- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- j_kamilka
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
monisia u nas w szpitalu też stosują balonik.
W nocy znów skurcze i to takie "pierońskie" mój musiał iść do pracy razem z moją mamuśką (pracują razem) i teraz co chwile telefon bo panikują, że się nie odzywam a ja sobie spałam i nie dość, że noc nie przespana to teraz człowiekowi nie pozwolą odespać. wrrr.
Co do twardego brzucha to u mnie często się zdarza, tylko, że to nie jest do końca takie bezbolesne, bo mnie tak to ciągnie w dół wtedy.
Wiecie co, wczoraj to sobie dorobiłam. Wyczytałam gdzieś, że najlepiej depilować nogi oliwką dla niemowląt niż żelami i postanowiłam wypróbować czy faktycznie tak jest. I wiecie co... mam tak czerwone i zadrapane nogi, że jakby przyszło mi faktycznie dziś rodzić to chyba musiałabym rodzić w leginsach z otworem na tyłek albo jakiś wysokich pończochach, a o pieczeniu to już nawet nie mówie jak piecze. nie eksperymentujcie przed porodem
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
J_Kamilka-ale news z samego rana!!!Gratulacje!!!
WhiteBlackberry-ale narobiło się z wózkiem,to,że kasę oddają to żadna łaska-takie jest prawo-mają oddać i już.Tyle,że wózka dalej nie macie i zamiast się relaksować musisz teraz szukać znowu-masakra-mam nadzieję,że szybko znajdziecie.
Agacior-czop wypadł...to już może rodzisz...
Monisia100100-mam nadzieję,że już po wywołaniu i dzidzia już z Tobą-namęczyłaś się trochę.
Motylek-super,że się odezwałaś,poród do najłatwiejszych nie należał,ale szybko zapomnisz przy Jaśku.
Gosica-ja też szalałam z porządkami:dom lśni,okna błyszczą,z psem do parku itd i NIC,nie da się pośpieszyć chyba-kiedy chcą to wyjdą.
Wczoraj wybraliśmy się do centrum z Martynką,żeby wybrała sobie prezent urodzinowo-mikołajkowy,a później moj mąż zaprosił nas do restauracji(jesz ile chcesz)-kuchnia meksykańska,chińska,indyjska itp-ale pojadłam...ruszać się nie mogłam.Dziś mamy jeszcze gości z dziecmi na torta i jutro kuzynka z mężem nas odwiedza,mieszkają niedaleko.Tak naprawdę to dzisiaj by mi pasowało urodzić(albo zacząć),mąż sobie z goścmi poradzi
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
J_kamilka Gratulacje !
Ale piździ zima na całego
Brzuch mnie boli kurcze ale nic innego sie nie dzieje wiec pewnie na bolu sie skonczy.Mam mamuske i zaraz bierzemy sie do roboty,trzeba ta impreze przygotowac,jak pomysle o tych wszytskich pysznosciach...
Anitka90 wspominalas cos ostatnio o tym ze Twoj Maluszek duzy.To ja Ci cos powiem-w "mamo to ja" bodajze byla wzmianka o najwiekszym noworodku swiata."Dzieciątko" wazyło ponad 10 kg ! Więc nie martw sie,takiego kolosa raczej miec nie bedziesz
White a kto by pogardzil taka porzadna rozgą
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
WhiteBlackberry no i tak powinno być, przecież nie z Waszej winy zamówienie nie doszło do skutku. To życzę udanych poszukiwań nowego modelu. My mamy Roana Maritę ze względu na dużą gondolę, ale spacerowej wersji raczej nie będziemy używać, kupimy coś innego. Więc może się zastanówcie czy go kupować. Chyba, że już oglądaliście i Wam odpowiada No bo przecież nie wszyscy narzekają na nie. Na mieście często się zdarza, że widzę dzieciaki w tych wózkach spacerowych.
NO to pokurujemy się razem Dzisiaj w domu rządzi mąż a ja leżę drugi dzień.
monisia100100 trzymaj się tam szybkiego rozwiązania bez bólu
motylek270 fajnie, że już jesteście razem Czekamy na fotki Jasia Wow faktycznie już niedużo brakuje Ci do wagi sprzed ciąży.
Agacior najprawdopodobniej to właśnie czop
j_kamilka Gratulacje!! Napisz coś więcej jak znajdziesz wolną chwilkę
anitka90 o jejku oby szybko się zagoiło i śladu nie było żądnego. Nas w szkole rodzenia położna uprzedzała żeby żadnych kosmetyków nie zmieniać w ciąży. No ale na błędach człowiek się uczy.
Gosica no to mnie pocieszyłaś - 10 kg noworodek? Nasz mały tez podobno większy, ale nie aż tak.
- Winka_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
to pierwsza połowa tabelki nam się ładnie zapełni
ja czuje że u mnie będzie przenoszona ciąża echhh i Oliwka postanowi wyjść po terminie
tak na prawdę oprócz tego że ciężko z tymi kilogramami i jakieś odczuwam małe skurcze i to że w nocy szalaje kochana i kopie siłuje się i walczy na wszystkie strony (ciekawe czy moje wnetrzności będą na swoim miejscu ), to nie mam większych dolegliwości a już na pewno nie jakiś bolesnych i wziastujących poród
nabrałam za to super ochoty na mleko, ser biały, kefiry, jogurty..
a ostatnio koleżanka przesłała mi obrazek:
haha może dlatego cwaniaczki wolą sobie posiedzieć dłużej
zwłaszcza że w Polsce na prawdę pogoda zrobiła się okropna
Gosica ten noworodek 10 kg kurczę ale musieli się namęczyć. A my już uważamy 4 kg za dużo...
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Winka_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mefiana i Agacior to już chyba też tulą maluchy
ciężko mi uwierzyć ze już pierwszy tydzień grudnia za nami
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Winka ja nadal w dwupaku nasza cora chyba pokazuje swoj charakter i juz cwiczy cierpliwosc na rodzicach
ale moze zacznie sie cos dziac bo od godz boli mnie mocno brzuch okresowo w sumie moje okresy zawsze byly bardzo bolesne i nie wiem czy to juz to czy nie narazie czekam co sie wydarzy spokojnie w domu a tak pozatym znowu jakas garaletka brazowa wyplywa ech najgorsza to ta niewiedza:/
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agacior... Kochana doczekasz sie... Cierpliwości...
Winka... Hehe obrazeczek widziałam juz ....fajny... I dziwić sie ze nie chcą wychodzić....za dobrze im w brzuuszkach
Miłego dnia życzę mamuśki
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
A ja ogłaszam z rana, że mamy kolejnego grudniówkowego dzidziusia!
Dziś o godzinie 2:58 dostałam sms'a od naszej Anitki90, że Kamilek przyszedł na świat o godzinie 00:45, waży 3050g i ma 54cm. Napisała również, że poród nie trwał długo, bo miała bardzo silne skurcze i trwało to niecałą godzinke
Także Anitka90 gratulacje!
- Iwona23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
My nadal czekamy i czekamy A im bliżej terminu tym bardziej nie mogę się doczekać strachu przed bólem porodowym nie mam za to mam potwornego stracha przed pobytem w szpitalu Do 15. Grudnia mój maluszek ma czas na pojawienie się na świecie potem poród będzie wywoływany Lekarz niechce za długo czekać bo cukrzyca ciążowa i drobne nadciśnienie aż cud że nie zamkneli mnie w szpitalu jeszcze ale granice normy trzymam wiec spokojnie całe dnie spędzam w łóżku we własnym domu w szpitalu mogło by mi się pogorszyć hehe bo to mniejsce samo w sobie podnosi ciśnienie