- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ciekawe co tam u Nefretete?
Mam nadzieję, że już za niedługo więcej i częściej będą tu pisały mamuśki o swoich maleństwach.
U mnie oczywiście spokój. Taka ta moja maleńka jest upartym skorpionem od samego początku. A wszystko generalnie przez tą głupią lekarkę, która trzyma mnie do samego końca. Przecież to już 39 tyg-przesada. Cały czas boli podbrzusze, ale po wieczornej kąpieli i nospie był tylko jeden dość mocny skurcz. Panika była ostra. Mój D pierwszy raz musiał dać popis, żeby przygotować dwoje dzieci do pobytu u babci. Ja się nie ruszałam a on musiał wszystko pakować. W końcu uznaliśmy, że lepiej będzie jak babcia zostanie u nas, bo przecież jeszcze ktoś musi się zająć psem. No ale moja mama nie ma auta, to trzeba było po nią jechać. Generalnie ja już zawsze będę miała za złe tej lekarce, że tak długo utrzymywała ą ciążę, wiedząc jak strasznie się męczę: puchnące nogi, żylaki, no i ryzyko, że zacznę wcześniej rodzić. Dziś polegam w łóżeczku cały dzień a moja mama zostaje z nami już aż do mojego wyjścia ze szpitala.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Wredota gratulacje!! nawet szybko to poszło pięknie sobie poradzilas w chwili wolnego opisz nam wszystko ze szczegółami bo my w stresie
Wielomama oj... Zeby Ci przeszło kochana. A jak nie to sie nie martw inny lekarz też napewno sobie poradzi
Wczoraj zanowu brzuch bolał, jak byłam na spacerze to brzuch mi się stawiał i takie bezbolesne skurcze czułam, chyba zaczynam czuć jak mi się co rozwiera, choć ręki se uciąć nie dam
I jakieś przeziębienie mnie chyba chyta :-/ skocze po coś do apteki, może ten prenalen?
Miłej niedzieli Wam życzę :-*
- wredota1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- JustynaNL
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- wielomama
- Wylogowany
- budujemy zdania
wredota wnioskuję, że nie byłaś w ogóle nacinana? Tylko krocze boli tak normalnie od porodu?
Ja dzisiaj muszę się porządnie najeść. Juro jeszcze wieczorkiem planuję pizzę, bo później to już dietka a dokładnie od 22 zero jedzenia a picie do 24.
- Brunetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cię córciu :)
Dzisiejsza noc była dla mnie ciężka. Myślałam,że już się coś zaczyna rozkręcać i teraz będzie moja kolej by trafić na porodówkę. Po godzinie pierwszej pojawił się ostry ból z lewej strony pleców, po chwili dołączył ból brzucha jak na okres. Ten ból pleców jest na tyle silny,że ciężko nawet zmienić pozycję. Po pół godzinie minęło...niestety powtarzało się to do czwartej godziny. Wystraszona brałam już nawet pod uwagę to by pojechać do szpitala na kontrolę bo nie podobało mi się też to,że prawie cały czas miałam brzuch twardy jak kamień a mała była bardziej aktywna w brzuchu podczas tych bóli niż zwykle. Powiem Wam,że od tego momentu nie jestem już taka odważna jeśli chodzi o poród niż wcześniej. Jeśli wczoraj "stękałam" z bólu to mogę sobie wyobrazić co będzie jak rozkręci się na całego.
Wredota cieszę się,że masz już to za sobą i swoje maleństwo masz już na wyciągnięcie ręki:) Zazdroszczę,że tak sprawnie sobie poradziłaś Życzę sobie i reszcie dziewczyn również sprawnej akcji:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
nefretete666 ja Ci zazdroszcze juz Synkow masz obok i malenkiego i wiekszego i spacerek byl Super ucaluj ich od Cioci:)
wredota1 Gratuluje jestes the best podczas porodu myslec o jedzeniu:)))Gabrysia witaj na Swiecie!!!!!
Najlepsze to ze ja jak czytam ze ktoras z as juz urodzila to placze ze szczescia wybaczcie
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zapomnialam napisać do Nefretete, że to wspaniałe, że pierwszy spacerek za Wami:-) szybciutko, ale podejrzewam, że u Was ładna pogoda
Wredota pocieszające jest to co pieszesz hehe oby u kazdej się to sprawdziło
Wielomama no ja nie wiem, dziwnie się czuję, ale chyba jeszcze to potrwa u mnie. Choc z dnia na dzień wieczory sa "bolesniejsze".
Brunetka no nie zazdroszczę, ale spokojnie, jak zaczniesz rodzić to sobie świetnie poradzisz
Wierzę w każda z nas
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
A ja tak na szybko napiszę, bo moja bratanica Emi siedzi koło mnie i mi głowę suszy heh ...
Od wczoraj jestem w Poznaniu z moim S. bo jest na uczelni, a ja się opiekuję Emilką... ogólnie wieczorem padam, ale noccke miałam znośną...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Emi ciągle się pyta, kiedy Władziu wyjdzie heh
Odezwę się wieczorem, jak wrócimy do domku ... A tymczasem idę ubrać EMi i idziemy do Kościółka ... cmok :*:*:*
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No to Wredota miałaś dobry poród, właśnie tylko napisz o tym kroczu, bo Gabi sporawa jest wiec jesteśmy ciekawe czy udalo sie uchronić krocze.
Pani p, to szybciutko wypij imbir zalny gorącą wodą z cytryna i miodem a nie siegasz po farmaceutyki. Moze to tylko osłabienie.
Brunetka trzymaj sie tam, organizm juz szykuje sie na przyjscie córeczki. Po skonczonym 39 tygodniu to wszytkie zaczniemy rodzić.
Milej niedzielki
- kasia085
- Wylogowany
- rozmowna
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
- Pazia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Oczywiscie najgorsze myśli dopadają mnie w nocy gdy nie mogę spać i wtedy zastanawiam się czy mały na pewno urodzi się zdrowy i sama się nakręcam więc o śnie nie ma mowy;)
Oki koniecznie musisz zdać mi relację ze szpitala bo ciekawa jestem jak to rzeczywiscie wyglada. No a potem jak juz chłopaki będą na świecie musimy wybrać się na wspólny spacer do parku:)
Miałam usg w piątek i wszystko gra, mały ma ok 3kg i podobno nie powinien przekroczyć 3,5kg. Zobaczymy;) kolejna wizyta 4.11. A dzisiaj był taki piękny dzień, że 3 godziny spacerowaliśmy po lesie i teraz ledwo zipię
- cortezia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
PaniP Psotka ma racje spróbuj najpierw naturalnie po co od razu jakieś paskudne leki:)Może od razu Ci przejdzie.
Brunetka, ja nie wiem jak to jest, ale ja wczoraj miałam to samo. Więc wiem jak się czułaś, ale mnie to chyba przekonuje, że wole być już po porodzie i mieć to wszystko za sobą.
Pazia to super, że u was wszytko w jak najlepszym porządku:)
Nefretet jak wam fajnie, że już pierwszy spacerek za wami!!!! ZAZDROSZCZĘ NORMALNE!!!
Dziewczyny ja właśnie siedzę i zaczynają się mi znowu skurcze te przepowiadające, wczoraj miałam to samo o tej samej godzinie się zaczęły. Jest to bolesne, ale do wytrzymania, jedynie co jest w tym najgorsze to to że Bianka dostaje szału i strasznie, ale to strasznie się rusza i nie są to miłe ruchy chyba bardziej bolesne niże skurcze. Brzuch mi twardnieje i czuje na dole jakby mi coś się poszerzało. Dziwne uczucie,ale nie bolesne.
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wredotka no z tymi kabanosami to było zajebiste uśmiałam się.
Pani_p kuruj się bo to nic miłego w naszym stanie, Psotka ma racje co do Imbiru, miodu i cytrynki ja niestety nie lubię imbiru wiec piłam herbatkę z miodem i cytrynka, najgorzej jak jest kaszel to musisz brzuch trzymać mi powoli przechodzi przeziębienie.
Pazia Super, że usg ok , co do porodu to Dam znać ,myślę że mimo wszystko będę przed tobą hehe : A na spacer to koniecznie będziemy musiały się umówić w końcu mieszkamy prawie na tej samej ulicy a i synkowie w tym samym wieku cóż chcieć więcej trzeba będzie obczaić te wszystkie nasze ursynowskie place zabaw :)Ja mam termin na 1.11 ale lekarz też mi zapisał wizytę na 4.11 ciekawe czy dotrwam.
Cortezja ja te lekkie skurcze to już mam od 2 tyg właśnie szczególnie wieczorami i niunio kręci sie i wypycha tak ze powietrza nie mogę złapać .
NIe wiem, ja już te objawy to przestaje przeżywać bo i tak nic się nie dzieje . Jutro jadę oddać mocz i krew i tak sie zastanawiam czy po powrocie nie przebiec się ze 2-3 razy na moje 4 piętro przetrzeć okna i posprzątać ,może jakoś to wszystko przyspieszę, niestety tylko w ten sposób bo na zbliżenie nie mam co liczyć .
NIe wiem czy oglądałyście może dzisiaj Martyne WOjciechowską tzn kobietę na krańcu świata, kurcze ale odcinek, na początku zastanawiałam się czy oglądać bo było o porodach w Somali południowej i NIBY najlepszym szpitalu , jeśli macie możliwość to obejrzyjcie w jakich warunkach kobiety rodzą i jak wysiadują pod szpitalem nawet parę tygodni by dostać się do tego najlepszego szpitala gdzie nawet nie ma prądu a warunki są tragiczne. WIem ,ze to inny świat ale bardzo mnie to podbudowało i tak jakby mniej się boję.
To chyba tyle na razie.BUziaki
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też jeszcze w dwupaku :-P