- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- Mamma Mia!
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mamma Mia!
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Na czczo mam 78,30 (przy normie 60-99)
Po 1 h mam 147,10
po 2h mam 101, 50 (przy normie do 140)
Dodatkowo miałam jeszcze robione TSH, ale tutaj wszystko ok.
Mała wierci mi się w brzuchu niesamowicie, waży już 865 gram. Podobno trochę za mało jak na ten tydzień ale jeszcze mieści się w normie. Robiliśmy też usg 3d i widzieliśmy naszą córeczkę, ale tylko udało się podejrzeć profilem bo tak się do mnie wtulała, że nie chciała się przekręcić za to pokazała nam szczerzy uśmieszek parę razy
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
Mamma Mia Dobrze ze przeszłaś glukozę bez żadnych problemów ja myślałam że padnę po wypiciu . Zaraz nadrobi wagę Albo po prostu jak to dziewczynka będzie drobniutka
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Też jestem ciekawa Emilki...
Chyba wypatrzyłam wózek www.sportline.riko.pl/images/brano/big/riko_brano_04_1.jpg
Jakby link nie wszedł to przesyłam ogólny do tego modelu, tylko zdecyduję się na kolor olive
www.sportline.riko.pl/produkty/brano/
W sumie od pierwszego wejrzenia bardzo mi się spodobał, ale pooglądałam też inne, jednak ten okazał się póki co numerem 1, też ze względu na zwrotność, pompowane koła, jest wygodny i funkcjonalny.
Mamma Mia mnie glukoza czeka w poniedziałek. Myślałam jutro ale jutro mam USG Dopplera, i chyba nie dam rady
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Mamma Mia ja w wynikach nie pomoge bo ja musiałam czekac u swojego gina i mi tylko powiedzieli ze wszystko oki
agadzie84 ale ładny wózek daj znać jak jutro po USG ciekawa jestem co Ci powiedzą
Mój bąku też się juz rozpycha ale to świetne uczucie od poniedziałku biore się za pranie i układanie ciuszków dalej nie mam czasu na nic rodzice są do soboty i ciągle się gdzieś wymykamy dzisiaj płynęliśmy statkiem 4 godziny
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Patrizia czyli się nie nudzisz masz zajęcie Ja też znowu muszę się wziąć za pranie i resztę bo ostatnio tyle tego dostałam
U mnie rodzinka posiedziała i pojechali Siostra cioteczna mojego Sebastiana w ciąży przyjechała się pochwalić i na wesele prosić kurde .. ale wesele 17 października nie wiem jak ja dam radę .. Jak ja już ledwo chodzę a tu na sam koniec to już w ogóle będę się zataczać
I u mnie znowu zaczęły się bezsenne noce wczoraj zasnełam o 4 dziś znowu nie mogę zasnąć chociaż chce mi się spac :// Znowu przesiedzę cała noc a później pół dnia bede odsypiać .. No ale siła wyższa . A jak wasze brzuszki ? Mój tata po 9 dniach jak się nie widzieliśmy stwierdził ze brzuch mi rosnie jak na drożdżach
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
Moniqua daj znać jak się czujecie!
Patuśka do spania bardzo polecam cebuszkę! taka poducha rogal, kupiłam 2 dni temu, jeszcze się do końca nie przyzwyczaiłam do spania z nią ale za to na plecy robi świetnie - mogę się na niej podeprzeć i wtedy jest naprawdę super...a poza tym jest mega przyjemna, i taka przytulaśna, myślę że może pomóc w zasypianiu:) Swoją kupiłam w takim sklepie z artykułami dla dzieci, ma też swoją internetową, www.etygrysek.pl i tam mają nawet niedrogie te rzeczy
Patrizia ah skąd ja to znam;) też jak rodzice u mnie byli to tez co moment coś a teraz jak jestem w PL to czas leci mi nie wiem kiedy...już za 2 tygodnie powrót
Dziewczyny denerwuję się przed tym badaniem...mam nadzieje że u małego wszystko ok i będę mogła być spokojna.
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
A co do rogala to nie pomagają bo ja po prostu nie mogę zasnąć kładę się i nic mogę leżeć i leżeć a zasypiam nad ranem i wtedy odsypiam . Ja nie wiem o co chodzi ale noce mam już z głowy
Kurde mały wkłada mi nóżki albo rączki pod żebra i tak mnie strasznie boli ..
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
Agadzie wózek śliczny! a kolor ten oliwka super! daj znaćjak bedziesz po badaniu i nie denerwuj się bo steres szkodzi dziecku!!!
Patrizia to aktywnie spędzasz czas ja od pon mam Majke w domu bo przedszkole zamykajado 1 wrzesnia (dobrze że to tylko 1tydz i 1 dzien) bo jednak jak jej nie ma to mniej sie denerwuje i ona wogole taka cudowna przychodzi z tego przedszkola grzeczniejsza i ladniej się bawi sama a tak to taka grymasa chodziła.
Ja od poniedziałku zabieram się za segregowanie ubrań po Majce coś wybiore dla malego
Mamma Mia! ja ide jutro na glukoze.... :/
Moniqa jak super mieć taką maluteńką kruszynkę na rękach jak to trzymać żeby nie zrobić krzywdy Czekamy na fotke Napisz jak ty się masz
Ja się wczoraj ważyłam mam 4,5kg na plusie od początku i ostatnio w ciagu 2 tyg mam 4cm na plusie w pasie powoli rośniemy!!!
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patuśka my też dostaliśmy zaproszenie na ślub tylko chyba na 25 października i od razu daliśmy znać że nas nie będzie dla mnie to chyba już będzie po wszystkim a drugi powód to za daleko 900km nawet jakbym była jeszcze w dwu paku to wielkie ryzyko więc nigdzie sie nie wybieramy, jeśli chodzi o spanie to ja nie mam problemu mały wierci mi sie w nocy bardzo że muszę zmieniać pozycje tak z 2-3 razy sie obudze ale zawsze miedzy 4 a 5 wstaje na siku
iwkaa ja kupuje teraz persil sensitiv dziewczyny chwalą a nie trzeba wydawac tyle kasy co na te "specjalne" dla maluchów jak będzie mu nie pasowało to wtedy zmienię proszek czyli przedszkole dobrze działa na Majeczke
MoNiQa czekam na zdjecie kruszynki i wiadomości jak tam u Was??
Powiem Wam że chyba zaczynam mieć stracha jak pomyślę sobie że ciągle skupiam się na samej ciąży a nie na tym co pózniej :/ i teraz sobie myślę jak to bedzie z takim maleństwem w domu ja nie mam pojęcia co i jak jeszcze w obcym kraju z językiem nie jest jeszcze az tak dobrze rodzina w PL tylko siostrę mam tutaj dobrze że mąż ma mieć podobno 2 tyg wolnego jak mały się urodzi
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Patrizia Myślę że to samo przyjdzie jak zobaczysz maluszka to będziesz wiedziała co robić itd. chociaż ja też nie ukrywam że czasami się zastanawiam czy dam sobie rade z takim okruszkiem Co do wesela też mi się wydaje że bedę już po albo w trakcie więc raczej nie zagoszczę tylko my mamy bliżej bo 120 km ale jak będę jeszcze przed to chyba i tak bede sie bała jechać bo nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie . Wracając do spania ja na siku budzę się 3-4 razy jak już zasnę a zmiana pozycji to już w ogóle co 30 minut bo cała drętwieje a mały fika sobie o różnych porach
W poniedziałek zamawiam już łóżeczko żeby już czekało Dziś kupiłam dużą komodę na ciuchy małego więc wrzesień będzie miesiącem przygotowań muszę popatrzeć czy wszystko mam i czy o niczym nie zapomniałam No i myśle żeby pod koniec września torba była już spakowana i czekała bo październik to będzie pod znakiem zapytania wtedy już tylko będziemy czekać na małego
Oj jak tak myślę to już tak mało czasu zostało że zaczynam myśleć o porodzie i szczerze mówiąc zaczynam się powoli bać
Wczoraj tak sobie siedziałam i oglądałam zdjęcia z USG to pierwsze mam z 7 tyg taka mała plameczka 11 mm a teraz ? taki duży chłop .. Czas leci szybko tu dopiero się dowiedziałam a tu już prawie koniec ..
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
Ja tym razemchyba walizki nie bede pakować tzn wszystko przygotuje ale spakuje przed wyjazdem bo to troche potrwa nie ma tak chop siup tamtym razem zaczęlo się po 1 w nocy a po 6 rano dopiero pojechaliśmy do szpitala na spokojnie bez paniki
(kupcie sobie lewatywke w aptece) jak cos sie zacznie lepiej w domu zrobic choc może nie będzie potrzeby i sama fizjologia się wydarzy
Patrizia tak jak Patuśka pisze wszystko samo przyjdzie to jest tzw instynkt macierzynski choc teraz to wszystko wnecie można wyczytac
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwkaa lewatywka jest niezbędna hehe ja sie jej bardzo bałam ale jak już było po to stwierdzam ze nie ma sie czego bać teraz tu w DE nie robią tylko na życzenie jeśli mi sie uda zrobi w domu a jak nie to chce żeby mi w szpitalu zrobili dla świętego spokoju
- agadzie84
- Wylogowany
- rozmowna
No więc tak: u małego wszystko jest ok, rozwija się dobrze, ale ciąża to jakos 24 tydzień i 5 dzien, bo do zapłodnienia doszło później niż zakładałam waży 734 gramy, wszystkie przepływy w normie, serduszko, narządy wewnętrzne itd prawidłowo, natomiast u mnie przepływy trochę ponad normę i muszę to za ok. 2 tygodnie skontrolować, no i niewykluczone że będzie wskazanie do CC .
No i termin porodu to sam koniec listopada, jak nie początek grudnia.
Patrizia rozumiem Cię doskonale, ją tam w Hiszpanii poza mężem też nikogo nie mam, no teraz teściów ale to nie to samo. Mam nadzieję że w szkole rodzenia poznam jakieś fajne dziewczyny.
Patuska oj to cienko że nie możesz spać...
Też sypiam bardzo dobrze, tylko rano tak 4-5 na siku się budze.
Iwkaa fajnie że jest mozliwosc mała do przedszkola
- Patuśka
- Wylogowany
- rozmowna
Patrizia, iwkaa no ja się boję i może trochę panikuje ale to mój pierwszy więc nie wiadomo czego się spodziewać No ale wszystko się okaże
Ja ze sobą cały dzień walczę żeby nie spać z nadzieją że prześpię noc póki co siedze bo mały tańcuje dziś cały dzień i to tak porządnie kopie z dnia na dzień coraz mocniej
MoNiQa daj znać jak sie macie jak Twoja kruszynka się czuje