BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #691162 przez malgosiaa
o jak fajnie :) ! mi bole glowy tez dokuczaja.. ale to jest spowodowane bardziej niskim cisnieniem. 90/58 100/60. juz przed ciaza mialam niskie a teraz sie nasililo. coz lepsze nskie niz wysokie.
wlasnie dostalam fajna przesylke z bebi program :D kolysanki dla dzidziusia. tj muzyke powazna mozarta itp ;] nie zbyt preferuje ale ponoc dzidzie w brzuszku to uspokaja

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #691186 przez Pyśkaaaa
jeta tylko ja ostatnio miałam tak aż zwracałam wogole stwerdzam że pierwszą ciązą mogłam góry przenosić a ta??ciagle coś... :P
no ale nic zniose
małgosia moje tez nie chodz mąz lubi czsem posłuchac ja Frankowi puszczałam t.Love (ja zakochana od zawsze) i pamietam jak miał 3 miesiące zapusciłam sobie skończyła sie płytka a on sie ropłkała :)

11 lata 5 miesiąc temu #691198 przez malgosiaa
to wlasnie chyba bardziej chodzi o to do czego sie przyzwyczai dziecię bedac w ciazy ;) w koncu to madre istotki i zapamietuja, tak mysle

11 lata 5 miesiąc temu #691207 przez Pyśkaaaa
malgosiaa napisał:

to wlasnie chyba bardziej chodzi o to do czego sie przyzwyczai dziecię bedac w ciazy ;) w koncu to madre istotki i zapamietuja, tak mysle

oj tak to mądrusie istotki :)

11 lata 5 miesiąc temu #691262 przez jeta
pyśkaaaa to jedna ma lepiej od drugiej.

Ale się wkurzyłam. Pojechałam na te badania - jak zwykle przed pracą. Zawsze tak robiłam. Jakiś czas temu też miałam morfoligię, mocz i coś do tego, robiłam to około południa i nikt mi nic nie mówił. Przed tymi badaniami dzwoniłam pytać o cenę, by wiedzieć na jaką kwotę się przygotować i przy okazji zapytałam czy mam być na czczo. Pani powiedziała, że jeśli nie ma glukozy do zbadania to nie ma takiej potrzeby. No i wchodzę, wychodzi taka ruda i z pretensjami dlaczego ja o tej godzinie, że na takie badania to rano, na czczo. Tłumaczę jej że to kolejny raz bla bla bla, ona że to na pewno nie u nich. No i w końcu zrezygnowałam i jutro rano będę specjalnie jechać na te badania. :angry: Już pal licho paliwo, ale do cholery mogły by sobie ustalić wspólną wersję a nie każda mówi co innego! No. To wyrzuciłam z siebie :) Od razu lepiej.

11 lata 5 miesiąc temu #691285 przez Pyśkaaaa
Jeta :kiss: :kiss: ja też ostatnio miałam przeboje

11 lata 5 miesiąc temu #691290 przez jeta
Pyśkaaaa napisał:

Jeta :kiss: :kiss: ja też ostatnio miałam przeboje

Co tam Ci się działo?

11 lata 5 miesiąc temu #691296 przez Pyśkaaaa
nazwiska mi pomieszały i badania zgineły ale na szczęście sie znalazły a co sie nasłuchałam sapiących staruszków

uwaga uwaga ujawniam się

11 lata 5 miesiąc temu #691299 przez jeta
Jeszcze gorzej roztargnione niż kobieta w ciąży ;)

Ja już czekam by Cię ujrzeć :)

11 lata 5 miesiąc temu #691307 przez Pyśkaaaa
dopiero poszło :P adres zamotałam :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #691310 przez jeta
Wyglądacie jak rodzeństwo! :)

Synuś śliczny!
Ile Ty masz lat, bo nie pamiętam...

11 lata 5 miesiąc temu #691313 przez Pyśkaaaa
ja ma 26 w listopadzie wszyscy mi mowia że jak dziecko :P a ile razy o dowod prosili
a w imieni synka dziekuje

11 lata 5 miesiąc temu #691331 przez Winka_
to i ja sie odzywam po czasie :) dzisiaj zaczyna sie już 17 tydzień i jutro wizyta u lekarza. Na całe szczęście po badaniach prenatalnych nie dzwonili do mnie czyli nie ma się czym martwić, zero wieści to dobre wieści taka tu polityka jest. Pewnie na badanie krwi mnie skierują ale nie wiem czego jeszcze się spodziewać po tej wizycie. Chyba na połówkowe usg za wcześnie?

Co do poradników to dostałam "w oczekiwaniu.." i czytam miesiącami no i daję mężowi żeby też sobie poczytał. Dla mnie jest ok ale mam sporo pytań na które nie ma tam odpowiedzi:) Mama przesłała mi też jakąś gazetkę, ja bardzo lubię czytać co się dzieje każdego tygodnia w brzusiu. Mamy nawet taki "rytuał" z mężem, w środy zaczynają nam się następne tygodnie ciąży i wieczorem siedzimy i czytamy na internecie i oglądamy filmiki z usg z tego tygodnia.

Już ok. 4 dni nie mam wymiotów, od wagi wyjściowej 1 kg na plusie ale brzuszek wygląda po prostu na spuchnięty a nie tak fajnie zaokrąglony.
Wstawiam moje zdjęcie z poprzednich wakacji a jak już pojawi mi się typowo ciążowy brzuszek to też wstawię.

Acha i chciałam zakupić mustelę ale tu obok mnie nie było i polecili mi bio oil. Czy któraś z was go używa?

Muszę sięgnąć te książki co polecacie, ja też jestem fanką kryminałów a także Harrego Pottera. Pamiętam nawet jak z koleżanką stałyśmy i czekałyśmy na otwarcie księgarni jak wypuszczali kolejne częsci. Stałam od 7 rano żeby tylko mieć go w rękach jak najszybciej. :side: :side:

11 lata 5 miesiąc temu #691342 przez jeta
Winka_ bio oil nie używałam, ale słyszałam, że jest dobry.

Nowe mamusie - mamy swojego maila, na którego wysyłamy zdjęcia swoje, swoich brzuszków i ich mieszkańców. Jeśli któraś chce uzyskać do niego dostęp - piszcie, wyślemy dane do logowania. :)

11 lata 5 miesiąc temu #691394 przez Natalia
dziękuję za ciepłe przyjęcie :-)

mefiana - tak według usg termin porodu wychodzi na 1 grudnia

jeta - ciężko jest tak pisać o sobie :-) może tak w skrócie żeby Was nie zanudzać;-) mam 32 lata moja pierwsza ciąża przebiegała bez komplikacji i cały czas czułam się świetnie , niestety w drugiej nie jest tak wesoło ... na początku mdłości , później odklejająca się kosmówka , przymusowe leżenie i Duphaston do 20 tyg. 18 czerwca miałam wizytę i dzięki Bogu jest już ok ale muszę na siebie uważać... narazie nie wiemy co będzie ale mój starszy synek baaardzo chce siostrę :-) Uwielbiam czytać kryminały Cobena i robić zdjęcia wszystkiemu co tylko możliwe :-)To tak w skrócie:-) poproszę o namiary na tego wspólnego maila ;-)pozdrawiam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka