BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #687929 przez Nutka
Asiula mam nadzieje ze dobrze poszło :) a książka a konkretnie książki o których mowa to trylogia Grey'a (50 twarzy Grey'a itd) :)

Pyśkaaaa faktycznie wciąga, ale zakończenie jest strasznie przewidywalne :) i ogólnie powtórzenia itp. Spodziewałam się czegoś lepszego...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #687958 przez mefiana
Nutka- ciesze się, że skrobnełaś :woohoo:
Ja mam wizyte z nfz teraz 18 lipca, ale ide na 3d tak miedzy 8-12 lipca. Trooszke poczekam.
Z tą książką to i ja mam styczność. Pierwszą i drugą część przeczytałam jednym tchem praktycznie, a trzecią męcze już chyba z 3msc i jakoś tak właśnie chyba musze ją skończyć by mieć z głowy. Pamietam, że w pierwszej ciąży przeczytałam cała serie Harrego Pottera :lol:

Asiula- trzymam kciuki za wyniki :) :)

Póżniej wrzuce foteczke brzuchalka na maila :)

11 lata 9 miesiąc temu #688184 przez Asiula315
Aha...to ja zacofana jestem bo nic o tej trylogi nie słyszałam hehe....ja bardzo chętnie sięgam po Danielle Steel ;) naprzywozilam książki z Polski hehe stare ale dobre ;) dawno juz nie czytałam bo jakoś ten czas poświęcalam na naukę języka ale teraz juz po egzaminach więc mam zamiar to nadrobić.
Nutka - dzięki mam nadzieje ze bedzie ok :P
Mefiana- co do Harrego Poterra to uwielbiam....;) filmy widziałam wszystkie po kilka razy a książkę miałam przyjemność czytać tylko jedna ale była super...;) bo nie miałam dostępu do większej ilości a jak wychodziły to ceny tez były ładne hehe, aaa dzięki za kciuki....mama nadzieje ze wyniki bedą zadowalające. A co do brzuszka widziałam juz jedne zdjęcia na poczcie super....brzusio juz bardzo ładnie zaokraglony....czekam aż moj tak bedzie wyglądał...hehe idę wypatrywac czy juz są jakiej nowe zdjęcia...Pozdrawiam gorąco i życzę miłej Niedzieli :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #688375 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!
Jeśli chodzi o trylogię Grey'a to słyszałam,ale nie czytałam.To trochęnie moja bajka,ja lubuję się w przygodowych.
Asiula,Mefiana-też jestem fanką Harrego Pottera,mam wszystkie cześci w domu u rodziców,przywiozłam pierwszą niedawno dla mojej córci,która właśnie zaczęła czytać,trochę jej pomagam,bo ma dopiero 7,5 roku,ale całkiem nieźle jej idzie.Filmy oglądałyśmy juz kilka razy.To samo Władca Pierscieni-moja najukochańsza trylogia i film też super.Najbardziej mnie cieszy,że mam teraz z kim oglądać i czytać,bo mój mąż chrapie po 5 minutach...Ostatnio dopadłyśmy Hobbita.

11 lata 9 miesiąc temu #688471 przez Asiula315
Hej... Wiecie co właśnie zrobilam hehe.....przypomnialyscie mi o książkach i właśnie zamówiłam na allegro wszystkie części Harrego Poterra...hehe juz sie nie moge doczekać za trzy tygodnie sobie odbiore od rodziców w Polsce i bede czytać....;P a co tam promocyjna cena była....nigdy sobie nie kupiłam bo drogie były książki, to teraz zaszalalam.....hehe Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #688509 przez Brukselka
Ja czytam książki w pracy, więc w wolnym czasie głównie oglądam filmy. Ale ostatnio pod łóżkiem gromadzi się coraz więcej książek o porodzie i macierzyństwie - znajomi uważają, że to najlepsze prezenty dla nas (oboje mamy urodziny w czerwcu, ja dodatkowo imieniny, a w czwartek rocznica). Więc sobie czytamy...

11 lata 9 miesiąc temu #688540 przez Asiula315
Brukselka... A znasz jakiś fajny poradnik o ciazy i macierzynstwie.... Bo tez właśnie chciałabym jakiś kupic ale konkretnie jeszcze nie wiem jaki....Moze jak przyjade do polski to pochodzę po księgarniach i cos znajdę.... A moze inne dziewczyny maja jakieś ciekawe poradniki...?

11 lata 9 miesiąc temu #688564 przez Agacior
Hej dziewczynki :kiss:
Widzę, że pogoda wszystkim daje we znak ;)

WhiteB- ja brałam macmiror complex jakiś m-ąc temu. W 1 trymestrze nie jest wskazany, ale w 2 jest już bezpieczny. Ja na początek wzięłam tylko 6 globulek i pomogły mi, dlatego pozostałych 6 nie brałam.

Asiula ja mam "Ciąża dziewięć szczęśliwych miesięcy" Larousse i Język niemowląt Tracy Hogg. Ta 2 podobno jest rewelacyjna ale jeszcze do niej się nie dobrałam;)

Spokojnej nocki życzę ;)

11 lata 9 miesiąc temu #688590 przez GOSIA82
Hej Dziewczynki!
Ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" oraz "Pierwszy rok życia razem",to jeszcze z poprzedniej ciąży,wtedy też kupowałam dużo gazetek typy "Mamo to Ja" itp.Bardzo lubiłam je czytać i powiem szczerze,że dużo mi pomogły.

11 lata 9 miesiąc temu #688693 przez Milady_de_Winter
Witajcie...

Muszę chyba troszkę zwolnic obroty bo każdy weekend jest bardziej intensywny od poprzedniego. Ale jest taka piękna pogoda i nawet w mojej małej mieścinie sporo rozrywek :)

Ja jestem strasznym molem książkowym. Przed ciążą czytałam średnio jedną książkę tygodniowo. Niestety ciążowa senność zrobiła swoje i mam trochę zaległości. Greya połknęłam na raz i mimo że zwykle wybieram bardziej wymagającą lekturę to muszę powiedzieć, że Trylogia mnie wciągnęła i pozwoliła oderwać od rzeczywistości w ciężkim dla mnie okresie. Natomiast kobiety, które nie czytały zawsze ostrzegam żeby nie porównywały Pana Greya do swoich mężczyzn :D Swoją drogą od Mg. Greya wole Mr. Darcy'ego (Duma i uprzedzenie).
Brukselka - zazdroszczę pracy w której możesz czytać książki :)

Mimowolnie opaliłam się w sobotę i mam nadzieję, ze nie wyjdą jakieś straszne plamy.

Pozdrawiam poniedziałkowo

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #688889 przez moni31
Hej

Ja własnie czytam III część Grey'a i już zaczyna mnie nudzić.. Harry,go przeczytałam wszystkie części juz kilka lat temu... dla mnie rewelacja..

A co do poradników to słyszalam, że książka "od poczęcia do narodzin" jest rewelacyjna. Moja kumpela twierdziła, że nawet jak zaczęła rodzic to sprawdzała z mężem w książce czy to juz to:)Ja jak narazie czytam gazetki...

Kurcze myslałam, ze juz po rewolucjach żołądkowych, a tu jeszcze co kilka dni łapie mnie przytulanko z toaletą.. ech

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #688899 przez moofka
Hej dziewczyny :)

ja właśnie zaliczyłam dentystę, bo niestety wypadła mi plomba. z 10 lat już nie musiałam nic robić z zębami a tu nagle niespodzianka. ale już mam z głowy :)

greya nie czytałam i jakoś mnie nie ciągnie taka tematyka, kocham za to szwedzkie kryminały. mam ich tyle, że mogłabym wypożyczalnię otworzyć :)

książkę o ciąży mam jedną, dostałam od szwagierki i co tydzień czytamy z mężem co nowego się rozwija u naszego groszka/fasolki. to już taka trochę tradycja :)

na maila wysyłam fotkę bebolka, robiłam jakoś w zeszłym tyg.

a tak poza tym to zostały mi już tylko 4 dni pracy i zaczynam wypoczynek na L4 :woohoo:

Moni współczuję, że jeszcze trzymają Cię takie sensacje....

11 lata 9 miesiąc temu #688928 przez WhiteBlackberry
Asiula315 co do poradników... ja mam jeden. "Ciężarówką przez 9 miesięcy przewodnik o ciąży i okolicach" :) Dosyć fajna, śmiesznie opisana :) W formie pamiętnika + ciekawostki.

Agacior ja dzwoniłam do mojej lekarki i powiedziała mi, że na ulotkach zawsze tak pisze, że niebezpieczne itd, ale właśnie powiedziała mi, że to jeden z bezpieczniejszych leków w ciąży na zapalenie i że dziecku nic nie będzie. Póki co wzięłam już 3, a wizytę mam 1 lipca, a kazała mi brać cały czas i na wizycie zobaczymy co dalej i czy wszystko ok. Bo szczerze powiedziawszy nie doszłabym sama do tego, że coś mi jest, bo nie mam ani świądu, ani nic kompletnie... także nie mogę sama powiedzieć, czy mi już pomogło czy jeszcze nie :(

Natomiast co do książek... też przeczytałam trylogię Grey'a i nie spodobała mi się :/ Tak jak już dziewczyny wcześniej pisały jest dużo powtórzeń... i taka przewidywalna.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #688948 przez Pyśkaaaa
hej :)
Whiteb i Asiula ja mam tez ciężarówka przez 9 miesięcy kupiłam w pierwszej ciązy i

polecam tracy hog jezyk niemowlaka i język dwulatka kupiłam dwie w pakiecie i przyznam że przydala się chodz są rzeczy z którymi sie nie zgadzam....

a co do mdłości to mnie od kilku dni trzymają :cheer: a juz nie było :( a do tego cos nerka mi dzis dokucza...

moofka to ja juz nie bede sama się byczyła na l4? :P

a takie ksiązki jak harry to akurat nie moja bajka

11 lata 9 miesiąc temu #688965 przez WhiteBlackberry
Pyśkaaaa mnie też ostatnio coś nerka dokucza... no i tak jak dziewczyny wcześniej pisały przekrwiona śluzówka nosa i ciągle zatkany nos. :huh:
Jeszcze teraz taka płaczliwa się zrobiłam... szok! Sama siebie nie poznaje. Ostatnio na Polsacie leciał Titanic to jak nigdy nie ryczałam na tym filmie tak teraz przepłakałam pół filmu :D

Ale mam w pracy niespodzianki... no nie spodziewałabym się nigdy w życiu...
Nie dość, że mam myszke w sklepie, to jeszcze dzisiaj gołąb do mnie do sklepu wszedł sobie kulturalnie przed drzwi, bałam się jego bardziej niż on mnie, pobiegłam do chłopaków ze stolarni obok i prosiłam żeby mi z nim pomogli :D
Nawet go łapać nie musieli. Sam wyszedł :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka