BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 10 miesiąc temu #655857 przez alutka
Mam na imie Alicja i mam 19lat. ;) Pochodze z Gdanska ale od 4miesiecy mieszkam w Niemczech z narzeczonym, a raczej moge powiedziec ze z mezem bo 25maja bierzemy slub. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #655877 przez Dorciaition
Ile nowych grudnióweczek! Super, no i gratuluję :)

Jestem ciekawa co mi gin powie- grudzień czy styczeń, bo na kalkulatorach w internecie różnie wychodzi.

Alutka ja też z Gdańska :)

Alanek[*] :(

11 lata 10 miesiąc temu #655915 przez Nutka
Dorcia nie ważne jaki miesiąc :) Ważne ze jesteś z nami więc proszę o dane do tabelki :)

- wiek,
- mniej więcej termin porodu :)

11 lata 10 miesiąc temu #655922 przez monisia100100
Hej hej
Wczoraj nic nie pisałam bo miałam trochę gorszy dzień, mam nadzieje że się podobne nie będą powtarzały. Złość i nerwy mnie ostatnio nie opuszczają, gdyby nie ciąza o spoko tylko martwię się bo przy zdenerwowaniu od razu boli mnie strasznie brzuch ręce zaczynają mi się trząś, nigdy tak nie miałam. No ale dosyć narzekania.

Paradise bardzo współczuję, i życzę aby wszystko szybko się ułożyło i abyś niedługo wpadła do nas z nowiną że dzidziuś w drodze. Mnie się udało bardzo szybko i Tobie też tego życzę :kiss:

Nutka super wieści, tylko tak dalej. Maluch rośnie jak na drożdżach :lol: Na zdjęciu to już świetnie wszystko widać.

Milady napewno z toxo lekarz da sobie rade ważne że zdiagnozowane.

Rudages, Alutka witajcie.

Już nie mogę się doczekać poniedziałku, mam wizytę u gin. :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #655936 przez Marta M
Witajcie, jak fajnie że nasze grono ciągle się powiększa, witam rudges i alutka :) Na wrześniówkach mamy super mamusię ze Skarżyska, przez co czuję że wszystkie mamy stamtąd są fajne :) Alutka to wszystkiego dobrego i udanej zabawy :):) Będziemy czekać na zdjęcia zatem :blush: :blush:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #655938 przez Nutka
Kolejna aktualizacja :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

rudages na razie wpisałam Cię na 29 grudnia, ale jak tylko coś się zmieni po USG daj znać :) strzelimy aktualizację :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #655950 przez Marta M
Nutka fajnie że tak dbasz o nasz porządek, dziękujemy :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #655975 przez alutka
Dorcia- a z jakiej dzielnicy? Bo ja jestem ze stogow dokladnie. ;)

Marta- na pewno podziele sie z Wami zdjeciami ze slubu. ;)

11 lata 10 miesiąc temu #655976 przez Winka_
Super jak nasze grono sie powieksza! :laugh:
Alutka no to gratulacje podwójne, jak się czuje panna młoda? :)
Rudages witaj :)

Co do kogoś obecnego przy porodzie to ja bym bardzo chciała żeby mój mąż był przy mnie :) Jego to jego mało co jest w stanie obrzydzić albo zniechęcić. Ja to na niektóre jakieś obrzydliwe filmy czy zdjęcia nie mogę patrzeć a jego to nic nie rusza. Ostatnio nawet mówiłam mu że to jakieś psychiczne jest :side: W każdym razie on jest "ciekawy" takich różnych rzeczy i nawet pooglądał porody. Powiem wam że też spojrzałam ale tylko przez chwilkę. Chociaż na żywo to zupełnie co innego :P Zobaczymy czy stanie na wysokości zadania i sam nie będzie potrzebował lekarskiej pomocy hahah :lol:

Monisia! Wiem co czujesz też mam nerwy zszarpane tylko u mnie to przez sąsiadów co się wprowadzili miesiąc temu i tak mnie ponosi że się trzęsę w środku i brzuch mnie pobolewa. Musimy myśleć o ciąży na pierwszym miejscu bo dzidziuś jest najważniejszy i już zaczyna odczuwać zdenerwowanie mamy. Ja to włączam sobie muzykę i staram się nie myśleć o tej patologii na dole.

Nutka dziękujemy za tabelkę, na prawdę dzięki niej nie pogubimy się i fajnie wiedzieć że coraz więcej z was ma termin ok. połowy grudnia. Mam nadzieję że będziemy się wspierać do końca i potem po porodzie :) ahhhh co ja mówię ile to jeszcze czasu zostało hehe :)

Miłego wieczoru!!

11 lata 10 miesiąc temu #655983 przez alutka
Winka - Dziekuje bardzo. ;) I czuje sie bardzo dobrze. ;) Niczym sie nie denerwuje bo wiem ze rodzice w Polsce dopieli wszystko na ostatni guzik . :)

A co do porodu to tez chcialabym zeby maz byl przy mnie ale watpie zeby dal rade. ;) Predzej on padnie od samego widoku niz ja z wysilku. :)

11 lata 10 miesiąc temu #655985 przez Dorciaition
Nutka napisał:

Dorcia nie ważne jaki miesiąc :) Ważne ze jesteś z nami więc proszę o dane do tabelki :)

- wiek,
- mniej więcej termin porodu :)

Nutka
:)

- 27 l. B)
- 31.12 :)

Alutka z Oliwy

Alanek[*] :(

11 lata 10 miesiąc temu #656044 przez jeta
Witaj Alutka w naszym gronie! :) To za tydzień Wasza wielka impreza! Ja też czekam na zdjęcia :)

A wy łobuziary rozpisujecie się jak mnie nie ma! Jak się nudzę w pracy to nie mam co czytać. A później pach! I nadrabiać ;)

Nutka ja też dołączam się do podziękowań za dbanie o naszą tabelkę :kiss:

Ja dziś cały dzień prawie na dworku. Na hamaczku... Słońce, wietrzyk... Super!

Miłego piątku dziewczynki!

11 lata 10 miesiąc temu #656048 przez monisia100100
Zrobiłam dziś badania morfologia, mocz i żelazo. No i widzę że bardzo mam podwyższony wynik żelaza (norma 37-145) u mnie 190. Czy któraś z Was miała w poprzedniej ciązy podobny wynik lub orientuje się czym to jest związane i jakie konsekwencje niesie. Dodam że żadnych witamin z zewnątrz nie biorę.

11 lata 10 miesiąc temu #656069 przez alutka
Witaj Jeta. No już za tydzień. :) nawet nie wiem kiedy zleciało. :D Oczywiście że podzielę się zdjęciami z Wami. :) Również pozdrawiam

11 lata 10 miesiąc temu #656086 przez Nutka
Dziewczyny dajcie spokój z tymi podziękowaniami :) jak juz wspomniałam wcześniej ja czasu w tygodniu mam sporo bo jak juz pracuje to pracuje weekendami :)
W dobie dzisiejszego internetu myślałam tez o tym żebyśmy z czasem otworzyły tez grupę na FB, grupę do której bedziemy miały dostęp tylko my :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka