BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999014 przez Patuśka
Patrizia a nie wiem biorę je już 2 tyg :) mój po lewej :laugh: :laugh: mój mały też już główką w dół jest już odwrócony a na dole brzucha to tak się rozpycha :P Kurde ja to już się doczekać nie mogę aż przyjdzie na świat im bliżej tym bardziej już chce go zobaczyć itd.:) a to jeszcze tyle czasu :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999018 przez iwkaa
oj dużo czasu przed nami :P ja się wczoraj dowiedziałam że w moim bloku 5 dzieci bedzie ale ja najszybciej i pozniej tak za 2 tyg i reszta na styczen chyba także braknie miejsca chyba na wózki :)
Ale te buciki świetne!!! 8)
Mój maluszek tez uparzył sobie lewą strone i ja się smieje że dupskiem się wypycha jak ma focha :D

9 lata 4 miesiąc temu #999020 przez Patuśka
O to będzie trzeba rezerwacje na miejsce dla wózka robić :lol: u mnie póki co tylko ja się spodziewam więc nie będzie trzeba walczyć o miejsce hehe :)
Ja wczoraj puszczałam muzykę na youtube wyszukałam relaksacyjną muzykę dla dzieci w brzuszku ale na niego nie podziałało to relaksująco :lol: wiercił się jak by tańczył dopóki tego nie wyłączyłam fikał i fikał :lol: :lol: także nie zbyt się zrelaksował :P

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999045 przez agadzie84
Patrizia no w sumie to nie ma po kim być duży;)
Żeby tylko zdrowy był.

Nie wiem czy wspomniałam, ostatnio byłam na maratonie po lumpeksach i upolowalam 4 pary spodni ciazowych, za wszystkie zaplacilam całe 11 zł ;) W tym mam 2 pary takich fajnych lnianych, przewiewnych:)
Dla malego 2 pary bucikow,czapkę i coś tam jeszcze, ale już nieużywanych, też naprawdę za bezcen...zalaczam zdjęcia;)

Iwkaa wow to u Ciebie wysyp niemowlakow w
bloku, naprawdę trzeba będzie zapisy na parkowanie wózka robić;)

Mój też już sobie coraz bardziej sobie poczyna, w weekend moja kuzynka robiła 30-tke w Toruniu, no i m.in w klubie bylismy, nie jakos długo, ale jak wrocilam to dał mi popalic ;) normalnie mialam wrażenie że i ręce i nogi poszły w ruch, a rano poprawił;)

Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #999062 przez Patuśka
agadzie super rzecz i te buciki ekstra:) :)
Ja tez bede musiała wybrać sie na zakupy dla siebie bo teraz chodze w sukienkach ale z dnia na dzien ma byc juz chłodniej a ja w nic sie nie mieszcze więc jakieś dresy i buzę bede musiała zakupic :)

9 lata 4 miesiąc temu #999095 przez agadzie84
Patuska jak masz unsiebie ciuchlandy to kup spodnie ciazowe, mowie Ci, rewelacją i baaardzo wygodne:)

9 lata 4 miesiąc temu #999113 przez MoNiQa89
U mnie zdarzyl sie koszmar :( wczoraj pojechalam na izbe przyjec zrobili mi usg i okazalo sie ze cos bardzo zlego dzieje sie z serduszkiem malej zawolali na konsultacje 4 lekarzy i oni zadecydowali zeby mnie wywiez poza miasto do specjalistycznej kliniki polozniczej patologi ciazy karetka jechalam bardzo szybko na sygnale w asyscie 2 lekarzy kontrolujacych mnie i dziecko a tetno coraz bardziej slablo natychmiast przy dotarciu na miejscu rozbieraly szykowaly mnie do cesarki 4 kobiety moj wozek na ktorym lerzalam prowadzili w biegu tak jak na filmie jedni mi werflon zakladali drudzy dawali narkoze zgroza obudzilam sie po narkozie wolalam czy moja coreczka zyje czy ona przezyla nikt nie chcial nic powiedziec dopiero po 3 godzinach przyszedl dr i powiedzial ze zyje ale jest w bardzo ciezkim zagrazajacym zyciu sytuacji ma ostra niewydolnosc oddechowa klopoty z serduszkiem tachokardie wazy 1.460 i saczyly mi sie wody plodowe przez co wdala sie infekcja powiedzieli ze ona byla przez to w zielonych wodach plodowych i zrobia wszystko co w ich mocy zeby ja uratowac ale mam sie tez przygotowac na najgorsze :( nawet jej nie moge zobaczyc przez ta moja cesarka bo nie umie chodzic z bolu i zabraniaja mi ....jest podlaczona do miliona kabelkow inkubator i jest kruszynka

9 lata 4 miesiąc temu #999125 przez iwkaa
Moniqa musisz byc dobrej myśli! Będe sie modlić za twoja kruszynke bo wszystko musi się dobrze skończyc! Najwazniejsze że twoja córcia żyje musisz byc teraz bardzo silna i wierzyc że wszystko będzie dobrze. Dobrze że jesteś w takim mięście że macie taki szpital specjalistyczny dla takich maluszków ja bym takiej mozliwości niestyety nie miała tutaj u sebie.
Jak będziesz mogła pisz jak co tam u Was jak się ma malutka i wogóle. PO cesarce ciężko wiem ale jak wstaniesz raz to powoli się ruszaj bo najgorzej jak będziesz dużo leżeć wtedy będzie Ci ciężko
Trzymajcie się dziewczynki! :*

9 lata 4 miesiąc temu #999129 przez Patrizia
MoNiQa doskonale Cie rozumiem co teraz czujesz czytając miałm całe ciało w gęsiej skórce :( ale musisz byc dobrej mysli poprostu musisz bedzie dobrze nie będe sie teraz rozpisywać bo to nie jest ważne ale jeśli tylko beda postepy i mala sie unormuje to daj znac emcje opadna i bedziemy mogły pogadać iwkaa ma racje im wczesniej wstaniesz tym lepiej trzymam kciuki &&&&&&&& dlaczego te wody zaczeły się sączyc musiała byc jakaś infekcja pewnie

Ksawerek(*)

9 lata 4 miesiąc temu #999137 przez Patuśka
MoNiQa kurcze :( Tak jak dziewczyny napisały nie możesz się poddawać i musisz być dobrej myśli ! Koniecznie jak będziesz mogła i miała siłę dawaj znać co i jak . Będziemy się modlić za malutką i trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze ! Bądź silna !!

9 lata 4 miesiąc temu #999149 przez paalinkaa
A jakis krakowski ciucholand polecacie?:)

9 lata 4 miesiąc temu #999156 przez paalinkaa
MoNiQa trzymam kciuki za Was! Musi być dobrze!

9 lata 4 miesiąc temu #999160 przez MoNiQa89
Bede silna kochane musze wierzyc ze ona przezyje nie wyobrazam sobie tego inaczej
Byla przed chwila u mnie rechabilitantka zabrala mnie na pierwszy spacer oczywiscie od razu poprosilam zebysmy poszly do mojej emilki pierwszy raz ja zobaczylam jest taka sliczna i taka malutka ale niestety nie moglam ja poglaskac za raczke ale sie poplakalam ma maske tlenowa prawie na cala twarzyczke jest jak okruszek potem zrobie zdjecie i pokaze wam ja smutne jest to ze nie moge dac jej jeszcze imienia bo jest nadal w krytycznym stanie i nigdy nic nie wiadomo
A jesli chodzi o spacer to bardzo mocno bolalo robilo mi sie strasznie slabo no koszmar

9 lata 4 miesiąc temu #999164 przez iwkaa
Moniqa jestesmy z Tobą :(

9 lata 4 miesiąc temu #999165 przez Patrizia
MoNiQa dzielna dziewczynka z Emilki da sobie rade zobaczysz teraz Ty musisz byc mega dzielna trzymam najbardziej na swiecie kciuki za Was &&&&&&& wazne ze juz zaczelas chodzic teraz powolutku do przodu :) najwazniejsze sa te pierwsze doby pozniej juz tylko bedzie lepiej Trzymajcie sie i szepnij Emilce że e-ciotki bardzo jej kibicuja :*

Ksawerek(*)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia