BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 11 miesiąc temu #614262 przez małopolanka
hej Gravity u mnie też od paru dni taka pogoda ;-) mam nadzieje że utrzyma się jeszcze do jutra fajnie by było spędzić czas z mężem na świeżym powietrzu.
Jutro mam pierwsze USG. Trochę się obawiam bo polscy lekarze nie mają tutaj dobrej opinii. Często dziewczyny słyszą że np. płodu nie ma albo serce nie bije ciąża martwa a potem się okazuje że wszystko ok. Za granicą najlepiej trzymać się od polskich "specjalistów" z daleka. Chcę tylko usłyszeć bicie serca ile waży mierzy i czy wszystko jest ok. Mam nadzieje że nie nastraszą mnie że coś jest nie w porządku. Zgodnie z obietnicą czytam posty od początku i powiem Wam że fajnie się to czyta haha jeszcze trochę mi zostało. Jestem na 8 stronie hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #614331 przez moniaa85
Witajcie:)witaj Małopolanka:) widze, ze jesteśmy praktycznie na tym samym okresie ciąży i to pierwszej:) tyle, że ja w Polsce:) usg się nie martw, na pewno będzie dobrze: a jak pierwszy raz zobaczysz dzidzie na monitorze to sama zobaczysz jakie to wspaniale uczucie. ja swoje usg pierwsze miałam bodajże 25 marca, załowałam, ze męża ze mna nie było, ale niestety w pracy musiał być. kolejne usg tym razem takie normalne(juz nie ginekologiczne jak za pierwszym razem) bede miala pod koniec kwietnia i to juz zrobimy wszystko, aby byc razem, tymbardziej, ze to bedzie usg genetyczne. oby było wszystko dobrze. Pozdrawiam :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #614564 przez małopolanka
Witaj Monia. Mój mąż będzie jutro ze mną więc mam nadzieję że raczej nie bęzie problemu żeby wszedł i zobaczył dzidzie. Lekarka chyba nie będzie miała nic przeciwko. Co do USG genetycznego to nie wiem czy w Irl wykonują takie badanie. Tak czy inaczej nie wiem czy bym się na nie zdecydowała. Ja staram się podchodzić do tej ciąży w miarę spokojnie i bez paniki. Trzeba wierzyć że wszystko będzie ok.

11 lata 11 miesiąc temu #614623 przez Gravity
małopolanka napisał:

Witaj Monia. Mój mąż będzie jutro ze mną więc mam nadzieję że raczej nie bęzie problemu żeby wszedł i zobaczył dzidzie. Lekarka chyba nie będzie miała nic przeciwko. Co do USG genetycznego to nie wiem czy w Irl wykonują takie badanie. Tak czy inaczej nie wiem czy bym się na nie zdecydowała. Ja staram się podchodzić do tej ciąży w miarę spokojnie i bez paniki. Trzeba wierzyć że wszystko będzie ok.

Nie wiem jak w Irlandi ale w uk robia badania genetyczne miedzy 4/5m.

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 11 miesiąc temu #614801 przez Koliberek
Witajcie dziewczyny!

Gravity trzymam kciuki za wizytę!!:))

malopolanka powodzenia na USG! Czekam na więści jak było! Zazdroszczę Ci Irlandii- też tam chwilę mieszkałam i jest pięknie!:D Zakochałam się w Irlandii!

Dzidostwo rozumiem sytację z psem bo też to przechodziliśmy jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, mieliśmy sunie latlerkopodobną ;)Była z nami odkad pamiętam, jak członek rodziny już normalnie, później choroby itd..jak odeszła ryczeliśmy wszyscy jak bubry! A ceny usług weterynaryjnych czasem sa wyższe niż naszych badań lekarskich!

Tak się cieszyłam, że pierwsza ciąża i prawie bezobjawowa, po nocy w pracy jakieś mdłości, dzień spokoju ale jak się w piątek wieczór zaczeło- to mam książkowo wszystkie objawy!
Mdłości których nienawidzę są najgorsze!Wg moich wyliczeń kończę teraz 7 tydzień, kalkulator na suwaczku wyliczył mi tydzień mniej. Myślę podobnie jak wielomama, że to coraz więcej hormonów i organizm powoli nieogarnia ;)
Wczoraj wieczorem pierwszy raz zauważyłam brzuszek!aż się mąż zdziwił!!Chyba wszystko przez to, że mam wąskie biodra wiec maleństwo się nie ma gdzie "schować" i go od razu na wierzch wypycha haha

U mnie tez dziś bardzo ładnie i słonecznie, wybieram się na spacer nad morze to porobie zdjęcia i później tu powklejam :)

Miłej niedzieli dla wszystkich!

11 lata 11 miesiąc temu #614881 przez Gravity
Koliberek na to wyglada ze tylko my tu urzedujemy reszta gdzies sie szlaja bo niedziela ja to nigdzie nie wylaze nie czuje sie zadobrze.Chodz dzis lepiej niz wczoraj:)a do wizyty juz niedaleko :P
Milej niedzieli

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 11 miesiąc temu #615011 przez julitav1

Hej dziewczyny jestem tu nowa:) mam termin 30 listopad:) wiec moge u was zasięgnąć jakiś rad??
i Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
AA i to jest moje pierwsza ciąża:)

11 lata 11 miesiąc temu #615013 przez julitav1

11 lata 11 miesiąc temu #615014 przez Gravity
julitav1 witam serdecznie ja przed Toba 28.11:) rady odpoczywac odpoczywac i dbac o siebie:)Dbasz teraz o 2 :))

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #615238 przez małopolanka
Hej dziewczyny pierwsze USG za mną. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Piękne uczucie widzieć dzidzie. Dosłownie brak mi słów.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #615337 przez dzidostwo
Małopolanka cudny taki papusiek na tym USG :) ahh aż doczekać się nie moge mojego drugiego PIERWSZEGo USG :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 11 miesiąc temu #615393 przez małopolanka
haha taki grubasek moim zdaniem. Nie dziwne że jestem głodna cały czas haha. Mam jeszcze jedno zdjęcie to wydaję się tak jakby się uśmiechało to dzieciątko do nas. Serce 170 na min czyli jak na ten wiek prawidłowo lekarka mówiła ze norma jest 160-180. Na początku pięknie przodem się zaprezentował ruszał łapkami i nóżkami potem obrócił się tyłem widzieliśmy kręgosłup. Wg USG ma teraz 8 tyg i 5 dni. Ja już widzę że jest do taty podobny bo mój mąż tez miał taka okrągłą buźkę jak był mały haha. Szczerze to nie spodziewałam się zobaczyć tak wiele. Piękne uczucie nas ogarnęło jak zobaczyliśmy takiego małego bobaska nie do opisania. Lekarka namawiała nas na badanie przezierności karkowej ale raczej nie skorzystamy. Każde dziecko jest cudem więc nic by to nie zmieniło. A Wy jak się czujecie? Przeczytałam wczoraj wszystkie posty ;-) Mam nadzieje że te dziewczyny które na początku się udzielały dalej z nami są. Napiszcie co tam u Was.
Julita witaj i gratulacje.

11 lata 11 miesiąc temu #615449 przez Gravity
Gratuluje faktycznie taki grubasek:)a serduszko slyszalas?

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 11 miesiąc temu #615459 przez małopolanka
nie słyszałam ale za to widzałam! Dzidziuś był przodem do nas i tam gdzie jest serce skakał mu mały punkcik. Dosłownie jakby mu miało wyskoczyć tak szybko biło. Lekarka zrobiła pomiar i wyszło 170. Dzidzia się tak wierciła że nie musiałam już się pytać czy serce bije bo to było oczywiste. Dobrze że poczekałam z tym USG do 9 tyg bo dzięki temu tak wiele zobaczyłam.

11 lata 11 miesiąc temu #615610 przez Myszak
Hej. Przyłączamy się i my z maleństwem. Termin na 8 listopada :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka