BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #693629 przez Nutka
Winka dokładnie tak jak piszesz - zawsze coś :) ale jakoś to ogarnę :) zastanawia mnie dlaczego u Ciebie tak cisną na to badanie krwi? Usg genetyczne miałaś robione? Jesteś młoda (oczywiście jak my wszystkie) i wydaje mi się ze samo badanie usg powinno wystarczyć. No ale pewnie lekarz chce przebadać wszystko wzdłuż i w szerz :) i tak powinno być :)

Gosica dziękuję za linka. Zobaczę co da się zdziałać. Dzisiaj nawet wspomniałam o tym mojej gince i ma dokładnie takie samo zdanie jak ja: pobrali krew, badania nie zrobili a kasę wzięli. Ciekawa jestem co by zrobili jak przy pierwszej ciąży dostała bym krwotoku przy poronieniu. Jeszcze raz by krew pobierali do badania? Ciekawe jakby to tłumaczyli.. Ehh wszędzie kradną, a ty człowieku płać i płacz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #693630 przez Nutka
Drogie mamusia życzę Wam udanego i relaksującego weekendu :) ja prawdopodobnie odezwę się w niedzielę, ale o której dojdę do siebie nie mam pojęcia :)
Mam nadzieję że jutro u mnie i u Was zaświeciło takie słoneczko jak w Elblągu dzisiaj po 14 :)

11 lata 5 miesiąc temu #693780 przez Agacior
Hej mamuśki :kiss:

Forum wrze na maksa :laugh: A ja nadal czekam na przypływ energii, ech. Pomyśleć że kiedyś każdy wieczór się spędzało gdzieś ze znajomymi, a teraz w łóżeczku :lol:

Ja na glukozę idę w przyszłym tyg. Lekarz mi podpowiedział, że mogę soku z pół cytryny dodać, żeby poprawić walory smakowe a nie zaburzy to badań. Myślę, że skorzystam bo inaczej bym chyba tego nie wypiła.

Dziś miałam dziwne uczucie jakby miało mi brzuch rozsadzić :dry: Tak jakby coś mi wypychało go cały czas na maska. Dziwne to było, aż czasami tchu mi brakował. Miała może któraś z Was takie dziwne uczucie? Koleżanka mi powiedziała, że to wewnętrzne skurcze :dry: Ech mam nadzieję, że nic nie dzieję się złego z maluszkiem.

Co do pogody to u nas jak zwykle na weekend chłodno a wręcz zimno :) Ja mam niestety cały pracujący ten jak i 2 kolejne ech.

Nutka co do tych bada w szpitalu to masz rację. Zapytam mamę bo ona w laboratorium szpitalnym pracuję może coś nam wyjaśni :)

Mam nadzieję, że się jeszcze w weekend odezwę, ale jak nie to dużo słoneczka i lenistwa życzę ;)

11 lata 5 miesiąc temu #693785 przez Winka_
Tak, z usg genetycznego wszystko wyszło w porządku i w sumie na tym chcielibyśmy poprzestać. Jak sie nas lekarz pytał czy chcemy mieć genetyczne badanie to stwierdziliśmy że pewnie (głównie chodziło nam o to usg i żeby pomiary były jakie być powinny) no ale że maja takie zasady że oni do tego pobierają krew 2 razy to nie było wyjścia, będą też statystycznie obliczać ryzyko :dry: Ale nie chcemy sobie tym głowy zawracać bo najważniejsze ze pomiary wyszły dobre a takie statystyczne obliczanie w ogóle nawet nie jest pewne.

A tak w ogóle weekend zapowiada sie pochmurnie i deszczowo. Jesteśmy teraz w trakcie pakowania bo w niedzielę przeprowadzka do większego mieszkanka i czeka nas kupa sprzątania i ogarniania ale nareszcie będziemy mieć ludzkie warunki bo tu już się czułam jak w dziczy przez sąsiadów.

A dzisiaj jeszcze wpadamy na imieniny do znajomych na grilla tylko ta pogoda mnie przybija.

11 lata 5 miesiąc temu #694013 przez mefiana
Hej dziewczynki:)

Ja jednak zaliczyłam wczoraj kino z kuzynem i póżniej cmentarz, dziś o 8 odbyła się msza za bliskiego kolege, który 2 lata temu zginął w wypadku, a że msza w kościółku na peryferiach mojego miasta, to trzeba było wcześniej wstać. Po powrocie chciałam sie jeszcze zdrzemnąć godzinke, bo się czułam taka nie wyspana i klops, no nie mam jak nawet, aż z tej złości wziełam sie za sprzątanie. Zaraz będe szykować kotlety melone. Macie jakieś fajne pomysły na niedzielny obiad?
Jest opcja, że dziś zaliczymy grilla ze znajomymi i ich dziećmi, ale pogoda jakaś strasząca :angry:
Te czerwone plamy na policzkach mam dalej, no porażka straszna :(
Zastanawiam się czy nie iść na to połówkowe bo teraz wchodze w 19 tydzień, a bardzo chciałabym wiedzieć czy wszystko dobrze z serduszkiem no i jaka płeć :unsure:

Witam nową mamusie :)

Agacior- ja też właśnie słyszałam o tym soku z cytryny. Ciekawe czy i mi powie bym wzieła ze sobą jak bedzie dawać skierowanie. Oby szybko ta energia do Ciebie przybyła. U mnie jakoś falami napływa, z dwa dni jest i z dwa nie nie ma :blink:

Winka- to u Ciebie dzis też opcja grillowa :lol: I pogoda chyba podobna do tej u nas ehh.

Nutka- Tobie także miłego weekendu no i dla reszty dziewczyn oczywiście.

Tylko by tu cisza nie nastała na naszym forum :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #694221 przez jeta
Nie nastanie, nie nastanie :) Ja się melduję weekendowo. Odpoczywałam sobie troszkę, odwiedziłam siostrę wczoraj. Jej 3,5 letni synek witał się z dzidziusiem. Ale miałyśmy ubaw. Pokazywał zabawki - pytał czy mu się podobają, kładł na brzuchu swoje obrazki i mówił co jest na nich napisane. A na początku strasznie się wstydził i nic nie chciał mówić. Później jak się rozkręcił to o wszystko pytał czy się dzidziusiowi podoba :)

Dziewczyny, dużo się tej glukozy pije?

11 lata 5 miesiąc temu #694333 przez Marta82
Czesc dziewczyny,

Hormony ciazowe to straszna rzeczy.....
Dzisiaj pojechalismy z mezem polazic po sklepach i kupic troche ciuszkow dla mnie bo ze wszytkiego wyroslam.
Przymierzylam mnostwo sukienek i doslownie w kazdej wygladalam zle.............z tego wszytkiego na sam koniec nie wytrzymalam i sie poplakalam. Masakra, nie potrafilam nad soba zapanowac. ehhhhh
Na pociezenie kupilam pierwszy ciuszek na naszego synusia i to sprawilo mi frajde :) :) :)

Wogole od dwoch dni strasznie dokuczaja mi plecy..... pomyslalam nawet zeby kupic sobie takiego rogala do spania i nawet znalazlam takiego w mothercare ale jego cena troche mnie zszokowala.... 50 euro. To chyba przesada.

A wy macie takie poduchy? Pomagaja wam?

Milego weekendu :*

My jutro swietujemy nasza7ma roznice slubu :)

11 lata 5 miesiąc temu #694383 przez jeta
Zapomniałam!

Witam nową mamę :)

Marta82 - nie strasz mnie, ja w czwartek wybieram się na jakieś zakupy i przy okazji rozejrzę się za sukienką, bo wesele nas czeka. Mam nadzieję, że zakupy będą owocne :)

11 lata 5 miesiąc temu #694413 przez Asiula315
Hejka właśnie wróciłam z grilla i sie melduję...pogoda dopisała humor nawet tez...więc fajnie było.... Przyjechał do mnie brat z dziewczyna więc mam gości....ale jutro juz jadą....pozatym odliczam dni do urlopu juz po prostu nie moge sie doczekać...hehe
Marta82 - ja właśnie dwa dni temu zakupilam taka poduszkę i jest super!! Świetna do spania przynajmniej dla mnie...a potem sie przyda dla malenstwa albo do karmienia....i dałam za nią 35€ takze cena dość spora ale wygoda super...nie żałuje i polecam;) ale nie wiem czy pomaga na bol plecow :unsure: Dziewczyny chciałabym jeszcze o cos spytać, nie wiem czy pytanie odpowiednie czy nie hehe ale sprawa np. Dla mnie ważna....Jesli chodzi o sprawy łozkowe....tzn jak u was z ochota na seks i wogole....? Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę miłej niedzieli;)

11 lata 5 miesiąc temu #694414 przez Asiula315
Aha zapomniałam Marta82 najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #694496 przez Gosica
Też się melduję weekendowo :) My wczoraj wieczór spędziliśmy ze znajomymi, podołowałam się trochę razem z koleżanką ktora tez jest w ciązy oglądając pólfinały wyborów miss Polski :P Za to nasi mężusiowie mieli radoche :P
A dzis wybywamy na imprezkę rodzinną :) Zapowiada się ciakwie bo ta moja rodzinka to wesoła strasznie :P

Asiula315 u mnie np jeśli chodzi o sprawy łożkowe to teraz odkąd jestem w ciąży mogłyby wcale nie istnieć. Zero ochoty na seks, a jak juz cos to wcale nie jest fajnie tak jak dawniej, tu boli tam boli, więc mój mężczyzna przymusowo musi żyć w celibacie bo zrobiłąm się srasznie niedotykana :pinch:

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #694518 przez jeta
Marta82 - miłości, radości, czułości, szczęśliwości i wszystkiego naj naj z okazji rocznicy! :kiss:

Asiula315 - u mnie z tym różnia. Na początku ciąży miałam mniejszą ochotę, ale pewnie dlatego, że się bałam i w ogóle nowy, nieznany stan. A teraz bez strachu, z większą przyjemnością ( z tego co piszą z powodu większego ukrwienia) :)

Ja wczoraj samotny wieczór - M miał nockę. A dziś grill na obiad, później spacer z psem. Pogoda póki co dopisuje :)

11 lata 5 miesiąc temu #694603 przez mefiana
Witam w ten niedzielny wietrzny dzień :)

Wyszłam z łóżka ok 12 w południe, leżałabym dalej ale oglądałam polsat food i taki głód mnie złapał, że hej. Tylko zjadłam a młode w brzuszku szaleje i tak fajnie kopniaczki widać :lol:

Marta82- Wszystkiego najlepszego w Waszym dniu :)

Asiula315- u mnie przez drugi i trzeci miesiąc to tak bez ochoty prawie, ale tak od 14 tyg to już całkiem fajnie :) Pewnie przez to ukrwienie tak jak pisze Jeta :laugh: Pod koniec fizycznie może już być niewygodnie, to korzystam. W pierwszej ciąży przytulankiem rozpoczął się mój poród :silly:

Gosica- mam nadzieje, że imprezka udana :)

11 lata 5 miesiąc temu #694626 przez Nutka
I ja witam się z Wami niedzielnie z pozycji horyzontalnej :)
Staram się dojść do siebie, może kiedyś mi się to uda :) mąż wczoraj robił zdjęcia pod Grudziądzem, więc zanim dojechał do domu było już koło 4. I my mniej wiecej o tej godzinie skończyliśmy zwozić sprzęt, więc zansęłam po 4. Kolejna udana impreza za mną. Do końca sezonu pozostało mi 6 do zagrania :)

Marta82 Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, dużo miłości i szczęścia :) :kiss:

Na razie uciekam dalej leniuchować...

11 lata 5 miesiąc temu #694657 przez anitka90
Cześć dziewczyny. pozwoliłam sobie dołączyć na to forum, widzę, że tu się bardzo dużo dzieje :) Termin mam na 18 grudnia. jak się czujecie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka