- Otrzymane podziękowania: 258
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiula ja mam takie fazy, że łapie mnie ochota ale czasami sił brakuje. ale dzisiaj zaplanowałam wcześniejsze mycie i zamierzam dopaść męża
zaraz na maila wysyłam wczorajsze zdjęcie brzuszka, mąż uwiecznił
mefiana zazdroszczę tych kopniaczków, ja muszę jeszcze poczekać
jutro czeka mnie wizyta u dentysty i już będę miała wszystko zrobione, a później wizyta u gina z wynikami morfo i moczu. tak jak poprzednio coś tam mam powyżej a coś tam poniżej normy, ale nie szalałam po necie co by się nie stresować
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitka- witam serdecznie Ja się czuje całkiem dobrze. Narzekać nie moge A jak Tobie mijają ciążowe tygodnie?
Nutka- ale "zabalowałaś" Odpczynek niedzielny jak znalazł
Ja mam takiego konkretnego lenia dzisiaj, że to jest szczyt heh. 3 bloki dalej mieszka babcia i od 3h walcze ze sobą czy iść na rosołek czy nie iść, a przecież dałabym się za niego pokroić
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anitka ja nie brałam dupka, krwotoki z nosa mi się nie zdarzały. czuję się dobrze, chociaż dalej z utęsknieniem czekam na przypływ energii.
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi...pytałam o seks bo właśnie tez od zajścia w ciążę miałam z tym problem....kompletny brak ochoty....ale na szczęście zauważam poprawę i to mnie cieszy
Anitka...witam serdecznie....ja czuje sie różnie....na początku było cieżko... Mdłości, wymioty, złe samopoczucie, okropne bóle głowy.....ale na szczęście juz jest lepiej i siły przybywają...co do tych leków to sie nie wypowiem bo nie lykalam , a krwotokow z nosa tez nie miałam ale często miałam zatkany...
Mefiana....to naprawde masz daleko do tej babci hehe....ale poprostu czasem tak bywa....jesli potrzebujesz to poprostu lez i leniuchuj
Moofka...super brzuszek.....rośnie....za niedługo będziemy miec taaakkkkiiieee duże ze stóp nie będziemy mogły zobaczyć....hehe
Pozdrawiam gorąco....buziaki....
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitka- ja brałam duphaston, ale nie pamietam w sumie do którego tygodnia, na pewno nie póżniej niż do końca 13ego. Z tymi krwotokami z nosa, to zależy jak duże są. Wiem, że to norma w ciąży przez to przekrwienie sluzówki nosa m.in. moja przajciółka miała taki objaw i to ponoć wiele kobiet ma. Na to można brać bodajże rutinoscorbin, ale lepiej podpytać lekarza najpierw. Jeżeli są spore to lepiej zadzwonić do dr i zapytać. Ja mam krwawienie dziąseł z kolei, ledwo szczoteczką dotkne i już czerwono
Asiula- mi też apetyt dopisuje, nie wzbraniam się przed tym nawet
O to fajnie, że się tam z przytulaskami zaczyna poprawiać Coraz lepiej z początkiem 4 msca.
Przyczłapałam się do babci w dresach, adidasach i bluzie z kapturem z synem obok, który zabrał z domu aromat waniliowy do ciast i poprosił babcie by mu upiekła coś. No to babcia z najmłodsza siostrą zakasały rękawy i pichcą Ten to ma dobrze
A jak niedziela mija u reszty dziewczyn? Bo kaca to na pewno nie leczycie
- Natalia
- Wylogowany
- gaworzenie
Weekend mija spokojnie bez większych ekscesów dziś wybraliśmy się mężem i z młodym na spacerek do lasu i udało nam się zebrać trochę jagód i poziomek , posypałam cukrem i z młodym wcinaliśmy
Asiula315 nie przejmuj się swoim obżarstwem ja mam tak samo a najgorsze są momenty gdy sama nie wiem na co mam ochotę albo mam ochotę na to czego akurat nie ma w domu ;-)eh uroki ciąży
pozdrowienia
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Mefina ja strasznie bym chciała dziewczynkę taka parka mi sie marzy
Od 2 dni miałam handre a dzis od rana bol brzucha i trafiłam do szpitala. Widziałam bobo na USG a jutro mam juz takie fest w szpitalu.. Niestety tutaj nie powiedzieli mi co i jak i czemu te bóle, z dzieckiem wszystko ok wiec troche sie uspokoilam ale boli nadal
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
anitka90 Ja brałam Duphaston od 5 tygodnia ciąży do końca 12 tygodnia
Co do przytulanka, to też na początku nie miałam ochoty, ale teraz całe szczęście już jest duża poprawa
I zgadzam się z Wami, że jest przyjemniej i to chyba rzeczywiście zasługa ukrwienia
Mi krwawienia z nosa się nie zdarzają, ale przez ostatnie dni cały czas znajdowałam ślady krwi na chusteczce po wysiąkaniu noska
Ale nie aż tak żeby krwotok... odpukać.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
moofka... przypływ energii u mnie był zaraz z końcem pierwszego trymestru (to chyba psychika wiele potrafi zdziałać)
mdłości ustąpiły i teraz mogę góry przenosić (jutro zaczynam 16 tydzień)
Dziewczyny, wiecie już co będziecie miały? chodzi mi o płeć
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anitka ja już nie zasypiam na stojąco tak jak wcześniej ale też nie czuje jakiegoś mega kopa. mdłości miałam bardzo krótko i lekkie, już dawno przeszły. w pt byłam ostatni dzień w pracy, więc w sumie mogę się już lenic ile tylko mam ochotę ja dalej nie wiem czy mamy fasolke czy groszka, pewnie dowiemy się na połówkowym.
asiula ja odprawiam modły przed lodówką stoję i gapie się co stoi na półkach i próbuje zgadnąć na co tak naprawdę mam ochotę nie jest lekko
- Natalia
- Wylogowany
- gaworzenie
Kaś_o-będzie dobrze trzymaj się i myśl pozytywnie:-*
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
dziewczyny, mam do Was pytanie, brała któraś duphaston? ja biorę od samego początku ciąży 2x1 i końca brania tych tabletek nie widać.... miała któraś z Was krwotoki z nosa?
Anitka ja brałam duphostan od 8 tyg do bardzo niedawna.. 3x1tab nie powiem czesto zdarzało ml sie zapomnieć o wszystkich dawkach ale zadnych złych dolegliwości nie miałam. Tak samo brak krwawienia z nosa nawet w pierwszej ciazy. Wydaje mi sie ze u Ciebie bardziej spowodowane jest to słabymi naczynkami w nosie. A przed ciaza niewłaściwe krwotoki? Teraz krwi jest wiecej i szybciej krąży w organizmie i widocznie Twoje naczynkami tego nie wytrzymują.. Pogadaj z lekarzem bo napewno cos sie da zrobic..
Mefina mi tez strasznie krwawia dziasla. Teraz niebawem mam zamiar isc do dentysty z pobolewaniem zęba ale jak nie zapomnę to wlasnie ono to chce sie zapytac. Moze jakas specjalna pasta czy cos takiego.. W sumie mi i bez ciazy troche krwawily ale teraz to jest masakra..
Dzieci maja fajnie
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
U mnie wciąż pracowicie, mało piszę, ale systematycznie czytam. Jeśli chodzi o tycie, to jednak, jak przewidywałam, jestem na pierwszym miejscu: +6 (17tc). Tyle że mało wymiotowałam i jak się dowiedziałam o ciąży, przerwałam dietę, to mam za swoje
Jeszcze tylko dwa tygodnie do wizyty...
Miłego poniedziałku!