BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #802771 przez anitka90
hej Kobietki!

Gosica widzę, że nie tylko mnie dopadł kryzys ciążowy. Niby wydaje się, że już tak blisko a każdy dzień to oczekiwanie, że w końcu coś się zacznie dziać. Wczoraj to ja się poryczałam ale z bezsilności. Samej ciężko nawet jest się wytrzeć ręcznikiem nie mówiąc o innych rzeczach, typu zakładanie butów. A ból brzucha i krocza to jest tragedia. W nocy dostałąm takich bóli jak na okres i do tej pory się utrzymują. Ty juz masz łożysko w III stopniu, a moje dopiero zaczyna dojrzewać.

Monisia teraz myśl o sobie i o maluszku. Szkoda nerwów

Karbon trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości

WhiteB no to Wam zrobili numer z wózkiem. Takie gapy z tych sprzedawców.

Dziewczyny, Wy macie takie kruszynki poniżej 3 kg a mój w ciągu 2 tyg przybrał kg. A miał być średnim dzieckiem jak lekarz stwierdził. Tyle małych ciuszków do szpitala mam przygotowane, ale jak na ostatniej wizycie stwierdził, że dziecko jest duże to się zastanawiam jak on wyjdzie. Jeszcze mój gin dodał, że najlepiej byłoby gdyby urodził się jak najszybciej. Ale Kamilkowi się nie spieszy za bardzo.

Faktycznie wkurzające jest to, jak każdy pyta czy już po porodzie. Kurde, dobijają tylko człowieka...

Lecę sprzątać. Miłego dnia Kobietki :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #802802 przez Gosica
Anitka90 mozemy sobie rece podac.Ja tez w nocy mialam bole jak na okres, juz druga czy trzecia noc z kolei,ale poboli poboli i przestanie.Nawet myslalam dzis ze wody zaczynaja sie saczyc bo tak mi cos mokro bylo,ale okazało sie to po głobułce ktora dostalam na infekcje.Ja co do wagi naszego Szymka bylam bardzo zdziwiona,bo wszystko wskazywalo na to ze bedzie chlopisko duze a jak mi wczoraj powiedziala ze 2900 to mialam szoka.Przez 6 tyg przybral 700g wiec wydaje mi sie nieduzo,no i mam nadzieje ze juz za duzo mu nie przybedzie ;) O I to samo mi moja gin.powiedziala ze moglby sie juz zdecydowac wyjsc.Smiala sie nawet ze nie chce mi sugerowac zebym okna myla (na co ja jej z tekstem ze juz umyte ;)) ale mozna by cos dzialac zeby przyspieszyc ;)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #802808 przez anitka90
Gosica ja z moim M będziemy próbować przyspieszać ale dopiero w weekend jak będzie w domku cały czas :)

11 lata 4 miesiąc temu #802834 przez WhiteBlackberry
Gosica, anitka90 Ja też już się nie oszczędzam tylko zapierdzielam żeby wywołać jakoś... już nie mam sił. Tak samo jak i Wy :D Cięzko się wytrzeć ręcznikiem, ciężko ubrać skarpetki, buty, no masakra! A mnie zaś krocze boli czy siedze, czy leże, nawet jak chodze to boli... Już nie ma różnicy.
Namawiam mojego od chyba tygodnia na przytulanko coby przyspieszyć, ale mój się uparł, że nie, że on chce żeby ona nawet do początku stycznia sobie posiedziała! Myśle sobie "no chłopie chyba żartujesz!" Dzisiaj musze go dorwać haha :D Nie ma zmiłuj :D

11 lata 4 miesiąc temu #802854 przez Agacior
Hej :kiss:
My nadal w domu w dwupaczku :(

Asiula315 - to już zostało tylko czekać na prezent od mikołaja ;)

Natala - Ty masz chociaż przepowiadające a u mnie cisza ech :angry: tylko bóle okresowe mam trwające z godzinę, do tego bóle krocza i pośladków ech a gdzie te skurcze ??!! ;)

Gosica - już rozwarcie, wowo to widzę, że u Ciebie więcej się dzieje niżu mnie ;D i głowa do góry to już końcówka tyle wytrwałyśmy to i damy teraz radę ;) Co do bólów krocza mam tak samo, mi nawet siedzieć już ciężko, w żadnej pozycji nie jest dobrze tym bardziej, że brzuchol mam naprawdę wielki :dry:

Kaś_O - chyba zacznę mężowi wpajać, żeby przypominał mi o tych oddechach podczas porodu bo już któryś raz z kolei słyszę, że to naprawdę pomaga.

mefiana - supr, że się odezwałaś i ze powoli wszystko się układa i aby z dnia na dzień było już tylko lepiej. Trzymaj się tam ciepło.

Iwona23 - uważaj na te ciśnienie i dbaj tam mocno o Was. Trzymam kciuki, żeby poród się zaczął jak będzie mąż. A filmik naprawdę dobry ;D

piranetka - kolory wózka bardzo ładne i jak najbardziej uniwersalne.

Winka_ - Ty przynajmniej masz wizytę po terminie a ja miałam tylko tydzień przed terminem i wtedy badanie i od tamtej pory żadnego badania :dry: Trochę mnie to martwi ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

WhiteBlackberry - to dobrze, ze wszystko ok i pozostało szczęśliwie czekać. Ps. nie nastawiaj się, że urodzisz wcześniej dla własnego komfortu psychicznego ;) Co do wózka szkoda Twoich nerwów, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej przyszedł ten właściwy.

monisia100100 - trzymaj się tam dzielnie to już końcówka więc dasz radę jeszcze to przetrwać chociaż wiem, że wszystko już na tym etapie dobija ech. Z tym wtrącaniem się za Twoimi plecami to rzeczywiście nie fajna sprawa. Miejmy nadzieję, że po tej akcji trochę się uspokoja.

paulainka - miło czytać takie wieści;) Powodzonka w domu a hormony to pewnie każdej dadzą w kośc nie mówiąc o dzieciach :silly:

anitka90 - ja z moim mężem już od kilku dni przyśpieszamy i nic z tego :angry: Sprzątanie, skakanie po stołkach , latanie po schodach wycieranie podłóg na kolanach też nie pomaga ech zaparła się ta nasza córa :)

Dziewczyny a o co chodzi z tą dojrzałością łożyska, bo mi lekarz nic takiego nie mówił :angry: A tak jak wspominałam wizytę z badaniem miałam tydzień przed terminem a teraz tylko ktg. :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #802864 przez Gosica
WhiteBlackberry do czego to doszło zeby kobieta musiala meza do przytulanek przymuszac ;) Uwazaj zeby Cie o molestowanie albo co gorzej gwałt nie posądził :laugh:

Ja niestety przez ta infekcje przytulanek musze sobie odmowic,nie chce co by sie przpyadkiem nie pogorszyło,wiec tak nie przyspiesze.Został zapierdziel w domu ;)

W sumie do niedzieli chcialabym wytrzymac bo mamuska ma imieniny ma byc impreza u mnie w domu wiec zespulabym wszystkim plany,ale po niedzieli niech sie dzieje jak najszybciej ;)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #802898 przez WhiteBlackberry
Gosica Haha no dokładnie :D
Aż zdziwko złapałam :D Bo to ciągle on z wieczną chcicą chodzi, a teraz ja go namawiam, a ten tak się boi o małą, że szok :D

Ej dziewczynki... mam problem... tak spuchłam, że nie mogę ściągnąć pierścionka z palca... :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #802902 przez anitka90
Gosica Twoja mamuśka ma teraz imieniny a mój tatko za tydzień więc chciałabym już wrócić ze szpitala na imprezę :)

wiecie co, nie będę czekała do weekendu, dziś się biorę za mężusia czy tego chce czy nie ;p

no ale na razie idę dalej sprzątać.

a ten wywar z liści malin chyba też nie działa :( bardziej działa na mój żołądek, bo tylko mi niedobrze...

Agacior co do łożyska to jest ileś stopni dojrzałości. Jak się zestarzeje, to traci swoje funkcje, czyli w tym wypadku trzeba szybko wyciągać dziecko, bo może się udusić, nie ma przepływu. A jak masz zdjęcia usg to jak gin pokazywał gdzie jest łożysko, to takie białe plamki na nim to znaczy, że zwapnia się czyli starzeje.

11 lata 4 miesiąc temu #802904 przez moofka
hej dziewczynki :)

Wy tak nie marudźcie że Wam ciężko tylko się cieszcie, że w szpitalu się nie kisiłyście jak ja.... przesiedziałam tydzień z bólami, noce nieprzespane.... a dzisiaj mnie wypuścili i teraz w domu będę czekać na rozwój akcji. mam nadzieję, że następną wizytę zaliczę już na porodówce. czop mi wyleciał wczoraj pod prysznicem, brzuch wg położnych mam już bardzo nisko, jeszcze trochę i chyba będę go ciągnąć po ziemi.

odpocznę trochę i muszę doczytać Wasze posty bo w szpitalu narobiło mi się zaległości.

11 lata 4 miesiąc temu #802911 przez Gosica
White,Anitka Bosheeeee ale mam kolezanki-nimfomanki i gwałcicielki wlasnych mezów heheheh :laugh: Ale macie racje,brac chłopow w obroty i zwyyobracac porzadnie co by sie jakas akcja po tym zaczeła :lol:

Moofka no nie zazdroszcze pobytu w szpitalu.Ale przynajmniej ten czop juz Ci wylecial,brzuch niziutko i masz jakas nadzieje ze moze to zaraz.Oby sie te nasze Malenstwa zechcialy urodzic :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #802923 przez Natala
Dopisuję sie do klubu sfrustrowanych ciężarówek ... właśnie wróciłam z KTG, wszytko super, nic nie zapowiada porodu, a do tego mój doktorek wyjeżdża sobie na tydzień i wraca 16 stego więc 4 dni po moim terminie... a jego etat w szpitalu głównie zadecydował o tym, ze tam chce rodzić, więc SUPER .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
do tego lekarz, stwierdził, że te skurcze co mam teraz to pikuś, bo te porodowe "są bolesne" tylko, ze te też mnie bolą więc SUPER. Chęci na przytulanki Wam zazdroszczę bo przez te wszystkie ściski szyjki, bóle brzucha, mdłości nie mam na nic ochoty, chociaż też mieliśmy zamiar się trochę poprzytulać...

monisia100100
, w końcu musisz urodzić! ale domyślam się , ze teraz już dla Ciebie każde pocieszenie jest marne...

Agacior
a lekarz nie mówił Ci ile po terminie masz się wstawić do szpitala na wywołanie?

moofka dobrze, ze już w domu... no i czop wypadł więc może cos się na dniach wydarzy ...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #802932 przez WhiteBlackberry
Gosica Hahahahahaha :D A tam od razu nimfomanki :D Ty lecz tą infekcje i lepiej też dosiadaj swojego Ł. coby coś ruszyło :D Ileż można czekać :D

Natala No to witamy w klubie :D Ładna nazwa "Sfrustrowane ciężarówki" haha :D

A ja wczoraj na wizycie pogadałam sobie z moją lekarką i powiedziała mi, że w tym szpitalu gdzie chce rodzić trzeba mieć uwaga uwaga... ZGODE NA PORÓD RODZINNY! :dry: Trzeba przyjechać, pogadać z lekarzem i dopiero wtedy on wystawia, lub nie... ale to i tak nie daje mi gwarancji, że odbędzie się poród rodzinny, bo są tylko 2 sale rodzinne i jedna z chyba pięcioma boksami przedzielonymi poprostu 1,5m ściankami kafelkowymi (jak w rzeźni) :angry:
Ale zaś w drugim szpitalu wszystkie sale to sale porodowe z mozliwością rodzinnego także ten drugi szpital biore teraz jako pierwszą opcje :D i zgody nie trza!

11 lata 4 miesiąc temu #802960 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!

Widzę,że kryzys Was dopadł-ja też tak miałam parę tygodni temu-chciałam tu i teraz,ale niestety nic z tego.Dziś mojej Martynki urodziny,więc mam nadzieję,że się dziś nie zacznie,jutro mikołajki-też nie chcę-może się zacząć w sobotę.Czuję,że już blisko,ale niech już czeka do weekendu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja ogólnie ostatnie tygodnie czuję się lepiej niż przez całą ciążę,brzuch niezbyt wielki,więc w sumie wszystko robię bez przeszkód.Nawet zdałam sobie sprawę dziś,że nawet przyzwyczaiłam się do tego,żenie spię w nocy.Zawsze po południu czułam już zmęczenie a teraz nic,tak jakbym zaliczała 8 godzin w nocy nie 3. W sumie dobrze,nie będzie ciężko jak dzidziuś się urodzi-mąż na nockach,więc nikt mnie nie zastąpi :)

11 lata 4 miesiąc temu #802981 przez Gosica
White dopiero wczoraj zaczełam kuracje wiec tak szybko dosiadania nie bedzie :blink: A moze faktycznie jak by mnie wyoobracal jak dzika kune w agrescie to by co ruszyło :laugh: Ale zesmy se temat znalazły :lol:

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #802998 przez Winka_
u mnie celibat do końca bedzie a potem polog nie wiem kiedy znowu sie poprzytulamy czuje ze bedzie jak pierwszy raz :P

wszystkiego najlepszego dla Martynki, sciskaj nozki Gosia82 moze Jas nie zrobi psikusa :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka