BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #800034 przez Daisy
Paulainka ja czuję teraz ruchy bardzo intensywnie, chociaż podobno na koniec ciąży kobiety czują słabiej ruchy... U mnie jest odwrotnie, wcześniej czułam słabo teraz czuję ciągłe wiercenie - tylko w nocy mam raczej spokój. Ale mama mi mówiła, że w ona w obu ciążach prawie nie czuła ruchów a wszystko było prawidłowo... A powiedział Ci lekarz jak masz liczyć te ruchy? To chyba ma być kilka na godzinę..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #800053 przez Gosica
Hej :)

Paulainka ja mojego Szkraba czuje dosc intensywnie :) Bo to taki mały wiercipięta,który szczegolnie upodobal sobie kopanie matki bolesnie w zebra i okolice :)

Dzis juz humor lepszy,stwierdzilam ze przejmowaniem sie nic nie zyskam.Bylismy dzis w sklepie mojego Ł. i kolega mu mowil ze oni w innej filii tego sklepu maja jeszcze gorzej.Tak jak piszecie-duzo prywatnych pracodawcow mysli ze sa Bogami i mozna im wszytsko.Niestety takie czasy ze roboty trzeba sie trzymac,u nas na podkarpaciu mega ciezko cos znalezc wiec trzeba przecierpiec.
A jak tam Dziewczynki spedzacie andrzejki ?;) my chyba spedzimy wieczor ze znajomymi o ile przyjada a jesli nie to łózko i tv hehe smieje sie do mojego Ł. ze juz totalnie zdziadzieliśmy :blink:
W ogole zauwazylam ze coraz czesciej w ciagu dnia odczuwam pojedyncze skurcze,łudze sie ze moze cos wczesniej sie rozkreci niz termin przewiduje :) A moj Ł. na kazde moje skrzywienie wydaje okrzyk "rodzisz???" i sie posmiechuje. Ale jak przyjdzie co do czego to pewnie taki cwany juz nie bedzie ;)

Miłego wieczoru :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #800055 przez motylek270
Paulainka ja też swojego Jasia często czuję. Tak pięknie się przemieszcza, wygina ciałko.

Gosica nasze Andrzejki dziś to: na obiad zrobiłam wypasioną pizzę, włączyliśmy film "Wolveraine", a teraz oglądamy skoki. Myślę, ze potem coś jeszcze pooglądamy w tv i spać. Czekam cały czas na rozpoczęcie akcji porodowej a tu nic.

Dziś udało mi się spać do 9 godziny- szleństwo!

11 lata 4 miesiąc temu #800056 przez makapaka
Jestem mama dwójki szkrabów i wiem, że ciężko znaleźć dobre gatunkowo ubranka,żeby nie kosztowały zbyt wiele a zarazem po pierwszym praniu nie wyglądały jak ściera do podłogi Zapraszam do mojego butiku dziecięcego. Duży wybór ubranek dla dzieci. Niskie ceny. www.makapaka.com.pl

11 lata 4 miesiąc temu #800086 przez Pyśkaaaa
Kristi gratulujemy :)

dziewczyny na pewnie bedziecie wiedziały kiedy to a co do ruchów trzeba pilnować Olek był owiniety pępowiną i trzeba było pilnować nie mialiśmy szans na naturalny porod chodz probowaliśmy ale na skurczach tętno zanikało

pozdrawiam :)

11 lata 4 miesiąc temu #800127 przez Marta82
Hej Dziewczyny,

Na poczatek chcialabym pogatulowac KRISTI - coreczke masz sliczna:)
Teraz czekamy na kolejna rozpakowana mamusie.

U nas wszystko dobrze. Caly czas ucze sie byc mama a Filipek to prawdziwy skarb. Teraz kiedy jest juz z nami czuje ze jest on brakujacym elementem w naszym zyciu i dom wydaje sie byc pelniejszy, taki jak powinnien byc. :)

Malutki jest grzecznym chlopcem (obym nie zapeszyla) i wydaje mi sie ze radzimy sobie calkiem dobrze. Karmimy sie piersia z czego bardzo sie ciesze bo w szpitalu raczej nie przykkladali do tego wagi i karmili dzieci glowinie butelkami.
Ja dochodze do siebie i kazdego dnia brzuch boli mnie coraz mniej tylko cisnienie sie uparlo i wciaz jest wysokie. Mam nadzieje ze po pologu wszytko wroci do normy.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i czekam na kolejne wiesci :)

11 lata 4 miesiąc temu #800147 przez paulainka
Ja chyba jednak jutro dla swietego spokoju udam sie na pogotowie, zeby mi te ktg zrobili... bo jako tak dziwnie jak jeszcze niedawno bardo mocno kopal a teraz taki spokoj, moze rzeczywiscie nie ma za duzo miejsca ale tych kopniakow powinno byc chyba jednak wiecej...

11 lata 4 miesiąc temu #800167 przez motylek270
Paulainka dzis czytalam że przed samym porodem dzieci w brzuchu robią się bardziej aktywne. Jedz na to ktg po to żeby być dobrej myśli i mieć święty spokój. Daj znać jak będziesz po badaniu. Trzymam kciuki.

11 lata 4 miesiąc temu #800173 przez moni31
Cześć dziewczyny

Przepraszam, ze nie piszę, ale jakoś nie mam weny, a pozatym jestem wiecznie zmęczona i sil mi brak..

Gratuluję rozpakowanym mamusiom i zdrówka dla maluszków życzę... Dzieciaczki słodkie:)

Wg ostatniego usg mój maluch ma już 3100:) Więc pięknie przybiera...
W pon bede wiedziała kiedy będę miała cesarkę - wg mojego lekarza najbezpieczniejsza forma porodu dla mojego szkraba... Już się nie moge doczekać...

Paulainka dzieci pod koniec ciąży są mniej ruchliwe, ale ja bym sprawdziła...

Mamusie przebywające w hotelach trzymajcie się dzielnie:)

I czekam na kolejne wieści z porodówek

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu #800176 przez Winka_
Ja to w dzień w ogóle nie odczuwam małej, a za to w nocy jak się położę to wypycha się pleckami i pupką z lewej strony, a nóżkami z prawej :) wtedy mam brzuch jak jakiś kwadrat, śmiesznie to wygląda ale też już nie mogę się doczekać ojjj ostatnie dni są najgorsze.

A pomimo że cały czas coś robię i gdzieś wychodzę to chyba nie przyspieszy porodu :P śmieję się że jak zacznie się wcześniej to będzie w mojego M, a jak postanowi wyjść po czasie to będzie we mnie bo ja często na ostatnią chwilę robię rzeczy i jestem spóźniona :P

11 lata 4 miesiąc temu #800200 przez Daisy
Paulainka ja czuję teraz ruchy bardzo intensywnie, chociaż podobno na koniec ciąży kobiety czują słabiej ruchy... U mnie jest odwrotnie, wcześniej czułam słabo teraz czuję ciągłe wiercenie - tylko w nocy mam raczej spokój. Ale mama mi mówiła, że w ona w obu ciążach prawie nie czuła ruchów a wszystko było prawidłowo... A powiedział Ci lekarz jak masz liczyć te ruchy? To chyba ma być kilka na godzinę..

11 lata 4 miesiąc temu #800201 przez Daisy
Dziewczynki sorki za wpis wyżej nie wiem jak to się stało, próbuje pisać z komórki i tak mi się wysłało nie wiem kiedy nawet, chciałam Was tylko poczytać o poranku :-)
A u mnie noc z ok. 4 pobudkami jak zwykle... Ciśnienie nadal przy górnej granicy i czekamy aż synkowi się zechce wyjść na świat :-)
Dziś 1 grudnia :-D !! Zaczyna się na dobre :-)
Pozdrawiam Was mamusie i miłej niedzieli :-)

11 lata 4 miesiąc temu #800202 przez motylek270
Widzę pewne rozbieżności w tym co napisałam ja a koleżanki z forum na temat ruchów dziecka pod koniec ciąży. Na portal mamazone odnośnie 39 tygodnia można przeczytać: "Podobno tuż przed porodem malec staje się bardziej aktywny - sporo się wierci, mocno się przeciąga. Uważnie obserwuj ruchy dziecka. Jeśli dziecko totalnie "zamilkło", jedź szybko do szpitala." Tak więc dziecko bardziej się rusza...

11 lata 4 miesiąc temu #800212 przez Asiula315
Witam...
Kristi....gratulacje śliczny bobasek :)
Co do ruchów to ja moja niunie najcześciej czuje wieczorami, wierci sie strasznie....bede tęsknić za jej wybrykami hehe ale jak z tymi ruchami jest to nie mam pojęcia czy przed porodem czuje sie je bardziej czy mniej....
Gosica...nie denerwuj sie ta praca męża tak...wiem jak to jest jak maz pracuje po 10 h moj czasem nawet robi po 12... Masakra siedzisz w domu i czekasz na męża :( niestety takie dzisiejsze realia....głowa do góry......:)
A wczoraj byliśmy na basenie, było super wypluskalam sie wymasowalam, od razu człowiek sie lepiej czuje:) polecam dziś jakiś obiadek potem spacerek i do koleżanki...takze tez dzien juz zaplanowany....
Życzę miłego dnia i dobrych humorkow :)

11 lata 4 miesiąc temu #800219 przez paulainka
a czy ktoras z was uzywal leku KLOTRIMAZOL ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka