- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Iwona23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
Gratulacje dla kolejnej mamy
u nas dzis byla ostatnia wizyta u gin i wszystko dobrze teraz tylko czekac a w terminie zglosic sie na ktg po wizycie u gin malo nie dostalam zawalu ide do lazienki a tu na wkladce brazowa krew patrzylam z niedowierzaniem bylo to chwìlowe krwawienie po badaniu szyjka zostala naruszona albo juz napewno wypadl czop tak sie zdarza bo badaniu a rozwarcie na 0,5 cm tak okolo teraz tylko czekac zostaje maly w polorzeniu glowkowym
przepraszam ze tylko o sobie pisze jutro usiade do forum i dokladnie wszystko przeczytam i sorki ze bez polskich znakow ale pisze na tablecie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
moofka to 3maj się tam dzielnie i dawaj znać jak tam się czujecie a przy okazji STO LAT !
motylek jak tam u Ciebie sytuacja? cos się zmieniło??
mała82 tak właśnie myślałam, że w takie sytuacji przynajmniej wybór szpitala masz za sobą... a skurcze u mnie to takie "uszczypnięcie" w szyjce, bóle miesiączkowe to swoją drogą mam ale to zupełnie coś innego, ale pewnie to sprawa indywidualna...
Winka_ skurcze mam jakoś od 32 tyg, tylko teraz te są o wiele częstsze i silniejsze, ale fakt może się uciszą, zobaczymy jak dzisiaj będzie...
anitka90 gdy mi mała się długo nie odzywa ( czasami bywa) to wystarczy 1 kwaśny żelek

Agacior bierz męża w obroty i działaj

monisia100100 u mnie też każda następna wizyta na " samolocie" bardziej nieprzyjemna, aż się boje co teraz będzie...
Gosica a ten szef to nie wie, ze Ty rodzić będziesz, czy też sam dzieci nie ma i nie wie jak to jest? ja też w większości sama siedzieć będę, ale w razie co wiem, że mąż chociaż z pracy urwać się może na chwilę, albo z domu pracować, inaczej też by mnie krew zalała...
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Kurcze mam. Kristi w znajomych i tez ogladalam filmik. Genialna dziewczyna, taka medialna. Kristi raz jeszcze gratuluję.
Moofka tak właśnie myślałam, że coś u. Ciebie się dzieje. To niepodobne do. Ciebie. To co będziesz rodzić? Stwierdzili coś u. Ciebie czy to symptomy ciąży?
Gosica szef jest faktycznie niesprawiedliwy. Prywaciarze wykorzystują człowieka na maxa, wiem to na przykładzie mojego męza.
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kristi-GRATULACJE!!! Właśnie napisałam do niej Na "whatsup" jutro postara się wysłać fotki na maila.
Moofka-Wszystkiego Najlepszego z okazji Urodzinek,tylko szkoda,że w szpitalu...Ale przynajmniej mają na Was oko!
Gosica-tak to jest z niektórymi prywaciarzami,ja ich nazywam 'nowobogaccy',co to myślą,że im wszystko wolno,bo trochę kasy i władzy mają.Mojej szwagierki mąż ma to samo,dobrze zarabia,ale czasami to czuje się jak taka prostytutka na zawołanie.
Motylek-a ja już myślałam,że Ty na porodówce...
A ja dziś miałam spotkanie z położną,zbadała mocz i mierzyła brzuch-rozmiar nie zmienił się od dwóch tygodni,jest 34 cm,powinien być przynajmniej 36-38cm. od razu skierowała mnie do szpitala na dodatkowe usg ale okazało się,że synuś rośnie i wszystko jest ok,w tym szpitalu nawet podali mi wagę dziecka(3141 gram-38 tygodni i 5 dni).Trochę się wystraszyłam,ale ucieszyłam się widząc Jaśka na usg.
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do wywolywania to ja wiem jak to dziala bo pierwsza ciaze mialam na oxytocynie inkubowana jako wspomagacz.. tak dziala bardzo szybko a z nia jest straszny bol przynajmniej ja tak pamietam. Chcialam urodzic naturalnie po ludzku bez zadnych znieczulen i wspomagaczy.. jechac ze skurczami i sobie powoli czekac.. nienawidze szpitali a jechanie tam na zawolanie po prostu od razu mam ciarki na ciele i slabo mi.. jedyne co to cudowne polozne sa tutaj i napewno wszystko pojdzie pieknie..
Wiecie mi nie przeszkadza ze jestem w ciazy ze to sie dluzy czy juz tak bardzo bym chciala.. ja jedynie mysle o tym ze Max jest 14% wiekszy niz normy. Dziecko w ostatnim okresie strasznie szybko rosnie a po terminie to juz w ogole.. wiem ze nie moge tutaj liczyc na cc z powodu wagi zreszta nie chce zeby mnie kroili.. ale tez nie wyobrazam sobie urodzenia duzego dziecka.. bardzo pozytywnie sobie myslalam o pierwszym porodzie i naprawde polecam wam takie myslenie

GRATULACJE dla kolejnej mamusi :* ♡
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do ułożenia to wypukłości pod żebrami to jest pupa dziecka.. Ostatnio jak byłam w szpitalu na USG to mi lekarka tłumaczyła jak leży.. Główka wstawiona po lewej idzie tułow i pupa a pozniej prawa strona schodzą nogi w dół.. Dlatego czujesz w okolicach pępka pustkę.. I kopniaki na dole.. Sadze ze lekarka dobrze oceniła położenie maluszka a jak nie to w szpitalu i tak zbadają Cię doświadczone położne.. Kiedys tylko tak oceniali położenie dziecka..
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Więc u nas zaczęło się od tego ktg bo było zbyt równe później drugie juz lepiej trzecie też zostawili mnie też zwg n. Rozwarcie na 1 palec i tak ok 21 przy 3 ktg zaczęły się skurcze co 5 min. Mię martwcie się n. Pewno poznacie kiedy to;) i tak do rana nie spalam ok 6 rozwarcie było już na 5-6 cm więc zabrali mnie na blok porodowy. I tam już zaczęła się jazda:p
Szczegóły napisze jak wrócę do domu:p Moje dziecię jest przecudne i jak jnaraziew ogole nie płacze;) wybaczcię błędy ale.pisze z tel. Zdjęcie podsylam na maila.
Pozdrawiamy dwupwczki;)
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do wywolywania to ja wiem jak to dziala bo pierwsza ciaze mialam na oxytocynie inkubowana jako wspomagacz.. tak dziala bardzo szybko a z nia jest straszny bol przynajmniej ja tak pamietam. Chcialam urodzic naturalnie po ludzku bez zadnych znieczulen i wspomagaczy.. jechac ze skurczami i sobie powoli czekac.. nienawidze szpitali a jechanie tam na zawolanie po prostu od razu mam ciarki na ciele i slabo mi.. jedyne co to cudowne polozne sa tutaj i napewno wszystko pojdzie pieknie..
Wiecie mi nie przeszkadza ze jestem w ciazy ze to sie dluzy czy juz tak bardzo bym chciala.. ja jedynie mysle o tym ze Max jest 14% wiekszy niz normy. Dziecko w ostatnim okresie strasznie szybko rosnie a po terminie to juz w ogole.. wiem ze nie moge tutaj liczyc na cc z powodu wagi zreszta nie chce zeby mnie kroili.. ale tez nie wyobrazam sobie urodzenia duzego dziecka.. bardzo pozytywnie sobie myslalam o pierwszym porodzie i naprawde polecam wam takie myslenie

GRATULACJE dla kolejnej mamusi :* ♡
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ciesze sie, ze poszlam na ta wizyte bo teraz jestem spokojniejsza

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas chyba na nic sie nie zapowiada wiec..
Ps sorka za wcześniejszy wpis tel cos powalił i nawet nie mogę go skasować ani edytować :|
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wybaczcie dziewczynki, że ja dziś znów ogolnikowo pisze, ale mam dość pracowity i napięty weekend.

- Daisy
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- miłość nie do ogarnięcia...

Na początek gratulacje dla szczęśliwych mam!! Marta82, Pyśka i Kirsti życzę dużo sił przy maluszkach!
Kurczę nie ogarniam odpisywania wszystkim po kolei, więc napiszę ogólnie znów...
U mnie już termin zbliża się wielkimi krokami... Miesiąc temu na wizycie lekarz stwierdził, że pewnie urodzę wcześniej więc cały listopad już byłam gotowa... A tu synek wywinął pierwszego psikusa i ani myśli o tym żeby do nas wyjść...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tak liczyłam, że będę jedną z pierwszych mamuś na forum, a tu patrzę, że podium już zajęte i kolejka na gęsto się ustawia hehe

Kaś_O Mój synuś ułożony dokładnie jak opisałaś

Dziewczynki trzymajcie się czytam Was cały czas, choć rzadko piszę... Jeśli któraś by mogła to poproszę o dane do maila, chętnie zobaczyłabym pierwsze listopadowo-grudniowe niuńki

Buziaki dla dwupaczków i rozpakowanych

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

Motylek to moglo byc jakies zatrucie jednodniowe ale tez nie wykluczyli ze taki dziwny objaw przedporodowy dlatego zostawili mnie na pare dni. No ale jak dla mnie nic sie nie dzieje i niewskazuje zeby Zośka miala sie juz zbierac, takze jeszcze musze na nia poczekac.
Plusem jest to ze poznalam kilka poloznych na porodowce i obejrzalam sobie sale i smialo moge tam rodzic

Dziekuje Wam wszystkim jeszcze raz za zyczenia :*
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-