- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Miłej nocki Mamuśki :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pewnie wszyscy wypoczywają, pogoda dopisuje.
Ja lecę za chwilę pochodzić po sklepach meblowych poszukać czegoś ciekawego. W black red white mają fajne promocje może coś przypasuje.
Dziewczyny czy wybieracie się do szkoły rodzenia, czy raczej odpuszczacie? Dziś coś weszłam na ten temat z panią która pracuje w szpitalu nie jest ani pielęgniarką, ani lekarzem ma jakąś budkę i sprzedaje pierdołki no i stwierdziłą że to tylko strata pieniędzy. Zawsze moim zdaniem można się czegoś nauczyć tym bardziej przy pierwszym dziecku, no i zapoznać ze szpitalem, bo u nas nie ma możliwości wcześniej wejść zobaczyć oddział , czy pokoje.
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gosia82- to goście posiedzieli, przynajmniej nie ma niedosytu po wizycie

Anitka- mam nadzieje, że odespałaś tamta noc

Monisia- faktycznie jakieś tam promocje mają

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Fajnie masz z tym basenem tak bliko... też chętnie popluskałabym się,ale wszędzie daleko;/ dopiero nad morzem myśle coś skorzystać z basenów jak pogoda nie dopisze.
Co do szkoły rodzenia to planuje iść. U nas kosztuje to prawie 500 zł, więc trochę sporo, ale skoro ma to pomóc przy porodzie i opiece nad dzieckiem, to myślę, że warto.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Do szkoły rodzenia chciałabym się wybrać, tym bardziej że tam gdzie planowo będę rodzić jest bezpłatna przyszpitalna. Ale co z tego wyjdzie to sie okaze

Dzis znów na zakupy się z mężem wybrałam, tym razem po coś dla siebie, bo garderoba przestaje pasować

A przed chwilą miałam mega szoka i stresa- nie wiem jakim cudem i jak ale w salonie mąż znalazł maleńkiego zaskrońca. Jak to gadzisko tam wlazło i skąd się wzieło to nie mam pojęcia, ale chyba spać spokojnie w najbliższym czasie nie będę mogła, bo jak sobie pomyśle o tym że był albo że może byc tego więcej to brrrr...

Acha! Wrzucam na maila aktualne fotki brzuszka

Miłego popołudnia

- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

W końcu zajrzałam do Was. Wybaczcie, ale ostatnio bóle brzucha mi się nasilały i dostałam skurczy. Co prawda na początku były to bardzo silne ale krótkie i pojedyncze, wiec jakoś się tym nie przejęłam, ale jak doszły bóle brzucha i co raz częściej pojawiały sie skurcze to już spanikowałam. Nie wiedziałam co się dzieje, a do szpitala nie jeździłam bo po lekach i leżeniu przechodziły. No ale byłam w końcu u gin i okazało się, ze ma skurczoną macicę w stanie gotowości

Mefiana - masz ten sam termin co ja i u mnie też kobietka

Milady- ja ostatnio też wcinałam oscypki

Gosica- byłam dwa lata temu w Inwładzie, bardzo fajnie tam jest polecam

Brukselka - trzymam mocno kciuki,mam nadzieję, że kocia będzie silna i wyjdzie z tego.
Co do szkoły rodzenia to u nas jest bezpłatna także ja się wybieram. Podobno warto. Inaczej też położne ponoć u nas patrzą jak kojarzą ze szkoły rodzenia. Tylko wybieram się później.
Fajnie, że poruszyłyście temat kremów na cellulit, bo ostatnio też sie nad tym zastanawiałam ale dałam sobie spokój ale chyba jednak zainwestuje w dobry krem z apteki bo mam straszny

Co do imion to mój M chce Martynka ami zawsze podobała się Iga

aaaaa jeszcze ruchy ja czyłam już z 2 tygodnie temu takie delikatne kopnięcia

Wszytkom mamom, które się wczasują dużo słońca i udanych wyjazdów

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosica super ze zakupki udane

Agacior biedaku Ty też widzę że sie namęczysz ale masz rację czego sie nie rob dla dzidziusia

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to w pierwszej ciąży nie chodziłam,tak źle znosiłam ten stan,że nie miałam siły na nic.Tu szkoła rodzenia jest za darmo,ale też się nie zdecyduję-brak czasu:praca,dziecko,dom,pies itd...na macierzyńkie idę w dniu terminu porodu dopiero,żeby jak najdłużej z dzieckiem posiedzieć,a później się martwić jak do pracy wrócić.
Myślę,że to dobry pomysł,jeśli ktoś ma ochotę,szczególnie jeśli to pierwsza ciąża.
Mefiana-moja córcia na 7,5 roku,będzie między nimi równo 8 lat różnicy,ale wcale się nie martwię,ona jest bardzo opiekuńcza i cudowna dla wszystkich,szczególnie małych dzieci.Zażyczyła sobie łóżeczko z dzieckiem w swoim pokoju

Agacior-moja córcia ma na imię Martynka...polecam,my chłopcu damy Jan Dominik(Jan to drugie imię mojego męża,Dominik to córcia wymyśliła i bardzo chciała)
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gosica- ale masakra z tym zaskrońcem

Agacior- ale się wystraszyłam czytając o Twojej macicy

To mamy druga potwierdzoną "dziureczke"

Jeta- ale masz ten brzuszek kształtny

WhiteB- dopiero zobaczyłam, że tam fotka na mialu czekała do oblukania

Gosia82- Śliczny brzuszek w ślicznej sukience

Mnie od paru dni wieczorami bardzo subtelna zgaga dopada

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agacior zapomniałam pogratulować córeczki

Jeta ale brzus kochany

Gosia82 i twoj brzus cudowny

Mefina współczuję zgagi matko pamietam jak w tamtej ciązy miałam kilka nieprzespanych nocy z jej powodu!!
a ja jutro podglądanko ciekawe czy siusiak dalej będzie siusiakiem

- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

U nas szkoła rodzenia jest darmowa, tym bardziej, że chodzę do przychodni przy szpitalu. Najbardziej nęci mnie instrukcja obsługi malucha

Jeśli chodzi o płeć to mam nadzieję, że na połówkowym (ok. 24/25 lipca) będzie widać. Tak mnie wszyscy nastawiają na chłopca że oswoiłam się z tą myślą... a tu może być niespodzianka.
Agacior - uważaj na siebie... odpoczywaj... jeszcze się w życiu napracujesz

Ja ostatnio coraz gorzej śpię... budzę się nad ranem i oczy jak 5 zł. Mam jakieś wahania nastrojów... myślałam, że to typowe dla I trymestru?? Jedyną pociechą są ruchy mojego Maleństwa

Miłego dnia
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

anitka90 Super, że już po wizycie. My też po każdej oddychamy z ulgą, że z maluszkiem wszystko w porządku

monisia100100 O !

Co do szkoły rodzenia myśle, że sie wybierzemy... To jednak pierwsze dziecko, możemy się dużo nauczyć. Na dodatek, że oboje nie mieliśmy styczności z niemowlętami także nawet nie mamy pojęcia jak podnosić itd

Gosica U mnie myszy i gołębie, a u Ciebie zaskrońce

Ja też bałabym się zasnąć po takim gościu w domu...

Agacior Ale mam nadzieje że już wszystko dobrze? Odpoczywaj kochana! Wytrzymasz z nudą, najważniejsze maleństwo

jeta No kochana pojawiłaś się i znikłaś!

GOSIA82 Wakacjujecie się?

mefiana No brzuszek już typowo ciążowy

A u mnie zaś mleczarnia hula non stop... szok! Codziennie budze się z mokrą koszulką i w ciągu dnia też leci... najpierw było takie przezroczyste, a teraz już typowo białe.
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Agacior Uważaj tam na siebie, odpoczywaj ile sie tylko da, bo od grudnia koniec z odpoczynkiem

Sprawdzałyście płeć dziecka w kalendarzu chińskim płci? tak się zastanawiam na ile to jest prawdziwe

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Więc przyczyną mojej nieobecności jest niewielki remont sypialni, który całkowicie nas pochłonął. Ale już powoli zbliżamy się do końca. Dziś czeka mnie zapełnianie nowej szafy. I wracam do Was

Widziałam, że pisałyście o szkole rodzenia - ja się nie wybieram. W pobliskiej miejscowości są tylko płatne. A nie wiem jeszcze gdzie będę rodzić. Czy tu blisko, czy troszkę dalej.
No, śniadanko zjedzone. Do pracy!
Ach, u nas deszcz...

Buźka