BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 2 tygodni temu #801224 przez moni31
Cześć mamuski

trzymajcie się i nie denerwujcie za dużo. Naszym kruszynkom jest dobrze w brzuszku...

Trzymam kciuki za nas wszystkie, oby poszło szybko , gładko i bezboleśnie:)

A ja już wiem:) Moje dziecie przyjdzie na świat 16 grudnia - chyba ze zadecyduje inaczej, albo coś złego by się działo. Za tydzień kontrola

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #801237 przez mała82
A my dzisiaj zakończyliśmy szkołę rodzenia :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 tygodni temu #801247 przez paulainka
A ja przed chwila sie obudzilam z mokra bielizna, co przypomnialo mi jeszcze o wsadzeniu globulki, jak ja wsadzilam to poczulam delikatne "chlusniecie" po czym poszlam do lazienki i znowu... Mialo kolor rozowy co widzialam na wkladce, teraz nie wiem czy to przez globulki, czy to zwykla wydzielina czy wody. Poczekam na rozwoj sytuacji do rana, skurczy zadnych ani bolow nie mam ;/ tylko Maly tak wysoko mi siedzi pod prawym zebrem ze sprawia mi bol schylanie sie, lezenie dluzej na lewym boku ;(

11 lata 2 tygodni temu #801256 przez paulainka
No i pojechalismy do szpitala bo juz za duzo tej wody lecialo, jestem na obserwacji ale oni mowia ze to niby nic takiego. A ze mnie sie saczy strasznie! I ze to nie wody plodowe.

11 lata 2 tygodni temu #801258 przez Daisy
Paulainka trzymaj się, jak już jesteś w szpitalu to będziesz pod kontrolą chociaż... A ja mam pierwsze skurcze, tylko nie są one mocne, ale dość regularne bo co ok 3-5 minut, ale nie wiem czy to już początek porodu bo wydaje mi się, że są za krótkie i za mało bolesne. I z moich pierwszych obserwacji- oddychanie przepona w trakcie skurczu bardzo pomaga! Skupiam się na oddychaniu i jest o wiele lepiej... Jeśli nie chodzilyscie na szkołę rodzenia to wpiszcie sobie na you tube oddychanie w trakcie porodu i można się tego nauczyć z netu. :-D
Wydaje mi się że to jeszcze nie to, ale już przedsmak mam - idealnie w dniu terminu... Ale chyba się.wyciszają... Szkoda... :-(

11 lata 2 tygodni temu #801259 przez Kaś_O
Az dziwne.. naprawde robili test i to nie wody?

Ja juz po.. o 1:36 przyszedl na swiat Maxymilian.. waga...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 2 tygodni temu #801262 przez Daisy
Kaś_O gratulacje Kochana! Długo czekałaś na tą chwilę! Jako pierwsza witam na świecie Maksymiliana :-)

11 lata 2 tygodni temu #801264 przez paulainka
Gratulacje!!!
Ja mam sie zglosic o 10 ponownie do szpitala na obserwacje... Chyba mi sie jakies mini skurcze zaczely ale sama nie wiem... Najgorsze w tym wszystkim to ze co jakis czas mi sie saczy, ale to nie tak troszeczke tylko porzadnie, niby to wody nie sa bo robili usg i z Malym wszystko ok i wody ma... nie wiem co to ze mnie leci, oni mi tez nie powiedzieli, pewnie sami nie wiedza, znajac norweska prkatyke!

11 lata 2 tygodni temu #801265 przez Asiula315
Hejka.... U nas wszystko ok.....
Paulainka... To ciekawe co to jak nie wody płodowe....naprawde dziwne.... Ale dobrze ze wszystko sprawdzili w szpitalu ...trzymaj sie :)
Monisia100100....współczuje złego smapoczucia.... Ale musisz jeszcze trochę wytrzymać.... Niestety my na to wpływu nie mamy...trzeba czekać.... Dzidzi sie nie spieszy widocznie...głowa do góry....:)
J_kamilka....ja tez wlasnie słyszałam ze jednak żadne sprzątanie latanie po schodach i tym podobne porodu nie przyspieszy.....a wiec nic innego nam nie pozostaje jak cierpliwie czekac :) a ja jeszcze w sumie cały miesiac :( hehe zazdroszczę wam ze terminy juz na dniach...
Moni31... 16 grudnia czyli juz ustalone....super :)
Mala82...to nie fajnie z ta bakteria.... Ale leki napewno pomogą....trzymaj sie :)
Daisy...a moze to taka cisza przed burza...zmylka ze niby cichna skurcze... Czekaj na rozwój sytuacji...powodzenia ;) wlasnie słyszałam ze jak sie kobieta skupi na oddychaniu to mniej boli....chyba musze na you tube poszukać jak sie oddychać powinno bo nie mam pojęcia :ohmy: hehe
Kas_o wielkie gratulacje...łatwo nie było.... Ale juz na szczęście po...4640 :ohmy: to naprawde spory ten twoj synek.....najważniejsze ze wszystko z wami w porzadku....wszystkiego dobrego życzę....i czekamy na foto :)
Miłego dnia...buziaki

11 lata 2 tygodni temu #801267 przez Brukselka
Kaś_O - Gratulacje!!!

11 lata 2 tygodni temu #801270 przez mała82
Kaś_O Gratulacje!!! :):):)

Widzę, że nie tylko ja spać po nocach nie mogę.

Szybkiego i bezbolesnego porodu życzę mamom u których powoli się rozkręca. U mnie na razie nic się nie dzieje poza bólami okresowymi, ale do termonu jeszcze trochę czasu mi zostało :)

11 lata 2 tygodni temu #801271 przez paulainka
Tylko ze teraz siedze w domu przerazona bo co jakis czas mi to leci w ogromych ilosciach;/ a
W sumie to zbadali Maluszka, tyle ze ktg i usg, nawet mi rozwarcia nie sprawdzili ani nic. Jak dla mnie to dziene te moje "wody" bo nigdy o takim czyms nie slyszalam ani nie czytalam. No i nie sa przezroczyste. Jakby byly zielone to przynajmniej bardziej by sie przejeli. Nie wiem czy doczekam do tej 10, i tak mi znowu to samo zrobia;/ zalamana jestem... Zebym sie nie odwodnila...

11 lata 2 tygodni temu #801287 przez Kaś_O
Kurde az nie wiem co Ci doradzic.. hmm.. ja na opieke tutaj nie narzekam.. kilka razy bylam w szlitalu i zawsze mili sprawdzali o co ich prosilam. Moze to faktycznie przez ta infekcje mi musiala przebic pecherz z wodami.. o dziwo mimo tego ze ewidentnie wyszedl im test o ich lodciekaniu. Mi rozwarcie tez sprawdzili po kilku h..
Gdziekuje slicznie za gratulacje :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #801300 przez anitka90
Hej Dziewczyny!

Kaś_O GRATULACJE

A teraz informacje od motylka: "Jaś urodził się wczoraj o 21.10, prawie 3100g, 53 cm. Rodziłam od 17, o 16 odeszły mi wody. Resztę napiszę jak wrócę do domu ok. weekendu. pozdrawiamy Motylek i Jaś"

No to od wczoraj wieczorka się działo, dwie nowe mamusie :) grudzień rozpoczęty :D

11 lata 2 tygodni temu #801320 przez WhiteBlackberry
Kaś_O , Motylek gratulacje ! :kiss:

Widzę, że grudzień oficjalnie otwarty :D Maluszki się w końcu zmobilizowały :)

Ja odebrałam wczoraj wyniki CRP i HBs - CRP norma 0-6 , a ja mam 5,64 nie wiem o co chodzi?
A Hbs ujemny.
Dzisiaj z rana zawiozłam siuśki i zrobili mi morfologie, a jutro wizyta :)
Zobaczymy ile ta nasza mała artystka waży i co tam u niej słychać :)

Powiem Wam, że ogólnie jakoś do kitu się czuje... ciągle jestem zmęczona, senna...

Buźka dziewczynki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka