BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 3 tygodni temu #798647 przez paulainka
mala82 a jak Maly ulozony poprzecznie to masz jakis inny ksztalt brzucha? da sie to zauwazyc ?

Moj za to kopie jak oszalaly, chce na ostanie 2 tygodnie dobic Matke :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #798671 przez monisia100100
witam popołudniowo
Jestem po wczorajszej wizycie u gin. i nawet nie miałam siły odpisać, bo jakoś się załamałam, aż w domu z jakiejś bezsilności rozpłakałam sie jak dziecko.
Więc dowiedziałam się że szyjka to już zgładzona, mam zgłosić się jeszcze do gabinetu w piątek na rozkręcenie akcji, ma mi zrobić masaż szyjki, i czekac na skurcze, no i niby mówił że w sobotę powinnam urodzić. Trochę nie chce mi się w to wierzyć że to tak by wyglądało. Tak strasznie chciałam zacząć rodzić bez ingerencji z zewnątrz. Nie spałam prawie wcale w nocy z tego wszystkiego, chciałabym jutro poprosić lekarza jak będę w gabinecie, aby zaczekał z tym wywoływaniem może do poniedziałku, mam taką cichą nadzieję że się rozkręci samo przez weekend.
Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć
Przepraszam że tak tylko o sobie ale nie mam głowy do niczego od wczoraj, postaram się cos dopisać później

11 lata 3 tygodni temu #798692 przez motylek270
Monisia a może to dobrze że lekarz w ten sposób chce pomóc. Chyba taki masaż szyjki to stymulacja a nie ingerencja. Sądzę,że lepsze to niż faszerowanie lekami w celu wywołania porodu.

Gosica kobieto zdrowiej.

Mąż odebrał moj wymaz i podobno jest tam informacja- bakterii nie wyhodowano. Ja myślalam ze napiszą mi gbs pozytywny lub negatywny, ale ten wpis oznacza ze cholerstwa nie mam, prawda? Poza tym jestem juz w kontakcie telefonicznym z polozna. Jak sie cos zacznie to mam dzwonic. Jak już ten wymaz mam to mogę rodzić.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #798709 przez mała82
paulainka czasami nie mam regularnego kształtu brzucha, jest "krzywy", ale to zależy jak mały tam się wypina. Czuje że pod moim pępkiem go nie ma jak dotknę brzuch. No i główkę często wsuwa mi pod prawe żebro, da się ją wyczuć. Ale ogólnie wydaje mi się, że mam "normalny" kształt brzucha :) Nasz mały ułożył się tak tylko do góry nogami www.dlarodzinki.pl/artykul/galeria/uloze...zuchu,2260/462/3974/ stópki ma na moim pęcherzu, pupa pod moim lewym żebrem a główka pod prawym, a kręgosłup pod moimi żebrami :) Już podczas pobytu w brzuszku robi po swojemu to co będzie potem :laugh: :laugh:

monisia100100 nie ma się co martwić na zapas :) Myśl o tym, że już niedługo będziesz miała swojego maluszka. A masaż szyjki to z tego co słyszałam to aż taka duża ingerencja nie jest. Ja tez się nastawiałam na poród naturalny, a tu mały ułożony poprzecznie cały czas, więc chyba będę musiała doczytać jeszcze w książce rozdział o cięciu cesarskim. Widać nie zawsze jest tak jak sobie to wymyślimy!

motylek270 za tydzień też odbieram wyniki wymazu i mam nadzieję, że będzie taki sam wynik jak u Ciebie :)

11 lata 3 tygodni temu #798719 przez GOSIA82
Hej Mamuśki!
Natala-faktycznie,takie same przewijaki :)
Gosica-opanuj się trochę z wydatkami,zaszalałaś z torbą hihih :laugh:
Kaś_O-nie trać nadziei,może zacząć się w każdej chwili.
Anitka90-rozszalałaś się z porządkami,tylko się nie przeforsuj.Ja mam wszystko już porobione-tylko odświeżam i poprawiam-jak ja kocham nie chodzić do pracy...
WhiteBlackberry-my też zaczęliśmy późno zakupy robić,ale już mamy wszystko-moj mąż odwrotnie-poganiał,żeby kupić wszystko naraz,ale ja zwlekałam,polowałam na okazje i tym sposobem zaoszczędziliśmy trochę kasy.Dzieci=studnia bez dna
Mała82-ja miałam odwrotnie z przewijakiem,wszędzie w sklepach były 80,a nie te standardowe,więc musiałam zamówić na necie.Co się okazało to od Polskiego sprzedawcy i kosztował mnie tyle,że będąc na urlopie mogłabym trzy sztuki kupić-Polak mądry po...
My też sami po porodzie,ja nie mam cierpliwości do mam i teściowych-trochę taka Zosia Samosia jestem-tylko bym się krzywiła.
Asiula315-super,że mąż doszedł do siebie,będziesz Go niedługo potrzebować.
Monisia100100-nie martw się,masaż jest bolesny,ale naprawdę pomaga,może być,że parę godzin później będziesz mamą.Ja byłam na wywołaniu w pierwszej ciąży i położna mi zrobiła-to bardzo przyspieszyło akcję.

11 lata 3 tygodni temu #798722 przez Winka_
monisia ja myśle że wiele z nas kobitek tu by się chętnie z tobą zamieniło także nie załamuj sie kobieto tylko ciesz ostatnimi chwilami snu bo możesz policzyć na palcach jednej ręki przespane noce:P
Ja mam nadzieje że coś w przyszłym tygodniu się zdarzy:P jak na razie to cisza a może to własnie cisza przed burzą, kto wie:P wcześniej miałam skurcze macicy i bolesność jak przy miesiączce a teraz jakoś przeszło wszystko zamiast się rozkręcać bardziej

motylek jak nie wyhodowano to nie ma bakterii :) i widzisz zdążyłaś z wymazem a tak się bałaś że nie zdążysz

Gosica hehe ja nie słysze o dresach ale o swojej wadze i że mam wrócić do wagi sprzed ciąży :dry: masz babo placek, jakbym ja nie wiedziała sama że wygladam jak słoń. Wkurzam się jak to mówi bo co jak zostaną mi kg albo ciało nie wróci do swojego stanu sprzed ciaży. Nie wiem jak to bedzie a przygadywanie na ten temat mnie demotywuje

11 lata 3 tygodni temu #798757 przez piranetka
Cześć mamuśki :)
Wczoraj byłam u lekarza, wszystko jest w jak najlepszym porządku :D z czego bardzo się cieszę. Maluszek waży już 2700. Następna wizyta na 13 (piątek ;) ).
Niedawno się dowiedziałam, że będziemy mieli gości (4 głodnych facetów) hehe :D Idę zaraz robić drugi obiad, chociaż nie chce mi się strasznie :dry:

Natala brzuszek faktycznie masz bardzo zgrabniutki :)

Kaś_O nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze. Maleństwu widocznie musi być przytulnie w brzuszku i się nie śpieszy :)

White spokojnie, nie szalej tak :D szkoda farby i pracy męża :blink:

Gosica i weź tu zrozum faceta! Najpierw ci mówi, że po co się malujesz, a teraz żebyś o siebie dbała :huh: hehehe :lol: A mówią że to my baby jesteśmy niezdecydowane :silly:

monisia Ciesz się tym, że niedługo będziesz miała swoje maleństwo przy sobie :D Za rok czy dwa nawet nie będziesz pamiętać o tym masażu.

Winka Zawsze możesz odeprzeć atak mówiąc, że "to" wszystko jego sprawka hehehe :lol: I nie bierz tego tak do siebie :) Zobaczysz jak przy dzieciątku szybko zrzucisz zbędne kg.

Pyśka, Marta Odezwijcie się jak znajdziecie chwilkę wolnego. Jak się czujecie? Jak wasze dzieciaczki? Pyśka, my ciągle czekamy na zdjęcie Olusia :)

11 lata 3 tygodni temu #798864 przez motylek270
Mała a ja mam takie pytanie do. Ciebie. Ułożenie maluszka masz poprzeczne,a jak miałaś na usg w 32 czy 34 tygodniu? Maluszek. Ci się przekręcił? Ja ostatnie usg miałam w 32 tyg.i miałam ułożenie główkowe czyli prawidłowe no i myślę że raczej nie zmienił pozycji, przynajmniej mam taką nadzieję.

11 lata 3 tygodni temu #798872 przez paulainka
mała82 moja lekarka mnie wymacala i powiedziala ze jest glowka do dolu, ale jak dla mnie to jakos dziwnie lezy, bo czuje pod prawym zebrem cos, i mam "gorke" po lewej stronie, a wlasnie pod pepkiem jakby pusto ... ide w sobote na usg to sie w koncu dowiem jak jest naprawde, bo ta mi gada ze glowka do dolu a tu moze sie okazac ze cesarka mnie czeka, bo poprzecznie lezy!

Dzisiaj znowu wizyta w toalecie, czuje sie czasami jakby pierwszy trymestr byl z tymi wymiotami... tylko wtedy nie mialam tej cholernej zgagi:)

11 lata 3 tygodni temu #798879 przez Kristi
Dziewuszki melduję się że jestem w 5* hotelu i mam tu zostać do ,,finału,, zapis ktg wyszedl kiepsko więc kazali mi zostać i jutro mają rozstrzygnąć co ze mną zrobią. Trzymajcie kciuki

11 lata 3 tygodni temu #798912 przez anitka90
motylek, lekarz mi powiedział, że jeśli dziecko ułoży się główką w dół to już się nie przekręci, bo główka jest za ciężka i nie ma miejsca na takie manewry.

Też czuje taką "pustkę" na wysokości pępka, i na dodatek mały kopie pod żebrami. Ale skoro lekarz stwierdził, że jest ok, to ja już się nie stresuję tylko czekam aż zacznie się coś dziać.

No to już dwie Kobietki mamy w hotelu. Trzymać się tam dziewczyny ! nóżek już nie zaciskajcie :)

piranetka mówisz piątek 13... :D ja się śmieje do wszystkich, że urodzę w piątek 13 :) tylko czekam aż sobie to wykraczę :)

Kobietki jeszcze dwa dni i nasz miesiąc się zacznie :) ciekawe, która pierwsza w grudniu się rozpakuje :)

ja już skończyłam sprzątać szafę z ciuszkami (dwa dni mi to zajęło) i zabrałam się za instalowanie komody kąpielowej dla Kamilka. Czekam jeszcze na ten przewijak który mój mąż kupuje 3 miesiąc...

11 lata 3 tygodni temu #798915 przez anitka90
monisia100100 Ty się Kobietko nie załamuj. Ja już chciałabym być na Twoim miejscu, żeby maluszka mieć przy sobie tak niedługo...

11 lata 3 tygodni temu #798928 przez paulainka
No tak tylko z jednej strony chcialybysmy miec juz Maluszki przy sobie a z drugiej chcemy zeby wszystko bylo z nimi dobrze ;) kobietom nigdy nie dogodzisz;)
Ja mam termin na 13 ;) ja stawiam ze urodze szybciej, ciagle 9 grudzien mi chodzi po glowie ;)

11 lata 3 tygodni temu #798931 przez GOSIA82
Motylek-mi położna badała ułożenie głowki w 36 tygodniu,jak się jej wcześniej pytałam to mówła,że wcześniej nie powinno się badać,bo do 36 tygodnia ma prawo się obrócić jeszcze wiele razy.
Kristi-mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze,trzymaj się tam i korzystaj z całodobowej opieki! Trzymam kciuki

11 lata 3 tygodni temu #799049 przez monisia100100
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, postanowiłam jednak że poproszę gin. na dzisiejszej wizycie aby wstrzymał sie do poniedziałku z tym masażem, zobaczymy co on na to.
Nasłuchałam się opinii że to andrzejki, weekend, na oddziale będzie ogólna zlewka, do tego teść ma imieninki w andrzejki więc też raczej w tą datę nie celujemy ;)
Zakupiłam sobie dzis laktator z tego wszystkiego , zobaczymy czy się sprawdzi i przede wszystkim przyda czy zostanie nie używany.

Paulainka masz rację nam kobietom trudno jednak dogodzić

anitka ja tez tak twierdziłam że oby jak najszybciej, ale widocznie prawda to że punkt widzenia leży od punktu siedzenia :lol:

kristi zostawili Cię w szpitalu po takim profilaktycznym ktg, czy coś się działo że się zgłosiłaś, masz juz jakieś skurcze, przepraszam że pytam jak juz może o tym pisałaś ale nie czytałam kilku wcześniejszych postów. Dawaj znać co dalej z Toba i córeczką

piranetka no raczej to mało pocieszające za rok albo dwa o tym masażu zapomnieć ale zawsze jakieś światełko w tunelu :lol:

gosia82 miałaś taki masaż robiony? Ile to trwa, i czy powtarza się kilkakrotnie jeżeli po jednym razie nic nie ruszy? Aż tak bardzo boli?

Mała jeszcze możliwe że synek przekręci się i ułoży główką w dół, powiem Ci że chyba wolałabym juz tą cesarkę, ale ja to już nie myślę zbyt racjonalnie więc gdyby przyszło co do czego to pewnie też bym narzekała

Gosica tylko nie wychodź z tego łóżka bo Ty to długo nie uleżysz w jednym miejscu. Zdrówka życzę.

Kaś_O co tam u Ciebie, masz jeszcze wyznaczony jakiś termin wizyty u lekarza?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka