- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja juz na biegu Zaraz sniadanko, może kawka i do koleżanki do zakładu na kawke i ploty, a że jest fryzjerką to może coś delikatnie podetnie, bo za msc wesele nas czeka i nie ma co cudować
Karbon- dziękuje za gratulacje Będzie parka, synek Filip w maju skończył 4lata i bardzo chciał siostrzyczke heh. Tak się zastanawiam jakimi my będziemy tesciowymi
Jeta- produkcja na forum mistrzowska hah. Bardzo mi się to podoba Sposób mam taki, ze odpowiedż otwieram w nowej karcie i tak jade z koksem pokolei Dziękuje za gratki No to teściowa tak jak u Brukselki i to się chwali Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień A jeśli chodzi o brzusio to prosze fotke robić i wrzucać na maila Ja właśnie musze to uczynić dziś lub jutro Myśle że to Cię dzidzia nóżką smyrnęła. Czekamy na powtórke
Nutka- ale przygoda za Tobą, no nie zazdoszcze. Przyjaciółka ostatnio miała przyjemność jechać do De gdzie na podłodze fekalia pływały Koszmar na maxa
Kurka wodna faktycznie teściowa z piekiełka nawróciła. Nie zazdroszcze, bo nie wiadomo jaki kamień wybrać Bóle koło pępka jakieś miałam ale to tak jakby mi ktoś szczypał skóre od środka i puszczał W każdym razie zignorowałam. Ta dziewczynka już oficjalnie potwierdzona. Jest "piczka" jak to doktor powiedział. Postaram się dziś zrobić te zrzuty i wybiore co nie co dla Was to oglądniecia Z tabelką się przypomne, bo termin cofnął się z 5 na 2.12
Kaś_O- Dziękuje, wiem że chciałyśmy zupełnie inaczej ty drugą córeczke a ja drugiego synka No ale na szczeście to taki chwilowy szok. Dziś masz wizyte, więc czekamy na relacje
Moni31-Dziękuje Jak sie tak sniło to musi być dobrze!
Asiula-Dzieki wielkie Ta troche czasu jest, choć powiem szczerze, że chciałabym wiedzieć jakie imię by się tak zacząć zwracać do niej, ale M twierdzi, że przesadzam i nic na siłe, że w ciągu 3dni trzeba coś wybrać i kropka- no cóż zaś mój brak cierpliwości się udziela. Co do tej żyły to powiedział, że mam sie nie przejmować i tak też postaram się zrobić. Jak się naczytam w necie to dopiero sama siebie załatwie
WhiteB- No właśnie zobaczymy czy ta Maja zostanie, takie pierwsze co wpadnie na myśl chyba najlepsze, bo póżniej jak zaczniemy kombinować to ho ho Miło, że Ci się podoba
Kurde bardzo wcześnie ta siara! U mnie na razie cisza, w pierszej ciąży jakoś koło 23-24tyg chyba się pokazała. Nie ma chociaż wątpliwości, że mleczka Ci nie zabraknie Fajnie
Monisia100100- odezwij się jak tam po wizycie, bo mi świta, że wczoraj miałaś tak jak ja
Milady- Dzisiaj ty zobaczysz swoją kruszynke. Dziś też te wyniki z toxo. Mam nadzieje, że już jest tak jak powinno
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Moni 31 - Tunezja to nasza podróż poślubna
Asiula315 - wybacz, ale nie pamiętam czy pisałaś - gdzie wyruszasz?
WhiteBlackberry - w takiej chwili miejsce nie ma większego znaczenia. Zawsze jest cudownie
mefiana - odpowiadam Twoim sposobem :)Bardzo wygodny. Maja - bardzo ładne imię. I dla małej dziewczynki ładnie brzmi i dla dużej
Fotka będzie, tylko M czeka na nowy aparat, jutro ma być. Starym, już nie chce robić zdjęć
Dziewczynki mam pytanie. Odebrałam wyniki i mam lekko obniżone monocyty a podwyższony wskaźnik średniej masy hemoglobiny w krwince czerwonej. Nie bardzo mogłam znaleźć czy to coś złego. Co prawda jutro mam wizytę, ale się niepokoję, może któraś coś wie?
Pozdrawiam i zapewne do jutra.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do wakacji to wybieram się nad morze, ale nie wiem co na to mój lekarz
mefiana - gratuluję córeczki!
jeta - widzę, że termin porodu mamy prawie identyczny a co do ruchów, to też wydaje mi się, ze już czuje tego bobasa, tylko u mnie to jest takie łaskotanie z bulgotaniem delikatnym na przemian (mam nadzieję, ze to nie jelita, żyje nadzieją, że to dzidziuś)
A mamuśki, które są już w bardziej zaawansowanej ciąży, czujecie ruchy?
- moni31
- Wylogowany
- gaworzenie
Mefiana pomysł świetny:) Też tak próbuję
Termin masz na 2 grudnia:) Ja się tego dnia urodziłam
Jeta niestety nie pomoge w wynikach, nie znam się niestety
Anitka, jeśli lekarz stwierdzi, ze nie ma zagrożeń dla Ciebie i maleństwa, to pewnie nie będzie problemu. mi dwóch lekarzy powiedziało , że mogę jechać do Chorwacji - a to kawal drogi
A co do ruchów czasami zdarza się , ze coś dziwnego poczuję i wydawało mi się , że to dziecię bo nisko i po lewej stronie, ale wczoraj lekarz stwierdził, że to nie możliwe i że mam się spodziewać dopiero za miesiąc ... ech a ja chcę już
Dziewczyny ja jutro wcześnie rano wyjeżdzam a nie moge się jakoś zebrać i pakować się, mam MEGAlenia...
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja wyjeżdżam na tydzien nad morze do Kołobrzegu a drugi tydzien na południe Polski do Jasła do rodziców
Jeta...bardzo mi przykro ale z wynikami nie pomogę...nie mam zielonego pojęcia
WhiteBlackberry.... Siara w 15 tygodniu...trochę wcześnie...no ale wszystko jest możliwe
Moni31....jesli chodzi o pakowanie to tez tego nie lubię i czeka mnie to jutro....ale myślami juz leże na plazy do sloneczka więc odrazu jakoś sie mobilizuje....
Pozdrawiam...
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Niestety wyniki z toxo były kiepskie i muszę w poniedziałek podjechać jeszcze raz :/ Rano byłam u doktorka... wyniki trochę słabsze niż ostatnio ale nadal w granicach normy. Mam jakieś bakterie w moczu i dostałam suplement z żurawiną + witaminki dla przyszłej mamy.
Najśmieszniejsze było kiedy położna chciała zmierzyć tętno dzidziusia i co znalazła to maluszek uciekał. Szukała go po połowie brzucha Mały Wiercipięta
Gin stwierdził, że wszystko w porządku: bóle brzucha niegroźne - wystarczy nospa... zwiększone upławy niegroźne (wiem, że wiele z Was o to pytało).
Ja smaruję się tylko kremem na rozstępy i oliwką dla dzieci
Co do męża i teściów to ja się nie wypowiadam. Mój ma 3 braci - nie był więc specjalnie rozpieszczany. Ja jestem na pierwszym miejscu. Mamę swoją kocha i szanuje ale jej zdanie niespecjalnie się liczy. Teść znośny... jak mnie zirytuje to po prostu go delikatnie unikam. Bardzo szybko wytyczyliśmy granice w relacjach z rodzicami. chyba moi są bardziej "inwazyjni" ale tez sobie radzimy. Najważniejsze chyba, żeby tworzyć wspólny front razem wyznaczać granice i ich pilnować... ehhh... zobaczymy jak się Kruszyna urodzi.
Płci nie znam... Okaże się na połówkowym w 22 tygodniu
Wakacje - jakiś spontan, raczej niezbyt daleko. Ważne że z rodzeństwem (moja siostra jest w związku z bratem mojego męża - dwie siostry - dwóch braci ).
Wczoraj moja mama wróciła z wycieczki z gór i przywiozła oscypki. Wsunęłam jednego zanim się dowiedziałam z googla, że w ciąży raczej nie jest zalecany. Spytałam lekarza ale kazał się nie przejmować. Powiedział, że pierwsze słyszy i co mają w takim razie robić góralki
Ogólnie - mam wyluzować Czego sobie i wam życzę
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja niestety nie dowiedziałam się kto tam w brzuszku mieszka, wczoraj byłam na wizycie z dzidziusiem wszystko w porządku bawił sie w trakcie usg nóżkami i rączkami, wkładał paluszki do buzi, widok słodki. Umówiłam się na usg 3/4d na 18 lipca to myślę że juz się wtedy dowiemy. Mam tylko jakiegoś małego grzyba znowu, wiec trzy globulki mam przepisane co 2 dzień do stosowania. Myślę że załatwią sprawę. No i w końcu gin dał przyzwolenie na ćwiczenia , karnecik na basen już zakupiłam i od jutra zaczynam się pluskać.
nutka ale miałaś przeboje w podróży
Miłego dnia
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co to za milczenie Wczooraj kupiłam sobie 2 staniki i spędziłam w sklepie 30min taki miałam problem z dobraniem rozmiaru Skończyło sie na 80D!!Na ogół jest bodajże 75B. Byłam tym tak zmęczona, że drugi wziełam ten sam tylko w innym kolorze.
Jeta- mam nadzieje, że się dziś wyjaśni o co chodzi z tym wynikiem i, że to jest nieznaczne Czekam na relacje. A sposób faktycznie bardzo wygodny Wczoraj przeglądnełam 64 strony imion żeńskich z M i stwierdziliśmy, że jak co do czego przychodzi to ciężko tak wybrać. Pozostaniemy przy Majce
Anitka- dziękuje Ja czuje ruchy od 15 tygodnia i taką date wpisałam w karte ciąży, bo na jelita tego już nie mogłam zgoonić W pierwszej ciąży też wcześnie czułam ruchy. Pamiętam, że w 18 tygodniu M czuł przez brzuch już Co ciąża to inaczej bez dwóch zdań. 20tydzień to często taka norma
Moni31- o to data Ci bliska Udanych wakacji
Asiula- kurde to gdzie się podziała ta rakietka Może to była pępowina Za niecały msc będziemy już wiedzieć zatem Przyjaciółka moja ma często puls ponad 100 i nikt sobie z tego nic nie robi a widocznie powinni, ciąże ma prowadzoną w De. Mi chyba z 2x się tak słabo zrobiło, ale na szczeście już dawno minęło
Milady- kurde co te toxo cie tak męczy, no masakra Oby wyniki już tylko się poprawiały. Żurawinka powinna pomóc elegancko na te dziady No to twój maluszek to mały żartowniś/sia Fajne pary wam się zrobiły Ciekawie
Monisia100100- dziękuje ślicznie Już się zastanawiałam czemu tak milczysz po wizycie a tu prosze O to dzidzia ma się dobrze i w ogóle super oby tak dalej. A następną wizyte mamy znowu w tym samym dniu 18lipca Fajnie
No dzieczynki czas na produkcje piątkową
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Też chciałam mieć Maję jeśli będzie dziewczynka,ale myślałam jeszcze nad Marleną, Mileną, aż w końcu stanłeło na tym że jak dziewczynka to Liliana a jak chłopczyk to Szymon
Na wakacje niestety znajomych nie udało mi się namówić, mój Ł. też nie za bardzo, bo chciałam jechać w góry a oni wszyscy że nie chcą w góry w lecie tylko jesienią jak już coś.a znając życie to jesienią nigdzie nie pojedziemy bo już będę małą ciężarówką i nie pochodzę nigdzie Wyszło na to że jedziemy ale na wycieczkę jednodniową do Inwałdu na Europę w miniaturze i takie tam Dobrze chcoiaż że zalew i ośrodek wypoczynkowy mam niedaleko miejsca gdzie mieszkamy, to nie muszę nikogo specjalnie namawiać na taki wypad, no i nie trzeba go wcześniej planować
Bóle brzucha dlej mnie męczą, do tego złapałam chyba jakieś zapalenie pęcherza bo też go czuję paskudnika wstrętnego.
A w ogóle to dziś mnie lenistwo dopadło i nic mi się nie chce, słyszę jak łóżko mnie przywołuje Chyba się skuszę na te wołania
Pozdrawiam Was Dziweczynki
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Już za tydzień USG, to mnie jakoś pociesza.
Dobrego dnia, Mamuśki!
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Chyba wszyscy już się weekendują, ja jutro z rana jadę mamę odwieść do domku i wracam w poniedziałek. Ciekawa jestem jak podróż minie bo co chwilę cały czas odwiedzam kibelek więc zwiedzimy wszystkie stacje.
Dziś jeszcze przedemną super wyzwanie popołudniu idę na basen, w kostiumie niestety nie czuję się już najlepiej, przeglądam się przed lustrem co chwila. Mam nadzieję że z szatni wyjdę
Mefiana tak samo jak ty muszę sprezentować sobie kilka nowych staników, bo wszystko za małe.Wczoraj pochodziłam trochę po sklepach miałam zamiar kupić sobie coś do ubrania bo też marnie jest w szafie, i tylko się załamuję bo nic nie pasuje, czuje się jak słoń Co do wizyty to u doktorka który prowadzi ciążę mam na 2 sierpnia, a 18 lipca to tak po kryjomu podglądam bobaska w innym gabinecie
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mefiana ja już sama nie wiem co czuje, bo tak bardzo chce poczuć ruchy dzidziusia, że wszystko co się porusza u mnie w brzuchu to już mi się wydaje, że to dzidziuś, ale dziś nic, cisza. Mam nadzieję, że wszystko jest ok, już się nie mogę doczekać wizyty u gin, a ostatnio mam takie koszmarne sny....
Ale cisza dziś na forum... miłego piąteczku Mamusie:)
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mefiana...l ja zawsze mam problem z biustonoszem.. Normalnie noszę D juz teraz mam E aż sie boje pomyśleć co bedzie w 9 miesiącu....chyba je (tzn. piersi) bede na plecy zarzucać....bo cieżko je nosić hehehe.......
Gosica...hehe widzę ze identyczne imienia wybrałysmy...hehe u mnie dziewczynka tez Liliana a chłopiec miał być Szymon ale mojemu M nie za bardzo sie podoba takze na chłopca nie mam jeszcze..... Ale dziewczynka na 100% Lilka
Brukselka...współczuje....wiem jak boli strata przyjaciela zwierzaka....pare lat temu nasz kochany pies bokser Brutus zmarł na raka....mimo długiego kosztownego leczenia....plakalismy jak bobry.... teraz bardzo często o nim mysle jaki wariat z niego był
Mam nadzieje ze dla Twojej Kotki da sie cos zrobic...Trzymam kciuki...
Pozdrawiam
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
asiula315 nic się nie stresuj, odpoczniesz sobie trochę , tylko aby pogoda dopisała.
Mefiana właśnie wracam z mailika zdjęcia są po prostu zajefajne