- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Koliberek
- Wylogowany
- gaworzenie
Witajcie nowe mamusie Ellie ja tez mam cos kolo tego termin porodu i ze tak powiem tez ciaza mnie zaskoczyła ale mimo tego sie ciesze:-) takze glowa do gory,i mnie moj lekarz w polsce potraktowal dokladnie tak samo jak Ciebie,stwierdzil ze mu sir nie oplaca robic badan bo i tak wyjezdzam i ich nie odbiore,alr zrobilam na wlasna reke w przychodni i mam spokoj..ponoc do 10 tyg sie robi te badania takze ..
Koliberek napewno skorzystam z tlumacza bo nie ma kto ze mna pojsc a zapewne moj menior tez ze slownictwem medycznym nir bedzie jarzyl :-/ a jak to sie odbywa to badanie z tlumaczem? a wg porod tez moze byc z tlumaczem czy jak? tak nieraz mysle czy ja dobrzr robie godzac sie na porod tutaj sama nie wiem rozsypka.Koloberku jak mi usg tez dadza na maj to tez predzej polece do polski bo trochr dlugo i tak ciagle zyc w niepewnosci czy ok wszystko .
suzi001 dowiedziałam się dziś, że u siebie w przychodni mam tłumacza na telefon (czasem tak też w bankach robią), czyli jeśli zaistenieje potrzeba będziemy dzwonić Ciekawa jestem jak to w praktyce wyjdzie haha
Od znajomej wiem, że w niektórych szpitalach mają na miejscu tłumaczy i w tedy taka osoba jest z tobą w czasie wizyty. Też cały czas mam wątpliwości z porodem tu..Będziemy myśleć później-doczekajmy najpierw pierwszych badań! Dobrze, że jest nas tu wiecej!
Co do piersi to też słyszałam, że okłady z kapusty są podobno nie zawodne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
pierwsze nigdzie nie ma powieedziane ze becikowe jest za prywatne wizyty czy nfz ;/
ja chodziłam prywatnie a dla odmiany moja znajoma na nfz, i obie dostałśmy becikowe tyle ze jest mały wyjjatek bo w zeszłym roku trzeba było miec wizyte od 10 tyg. a tera wymagaja juz od 7 tyg.
a co do badan to narazie nnie dosalam zadnych a codze do tego samego gin, tyle ze ostaniej ciazy bylam po 6 tyg, i odrazy mialam liste badań wazenie cisnienie itp., a teraz byłam w 5 tyg., i 8 kwetnia ide jeszcze raz.. i zobaczymy co tam powie..
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj mam wizytkę o 15.40 ale się cieszę.....i muszę tą lekarkę z nfz namówić na skierowanie na te wszystkie badania, które poleciła mi ta prywatna lekarka.
Nie raz już Wam pisałam, że ciąża przebiega mi bez objawowo i bez problemu aż do wczoraj.....
Wczoraj miałam mega ból głowy, taki, że aż płakałam i zażyłam paracetamol rano i apap wieczorem, no i oczywiście 2x ostre przytulanie z porcelanką. Na szczęście narazie tylko omija mnie ból podbrzusza.
Tak wiem zatruwam, ale co z tą naszą tabelką? Jak któraś poda mi instrukcję jak zrobić to mogę się tego podjąć.
Wogóle jednak czasy troszkę się zmieniły. Przy poprzedniej mojej ciąży miałyśmy galerię na forum i żadna nawet się nie zastanawiała, że ktoś może w jakiś sposób wykorzystać nasze zdjęcia a teraz......
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Tak wiem zatruwam, ale co z tą naszą tabelką? Jak któraś poda mi instrukcję jak zrobić to mogę się tego podjąć.
Wogóle jednak czasy troszkę się zmieniły. Przy poprzedniej mojej ciąży miałyśmy galerię na forum i żadna nawet się nie zastanawiała, że ktoś może w jakiś sposób wykorzystać nasze zdjęcia a teraz......
Wielomama o jaką tabelkę chodzi, czytałam specjalnie jeszcze raz wszystkie posty wstecz i jakoś nie odnalazłam nic na temat tabelki? A że jestem ciekawska, z natury to chętnie bym się dowiedziała:)
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
I niestety nikt się na to nie pisze a te dziewczyny, którym odpowiada taka tabelka to nie potrafią zrobić tak jak ja.
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ANIA1979
- Wylogowany
- gaworzenie
cześć wszystkim ..dzisiaj 1 dzień na forum...mam termin na 15 listopada ...pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy z całej Polski szczególnie ze śląska jest tutaj ktos?
- ANIA1979
- Wylogowany
- gaworzenie
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania