- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mała82 gluten o ile dobrze pamiętam w okolicach 6 miesiaca pewnie zaczniemy od chlebka / bułeczki
Gosica a może to skok rozwojowy? U nas ten 11-12 tygodnia był jakiś koszmarem, jak by mi dziecko podmienili...
My z zasypia nie mamy żadnych problemów, o 20 mleczko, buziak i do łózeczka, w dzień podobnie, zero kołysania, bujania itp. Smoczek, kocyk do raczki ( Marysia uwielbia go mietolic ) i dziecko spi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
kristi ja okresu też jeszcze nie mam. A co się u Was działo po szczepieniach, nic nie słyszałam o tych szczepieniach acelularnych
anitka z chichotami to ja się chyba bardziej cieszę niż Lilka jak słyszę taki upiorny śmiech. Śmieje się w głos jak robimy pierdzioszki, jak łaskotam ją pod paszkami, i uwielbia się wygłupiać przed lustrem, to śmiech jest wtedy nie z tej ziemi.
Co do spania to nie ma opcji aby sama Lilcia zasnęła, po kąpieli dostaje butlę i się przytula do mnie i tak zasypia, dopiero wtedy ją odkładam. Ale sprawia i mnie i jej to przyjemność więc nic nie zmieniamy, przynajmniej narazie
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja dziś przeżyłam horror dosłownie. Dawałam Małemu witaminkę d w kapsułkach twist-off i kapsułka wyślizgnęła mi się z ręki i wpadła do buzi Kamilka. Dzięki Bogu szybko zdążyłam ją wyciągnąć i drapnęłam paznokciem małemu podniebienie delikatnie

Kristi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A co do podnoszenia się na brzuszku to podpiera się rączkami i głowa w górzeeee

Natala mój zjada ok 200ml co 3h. Tylko najpierw pierś a później butelka

Co do zasypiania to nie trzeba go specjalnie jakoś usypiać. Na noc to jest rytuał : kąpiel i zasypia mi przy cycu, odkładam do łóżeczka na brzuszku, dostaje buziaka, zmarszczy czółko i śpi

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Kristi ja też jeszcze nie miałam miesiączki. Póki co sie nie martwię. Jak przestanę bawić sie w karmienie, to zacznę też się obawiać i pewnei udam do mojego gina.
Na piątek umówiłam sie do pediatry. Wezmę skierowanie do laryngologa. Która z Was pisała o wizycie u laryngologa??? U nas od grudnia non stop katar, chrumkanie i dlatego czytając o tej wizycie postanowiłam też sie udać. Poza tym skonsultuję rozszerzanie diety.
Jaś w niedzielę nas zaskoczył. Pisałam Wam kiedyś o tym, ze jak sie go chwyta za ręce to ię podnosi. A od niedzieli zaczął się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. No i sie zaczęło. Cały czas trzeba czuwać nad nim.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
No i czeka nas wizyta u pediatry.Tzn o ile sie dodzwonimy do pani doktor.Maly w nocy brzydko kaszlal,teraz mniej ale pokasluje na sucho wiec chcemy go sprawdzic.Do tego w nocy mial napad bolu brzuszka i to tez chcemy skonsultowac,czy to kolka czy moze faktycznie nietolerancja laktozy.Mam nadzieje ze dzis sie dostaniemy do tego lekarza.
Za to jestem w szoku bo Szymek spal do 8.30 co jest niespotykane w jego przypadku,toche sie pobawil,pomarudzil,zjadl i przy jedzeniu zasnąl bez zadnego krzyku itd.
Co do okresu to ja mialam,tak mi sie przynajmniej wydaje ze to okres byl, czekam na nastepny,powinien sie pojawic w najblizszym czasie.No i gin.zapisala mi tabletki anty wiec mam zaczac je brac od pierwszego dnia okresu.
Dzis moj Ł. jedzie na rozmowe w sprawie innej pracy.Ciekawe co z tego wyniknie

A dzis Szymkej konczy 3 mies

Milego dnia
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
monisia100100 a w czym będziesz podawać/rozrabiać ten gluten? karmie piersią i średnio mi się uśmiecha znowu ściąganie pokarmu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosica No oby się wyjaśniło co męczy Waszego maluszka. U nas była duża ulga jak zdiagnozowali nietolerancję laktozy i wiedzieliśmy już jak mu pomagać. U nas było to samo jak karmiłam go to się prężył, odwracał główkę i płakał, a było widać, że był godny. czasami pomagało jak włączałam suszarkę przy karmieniu to trochę go to odprężało

- Iwona23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
co do okresu jestem na krazku anty wiec czekam teraz do czwartku i bede miec drugi juz,
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do spania to nie jest też tak różowo że bez marudzenia, Filipek jest młodszy od Lilki u nas też wszystko trwało zanim się zaczeło normować. Nasze maluszki zaskakują nas z dnia na dzień więc niedługo i Ty napiszesz że wszystko się zmieniło, trzymam kciuki za Was.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No to życzę żeby to nie bylo genetyczne i zeby Lilke ominelo

Moze u nas z tym spaniem niedlugo sie unormuje, ale u nas z niczym latwo nie ma

Mały wlasnie skonczyl 3 miesiace wiec mam nadzieje ze zacznie mu to mijac. A jak pomysle ze z drugim mialoby mnie to samo czekac to masakra

Kurcze jak ten czas leci, musze powoli zabierac sie za szukanie malych prezencikow dla dzieciakow na zajaczka. My to wszystko zamawiamy na necie wiec trzeba wziac pod uwage czas wysylki i zamowic troche szybciej. Poza tym w swieta moj maz jest pod telefonem z pracy wiec jedziemy tydzien wczesniej z jjkami do rodzinki

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Po wizycie u pediatry cos nam sie rozjasnilo.Szymek pokasluje bo niby osluchowo jest w miare ok ale po prawej stronie sa jakies szmery i wracamy do inhalacji lekami zeby sie to nie przerodzilo w zapalenie oskrzeli bo wtedy to tylko antybiotyk. Bol brzuzka bardzo prawdobodobne ze spowodowany jest zalegajaca gdzies gleboko wydzielina,ktora splywa,a malutki brzuszek tego nie trawi.I mamy zielone swiatlo do proby zmiany mleka na zwykle modyfikowane,ale to jak Szymek dojdzie do siebie a teraz mozemy zageszczac mu mleko kleikiem,wlasnie zjadl pierwsza taka procje

Wczoraj obylo sie nawet bez wiekszych krzykow,brzuszek tak nie dokuczal i nawet z usypianiem nie bylo jakich wiekszych problemow.Dzis tez usnal przy butelce.
Jeszcze kazalam Ł sie skonsultowac z lekarzem w naszej przychodni co do tego brzuszka,bo ma byc po recepte na mleko.Bo tak mnie ten moj Ł przegadywal u lekarza wczoraj ze zapomnialam mowic ze on ten brzuszek ma twardy a jak purknie to mu lzej i czy to tez moze byc od tej wydzieliny.
Byl tam wczoraj chlopczyk,na oko dziekcko zdrowe,nie kaszlalo ani nic a okazalo sie ze ma bezobjawowe zapalenie pluc,ktore teraz u nas sieje pogrom wsrod maluchow.Ani czlowiek nie wiem ze dziecko chore praktycznie a jak sie pokapuje to juz sa pluca wlasnie.
mala82 my Szymkowi juz sprawilismy koszyczek baranka i jajeczka hehe jak by on cos z tego wiedzial

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Haha no mały napewno nie wie po co ten koszyczek i baranek, to chyba my mamy większą radochę z tego, że możemy im pokupić prezenciki

Właśnie przebudził się mój mały głodomorek z drzemki

- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Czas leci bardzo szybko... Ostatnio odkrylam, ze SA juz nasze zmienniczki - grudnioweczki 2014... Co do świat tez się nie moge ich doczekać , w przyszłym roku to nasze pociechy beda same jajca malować to dopiero będzie szal

Mała 82 my na mm jesteśmy, wiec gluten chyba później niż na cycu ? Z tymi proporcjami właśnie tez nie ogarniam, wiec od razu przejdziemy do konkretow

Gosica a jak tam rozmowa Twojego w sprawie nowej pracy?
Marysia dalej zdrowa jak ryba

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Natala Byl na tej rozmowie,ale dzis odmowil gosciowi.Nie oplaca mu sie zmiana.Pieniadze tylko troche wieksze ale za to dojechac by musial i w sumie mniej by wzial niz teraz, a praca bardzo odpowiedzialna wiec stwerdzilismy ze narazie niech zostanie tu gdie jest.Na chrzcinach mielismy alkohol mianowicie wódeczke bo wiekszosc byla wlasnie ten trunek preferujaca
Mysmy z Szymkiem ucieli sobie drzemke i wyspali sie jak lordy

Aha Dziwczyny czy Wasze maluchy tez sie slinia na potege? Bo Szymkowi musialam sliniak zalowzyc tak pluje.Wszystkie koszulki swiezo zalozone za chwile sa mokre
- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Mojemu marcheweczka zasmakowała

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My swoich chrzcin nie robimy, ale byliśmy miesiąc temu u mojego brata synka i tam alkoholu nie było ale może przez to, że większość kierujących była

Gosica No to faktycznie jakby miał się nie najadać to lepiej dodać mu kleik. A za mało na wadze przybierał? U nas też się zdarzy, że Filip wytrzyma czasem 4 godzinki bez jedzenia a czasem trudno mu 2 wytrzymać.
Ja też już nakupiłam trochę pierdółek na święta, bo w końcu to pierwsze święta małego z nami

Szkoda, że zmiana pracy się nie udała, ale może znajdzie się jeszcze coś lepszego, tylko nie przestawajcie szukać

Filip też się strasznie ślini i rączki cały czas do buzi wkłada, więc to chyba taki etap u niemowląt.
paulainka teraz nie możemy się doczekać aż maludy zaczną siadać, raczkować, mówić, a potem będziemy narzekały pewnie, że za szybko to minęło i już takie duże te nasze dzieciaczki