- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Pyśkaaaa faktycznie wciąga, ale zakończenie jest strasznie przewidywalne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja mam wizyte z nfz teraz 18 lipca, ale ide na 3d tak miedzy 8-12 lipca. Trooszke poczekam.
Z tą książką to i ja mam styczność. Pierwszą i drugą część przeczytałam jednym tchem praktycznie, a trzecią męcze już chyba z 3msc i jakoś tak właśnie chyba musze ją skończyć by mieć z głowy. Pamietam, że w pierwszej ciąży przeczytałam cała serie Harrego Pottera

Asiula- trzymam kciuki za wyniki

Póżniej wrzuce foteczke brzuchalka na maila

- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Nutka - dzięki mam nadzieje ze bedzie ok

Mefiana- co do Harrego Poterra to uwielbiam....

- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeśli chodzi o trylogię Grey'a to słyszałam,ale nie czytałam.To trochęnie moja bajka,ja lubuję się w przygodowych.
Asiula,Mefiana-też jestem fanką Harrego Pottera,mam wszystkie cześci w domu u rodziców,przywiozłam pierwszą niedawno dla mojej córci,która właśnie zaczęła czytać,trochę jej pomagam,bo ma dopiero 7,5 roku,ale całkiem nieźle jej idzie.Filmy oglądałyśmy juz kilka razy.To samo Władca Pierscieni-moja najukochańsza trylogia i film też super.Najbardziej mnie cieszy,że mam teraz z kim oglądać i czytać,bo mój mąż chrapie po 5 minutach...Ostatnio dopadłyśmy Hobbita.
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Widzę, że pogoda wszystkim daje we znak

WhiteB- ja brałam macmiror complex jakiś m-ąc temu. W 1 trymestrze nie jest wskazany, ale w 2 jest już bezpieczny. Ja na początek wzięłam tylko 6 globulek i pomogły mi, dlatego pozostałych 6 nie brałam.
Asiula ja mam "Ciąża dziewięć szczęśliwych miesięcy" Larousse i Język niemowląt Tracy Hogg. Ta 2 podobno jest rewelacyjna ale jeszcze do niej się nie dobrałam;)
Spokojnej nocki życzę

- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" oraz "Pierwszy rok życia razem",to jeszcze z poprzedniej ciąży,wtedy też kupowałam dużo gazetek typy "Mamo to Ja" itp.Bardzo lubiłam je czytać i powiem szczerze,że dużo mi pomogły.
- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Muszę chyba troszkę zwolnic obroty bo każdy weekend jest bardziej intensywny od poprzedniego. Ale jest taka piękna pogoda i nawet w mojej małej mieścinie sporo rozrywek

Ja jestem strasznym molem książkowym. Przed ciążą czytałam średnio jedną książkę tygodniowo. Niestety ciążowa senność zrobiła swoje i mam trochę zaległości. Greya połknęłam na raz i mimo że zwykle wybieram bardziej wymagającą lekturę to muszę powiedzieć, że Trylogia mnie wciągnęła i pozwoliła oderwać od rzeczywistości w ciężkim dla mnie okresie. Natomiast kobiety, które nie czytały zawsze ostrzegam żeby nie porównywały Pana Greya do swoich mężczyzn

Brukselka - zazdroszczę pracy w której możesz czytać książki

Mimowolnie opaliłam się w sobotę i mam nadzieję, ze nie wyjdą jakieś straszne plamy.
Pozdrawiam poniedziałkowo
- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja własnie czytam III część Grey'a i już zaczyna mnie nudzić.. Harry,go przeczytałam wszystkie części juz kilka lat temu... dla mnie rewelacja..
A co do poradników to słyszalam, że książka "od poczęcia do narodzin" jest rewelacyjna. Moja kumpela twierdziła, że nawet jak zaczęła rodzic to sprawdzała z mężem w książce czy to juz to:)Ja jak narazie czytam gazetki...
Kurcze myslałam, ze juz po rewolucjach żołądkowych, a tu jeszcze co kilka dni łapie mnie przytulanko z toaletą.. ech
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

ja właśnie zaliczyłam dentystę, bo niestety wypadła mi plomba. z 10 lat już nie musiałam nic robić z zębami a tu nagle niespodzianka. ale już mam z głowy

greya nie czytałam i jakoś mnie nie ciągnie taka tematyka, kocham za to szwedzkie kryminały. mam ich tyle, że mogłabym wypożyczalnię otworzyć

książkę o ciąży mam jedną, dostałam od szwagierki i co tydzień czytamy z mężem co nowego się rozwija u naszego groszka/fasolki. to już taka trochę tradycja

na maila wysyłam fotkę bebolka, robiłam jakoś w zeszłym tyg.
a tak poza tym to zostały mi już tylko 4 dni pracy i zaczynam wypoczynek na L4

Moni współczuję, że jeszcze trzymają Cię takie sensacje....
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agacior ja dzwoniłam do mojej lekarki i powiedziała mi, że na ulotkach zawsze tak pisze, że niebezpieczne itd, ale właśnie powiedziała mi, że to jeden z bezpieczniejszych leków w ciąży na zapalenie i że dziecku nic nie będzie. Póki co wzięłam już 3, a wizytę mam 1 lipca, a kazała mi brać cały czas i na wizycie zobaczymy co dalej i czy wszystko ok. Bo szczerze powiedziawszy nie doszłabym sama do tego, że coś mi jest, bo nie mam ani świądu, ani nic kompletnie... także nie mogę sama powiedzieć, czy mi już pomogło czy jeszcze nie

Natomiast co do książek... też przeczytałam trylogię Grey'a i nie spodobała mi się :/ Tak jak już dziewczyny wcześniej pisały jest dużo powtórzeń... i taka przewidywalna.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Whiteb i Asiula ja mam tez ciężarówka przez 9 miesięcy kupiłam w pierwszej ciązy i
polecam tracy hog jezyk niemowlaka i język dwulatka kupiłam dwie w pakiecie i przyznam że przydala się chodz są rzeczy z którymi sie nie zgadzam....
a co do mdłości to mnie od kilku dni trzymają

moofka to ja juz nie bede sama się byczyła na l4?

a takie ksiązki jak harry to akurat nie moja bajka
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jeszcze teraz taka płaczliwa się zrobiłam... szok! Sama siebie nie poznaje. Ostatnio na Polsacie leciał Titanic to jak nigdy nie ryczałam na tym filmie tak teraz przepłakałam pół filmu

Ale mam w pracy niespodzianki... no nie spodziewałabym się nigdy w życiu...
Nie dość, że mam myszke w sklepie, to jeszcze dzisiaj gołąb do mnie do sklepu wszedł sobie kulturalnie przed drzwi, bałam się jego bardziej niż on mnie, pobiegłam do chłopaków ze stolarni obok i prosiłam żeby mi z nim pomogli

Nawet go łapać nie musieli. Sam wyszedł