BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 9 miesiąc temu #698847 przez Brukselka
Kot na szczęście jest w stanie jak na razie bardzo dobrym, jest też w bardzo dobrych rękach, jeśli chodzi o lekarza. Zrobimy, co się da, żeby tylko nie cierpiał.

USG mam w czwartek, tym razem bez męża, bo będzie czuwał z kotulem po operacji. Zobaczymy, może maluch tym razem nie odwróci się pupką (teraz będzie już 18t2d).
U nas jeśli dziewczynka, to Olga, jeśli chłopak - Jan Jakub :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698862 przez alutka
Witam miłe Panie. :)
Powróciłam po baaardzo długiej przerwie. ;)
Widzę że wiele mnie ominęło.
Gratuluję wszystkim córeczek i synków.
My dowiemy się dopiero za miesiąc co maluszek skrywa.
Wczoraj jechaliśmy do lekarza nastawieni, że poznamy płeć ale niestety.
Najważniejsze że maleństwo jest zdrowe i ładnie rośnie. :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #698869 przez moofka
hej mamuski :) odzywam się z nad jeziorka, wczoraj i dzisiaj byłam popływać :) lenie się na huśtawce a na około co jakiś czas szaleją wiewiorki :)

Jeśli chodzi o staniki to ja już z miesiąc temu kupiłam nowe, z 75B zrobiło się 80C. Nad jezioro kupiłam tez nowy kostium, dol w rozmiarze 38 a góra 44 :ohmy:

trzymam kciuki za kotka, my 3 lata temu uspilismy psa i do tej pory zdarza mi się uronic lezke....

nie ogarne wszystkich postow na tel i niestety nie mam jak podziwiać Waszych zdjęć na mailu, ale wszystko nadrobie po powrocie. Trzymajcie się :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #698888 przez mefiana
Gosica- u mnie w sumie też się M bardzo cieszy, na codzień tego nie ma :laugh: Liliana też bardzo mi się podoba :) Mam nadzieje, że mimo wszystko wyjazd gdziekolwiek by nie był to będzie udany :) Mam nadzieje, że te bóle nie będą jakieś mocne i szybko miną.

Brukselka- trzymam kciuki za kociaka. Oby wszystko dobrze się skończyło :) Moja siostra ma na imię Olga i za małolata zawsze pytałam mamy czemu dała jej tak brzydkie imię, ale z wiekiem doszłam do wniosku, że jest bardzo ładne :lol:

Monisia100100- a jak daleko mama mieszka od was? Nie przejmuj się wyglądem. Jesteśmy teraz w stanie błogosławionym, nosimy pod sercem dzieci i nie bedziemy wyglądać przy tym jak Miss Hollywood.Trzymam kciuki za twoojego kotka :) Ja jakieś tam ciuchy mam, na razie strasznie mnie męczył brak wiekszych staników na szczęście już mam z głowy. A to teraz ja byłam na takim usg po kryjomu :lol: 18.07 mam taką na NFZ :) Fajnie, że zdjęcia się podobają :)

Anitka- na początku ruchów nie czuje się od razu regularnie i codziennie i czasami jest przerwa dzień lub 2 :) A na kiedy masz teraz wizyte?

Asiula- oby to były tylko te nerwy i nic więcej. A to ty masz na codzień taki biust :lol: U mnie to z niczego stało się coś można by rzec i jakaś taka nieprzyzwyczajona :blush:

Alutka- a już myślałam, że o nas zapomniałaś :silly: Maluszek śliczny :)

Moofka- ale Ci kobietko dobrze :laugh: Nawet tych wiewiórek Ci zazdroszcze :laugh:

Jeta- czekam na relacje z wizyty :)

11 lata 9 miesiąc temu #698898 przez alutka
mefiana- nie zapomniałam. :) Dużo ostatnio się u nas dzieje i nie miałam czasu wchodzić na forum. ;)
Postaram się być teraz na bieżąco. :D

11 lata 9 miesiąc temu #698911 przez Milady_de_Winter
AAAA... wczoraj dostałam pierwszego kopniaka :woohoo: Czekam na więcej ale jak biegam w pracy to nie czuję. Wieczorem się wyciszę i wczuję to może poczuje kolejne!!

Monisia100100- co do stroju kąpielowego... mojemu Małżowi baardzo podobają się kobiety w ciąży. Mówi, że kobiety tego nie rozumieją a u mężczyzn działa chyba instynkt zachowania gatunku :) Pewnie nawet nie wiesz ile kobiet na basenie będzie patrzyło z zazdrością na Twój okrągły brzuszek!!

Gosica - ja bóle brzucha czuję praktycznie codziennie. Lekarz mnie uspokoił i zalecił Nospę jak się nasilą.

Plany na weekend na razie się klarują... zależy od pogody: działeczka, jezioro, spotkanie z przyjaciółmi. Korzystajmy póki możemy :)

11 lata 9 miesiąc temu #698912 przez Brukselka
Wybraliśmy Olgę z kilku powodów: w rodzinie męża zawsze była jedna w pokoleniu :) , jest po prostu piękne, dobrze mi się kojarzy - moja przyjaciółka best ever to Olga i to jedyne imię, co do którego byliśmy całkowicie zgodni :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #698917 przez mefiana
Milady- Super!! Teraz to już namacalny dowód, że się coś dzieje :lol: Z tym strojem tak napisałaś, że nabrałam ochoty wskczyć w strój :blush:

Brukselka- taka zgodność mi się podoba :lol: Z synkiem mieliśmy identycznie. Na długo przed planowaniem dziecka wiedzieliśmy, że jak syn to Filip. Siłą rzeczy pewnie do Olgi się przyzwyczaiłam i właśnie siostra do mnie zadz jak pisałam o tym :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #698951 przez monisia100100
mefiana ja mieszkam w kielcach a mama pod poznaniem tak że jakieś 400 km, a po polskich drogach to się jedzie i jedzie, jak nie dziury to remonty itp. A jeszcze co do tego usg 4d to na samym początku M był bardzo przeciwny bo twierdził że te zdjęcia wyglądają jak z horroru, a w tej chwili jak się nie dowiedzieliśmy jaka płeć maluszka, to sam dopytuje czy nie można przyśpieszyć coś tego terminu. Wczoraj nawet pokazałam twoje fotki z usg i się przyglądał :) . Jak to się zdanie szybciutko zmienia

milady miło przeczytać takie słowa. pozdrów męża hi hi

Dziewczyny jak wam zazdroszczę ruchów maluszka u mnie już skończony 18 tydzień i nic nie czuje

11 lata 9 miesiąc temu #699000 przez Gosica
Asiula315 mój Ł. znów co do imion dla dziewczynki coś piskał że on chce żeby jak coś to była Paulina, ale jednak staneło na moim :P

Milady_de_Winter moja gin to samo mówiła, że nospa jak będzie bolało, ale pierwszy Dziudziuś to sieję panikę przez wszsytko :)

Kurcze, lenię się dziś cały dzień aż wstyd :P

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #699040 przez anitka90
mefiana - uspokoiłaś mnie... wizytę mam dopiero we wtorek o 20...
a co do imion to dla dziewczynki strasznie podoba mi się Nadia a dla chłopca Nataniel, tylko mój mąż o Natanielu niestety nie chce słyszeć :(

11 lata 9 miesiąc temu #699073 przez Winka_
Mefiana gratuluję dziewczynki!! Super że będzie parka. A jeśli mogę spytać ile synek ma lat?

Milady ja właśnie też wczoraj byłam w szkole i czułam jakieś smyranie w brzuchu ale nie myślałam że to to a wieczorkiem leżałam w łóżku i poczułam lekkie kopnięcia. Ale dzisiaj też czuję od czasu do czasu :) chodzę dumna no i dostałam gratulacje od męża, też już nie może się doczekać kiedy przez brzuch poczuje :blush:

Nareszcie piątek i wolne :) nie było mnie dosyć długo ale udało nam się przeprowadzić i zaczęłam nowe zajęcia w szkole żeby jak najwięcej pozaliczać przed grudniem :)
Też mam większe bóle w podbrzuszu, pachwinie i w ogóle czasami cały brzuch mnie boli. Ostatnio jak byłam to gin powiedział żeby się nie przejmować chyba że to długotrwały ból.

Co do imion to prawda że pierwsze skojarzenie najlepsze bo potem jak się wyszukuje w spisie to duży wybór i coraz trudniej znaleźć takie żeby nam pasowało.

Acha no i teściowe :P Ja na szczęście na swoją nie mogę narzekać. Znałam ją nawet przed tym jak poznałam własnego męża :) Moja teściowa to ciocia mojej przyjaciółki więc widywałyśmy się przy różnych okazjach. Teraz mamy tylko możliwość rozmowy przez skypa zobaczymy jak to będzie jak w przyszłym roku wrócimy do Polski, ale jestem dobrej myśli. Także ja już dużo wcześniej znałam większość rodziny męża i chociaż ten stres mi odszedł na ślubie bo nasze rodziny dość szybko się zintegrowały :P

11 lata 9 miesiąc temu #699096 przez anitka90
Kobietki, mam do Was pytanie, o co chodzi z tabelką i z mailami? Bo niestety nie zdążyłam przeczytać wszystkich stron

11 lata 9 miesiąc temu #699168 przez Winka_
Mamy grudniówkowego maila gdzie wysyłamy zdjęcia nasze, naszych brzuszków, zdjęcia z usg itd Wyślę ci maila na priv :)

A tabelka jest z naszymi danymi, wiek, skąd jesteś, na kiedy masz termin porodu. Jak wyślesz swoje dane Nutce to Cię doda do tabelki :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #699478 przez jeta
Dzień dobry dziewczynki! Ja już po śniadanku, kawce, ciasteczku, teraz zabieram się za Was :)

anitka90 - ja mam termin na 15 grudnia :) I ostatnio znowu miałam krzywy brzuch rano i uczucie przemieszczającego się pęcherza powietrza.

Milady_de_Winter - mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Bakterie na pewno da się wyleczyć. Najważniejsze, że dzidziuś rozwija się prawidłowo. Co do spożywania różnych produktów w google chyba można znaleźć dobre i złe strony jedzenia każdego :) Dobrze dr powiedział - co by zrobiły góralki :)

mefiana - moje staniki to totalna udręka... Chodziłam w rozmiarze 65H - z pomiarów brafitterki. Nie mam ich ogromnych, a stanik był idealnie dopasowany i biust wyglądał super. A teraz totalna porażka. Przyzwyczaiłam się do tych pięknie dopasowanych biustonoszy, które są na mnie już za małe. Chciałam kupić coś by nie uciskało i by nie wydać dużo kasy. Masakra. Wreszcie w tesco znalazłam 75F - czyli coś zupełnie innego niż nosiła, ale jest w miarę ok. Zakładam tylko na wyjścia :) A po domu i w pobliżu noszę sportowe. Zdjęcia prześliczne!!! :laugh:

brukselka - wierzę, że kotek wyzdrowieje. :)

monisia100100 - tak jak pisała Milady - nie jedna będzie patrzyła z zazdrością :) Teraz jesteśmy najpiękniejsze ;)

alutka - witaj ponownie. Super fotka :)

moofka - miłego odpoczynku! :kiss:

Gosica - Liliana - bardzo ładnie!

Milady_de_Winter - Super, że kopie! Ale to był taki pożądny kopniak? Wiedziałaś, że to to? W którym jesteś tygodniu?

Brukselka - Olga też fajno. Znam ich niewiele i każda Olga jest w porządku :)

No a teraz o mnie i wczorajszej wizycie :)
Obniżone wartości okazały się niegroźne - dostałam polecenie by dodatkowo łykać żelazo. I standardowo skierowanie na morfologię i mocz na następną wizytę. Bobasek rozwija się prawidłowo, machał pięknie rączkami i nóżkami - wiecie jakie to cudne widoki :woohoo: No i pani dr dojrzała płeć. Jest pewna na 90%, ale ja od początku miałam przeczucie i wydaje mi się, że tak zostanie. Więc... będziemy mieć synka!!! Tatuś pęka z dumy! Wczoraj jego radości nie było końca! Dziadkowie oczywiście też :) Babcie i moja siostra niestety rozczarowane tym, że nie będą kupować sukieneczek, ale również bardzo się cieszą :)
Kolejna wizyta za miesiąc - 9 sierpnia. Znowu czekanie... :)

Pozdrawiam was Kochane! Życzę miłego dnia! Jutro do Was wpadnę! :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka