- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Izaa.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
witam nowe mamusie!!
normalnie, laptop mi padł.. ale sama doszłam co i jak, więć ładowarka mi szwankowała, tzn wyczka która bezpośrednio wchodzi do laptopa..
a tak to czuję się rewelacyjnie tak jak w pierwszej ciąży, moj cóka skończyła 5 czerwca skończyła rok i od paru dni próbuje samiutka chodzić, pada ale z uśmiechem wstaje i próbuje dalej.. Dumna jestem jak nie wiem z niej
co do obecnej ciązy to jak narazie czekam na pismo ze szpitala kiedy mam w koncu na to usg iść, ale zastanawiam sie czy nie predzej sie dowiem jak polece do Polski, ogólnie właśnie 14 lipca lece na tydzień na zaszcepić niunie, i przy okazji skorzystać z ciepła mam nadzieję żę będzie ciepło... ogólnie tu w Szkocji przez 2 tygodnie była tak cudna pogoda, ze nic tylko sie opalać, szkoda że nie mialam z kim na ocean pojechać czy nad jeziorko bo mąż do 18 w pracy
al i tak jest ciepło.. może dwa dni były co w kurtce chodziłamm..
tak sobie piszę i myślę jak tu was nadrobić bo tyle tu pisałyście, że chyba zaczne cyztać na bieżąco...
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Pani P znalazłam tą książeczkę i faktycznie tam tak piszę. To jest książeczka którą dostałam ze szpitala na początek ciąży. Tam są podpunkty co wolno a czego należy unikać. Piszę żeby nie siadać po turecku czyli ze skrzyżowanymi nogami ale nie napisali dlaczego.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Proszę Was o modlitwę, dziś zmarł mój wujek, 48 lat, miał zawał.... Ojciec 4 dzieci, kochająca Żona dla której był wszystkim.... Ona też potrzebuje wsparcia i modlitwy by była silna... Wielki smutek w całej mojej Rodzinie
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
- Ellie
- Wylogowany
- gaworzenie
Agnieszko serdeczne wyrazy współczucia dla całej rodziny
Znowu mnie długo nie było, ciągle miałam coś do roboty i wracałam do domu padnięta. W środę niestety miałam wypadek w autobusie i leżę ze skręconą nogą. Już nie boli tak okrutnie, ale pierwszą noc wyłam w głos z bólu, noga wygląda jak wielki balon i od palców do 1/3 łydki jest zielono-fioletowa;/W szpitalu tylko usg mi zrobili i raczej złamana nie jest, ale po porodzie mam się na rentgen zgłosić i dopiero wtedy leczyć będziemy. Dostałam jakiś żel przeciwbólowy, ale nie można go w ciąży stosować, zadzwoniłam do mojej gin, powiedziała że skoro na pogotowiu uznali, że korzyści będą większe od ryzyka to mam stosować, ale posmarowałam sobie 2 razy i więcej nie będę, jakoś muszę dać radę i do czwartku zacząć chodzić, bo wtedy do pracy idę sobie dorobić, z kasą krucho jak nigdy tak więc jestem załamana, ruchów dzidziusia też nie czuję, to wszystko jest bez sensu.
Jak już wydobrzeję to jedziemy do teściowej przeglądać rzeczy dla malucha, oby dużo się nadawało jeszcze do użytku, jak już przejrzymy to porównam to z listą którą wkleiłyście (dziękuję za nią ) i zobaczymy na co kasę trzeba będzie wydobyć chyba spod ziemi.
Usg połówkowe mamy 24.06, nie zdecydowałam się na lekarza genetyka z powodu kaski także nasza pani doktor będzie wszystko mierzyła. No i może wtedy dowiem się wreszcie kto tam u mnie mieszka, wtedy humor na pewno mi się poprawi:)
Aha i prosiłabym o dodanie mnie do tabelki
Zuza, 28lat, Zgierz, 1-sza ciąża, termin 9 list., płci ani imion na razie nie mam
Obejrzałam Wasze zdjęcia dziewczynki, ale z was są laski Maluszki będą miały piękne mamusie
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Ellie kochana jak to się stało że miałaś taki paskudny wypadek. Współczuje Ci tego bólu. Co do sytuacji finansowej to mam nadzieję że gdy będzie potrzeba rodzina wesprze Cię w przygotowaniu na przyjście maluszka.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
małopolanka napisał:
tabelka
Nick: Imię: Wiek: Która ciąża: Przybliżona data porodu: Płeć: Proponowane imiona:
Małopolanka Sylwia 24 1-sza 9 listopada chłopiec Kamil,Maksymilian
Pani P Klaudia 23 1-sza 1 listopada nieznana Zuzanna,Kacper,Ksawery
Suzi001 Monika 25 1-sza 7 listopada nieznana Natalia,Ignacy
Wielomama Ania 3-cia 3/15 listopada dziewczynka Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza 6/7 listopada nieznana Emanuel,Emmanuela
Cortezia Fabiola 24 1-sza 18 listopada nieznana Tobiasz August
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga 7.listopada nieznana
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 29, 1-sza, 14 listopada dziewczynka Amelia
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,prawdopodobnie chłopak,Mateusz, Ola.
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana ---
Powtarzam bo doszło parę dziewczyn.
- Ellie
- Wylogowany
- gaworzenie
Ci kierowcy autobusów jeżdżą jak z kartoflami, jak z siedzenia na podwyższeniu schodziłam i stopę stawiałam to on szarpnął i źle stanęłam, na szczęście trzymałam się poręczy to w brzuch się nie uderzyłam, ale konkretnie pościerana po prawej stronie jestem. Teraz żałuję, że tam awantury nie zrobiłam, mogłabym się starać o jakieś odszkodowanie, ale wtedy nie myślałam o niczym, widziałam gwiazdy. Ja taka marudna jestem teraz przez to unieruchomienie, najchętniej to bym leżała i beczała, nie lubię być zależna od innych,a tu nawet herbaty zrobić sobie nie mogę, narzeczony ciągle w pracy, jak wraca to chwilę posiedzi i idzie spać. No dobra już nie marudzę, już z każdym dniem powinno być lepiej, oby
A rodzinka pewnie pomoże, już jak się płci dowiemy to może babcie zaczną szaleć na zakupach hehe, na razie dostaliśmy kubek niekapek no i zabawek też trochę mamy, bo kiedyś prowadziłam sklep zabawkowy i mi pozostawało, tylko to dla takich troszkę większych dzieci, ale prędzej czy później się przydadzą
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
ja dzis mam dzien lenia i zamulam przed lapkiem:)