BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 2 tygodni temu #801886 przez Agacior
karbon - ja też się boję zresztą pewnie nie tylko my :) ale musimy dać radę kto jak nie my ;) Spokojnie tam i powtarzaj sobie w razie mocnego bólu, że rodzisz własne dziecko i musisz zrobić wszystko i wytrzymać wszystko, żeby przyszło zdrowe na świat. Nam ciągle położne to do głowy wbijają :) Powodzonka trzymam kciuki, żeby było ok. Ps. moja malutka tez od 38 nie rośnie ech ale mam nadzieję, że wszystko ok .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #801887 przez anitka90
Paulainka Gratulacje!

Ja już po wizycie. Szyjka wygładzona, rozwarcie na 1 cm. Tak się cieszę, ze w końcu się coś ruszyło :) główka już jest bardzo nisko. Kamilek waży 3200 czyli już całkiem sporo (a miał być małym dzieckiem). Na usg uśmiechał się do nas :)
Kolejna wizyta na ktg 11.12. Jak doczekamy oczywiście :) Mój gin powiedział, że lepiej jak się urodzi jak najszybciej, bo dużo przybiera na wadze.

11 lata 2 tygodni temu #801890 przez Kristi
Hejcia;)
My niestety jeszcze w ,,hotelu,,;(( więc tylko troszkę napisze jak u nas. Ale najpierw oczywiście GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUSIEK:***
My miałyśmy iś. Do domu ale malutka dostała żółtaczki;( więc tteraz się opala ni. Wiem jak długo yu jeszcze będziemy siedzieć;( trzymam kciuki za pozostałe dwupaczki:* i życzę dużo cierpliwośći w oczekiwaniu wielkiego dnia;) White rodzilam w Olesnicy

11 lata 2 tygodni temu #801911 przez Natala
Paulainka gratulacje !!!

Ależ się rozkrecilyscie dziewczyny !

Z wizyty - rozwarcie na jeden palec, szyjka zgładzona, mała główka juz nisko, 2950-3000 wazy, w gabinecie widziałam się z nim ostatni raz, teraz co 2-3 dni na zapis KTG w szpitalu i czekać...

Moofka, Kristi, 3 mam kciuki

jakos do mnie dzisiaj doszło, ze w końcu ten poród nie musi być taki straszny - szkoda, ze naglasniąne sa te ''złe'' akcje porodowe, zaczelam czytac o porodach , po których dziewczyny chciały rodzic jeszcze raz, a skurcze w lydce SA dla nich bardziej bolesne niż te porodowe :-) o dziwo takie kobiety istnieją a czytanie o tym dobrze robi na głowę, z reszta ile ludzi na świecie tyle porodow, wiec czemu ja nie mialabym sobie poradzić... Niby grunt to pozytywne nastawienie, wiec się nastawiam :D a co ważne nagroda za ten wysiłek i bol jest całkiem niezła wiec warto się poświecić :P

Tez marzy mi się waga ślubna :-) tylko, ze ciąże zaczynalam z + 7 kg więcej niż na ślubie wiec wyzwanie podwójne , a tez myslalam wtedy , ze grubas jeszcze jestem... Człowiek głupi teraz docenia dopiero :p
Zmykam spać bo ledwo chodze tak mnie krok boli, chyba mój doktorek skarbów tam dzisiaj szukał...

11 lata 2 tygodni temu #801915 przez moni31
Hej

Nasza Nutka urodziła Kubunia:) 4160g, 56 cm... Gratulujemy i zdrówka dla małego:)

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 2 tygodni temu #801977 przez Daisy
Szymciu jest już na świecie od 03.12.3013 :-) Było ciężko, ale to najpiękniejszy dzień w moim życiu, szczegóły postaram się jutro :-)

11 lata 2 tygodni temu #801978 przez Agacior
daisy gratulacje trud na pewno sie oplacil :)

11 lata 2 tygodni temu #801979 przez Winka_
noooo przystopujcie troszkę :P
jakby nasze dzieciaczki czekały na rozpoczęcie grudnia i teraz jedno za drugim haha :cheer:
szaleńcze tempo.
daisy gratulacje
Nutka nareszcie już będzie mogła opuścić szpital z Kubusiem :)

Kristi jeszcze parę dni w szpitalu, dacie radę!

Natala a moze zrobił Ci ten masaż szyjki? Bo co innego?? Chociaż termin masz na 12 grudnia to po co by robił tak wcześnie i bez słowa hmm :unsure:

Ja jutro ide na wizyte może w końcu mi tam sprawdzi rozwarcie bo jeszcze nie sprawdzał no ale jeszcze 6 dni do terminu. Jedynie co to stopy mam jak balerony, przeszły same siebie wcale ich nie poznaje haha. Żadne buty na mnie nie wchodzą już i ledwo człapię :S

11 lata 2 tygodni temu #801982 przez Kaś_O
No prosze jakie oblezenie wczoraj bylo :) daisy gratulacje :*
U nas.pierwsza ciezka noc.. ale co zrobic.. czelam niecierpliwie na meza

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 2 tygodni temu #801987 przez Agacior
daisy gratulacje trud na pewno sie oplacil :)

11 lata 2 tygodni temu #801993 przez anitka90
Daisy gratulacje!

Te nasze dzieciątka coś nie chcą już siedzieć w brzuszkach. Poczuły grudzień i koniec :)
Po wczorajszej wizycie i spacerze po Bonarce dostałam takich różowawo brązowych plamień a do tego jeszcze bóle w kroczu... zaraz ide zrobić herbatkę z liści malin i biorę się za sprzątanko a w przerwach poskaczemy na piłce.

Gosica jak z tym oknem? ja ostatnio skakałam po drabinie, ale żeby się dostać na poddasze na naszej budowie :) ochrzan od męża taki jak nigdy jak mnie zobaczył na tej górze, ale w końcu ja mu tłumacze, że ja i dziecko musimy być silni przy porodzie :)

11 lata 2 tygodni temu #801996 przez piranetka
Hejka wszystkim:)
zbiorowe gratulacje dla paulinki, nutki i daisy! :D

Dziewczyny zwolnijcie trochę :) bo do Świąt wszystkie maluszki wyjdą i styczniówki będą musiały zacząć wcześniej :D

11 lata 2 tygodni temu #801999 przez mała82
Kaś_O Ooo jak super! Gratulacje!

Paulainka Gratulacje! Super, że już jesteście razem :)

Jak znajdziecie troszkę czasu to dajcie znać jak było :)

karbon Trzymaj się ta :) Chyba rzadko która z nas jest na to przygotowana, choć niby mamy te 9 miesięcy na oswojenie się z tym wszystkim.

anitka90 To w takim razie szybkiego rozwiązania życzę :)

Nutka No proszę i kolejna. Gratulacje :) Też daj znać jak już wrócicie do domu :) Normalnie zazdroszczę Wam, że już macie to za sobą :)

Daisy Również przesyłam gratulacje. Ale się rozkręciłyście. Co post do dobra nowina :)

A ja wczoraj odebrałam moje globulki i zaczęłam walkę z tym wstrętnym paciorkowcem. 16 grudnia umówiłam się na powtórne pobranie wymazu i zobaczymy czy zniknie. Wydaję mi się, że mały zrobił fikołka w brzuchu, ale nie takiego na jakiego czekamy. Teraz główka z lewej strony a nóżki pod moim żebrem z prawej. Do terminu jeszcze trochę, więc nadal mam nadzieję, że się wykręcę od tej cesarki :) Ale wiadomo najważniejsze zdrówko małego.

Wczoraj wybraliśmy się po kamerkę do sklepu, ale okazało się, że ta którą chcemy jest już zarezerwowana, a my specjalnie na drugi koniec miasta po nią jechaliśmy, bo w innym sklepie nas poinformowali, że tam mają. No i musimy zamówić na internecie i odbiór za kilka dni. Te sklepy normalnie same się proszą, żeby nie jeździć do nich specjalnie tylko zakupy przez internet robić :ohmy:

11 lata 2 tygodni temu #802002 przez anitka90
Kobietki a powiedzcie mi, jeśli planujecie zakup leżaczka dla malucha to jaki? Wiem, że temat był już kiedyś poruszany, ale nie mogę do niego dotrzeć ...

11 lata 2 tygodni temu #802003 przez WhiteBlackberry
Hej dziewczynki :)
No widzę, że zaczęłyście się dosłownie masowo rozpakowywać :D
paulainka GRATULACJE !!! Dla Nutki oczywiście też!!! No i Daisy również gratulacje! :D

anitka90 Ooo, już coś ruszyło mówisz? :D
No kochana Ty też po drabinie skaczesz? :o Ej, ej, bo się przejde do Ciebie no! :D
Uważaj tam na siebie!

Kristi Wychodźcie szybko z tego 'hotelu' :)

Natala Szkoda właśnie, że tych złych relacji z porodu jest więcej niż tych dobrych... :( i weź tu się nastaw na fajny poród czytając jaki to ból itd...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka