BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #694683 przez moofka
Witaj Anitka :)

Asiula ja mam takie fazy, że łapie mnie ochota ale czasami sił brakuje. ale dzisiaj zaplanowałam wcześniejsze mycie i zamierzam dopaść męża :lol:

zaraz na maila wysyłam wczorajsze zdjęcie brzuszka, mąż uwiecznił :)

mefiana zazdroszczę tych kopniaczków, ja muszę jeszcze poczekać :)

jutro czeka mnie wizyta u dentysty i już będę miała wszystko zrobione, a później wizyta u gina z wynikami morfo i moczu. tak jak poprzednio coś tam mam powyżej a coś tam poniżej normy, ale nie szalałam po necie co by się nie stresować :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #694692 przez anitka90
dziewczyny, mam do Was pytanie, brała któraś duphaston? ja biorę od samego początku ciąży 2x1 i końca brania tych tabletek nie widać.... :( miała któraś z Was krwotoki z nosa?

11 lata 5 miesiąc temu #694694 przez mefiana
Moofka to ja czekam na fotke, gotowa do logowania :laugh: Oby to były nieznaczne odstępy od normy w wynikach :)

Anitka- witam serdecznie :) Ja się czuje całkiem dobrze. Narzekać nie moge :silly: A jak Tobie mijają ciążowe tygodnie?

Nutka- ale "zabalowałaś" :lol: Odpczynek niedzielny jak znalazł :)

Ja mam takiego konkretnego lenia dzisiaj, że to jest szczyt heh. 3 bloki dalej mieszka babcia i od 3h walcze ze sobą czy iść na rosołek czy nie iść, a przecież dałabym się za niego pokroić :S

11 lata 5 miesiąc temu #694707 przez moofka
mefiana bo ja jak geniusz napisałam, że zaraz wysyłam i po dodaniu posta zapomniałam :blush: ale już poszło :)

Anitka ja nie brałam dupka, krwotoki z nosa mi się nie zdarzały. czuję się dobrze, chociaż dalej z utęsknieniem czekam na przypływ energii.

11 lata 5 miesiąc temu #694731 przez Asiula315
Witam...byłam dziś na rowerku i lodach....najpierw zjadłam pucharek a potem nie mogłam sie oprzeć i wzięłam jeszcze dwie gałki....jak świnia oczywiście nie obrażając świń....masakra...ta moja ochota na jedzenie jest okropna nie moge sie powstrzymać...wrrr.... :(
Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi...pytałam o seks bo właśnie tez od zajścia w ciążę miałam z tym problem....kompletny brak ochoty....ale na szczęście zauważam poprawę i to mnie cieszy :laugh:
Anitka...witam serdecznie....ja czuje sie różnie....na początku było cieżko... Mdłości, wymioty, złe samopoczucie, okropne bóle głowy.....ale na szczęście juz jest lepiej i siły przybywają...co do tych leków to sie nie wypowiem bo nie lykalam , a krwotokow z nosa tez nie miałam ale często miałam zatkany...
Mefiana....to naprawde masz daleko do tej babci hehe....ale poprostu czasem tak bywa....jesli potrzebujesz to poprostu lez i leniuchuj :silly:
Moofka...super brzuszek.....rośnie....za niedługo będziemy miec taaakkkkiiieee duże ze stóp nie będziemy mogły zobaczyć....hehe
Pozdrawiam gorąco....buziaki....:kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #694775 przez mefiana
moofka- no ładnie B) Brzusio pięknie rośnie :laugh:

Anitka- ja brałam duphaston, ale nie pamietam w sumie do którego tygodnia, na pewno nie póżniej niż do końca 13ego. Z tymi krwotokami z nosa, to zależy jak duże są. Wiem, że to norma w ciąży przez to przekrwienie sluzówki nosa m.in. moja przajciółka miała taki objaw i to ponoć wiele kobiet ma. Na to można brać bodajże rutinoscorbin, ale lepiej podpytać lekarza najpierw. Jeżeli są spore to lepiej zadzwonić do dr i zapytać. Ja mam krwawienie dziąseł z kolei, ledwo szczoteczką dotkne i już czerwono :dry:

Asiula- mi też apetyt dopisuje, nie wzbraniam się przed tym nawet :blush:
O to fajnie, że się tam z przytulaskami zaczyna poprawiać :lol: Coraz lepiej z początkiem 4 msca.

Przyczłapałam się do babci w dresach, adidasach i bluzie z kapturem z synem obok, który zabrał z domu aromat waniliowy do ciast i poprosił babcie by mu upiekła coś. No to babcia z najmłodsza siostrą zakasały rękawy i pichcą :lol: Ten to ma dobrze :)

A jak niedziela mija u reszty dziewczyn? Bo kaca to na pewno nie leczycie :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #694778 przez Natalia
anitka90 ja jestem na Duphastonie od 10 tyg ciąży i mam go brać do 20 tyg. na początku brałam co 8 godzin a od dwóch tyg.lekarka zmieniła mi dawkowanie na 2 razy na dobę.Nie mam żadnych skutków ubocznych a to krwawienie z nosa to myślisz że to po tabletkach?

Weekend mija spokojnie bez większych ekscesów :-) dziś wybraliśmy się mężem i z młodym na spacerek do lasu i udało nam się zebrać trochę jagód i poziomek , posypałam cukrem i z młodym wcinaliśmy :-)

Asiula315 nie przejmuj się swoim obżarstwem ja mam tak samo :-) a najgorsze są momenty gdy sama nie wiem na co mam ochotę albo mam ochotę na to czego akurat nie ma w domu ;-)eh uroki ciąży :-)

pozdrowienia

11 lata 5 miesiąc temu #694781 przez Kaś_O
Duzo piszecie i nie zawsze mam czas zeby was podczerwieni dokładnie.. Chociaz staram sie zaglądać..
Mefina ja strasznie bym chciała dziewczynkę taka parka mi sie marzy :)

Od 2 dni miałam handre a dzis od rana bol brzucha i trafiłam do szpitala. Widziałam bobo na USG a jutro mam juz takie fest w szpitalu.. Niestety tutaj nie powiedzieli mi co i jak i czemu te bóle, z dzieckiem wszystko ok wiec troche sie uspokoilam ale boli nadal :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #694800 przez WhiteBlackberry
Witam Was dziewczynki już praktycznie po weekendzie niestety i oczywiście witam nowe mamusie :) Jak miło, że jeszcze dołączacie do nas :)
anitka90 Ja brałam Duphaston od 5 tygodnia ciąży do końca 12 tygodnia :)
Co do przytulanka, to też na początku nie miałam ochoty, ale teraz całe szczęście już jest duża poprawa :D
I zgadzam się z Wami, że jest przyjemniej i to chyba rzeczywiście zasługa ukrwienia :)
Mi krwawienia z nosa się nie zdarzają, ale przez ostatnie dni cały czas znajdowałam ślady krwi na chusteczce po wysiąkaniu noska :(
Ale nie aż tak żeby krwotok... odpukać.

11 lata 5 miesiąc temu #694802 przez anitka90
Natalia.... nie twierdze, że po tabletkach te krwotoki(na całe szczęście są niewielkie i poprzedza je silny ból głowy, słyszałam też, że to normalne, tylko żadna z moich znajomych podczas ciąży tego nie miała). A na co bierzesz te tabletki? Bo ja miałam zbyt twardą macicę, później gin dodał mi do tego luteine, ale luteine już odstawiłam.

moofka... przypływ energii u mnie był zaraz z końcem pierwszego trymestru (to chyba psychika wiele potrafi zdziałać)
mdłości ustąpiły i teraz mogę góry przenosić (jutro zaczynam 16 tydzień)
Dziewczyny, wiecie już co będziecie miały? chodzi mi o płeć:)

11 lata 5 miesiąc temu #694838 przez moofka
Mefiana usmialam się z tego leczenia kaca :lol:

anitka ja już nie zasypiam na stojąco tak jak wcześniej ale też nie czuje jakiegoś mega kopa. mdłości miałam bardzo krótko i lekkie, już dawno przeszły. w pt byłam ostatni dzień w pracy, więc w sumie mogę się już lenic ile tylko mam ochotę :) ja dalej nie wiem czy mamy fasolke czy groszka, pewnie dowiemy się na połówkowym.

asiula ja odprawiam modły przed lodówką :lol: stoję i gapie się co stoi na półkach i próbuje zgadnąć na co tak naprawdę mam ochotę :) nie jest lekko :P

11 lata 5 miesiąc temu #694844 przez Natalia
W 10 tyg zaczęła mi się odklejac kosmowka,teraz jest ok ale muszę na siebie uważać, narazie nie wiemy co będzie,mam nadzieję że jak pojadę 17ste go na wizytę to będzie widać:-)
Kaś_o-będzie dobrze trzymaj się i myśl pozytywnie:-*

11 lata 5 miesiąc temu #694858 przez Kaś_O
anitka90 napisał:

dziewczyny, mam do Was pytanie, brała któraś duphaston? ja biorę od samego początku ciąży 2x1 i końca brania tych tabletek nie widać.... :( miała któraś z Was krwotoki z nosa?

Anitka ja brałam duphostan od 8 tyg do bardzo niedawna.. 3x1tab nie powiem czesto zdarzało ml sie zapomnieć o wszystkich dawkach ale zadnych złych dolegliwości nie miałam. Tak samo brak krwawienia z nosa nawet w pierwszej ciazy. Wydaje mi sie ze u Ciebie bardziej spowodowane jest to słabymi naczynkami w nosie. A przed ciaza niewłaściwe krwotoki? Teraz krwi jest wiecej i szybciej krąży w organizmie i widocznie Twoje naczynkami tego nie wytrzymują.. Pogadaj z lekarzem bo napewno cos sie da zrobic..

Mefina mi tez strasznie krwawia dziasla. Teraz niebawem mam zamiar isc do dentysty z pobolewaniem zęba ale jak nie zapomnę to wlasnie ono to chce sie zapytac. Moze jakas specjalna pasta czy cos takiego.. W sumie mi i bez ciazy troche krwawily ale teraz to jest masakra..

Dzieci maja fajnie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #694871 przez anitka90
Kaś_O... przed ciążą nie było czegoś takiego jak krwotoki z nosa, ale może krwotoki to troche przesadziłam, raz na miesiąc poleje się troszkę krwi, ale jak to w pierwszej ciąży jestem okropnie spanikowana;)

11 lata 5 miesiąc temu #694960 przez Brukselka
Eh! U mnie na początku było ciężko z przytulaniem, bo miałam okropne bóle w pachwinach, ale teraz :) jest świetnie. Choć wciąż jakoś tak dziwnie, bo nie myślimy "po wszystkim", że a może akurat tym razem się uda...

U mnie wciąż pracowicie, mało piszę, ale systematycznie czytam. Jeśli chodzi o tycie, to jednak, jak przewidywałam, jestem na pierwszym miejscu: +6 (17tc). Tyle że mało wymiotowałam i jak się dowiedziałam o ciąży, przerwałam dietę, to mam za swoje :P

Jeszcze tylko dwa tygodnie do wizyty...

Miłego poniedziałku!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka