że głupie pytania, ale zastanawiam się, jak on działa... znalazłam ten Angelcare używany za 350 zł. :), ceny nowych mnie dobijają ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680366 przez małopolanka
tabelka

Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24 1-sza 9 listopada chłopiec Kamil,Maksymilian
Pani P Klaudia 23 1-sza 1 listopada nieznana Zuzanna,Kacper,Ksawery
Suzi001 Monika 25 1-sza 7 listopada nieznana Natalia,Ignacy
Wielomama Ania 3-cia 3/15 listopada dziewczynka Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 1-sza 6/7 listopada nieznana Emanuel,Emmanuela
Cortezia Fabiola 24 1-sza 18 listopada nieznana Tobiasz August
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23lata 2-ga 7.listopada nieznana

co powiecie na taką formę ? Nic innego raczej nie wymyślę. Widzę że dodało bez odstępów a tyle się opisałam żeby było jedno pod drugim buuu

11 lata 10 miesiąc temu #680386 przez nefretete666
Natb tu. Nice chodzi o ruch dziecka a o oddech,to i mnie dopiszcie Agata 23lata terminal 7.11 plci nie znam

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680397 przez małopolanka
NatB a daleko masz do najbliższego miasta? Nawet w małym mieście powinien być sklep zielarski tam na pewno znajdziesz sok a przy odrobinie szczęścia suszone owoce chociaż te suszone owoce są strasznie gorzkie i ja nie dałam rady zjeść ich tak dużo jakbym chciała. Sok z wodą bardziej mi podchodził. Możesz też spróbować zamówić taki sok albo owoce ze sklepu internetowego ze zdrową żywnością wyślę Ci link dla przykładu ale musisz szukać takiego sklepu blisko Twojego miejsca zamieszkania żeby nie czekać na przesyłkę zbyt długo. www.plantamed.pl/66-sok-z-zurawiny Popytaj też może znajomych czasami na wsi robi się domowy sok z żurawin może akurat ktoś ma. Co do kawy hmmm raczej przy walce w infekcjami należy ograniczyć kawę i herbatę. Zależy ile tych filiżanek pijesz.

11 lata 10 miesiąc temu #680408 przez natB
No właśnie chciałam zamówić przez internet, ale ja mam oddać mocz w pon. wizyta już we wtorek :/... byłam przed chwilką w aptece, urwałam się z pracy i NIC tutaj nie mają, ale zajrzę koło siebie jeszcze do apteki, tam mają dobrze zaopatrzoną :)...
Co do kawy jeden kubek (oczywiście z mlekiem), jedna-dwie na tydzień max :), nie piję dużo... albo są tygodnie, że w ogóle nie piję...
Mam jeszcze ten żurawit, plus piję duuużo wody... Może coś się te wyniki poprawią :)

11 lata 10 miesiąc temu #680415 przez małopolanka
No do poniedziałku to nie zdążą dostarczyć ale skoro Twoje infekcje wracają warto zamówić na przyszłość i mieć pod ręką. Pozostaje Ci jeszcze znaleźć jakiś zielarski w okolicy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka