BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #801365 przez anitka90
WhiteB ja niestety nie pomogę Ci o co chodzi z tym CRP - nie miałam robionych tych badań.
Ta nasza końcówka ciąży jednak daje się we znaki, też chodzę taka troszkę przygaszona, ale jeszcze troszkę i znów będziemy tryskać energią.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #801379 przez WhiteBlackberry
anitka90 No szok, wczoraj jak podłogi myłam, to myślałam, że usne z tą ścierą :D
A położyłam się spać ok. północy to zasnąć nie mogłam... :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #801380 przez monisia100100
Kaś_O Ogromne GRATULACJE. Synuś duży chłopak, życzę dużo zdrówka dla Was. A Ty jak sie czujesz po wszystkim?

Motylek Gratuluję. Czekamy na relację z wielkiego dnia :kiss:

j_kamilka z tymi telefonami i pytaniami czy już , a jak nie już to kiedy, działą na mnie dosłownie jak płachta na byka. A co ja czarodziej? Szklanej kuli też nie mam. Chyba logiczne że od razu damy znac jak cos się będzie działo. Co za naród :dry:

moni31 super że termin wyznaczony, będziesz może trochę spokojniejsza, i ominie Cię to czekanie że może dziś się zacznie. Nie pamiętam tylko, bo pewnie pisałaś, jakie miałaś wskazania do cesarki?

mała82 najważniejsze że dowiedziałaś sie że jakieś paskudztwo sie zadomowiło, teraz to tylko wyleczyć wszystko i będzie ok. Do terminu masz jeszcze trochę czasu, więc nie denerwuj sie , wszystko będzie dobrze. :kiss:

paulainka powiem Ci że u mnie jest tak samo, cały czas cos ze mnie leci, wkładki to wymieniam co chwilę, a rano jak się obudziłam to tez jakoś mokro bardzo było, więc sama nie wiem co to.
Zbadali Cię jakoś w tym szpitalu, sprawdzili jakoś czy to są wody, zrobili usg? Bo jak nie są to wody to ciekawe co to ma być.
Daj znać po wizycie co u Ciebie

anitka ale wiadomości dobre przynosisz z rana

White niestety nie pomogę w wynikach

11 lata 4 miesiąc temu #801391 przez anitka90
A wiecie co, dziś mi się śniło, że zaczęłam rodzić :) obudziłam się i się zastanawiam co się dzieje. Patrzę na tel a tu sms od motylka :)

Dzis mam wizyte u gin i aż się boję co mi powie. Jeszcze ponad dwa tyg do porodu, ale ja chciałabym jak najszybciej. No może pomijając 6 grudnia :)

Miałam się zabrać za prasowanie, ale kurcze, coś mi się zapał wystudził. A tu jeszcze troche ubranek dla Kamilka muszę wyprasować. Ale co najlepsze, to uświadomiłam sobie, że nie mam cienkiego kocyka dla maleństwa. Mam nadzieję, ze wizytę będę miała wcześniej niż zaplanowali mi (na 20.30) to może uda mi się jeszcze smyka "po drodze" odwiedzić :)
A mały to tak mi się wierci, że czasem już łzy mi z bólu lecą. Co dopiero jak do porodu przyjdzie...

WhiteB ja problemów z zasypianiem nie mam, obróce się tyłkiem do mojego M i śpie jak zabita, ostatnio mi mówił, ze chrapać zaczęłam.... Masakra!

11 lata 4 miesiąc temu #801402 przez WhiteBlackberry
anitka90 No to powiem Ci kochana, że ja ostatnio się obudziłam bo tak chrapałam :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Też nie mam cienkiego kocyka dla małej... coś trzeba skombinować :D
Zdaj relacje po wizycie :)

11 lata 4 miesiąc temu #801407 przez Gosica
Hej Kobietki :)

Wooow i znów takie świetne informacje z rana :)

Motylek, Kaś_O Gratulacje dla Was Mamuśki :)

Daisy tez mnie to zdziwiło.A to nawet nie farmaceutka z prawdziwego zdarzenia tylko jakis koles na stazu wiec jeszcze nadgorliwy :)

Monisia100100 oby w koncu Malenstwo zechciało wyjsc :) Kciukasy oczywiscie zacisniete :)

Kurcze rozkreca sie to nasze grudnioweczkowe rozpakowywanie :)
U mnie oczywiscie dalej nic sie nie dzieje oprocz masakrycznego bolu krocza ktory mnie wieczorem i w nocy wymeczyl ze hoho.Wstac,czy przekrecic sie na drugi bok to byla tragedia.Teraz boli troche mniej ale czuje go nadal.
Do tego pol nocy mialam nieprzespane bo mężusia dopadlo paskudne przeziebienie i wstawał co chwilę łazac po domu bo mu katarzysko niesamowicie uprzykrzyło noc.W koncu okolo 2 w nocy,po kolejnej jego wedrowce wstalam i ja,zaaplikowalam mu domowe sposoby(bo oczywsicie bedac w aptece nie kupil sobie nic na katar i przeziebienie) i troche sie uspokoilo,zasnal chlopina wiec moglam zasnac i ja.Ale co z tego jak co chwile siku plus ten okropny bol przy kazdym ruchu.Pewnie sie kimne pozniej bo wymeczyla mnie ta noc.
Ale najpierw smigam myc okna.Ciezkie zadanie bo okien jeszcze nie wymienilismy i mamy z tych starych podwójnych i do tego 3-komorowych.Zeby bylo ciekawiej chcac je umuc od zewnatrz trzeba wyjsc na zewnatrz,wziasc drabine i wtedy mozna myc.Oczywiscie ja po drabinie juz skakac nie zamierzam wiec umyje tylko te z wewnatrz i pierdziele reszte.
Nooo koniec tego mojego wypisywania,robota czeka ;)

Milego dnia :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #801429 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!!!
Kaś_O-Gratulacje,synuś kawał chłopa! Dzięki,że pisałaś na bierząco,mogłyśmy przeżywać to razem z Tobą!
Motylek270-również gratulacje,właściwie czułam,że będziesz następna,ten Twoj brzuszek był tak nisko.
Moni31-super,że data ustalona! Teraz tylko czekać...
Paulaianka-ciekawe czy to już,dziwne faktycznie z tymi wodami,ale jak skurcze się zaczynają to chyba to.
WhiteBlackberry-z wynikami nie pomogę,jeśli chodzi o samopoczucie to też nie należy do najlepszych-podejrzewam,że to czekanie nastawia nas trochę przygnębiająco.
Anitka90-u mnie z spaniem kiepsko,ale w weekend miałam spokojniejszą noc,wstałam tylko parę razy.Za to mój mąż powiedział,że chrapałam(pierwszy raz w ciągu 8 lat małżeństwa),podejrzewam,że brak snu robi swoje.
Gosica-ostrożnie z tymi oknami Wariatko!

A ja nie mam co robić dziś,obiad-zupa z wczoraj,w domu czyściutko(no bo ile sprzątać można),tylko z psem wyjdę do parku,bo już patrzy na mnie.Przyzwyczaiła się,że od kiedy na wolnym jestem to codziennie do parku śmigamy zaliczyć rundkę.
Liczyłam,że już urodzę mimo,iż termin mam na 8 grudnia,ale niestety nie ma nic na życzenie.Najbardziej boję się tego,że urodzi się 5 grudnia-w urodziny mojej Martynki,a tego bym nie chciała.Nawet dziś rano zagadałam do niej co by było gdyby Jasiu się urodził w dniu jej urodzin to powiedziała,że nic(złote dziecko),ale widziałam po jej mince,że raczej by nie chciała...

11 lata 4 miesiąc temu #801442 przez monisia100100
Gosica ja już myślałam że Ty zamierzasz na tą drabinę wskoczyć. Uważaj na siebie bo jeszcze trochę czasu masz do porodu. Chociaż ja wczoraj też pomyłam okna i podłogi ( po kolanach) i nic nie przyśpieszyło.

gosia82
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #801491 przez Natala
hej dziewczynki

Kaś_O , Motylek gratulacje!!!

Motylek, chyba sprawnie Ci poszło?! Te Twoje przyśpieszacze może jednak coś dały... czekamy na relację!

tak na szybko wpadłam, muszę zacząć się ogarniać bo dzisiaj wizyta, mam nadzieje, ze się czegoś więcej dowiem... na pewno muszę się zapytać o ta wydzielinę, bo u mnie tez jakoś jej za dużo...

11 lata 4 miesiąc temu #801494 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA NA DZIEŃ 3 GRUDZIEŃ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #801509 przez WhiteBlackberry
Gosica No kochana, już myslałam, że na tą drabine chcesz wskoczyć! Ale zjebke byś dostała :D Uważaj na siebie babeczko!

GOSIA82 Masz bardzo kochaną córeczke :) Taki Aniołek grzeczny :)

Natala Zdaj relacje po wizycie :)

majeczka22 W tabelce jeszcze brakuje danych o Kristi tzn. że urodziła :)

Jej, mamy już 5 grudniówkowych dzidziusiów :D
Musze Wam się przyznać, że z każdym dniem boję się, że to może być już ten dzień... no i panicznie boję się bólu... na jutrzejszej wizycie porozmawiam z moją lekarką na temat tego wszystkiego...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #801533 przez Kaś_O
Ja juzhttp://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/1475803_10200223546751014_1106150615_n.jpgczuje sie dobrze.. mlody tez spokojniekszy coraz bardziej.. chyba troche przszywal do tej pory porod.. ciekawe c u Mefiny bl tak spojrzalam na tabelke i wczoraj miala termin.. a tak to.do przodu.. w ogole polozne ktore przyjmowaly porod przyszly sie znnami pozegnac i usciskac.. zyczyc powodzenia i wytrwakosci.. a jak jeszcze lezelismy na porodowce bo tutaj sie lezy 2h to przyniosla nam szampana (sok jakblkowy w kieliszkach) na uczczenie narodzin :) mily gest

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #801571 przez anitka90
Kaś_O śliczny ten Twój Maks!

11 lata 4 miesiąc temu #801586 przez Gosica
Ha juz prawie po myciu.Jeszcze jedno zostało ale to juz pikus :) Nie nooo po drabinie mi nie przeszło na mysl zeby skakac.Tzn przeszło ale nie mialby mi jej kto przytrzymac heheh wiec nie szalalam.No moze troszke bo na parapet sie wspielam i balansowalam na nim chcac choc troszke od zewnatrz przetrzec,ale wszystko w granicach bezpieczenstwa ;)
A potem naszło mnie na wspomnienia i właczyłam sobie płytke z naszego wesela. Kupa smiechu :laugh: I stwierdzilam ze gdyby udało mi sie odzyskac ta figurę którą wtedy mialam to juz nigdy nie powiem ze jestem gruba. Echhhhhh gdzie to szczuple,jędrne ciało :silly:
Ide dokonczyc dziela mycia tego ostaniego okna ;)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #801600 przez Marta82
Kas_O i Motylek gratulacje!!!!!!

Mamy juz 5cioro dzieciaczkow na swiecie :)

Ktora bedzie nastepna?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka