- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Obudziłam się o 7 i tak obmyślam plan dnia
Kaś_O- kurde dziwnie, że nie powiedzieli skąd te bóle. a jakąś nospe kazali wziąć, albo coś w podobie co tam mają?
U nas wszyscy gadają, że będzie dziewczynka. Normalnie jakby się zgadali. Najmłodsza dziewczyna z domu gdzie mieszkam ma już 16 lat, tak to brat lat 8, syn lat 4, siostrzeniec ponad roczek i od mojego M też 14 letni bratanek, 4 letni syn siostrzenicy- no same chłopy i może temu tak, bo inna opcja to moja twarz Dziś dzwonie jednak umówić sie na usg 4d na środe, sprawdzi serduszko, narządy i powinien już określić płeć.
Teraz chyba powinnaś mieć usg na dniach o ile dobrze pamietam?
Dentyste już zaliczyłam, właściwie to stwierdził, że to ciąża macza w tym palce, ale nie polecił mi w sumie nic na to Może jednak płukać szałwią nie zaszkodzi
WhiteB- jak z Twoją wysypką?
Anitka- ja się może w środe dowiem jaka płeć Wg twojego suwaczka właśnie skończyłaś 16 tydzień i rozpoczynasz 17
Moofka- heh taki żarcik nie zaszkodzi Z tą lodówką to coś jest, zaglada się co godzine obserwując każdą półke jakby przez te 60 min mogło pojawić się w niej coś nowego
Brukselka- bierność też się liczy A to od mojego ostatniego ważenia mogło się wiele zmienić Jak wstane to się zważe i będzie wiadomo
Milady- masz już wyniki z toxo? Zakupki w Toruniu udane?
Monisia- Pewnie cieszysz się z wizyty mamy i spędzacie miło czas
Winka- przeprowadzka udana? Pewnie rozpakowywanie będzie najgorsze. Oby sprawnie poszło, chyba, że już wczoraj się z tym uwineliście
Marta82- zapomniałam napisać o tej poduszce, ja jej nie mam, ale gdzie nie przeczytam czy nie usłysze to jest chwalona bardzo, na razie do spania używam poduszki, wkładam ją miedzy nogi i jest dobrze, ale jak trafie na tego rogala i cena mnie nie przerazi to kto wie
Pyśka, malgosiaa, Karbon - jak u Was minął weekend?
Moni31- jak się czujesz? Mam nadzieje, że w końcu zawroty głowy i mdłości odpuściły
Aniusiabzyk- jak się czujesz?
Justysia, Gosia82, Paulainka, Alutka, Air1979, Szymonka, Rudages, Marta M, Gosiaca- co tam u Was dziewczynki. Oby wszystko dobrze z Wami i dzieciaczkami
Miłego przedpołudnia mamusie
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na weekend pojechalismy na wies orpocz tego że zgryzły nas komary i dzis przymusowa wizyta u dentysty jakies zapalenie mi się zrobiło :(buzia boli jeśc się nie da tak to fajnie było
nie pamietam któta o co pytała ale odpisuje :
Podusię mam i w pierwszej ciązy na koniec jak zamieniłam sie w słonia była rewelacyjna i do karmienia też teraz Franio na niej mleczko pije więc polecam
co do przytulanek to my na początku moielismy zakaz a teraz fajnie jest jak sa siły to nie żąlujemy sobie
witam nowa mamusię
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Badania na toxo zrobione - wyniki wtorek/ środa - a w czwartek wizyta u lekarza... nie spodziewam się od niego konkretnych deklaracji na temat płci - nie przy jego sprzęcie. Ale już niedługo połówkowe i przed 25 tygodniem wybieram się na 3D
Za zakupami jest tak, że jak się nastawię to nic nie wychodzi Przypomniałyście mi Jo Nesbo więc kupiłam kolejną jego książkę do kolekcji - "Pentagram". Ogólnie przyjemnie spędziłam weekend: Toruniowo, grillowo, wypoczynkowo.
Co do krwawień z nosa to czasem przy "smarkaniu" widzę czerwone plamki ale jako takich krwawień nie miałam. Z dziąsłami też wszystko w porządku.
Jedyne z czym mam problem to ze spaniem... coraz bardziej niewygodnie. Rozważam zakup poduszki rogala.
Akurat z przytulaniem nigdy problemów nie miałam i od samego początku było super Mąż się trochę stresuje, że się zapomni i zrobi mi krzywdę np. naciskając na brzuch. Ale obiecałam, że powiem mu jak będzie coś nie tak i się wyluzował.
Moje pytanie: czy Wasi mężowie/ narzeczeni /partnerzy też tyją? Mój był zawsze bardzo szczupły i ciężko było go utuczyć a teraz 4,5 kg samo weszło Podjada razem ze mną
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wyspałyście się? Widzę, że niektóre już mogą leniuchować ile wlezie
U mnie dziś pogoda niezbyt dopisuje, a rano zapowiadało się całkiem całkiem, ale jednak zmieniła zdanie...
Ja już siedzę w pracy i zanudzam...
mefiana Zwątpiłam aby to było od truskawek... Normalnie zgłupiałam.
Bo wczoraj wcinałam truskawki, dzisiaj już też zdążyłam się zapchać, a po wysypce zostały tylko czerwone kropeczki które rozdrapałam... ale z tego co wyczytałam na necie (wikipedia, wujek Google) i sama próbowałam sie zdiagnozować, to to chyba była egzema potnicowa...Bo na palcach - tak po bokach robiły mi się takie jakby chrostki wypełnione cieczą z takim oczkiem... no i ze zdjęć w necie wyglądało to identycznie. (link z Google i40.tinypic.com/142fzhg.jpg )
Ale dziś jadę do mojej gin w końcu na USG także w miedzyczasie jej zapytam cóż to może być.
Mam już wyniki z glukozy... dziwne, bo przed wypiciem miałam wynik 88, a po wypiciu wyszło mi 72
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Parę dni temu wieczorem mówi: Wiesz, taką mam ochotę na śledzie - z miną cierpiącej kobiety w ciąży. Na szczęście mieliśmy matjasy w lodówce
- air1979
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziś mój pierwszy dzień innego życia. Jestem na L4 i tak już do końca, a później roczny urlop macierzyński. Z jednej strony się cieszę, z drugiej boję czy czasem na głowę nie dostanę od tego nic nie robienia do grudnia. Z małą, małym, wszystko ok ,miałam genetyczne usg, płci jeszcze nie znam. Mniej już śpię, mam ciut więcej energii. Ogólnie mój małżonek stwierdził że pierwszą ciążę znosiłam lepiej psychicznie byłam ciągle naładowana pozytywną energią a teraz jestem jak to On określił często przygnębiona . Nie wiem dlaczego bo fasola chciana , wszystko dobrze się układa. Chyba hormony tak działają. Przytulanie przez pierwszy okres mogło nie istnieć. Teraz już sobie przypomniałam że istnieje ale wcale nie jest lepiej.
- Marta82
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie z przytulankami tez kiepsko....
Ogolnie to chyba od momentu jak zaszlam w ciaze to sex moglby przesac dla mnie istniec i przez pierwsze trzy miesiace nawet o tym nie myslam. Szkoda tylko meza.....
Myslalam ze w drugim trymestrze sie to zmieni ale nie widze duzej roznicy.
Wieczorami jestem tak padnieta ze tylko przykladam glowe do poduszki i spie. Nie w glowie mi figle. ehhh Mam nadzieje ze to sie odmienia.
Zycze Wam milego dnia
Ja wracam do pracy
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i określiła płeć, chłopak. Trochę było ukucie żalu i zawodu. Chciałam bardzo mała księżniczkę, szczególnie ze ciąża przechodziłam burzliwiej te wymioty i wszystko ale powoli oswajam sie z myślą. Byłam po prostu nastawiona na 100% ze to dziewczynka..
A jeśli chodzi o sex to dla mnie mógł nie istanieć w pierszej ciąży. Aż mąż się dziwił bo ja bardzo lubię i często go zachęcam nawet jak zmęczona jestem czy wszystko ok zanim dowiedzielismy się o ciąży. Teraz szybciej wróciły mi ochoty na igraszki
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Widzę że forum wre, ledwo nadążyłam
Mam zamiar w końcu odpocząć bo wczoraj imprezka w gronie rodzinnym, bardzo uadana nawiasem mówiac , a dziś od rana jakieś załatwienia, zakupy, gotowanie itd. Dobrze że mężuś w domu na urlopie to przynajmniej coś pomoże
Ja płci swojego Maluszka jeszcze nie znam niestety, choć ciekawa jestem niesamowicie a wizyte u gin. mam dopiero 19 lipca, więc moze wtedy już się ujawni ten nasz bąbel mały Jak narazie myślę o dzieciątku jak o chłopczyku, nie wiem skąd takie przekonanie że to będzie "on"
Dziś dokuczją mi bóle brzucha, męczą mnie od początku ciąży. Ale moja gin. twierdzi że wszystko w porządku, tylko co z tego jak boli
A Wy Dziewczynki jak się dziś czujecie, jak mija poniedziałek?
Acha i ujawniam się w końcu i ja, prześlę zaraz focisze na pocztę
Pozdrawiam
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja weekend miałam pracowity bo sobota i niedziela w pracy Ale dzisiaj wolne to leniuchuje na maksa
Rogala pożyczyła mi koleżanka. Jeszcze z niego nie korzystałam ale mówiła, że to coś cudnego Jej bardzo pomógł na ból pleców i w ogóle była z niego zachwycona.
Co do przytulania ja na początku ciąży miałam bardzo dużą ochotę a teraz jest całkowicie odwrotnie. Nie chce mi się nic kompletnie Tym bardziej, że ciągle łapie jakieś zapalanie. M na szcZęście rozumie i sam mówił, że w takim razie nic z tego nadrobimy później
Gosica mnie też często boli brzuch i zawsze się zastanawiam czy wszystko w porządku Ostatnio nawet robiłam wyrzuty mężowi czemu nie jest ginekologiem, bo tak bym nie musiała się martwić. M powiedział, że mi ta ciąża całkiem na dekiel działa
Powinnam już na dniach pójść do gin., ale nie mam kiedy zrobić badań i pewnie dopiero w przyszłym tyg się zapiszę.Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i może poznamy płeć. Ja jestem na 100% przekonana, że tam chłopczyk siedzi Nawet zwracam się do niego jako on A wy rozmawiacie już ze swoim brzuszkiem ? Bo ja to już sztamę z małym zawieram i skarżę się nawet dla niego na tatusia
Kaś-O mam nadzieję, że bóle się uspokoją i będzie wszystko ok.
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W czwartek do lekarza, nie moge sie juz doczekać....jak ujrze dzidzie... a w piątek urlop... Wszystko w końcu sie dobrze układa
Kaś_O - gratuluje synka.... ja tez myślałam (takie wewnetrzne odczucia ) ze bede miec dzieffczynke....a jak pani gin mi powiedziała ze prawdopodobnie chłopak...to tez poczułam takie małe rozczarowanie....takze cię rozumiem.....ale teraz mi wszystko minęło i cieszę sie ogromnie moim chłopcem
Gosica - współczuje bóli...ale dasz radę...!
Pozdrawiam wszystkie mamuśki, życzę miłego tygodnia...
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pyśkaaa- już po wizycie u dentysty? I co tam wyszło?
Milady- no to czekamy teraz na wyniki, na pewno już jest po sprawie i wszystko jak należy
Z tym tyciem u mojego M to jest na tyle śmiesznie, że teraz jak i przy pierwszej ciąży nie tyle co tyje a z brzucha na ogół płaskiego robi mu się bębenik, śmieje się, że tatusieje znowu. Ciekawe to jest, że się tak udziela
WhiteB- daj znać jak po wizycie i co mówiła o tych krostkach. Z tą glukozą to faktycznie śmiesznie, ale może tak jest po obciążeniu
Brukselka- to się uśmiałam z tych śledzi
Air- ciesze się, że wszystko dobrze Teraz tyle wolnego, to i częściej będziesz mogła skrobnąć Oby to przygnebienie, to tylko te hormonki dawały takie wrażenie.
Kaś_O- kurde ja myslałam, że w kolejnych ciążach sie tak nie czuje tego rozciągania, a tu wszystko może się zdarzyć Oby takie bóle już Ci sie nie powtórzyły o to wrażenia super jak się czuje że usg zrobione jak trzeba a nie odbębnione
Jednak chopczyk! Gratuluje. Jak się człowiek na coś nastawi a wychodzi inaczej to zawsze jakiś tam żal jest, ale na szczęście to tylko chwilowe Będziesz miała 2 wspaniałych synków i Ty będziesz ich księżniczka My z kolei chcemy drugiego synka, no ale wszyscy jakoś się nastawiają na dziewczynke i w sumie to się z tym powoli pogodziliśmy. W środe jak sie nie zakryje, to będzie wiadomo
Ale dobrze widać już na zdjęciu maluszka 19 tydzień jak to leci. To zaś Ci się termin cofnął? Jak jest teraz? Mieliście już imiona wybrane wcześniej czy teraz będziecie decydować?
Gosica- No to bardzo miło zobaczyć Ja się czuje całkiem nieżle, ale troche się przy garach nastałam i mnie plecy łupać zaczeły. Ogólnie to się nigdzie dzisiaj nie wybieram i siedze w domu.