- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kinga120
- Wylogowany
- gaworzenie
Wczoraj miałam wizytę u swojego ginekologa jestem prze szczęśliwa bo po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka hmmm cudowne uczucie
Badania w porządku, wszystko inne tez jak na razie, jedyne co to nie mam apetytu ale lekarz stwierdził ze bardzo dobrze że tak jest, nie wiem czemu tak powiedział ale skoro dobrze to dobrze
Następna wizyta za miesiąc do ginekologa wtedy już zobaczę jak fasolce urosły rączki i nóżki
Powiedźcie mi dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone kremy czy coś na piersi, bo takie mam delikatne i wrażliwe że czasami jak dotknę to aż łezka poleci
Pozdrawiam i czekam na odp
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
A dobrze ze nie masz apetytu bo jeszcze zdazysz przytyc tak mi moj gadal:)
- Kinga120
- Wylogowany
- gaworzenie
kupię i wypróbuję
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
to więc
Termin miałąm na 4 czerwca, i w nocy zaczął mnie brzuch pobolewać i zaczęło mnie czyścić, więc stwierdziłam, że po prostu muszę się załatwić.. ale to bóle wcale nie przestawały... więc koło 7 rano następnego dnia zaczęłam liczyć już skurcze, i były regularnie co 10 minut.. więc budzę męża że już czas.. i żeby się powoli szykował (lekarz powiedział że jak będą co 10 min to do szpitala), zabrał torby spakował do samochodu wsiedliśmy i pojechaliśmy
( ogólnie mielismy śmieszną przygodę, bo jakiś czas wcześniej mężowi coś koło w samochodzie szwankowało, i mówiłam mu żeby zmienił, bo jak pojedziemy do szpitala to nam sie popsuje, On twierdził, że głupoty gadam, no i los tak chciał, że ujechaliśmy może z 500 metrówi w kole dziura się zrobiła, to śmialiśmy się bo stwierdził, że wykrakałam, ale miał okazje bardzo szybko zmienić koło, stwierdził, że nigdy tak szybko kół nie zmieniał, a to był dosłownie ekspress )
zajechaliśmy do szpitala na koło 8 rano, i najpierw mnie przyjeli jakieś papiery, i lekarz oglądał i rozwarcie ledwo na 3 cm.. i na patologię...
zawieźli mnie do sali i podłączyli pod ktg, i kazali liczyć ruchy dziecka.. po chyba 10 minutach odpieli i na "oględziny" do lekarza.. i znów 3 cm.. to lekarz kazął chodzic.. i siedziałam zmężem na korytarzu (bo wejsc mogł dopiero o 10 rano, a ta to ja wyszłam do niego) i tak łazilam nie mowiac ze skurcze strasznie mnie wykanczaly tak z pare razy jeszcze na ogledziny i po jakism czasie bylo już 7 cm, no to lekarz ze bardzo dobrze i mam tak chodzic.. pozniej zaczełam wymitowac a brzuch to myslalam ze mi rozwali i kazzali mi sie polozyc i pod ktg, potem na usg i tam lekarz stwierdzil ze nie wie po co oni mnie tam trzzymaja jak ja już mam skurcze parte bo az zwijalam sie z bolu... no i pojechalismy na porodowke.. (Mąż był cały czas ze mna) i potem i leżałam na jednym na drugim boku , kucałam i na piłce iw szystkie mozliwe metody.. o 15 przebili mi wody, podali okstytocyne.. i o 17 urodziła się Amelia... ale powiem że boli strasznie boli, ale jak się zobaczy już cud na świecie to ból idzie w zapomnienie, i ciesze sie ze był mój mąz ze soba.. bo i trzymał mnie za reke cały czas i pocieszał i mówił cały czas do mnie... nie zapomniane przezycie...
na kkoniec i tak urodziłam na łóżku a poród odbierała położna..
co do samopoczucia, to powiem ze jestem slaba i dosć często spać mi się chce a przy małym dziecku to z abardzo nie ma jak, chyba ze samo idzie na drzemkę
i brzuch mnie pobolewa,i zrobił się taki twardszy, szybciej niż w pierwszej ciązy..
a co do kremów to ja miałam mamma i ja czy jaoś tak chyba dałam za niego 25-30 zł oś w tych granicach..
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny, moje córeczki jeszcze nie wiedzą o powiększeniu rodzinki i mam zamiar powiedzieć im rano pierwszego dnia świąt,zaraz po rozpakowaniu prezencików od zajączka. Dzisiaj tak siedzimy i ja im zagaduję pytając czy chciały by jeszcze braciszka albo siostrzyczkę to starsza kategorycznie odpowiedziała, że nie, bo obawia się, że dzidziuś by całą noc płakał i nie mogła by się wyspać.Nawet tłumaczyłam, że maleństwo było by z nami w pokoju, ale nie...stwierdziła, że woli drugiego psa (golden retrievera). Natomiast młodsza powiedziała, że chce, ale tylko siostrzyczkę.No ciekawe jak naprawdę zareagują...
kinga gratuluję, wiem niesamowite uczucie, szczególnie za pierwszym razem.
A tak wogóle dziewczyny to jakie badania macie wykonać na tym etapie ciąży? bo moja przepisała wyjątkowo dużo:
morfologia, mocz, cukier,kreatynina, toxoplazmoza igg,igm, vdrl, hbs,p CMV
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- Koliberek
- Wylogowany
- gaworzenie
Melduje, że u mnie wszystko w porządku. Jak odpoczełam i przespałam się troszkę ból ustapił. Nawet później miałam siłe podziałać troszkę w kuchni Wieczór już wróciło standardowe "rozciąganie" w dole brzuszka wiec jestem spokojna. Wielomama i Nefretete dziękuję za szybką odpowiedź, troszkę mnie to uspokoiło, resztę dopełnił mąż, który jest chodzącym spokojem jeśli chodzi o mój stan ja nie wiem ale jeśli on jest pewny, że będzie dobrze to jakoś mi raźniej. Obiecaliśmy sobie, że jak jeszcze raz sytuacja się powtórzy jedziemy do lekarza bez gadania i mam się już tak nie denerwować hehe łatwo powiedzieć... ;)Odliczam już do 9.04 czyli pierwszej wizyty u położnej:)
Radosnego świętowania,z wesołym ALLELUJA! dla was i waszych rodzin.
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- allehandra
- Wylogowany
- gaworzenie
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
Koliberek dobrze ze bol ustapil:))ciesze sie.
Dziewczeta jak tam lany poniedzialek?
- allehandra
- Wylogowany
- gaworzenie
A Lany Poniedziałek...hmmm zima zrobiła nam chyba Prima Aprilis...
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa