- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale kusisz obiadkiem

Ja wczoraj miałam mega ochote na kiełbaske z cebulką i pieczarkami z patelni i sobie robiłam o 22 haha

- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A powiedziec wam cos śmiesznego...hehe wczoraj tak siedziałam i sie nudzilam wiec poszłam do piwnicy...wzięłam choinkę i juz stoi pięknie ubrana hehe....czekamy na święta

Anitka90... Mu kupiliśmy ten leżaczek od fisher price do 18 kg.... allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...047-i3729420779.html
Życzę miłego dnia...

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Asiula no to przygotowania do świąt pełną parą idą widzę

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1

Nutka gratulacje :*
Ale wystartowalysmy

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Ojej Kobietki jak sie rozkreciło to juz na dobre

Nutka,Daisy Gratulacje !

Anitka90 okna umyte

Asiula315 Ja sie nie smieje bo samej mi taki pomysl przez głowe przeszedł

Idę sie szykowac na wizyte,jakos tak dziwnie niespokojna jestem,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

GRATULUJE MAMUSIOM!!
Nie śpieszcie się tak bo faktycznie my będziemy musiały zacząć wcześniej jak tak dalej pójdzie

Powodzenia z maluchami

- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nie idzie nadążyć z gratulacjami, tak się rozbrykalyscie ! Nutka , Daisy gratulacje!
Kas_O a to, prawda, ze parte przynoszą ulgę w bolu ? Pierwszego dzieciaczka ile rodzilas ? Bo niby z drugim łatwiej...
Anitka90 Ty się tak nie spiesz z tym porodem bo jeszcze trochę dziewczyn Cie dogonić musi terminowo

Gosica czekamy na relacje !
Mala82 my mieliśmy podobnie z tabletem, niby dostępny, ale jak przyjechalismy po niego to był tylko wystawowy... A najbliższy sklep gdzie był na stanie to w Toruniu

Moofka wypuscili Cie czy tez juz masz Zoske przy sobie ?
U mnie noc ciężka, obudzilam się o 1 ze skurczami , zupełnie innymi niż zawsze, bo z jakimś uciskiem na kość ogonową, ciężko nawet opisać, 2 powtórzyły się w odstępie 20 min, wiec juz myslalam, ze się zaczyna, po trzecim się polozylam i zasnelam wiec chyba przeszły... Niech się albo cos rozkreci albo przystępuje bo juz mam dość tych ''przepowiadajacych''... [file/]
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nutka,Daisy-gratulacje!!!
Anitka90-my mamy fisher price leżaczek-bujaczek,taki jak Asiula,tylko wzór inny-jest fajny,bo nadaje się od noworodka,a później to fajne krzesełko dla starszaka.
Asiula315-my planujemy choinkę ubrać w niedzielę,żywą,lecz tym razem taką w doniczce,bo trochę miejsca mało.W tamtym roku też planowaliśmy kupic małą,a skończyło sie na całkiem dużej i drogiej jak cholera.Tu trzeba wcześniej kupować,bo anglicy już ubierają i są dostępne wszedzie np.tesco,a później to tylko z hodowli,a tam ceny ogromne.
Anitka90-ja zamierzam trochę ściągnąć pokarmu na święta i ominąć jedno karmienie,żeby pojeść tych pyszności.Moja Martynka miała 3 tygodnie w jej pierwsze święta i w sumie wszystkiego po trochu zjadlam i jej nic nie było,ba,przespała nawet całą noc(moja mama twierdzi,że po makowcu

Kaś_O-dobrze,że każdy poród inny,mój pierwszy był dość ciężki,więc mam nadzieję,że teraz dla odmiany będzie inaczej.Myślę,że bardzo dobrze sobie poradziłaś,3 h od bolesnych do partych to szybko,tym bardziej,że synuś to duuuży chłopak.O mleko się nie martw,póki dostawiasz to przybędzie na pewno!!!
Natala-ja też miałam skurcze wczoraj,już myślałam,że to TO,ale uspokoiło się.Myślę,że powoli zbliżamy się do godniny "zero".
Ja już czekam do weekendu,mąż ma w pracy nadgodziny,Martynki urodziny,więc weekend jak najbardziej pasuje-zobaczymy...
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Wszystko ok.Paciorkowcow u siebie nie wychodowalam

Nasz Maluszek wagowo na dzien dzisiejszy ma 2900.
Ginekolog powiedziala ze w sumie to moge juz urodzic.Rozwarcie jest na 1 palca czy cm juz sie zamotalam bo tak mnie zoobracala tym paluchem ze ledwo zeszlam z fotela i skupilam sie na bolu a nie na tym co mowi do mnie

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gosia masz racje pamięć mi troche szwankuje bo juz nie piętam z pierwszym jak było z tym mlekiem.. Ale dzis piersi są juz pełne wiec nie ma sie czym martwić a Max w dzień spał prawie 3h tylko jeszcze musze mu zmienić noc z dniem

Gosia pierwszy poród miałam z 8h od mocnych boli do partych.. Niestety w moim przypadku nie mogę powiedzieć ze porody były mniej bolesne.. Ale to tez kwestia ze naprawde u mnie zawsze strasznie duzo hormonu sie zbiera przez wywoływanie i ból jest wtedy o wiele intensywniejszy.. I naprawde dziewczyny oddychajcie.. Nie krzyczcie nie myślcie tylko jak jest skurcz to oddychajcie jakbyście chciały wypchnąć go z siebie.. Mi to bardzo pomogło w pierwszym porodzie mniej sie skupiłam w pierwszych etapach na oddechu i było cieżko a teraz łatwiej

- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Najpierw chciałam was bardzo serdecznie przeprosić za moje zniknięcie i tym samym prosze o wyrozumiałość, bo jest to dla mnie przykry temat i chce jakoś o tym zapomnieć. Powoli, w sumie bardzo powoli wszystko wraca do jakiejś normy. Mam nadzieje, że się nie gniewacie, bo naprawde to co się stało zmusiło mnie do wizyt u psychologa.
Jeśli chodzi o moją ciąże, to jest na szczęście wszystko dobrze, w 7 mscu schudłam prawie 2kg z nerwów, ale ogólnie jestem 11na plusie. Szacunkowo córka waży mniej niż 3kg, ale to dopiero się okaże po porodzie. Nici z terminu na 1grudnia. Dziś miałam wizyte i jest rozwarcie na 1,5cm, wszystko zwarte i gotowe na skurcze, malutka twardo juz osadzona na dole i wg lekarza może się zacząć w każdej chwili. No to czekam, bo jestem już psychicznie wykończona tym wszystkim. Od kilku dni wylatuje mi galaretkowaty i ciągnący śluz, a dziś był dość różowy, to chyba ten cały czop, ale pewności nie mam.
Nie nadrobie wszystkich postów i jak to możliwe to czy mogłaby któraś z Was kochane mi jakoś w skrócie napisać jak wyglada sytuacja u dziewczyn i może jakieś dojście do tabelki?
Pozdrawiam
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Najbardziej aktualna tabelka jest na 275 stronie

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-