- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
White heheh jeszcze się okaże że połowa rakiet okaże sie bez rakietowe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Co do szkoły, to wiem, że u nas jest darmowa, tylko trzeba być zameldowanym w Warszawie, o położną zapytam lekarza na następnej wizycie, bo zamierzam rodzić w szpitalu, w którym pracuje, więc może doradzi jakąś fajną. Ale wizyta dopiero 11 lipca! Odliczam dni...
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nutka super fasol:) szybciutko poznaliście płeć:)I fajnie, że z kruszyka wszystko ok:)
Kurcze dziewczyny też nie wiem dlaczego nam tak długo każą czekać pomiędzy wizytami... Ja dla spokoju kupuję detektor tętna:)A wizytę w czwartek...
A jeśli chodzi o szkołę rodzenia to się narazie nie interesowałam...
Jakie macie plany na weekend?
Wkurzające jest to, że wszędzie wołaja kasę... Kurcze ja na same badania wydałam juz ok 300 zł, a to dopiero koniec III miesiąca...
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Na szczęście my z wyprawki dużo mamy już zaklepane, bo jesteśmy jedyni w rodzinie, którzy nie mają jeszcze dziecka, więc z dużych wydatków czeka nas tylko fotelik. Ale nie ma co się oszukiwać, coraz częściej teraz będę się zastanawiać, czy coś jest mi naprawdę potrzebne

Głowy do góry!
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Moni31 dobrze ze mi przypomniałaś..
Miałam wam napisać jak się sprawuje detektor tętna malucha..
Więc...
To co piszą ze słychać już w 12 tc to jedna wielka ściema. Na pudełku jest napisane ze od 14 tc, a wczoraj pytałam się mojego lekarza i on powiedział żeby się nie stresować ze nic nie słychać, ze coś jest nie tak to zacząć nasłuchiwać tak od 20 tc. Wtedy już bezstresowo

- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja zaraz po tym jak napisałam umówiłam się na usg i o 15:40 miałam wizyte

moni31- ja na weekend w sumie nie mam planów, może wypali mi ten spacer po lesie, ale to zależy od pogody i od tego jak się babcia moja będzie czuła.
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
My wczoraj bylismy u lakarza i nasz skarb znowu sie ladnie rozkraczyl i pokazal swoje klejnoty. Teraz juz raczej nie mamy watpliwosci i rosnie nam synus.
Szok jak on cudownie brykal

Pozniej pokazal nam jak sie bawi swoimi paluszkami i machal nozkami.
Wspaniale przezycie az brak mi slow.
Nastepna wizyta dopiero 19 lipca .
Maluszek ma juz 10 cm i wszystko jest dobrze.
Jedynie moje cisnienie troche swiruje i mam jakies dziwne skoki ale przez najblizszy tydzien mam mierzyc i zapisywac wyniki.
Mam nadzieje ze to tylko nerwy.
Milego Weekendu

- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.

Marta82 - fajnie, że już wiesz kogo się możesz spodziewać.

My również sporo dostaniemy - i od mojej siostry i od jej koleżanek. Sporo się zaoszczędzić, bo s\czekają nas spooore wydatki (mam na myśli wyprawkę). Jak czasem czytam listy rzeczy, które powinno się mieć, to się za głowę łapie.
U nas po staremu. Szykujemy się dziś na kolację z okazji I rocznicy

Miłego dnia dziewczynki!
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jesli chodzi o wyprawke to my niestety musimy wszytko kupic sobie sami bo nie mamy tutaj nikogo od kogo moglibysmy cos dostac. W okresie ciazy nie planuje wyjazdu do Polski wiec zostaja mi zakupy na miejscu.
Zaluje bo to zawsze duza oszczednosc.
Szkoda ze weekend sie juz konczy i jutro trzeba znowu isc do pracy........
Nastepny weekend mam dlugi

- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeta-Wszystkiego Najlepszego z okazji Rocznicy Slubu!
Paulaianka-ja mam to samo,rano się budzę,nos pełny,krew itp,to podobno normalne...
Marta82-gratuluję synusia,u nas też chłopiec

Jeśli chodzi o wyprawkę to mam na razie torbę ciuchów od koleżanki,jeszcze nie sprawdzałam co jest w środku,ale zawsze coś się przyda.Ale tak naprawdę muszę wszystko kupić,mam tylko krzesełko do karmienia i foteliki.Fotelik od urodzenia muszę kupić i tak inny,bo chcę,żeby do wózka pasował,ten stary zostanie u rodziców w Polsce jako extra jak przylecimy.Ciuchy po Martynce oddałam wszystkie,ale i tak by się nie przydały.Mam dużo fajnych zabawek,pożyczyłam je dla męża siostrzenicy,ale jak synuś się urodzi to mi oddadzą,ich mała i tak wyrosła.
Ciuchy i rzeczy dla dzieci są tutaj o wiele tańsze niż w Polsce(nie ma podatku na nie),więc na pewno wszystko kupię tu.
Jeśli chodzi o te listy wyprawki z internetu to tak naprawdę Dziewczyny połowa jest do wykreślenia,nie przydadzą się.Na przykład jeśli planujecie karmić piersią to wystarczą wam dwie małe buteleczki na wszelki wypadek,ręczny odciągacz(ja miałam taki za 5 zł z apteki) i to wszystko.Te sterylizatory,podgrzewacze,elektryczne odciągacze to zbędny koszt.
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jeta wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy...

Marta82...ja tez cała wyprawke musze sama z mężem skompletowac...nie mamy na kogo liczyć .. Ale myśle ze jakoś pójdzie.... Niedługo jadę na urlop do Polski na tydzien, mysle ze kupie pare rzeczy....zawsze to taniej....a juz patrzyłam tez na ebay.de za używanymi ciuszkami dla niemowlakow...mozna naprawdę fajne rzeczy kupić taniej niż w sklepie a naprawdę w dobrym stanie.... Ale jaka przyjemność kupowania juz sie nie moge doczekać....jeszcze nic nie mam bo to trochę za wcześnie ale myśle ze w Polsce juz zaszaleje.....hehe 4 lipca mam następna wizytę nie moge sie doczekać i Pani doktor ma potwierdzić czy mi chłopak rośnie...takze juz bede wiedziała czy niebieski kolorek czy raczej różowy hehe.....pozatym 6 lipca jadę na tydzien z mężem nad morze tak bardzo sie cieszę bo juz dawno nie byliśmy na urlopie...a potem tydzien u rodziców...mam nadzieje ze pogoda nam dopisze i 16 lipca tez obchodzimy nasza 2 rocznice ślubu....właśnie sie zastanawiam co mężowi kupić.....musze cos wymyślić..a.a moze wy macie jakieś pomysły...?
Co do szkoły rodzenia to myśle ze to naprawdę fajna sprawa mozna sie dużo nauczyć....i oddychanie i opieka nad malenstwem i wogole poznać inne przyszłe mamusie....no ale niestety ja nie mam opcji zapisania sie do żadnej szkoły bo i tak bym wiele nie zrozumiala co do mnie po niemiecku mówią hehe...ale myśle ze bez szkoły tez jakoś pójdzie...a cco do języka to robiłam w Niemczech tu kurs niemieckiego . I za tydzien w sobotę mam egzamin na certyfikat...i juz mam stresa czy zdam....a uczyć mi sie nie chce jeszcze teraz taka ładna pogoda....zawsze jest cos innego do zrobienia ale jakoś myśle ze to zalicze hehe zobaczymy jestem dobrej myśli......
Fajne zdjęcia na poczcie.....tez postaram sie cos wrzucić.....Dziewczyny życzę miłego tygodnia...ahh te poniedziałki cieżko jest z rana jeśli do pracy trzeba wstać ale głowa do góry i do przodu....kto da radę jak nie my przyszłe mamuśki....pozdrowionka i buziaki :*