- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Natalia
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natalia
- Wylogowany
- gaworzenie
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
mój mąż ostatnio pochwalił się znajomym, że będziemy mieli dziecko i miał mega radochę, bo jemu nikt nie gratuluje rosnącego brzuszka
witam nową mamusię
Pyśka dawaj fotkę nie ma się co zbierać
- aniusiabzyk87
- Wylogowany
- gaworzenie
Powracam po długiej nieobecności. Niestety moje wymioty nie pozwalają mi myśleć o niczym. Czytam Was oczywiście regularnie. W zeszłym tyg miałam wizytę u mojej pani ginekolog i jak zobaczyła, że schudłam 5 kg to od razu mnie do szpitala skierowała. Więc leżałam kilka dni pod kroplówką a potem jeszcze kilka dni sprawdzali czy już nie wymiotuję. Tak od poprzedniej środy nie wymiotowałam aż do dzisiejszego ranka. Ogólnie już jest lepiej. Nie kręci mi się już tak bardzo w głowie i nie mdli mnie cały czas. Muszę jednak brać czopki Torecan. Dzisiaj byłam znowu na wizycie i niestety znowu jeden kilogram w dół. No chyba tego nie uniknę. Mój żołądek się skurczył niesamowicie. Tak więc Wy dziewczyny przytyłyście jak dobrze pamiętam średnio 4 kg a ja mam 6 na minusie. No ale w sumie to moja waga początkowa była za wysoka. HEH.
Jeśli chodzi o książki to widzę że zaczęłyście dyskusję od Greya. Ja uwielbiam te książki. Jestem ich wielką fanką. To znaczy byłam przed ciążą bo teraz to nawet Grey mnie nie interesuje. HEHE.
Pyśka a ty tracisz też na wadze? Może lepiej pójść do lekarza z tymi wymiotami? Mnie moja Pani doktor nastraszyła.
Dostałam dzisiaj zdjęcia z USG ale wyszły bardzo kiepsko. Ponoć od 14-18 tyg kiepsko widać dzidziusia.
Ja mojego malca nazwałam gilgotek to czuję nieraz w brzuchu takie motylki. Jakby mnie po prostu łaskotał. Niesamowite uczucie. Więc nie znając jeszcze płci nazywam sobie mojego dzidziuśka małym gilgotkiem.
Obiecuję, że już teraz będę się odzywać częściej. A na razie Was serdecznie pozdrawiam.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
anusiabzyk87 - to miałaś przejścia! NAjważniejsze, że z gilgotkiem, wszystko w porządku I czujesz już ruchy!
JA dziś leżałam z pół godz, czekałam i nic. oczytałam się o tym poradniku co wy też wspominałyście "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i zaczęłam szukać żeby kupić używaną. Ten poradnik co ja mam jest nawet ok, ale tam są bardziej odpowiedzi na różne pytania. Ogółem nie zaspokaja mojej ciekawości. No i chyba sobie zafunduję drugi Mam nadzieję, że mi się jeszcze przyda! Przynajmniej takie są plany
Miłego wieczoru! U nas deszczowo...
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja też mam być mamą grudniową Jak narazie to 14 tydzień, termin zaplanowany na 24 grudnia, więc szykuje się najpiękniejszy prezent pod choinkę i to dosłownie
- moni31
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam nowe mamuski...
Ja niestety nadal się męczę, dziś dopadły mnie zawroty głowy i wymioty
aniusiabzyk87 nie zazdroszczę, ja jak narazie nie przytyłam ani grama, ale tez nie schudłam, może dlatego, ze mimo wszystko trochę jem...
U mnie zimno, deszczowo i spać mi sie chce
Pozdrawiamy
- Marta82
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam nowe mamusie.
Chyba zaczne wierzyc ze to moj malutek skrobie mnie po brzuszku
Aniusiabzytk87 wspolczuje ci samopoczucia. Mam nadzieje ze wkrotce przedzie a dzieciatku to nie zaszkodzi. Moj lekarz tez na ostatnej wizycie powidzial mi tez teraz tak dokladnie malucha nie widac jak np. na usg w 12tym tygodniu. Poza tym maly fikal koziolki i ciezko bylo go uchwycic.
Jesli chodzi o szwedzkich autorow to ja obecnie czytam ksiazki Hakana Nassera.
Czytam juz 3cia czesc i musze powiedziec ze jestem zadowolona.
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Wyłączyłam się z rozmowy o książkach, bo mam deadline i nadrabiam zaległości w pracy - no, fajnej, tylko co, jeśli trzeba czytać też bardzo złe książki
Greya nie czytałam, przejrzałam, ale mnie nie ciągnie. Co do kryminałów skandynawskich (lub bliskich), to czytałam tylko Yrsę Sigurðardóttir i według mnie jest ok. Kiedyś się natknęłam jeszcze na Arne Dahla, może być.
Poradniki... Wypiszę te, które mam, ale dopiero jak skończę pracę Wypożyczyłam sobie z biblioteki "Ciężarówką..." i to nie mój typ humoru, ale ogólnie polecam. Większość moich poradników dotyczy tego, jak się przygotować do naturalnego porodu - boję się szpitala i zrobię wszystko, żeby to jak najkrócej trwało - choć wisi nade mną cesarka...
Brzucho rośnie, szczególnie wieczorem, ale nic jeszcze nie gilga, przed snem pukam się w niego i pytam: Halooo, jest tam kto? A tu cisza
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam Nowe Mamusie!
Aniusiabzytk-współczuję ci ze szczerego serca.Wiem co przechodzisz,to samo miałam w pierwszej ciąży.6 miesięcy wymiotowanie bez przerwy,kolejne trzy przynajmniej raz dziennie.Waga poleciała w dół,żołądek się skurczył,że tak naprawdę jeszcze nie doszłam do siebie(po 8 latach).Mam nadzieję,że Tobie przejdzie,ale niektórzy są wrażliwi na hormony i tak reagują w ciąży.Nie chcę nic spekulować,ale to może zwiastować dziewczynkę...
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Natalia- to Ci sie termin przesunął ten wg usg? Ja miałam wg om na 1 grudnia, ale ciąża młodsza jest o pare dni
Aniusiabzyk- ale się namęczyłaś faktycznie Mam nadzieje, że powoli doojdziesz do siebie Gilgotek ewidentnie ma się bardzo dobrze Taka obietnica mi się podoba
Gosica- witam serdecznie
Poszłam z kuzynem wieczorem na basen. Lepiej się poczułam jakoś Dawno nie byłam może dlatego A pogoooda na maxa do dupy, nic tylko deszcz Jak jest ciepło to aż przesadnie jak się ochłodzi to też z przegieciem, a nie może być po prostuu tak rześko i w sam raz
Teraz się Karbon powinna zamedować
Spokojnej nocy mamusie
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maluch cos mi poprzestawiał lapka zawsze cos naklika.....
Mefina zazdraszczam basenu chyba i ja sie wybiorę
Aniusiabzyk mnie bardziej mdłości męczą a zwłaszcza rano wymituje rzadko chodz dziś mi sie zdarzyło... nie schudłam
ale za to męczą mnie bóle głowy matko
a co do ksiązek to ja też mol ale kryminały ble...
jak Franek pókjdzie na drzemke to postaram sie wygrzebac jakies zdjęcie
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Jeśli chodzi o ksiązki jeśli o tym też mowa to dosłownie pochłaniam Tyle że najczęsciej jakies ckliwe romansidła lub autentyki
- malgosiaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Jeszcze tylko kilka miesięcy !
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
pyśkaaaa - mi też strasznie dokuczają bóle głowy, aż czasem nie mogę patrzeć na światło.
Pędze się szykować, bo przed pracą na badania zalecę. Tym razem mocz, morfologia, HBS i VDRL. I znowu kilka złotych będę lżejsza..
Buziaki!!!