BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #353300 przez Joanna
kasiulka tak zrobię, chyba powieszę sobie na szyi, albo będę zakładać tylko na wyjście z mężem;) dzisiaj na noc zdjęłam i od razu lepiej :)

nati.olsztyn Wszystkiego najlepszego z okazji dnia ślubu, niech to będzie jeden z najpiękniejszych dni w Twoim życiu :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #353304 przez Joanna
kasiulka a na jaki temat piszesz licencjata?:) jakie kierunek studiów kończysz?;)
ja ukończyłam licencjata z pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej ;) chciałam od razu iść na studia magisterskie,ale musiałam wybrać pracę lub studia, zdecydowałam się na pracę :dry:
jednak chyba tak miało być, bo potem zaszłam w ciążę i teraz ciężko byłoby mi jeździć na zajęcia:)

12 lata 8 miesiąc temu #353307 przez blue01
czesc laski:)wszystkiego dobrego Nati:))ja dzis jade do brata na weekend grilowac,wam rowniez zycze wspanialego weekendu:))

12 lata 8 miesiąc temu #353318 przez Madeline
Wszystkiego najlepszego Nati :)

Dziewczynki jaka jest piękna pogoda :D Aż żal siedzieć w domu. Miłego dnia :*

12 lata 8 miesiąc temu #353319 przez Koni
Kasiulka dzięki ja też mam nadzieje że to szybko zleci. Szefowa jak szefowa ale jedna dziewczyna w pracy stwierdziła że co to jest 10h i przecież wystoję to jej powiedziałam że jakbym nie była w ciąży to może tak ale teraz jest mi ciężko i nawet lekarz nie kazał mi tyle stać to się tylko popatrzyła na mnie i skończyła dyskusję.

Mnie dzisiaj coś gardło męczy :dry: obym się tylko nie rozchorowała.

Jak ja już bym chciała żeby to był 28 maja a nie dopiero kwiecień...

nati.olsztyn szczęścia na nowej drodze życia :)

12 lata 8 miesiąc temu #353355 przez sister.anna
Koni dziwne masz te panny w pracy, oni sobie chyba nie zdaja sprawy jakie konsekwensje moga miec z tytuly gdyby ci sie cos w pracy mialo przydarzyc ( odpukac oczywiscie). Absolutnie sie nie zgadzaj na nadgodziny, a dopoki sie nie jest w ciazy to sie nie ma pojecia jak ciezko jest egzystowac a co dopiero tyrac po 10godz. Gdybym ja nie miala pracy siedzacej to juz bym pewnie na urlopie byla.

Nati wspanialego dnia kochana ! I mnostwa szczescia i milosci na nowej drodze :)

U mnie pachnie pieknie prankiem, wczoraj 4 pralki wstawilam a dzis kolejne 2. Az sie nie chce wierzyc ile tych ciuszkow ! Nasza posciel tez wypralam, korzystam ze mezczyzny nie ma w domu.

A tu sobie z rana zrobilam taka mini sesje pamiatkowa :blink:

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #353356 przez sister.anna
I jeszcze takie:

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #353430 przez Kasiulka
Sister.anna pięknie wyglądasz!

Joanna to widzę że my koleżanki po fachu :) ja studiuje pedagogikę wczesnoszkolną i wychowanie muzyczne :) a licencjat mam na temat: wizerunek kobiety jako żony prezentowany w czasopiśmie "kobieta i życie" w latach 70. Gdybym tylko po obronie miała szansę iść do pracy zamiast wracać na uczelnię to też bym poszła :) zobaczymy jak to będzie :)

12 lata 8 miesiąc temu #353432 przez Joanna
kasiulka bardzo ciekawy temat, ale weź tu napisz tyle stron o tym?:)
ja po swoim licencjacie teoretycznie mogłabym już w świetlicy szkolnej pracować, miałam praktyki to już mniej więcej wiem jak taka praca wygląda :blink: jednak większość szkół przyjmując do pracy wymaga od razu poświadczenia o kontynuacji studiów magisterskich :dry:
sister.anna piękny, zgrabny brzusio :)

12 lata 8 miesiąc temu #353435 przez Koni
Hej!

My wyladowalismy na obserwacji w szpitalu bo od srody mam bole w podbrzuszu jak na okres, a maly sie malo ruszal. Zrobili mi ktg i nie ma zadnych skurczy a serduszko bije, nie mniej jednak zostalam na obserwacji i dostalam zastrzyk na plucka dla malego gdyby sie cos wydarzylo. Cisnienie za to mialam 150/92 takze jak na mnie to bardzo wysokie ale to zapewne z nerwow.

12 lata 8 miesiąc temu #353441 przez Joanna
koni miałam ten sam problem 3 tygodnie temu :dry: też zrobili mi ktg, badanie dopochwowe oraz usg, ale wszystko było w porządku. Potem byłam u swojego ginekologa i też w porządku, obaj lekarze stwierdzili, że to normalne i mam się po prostu przyzwyczaić. A u Ciebie coś znaleźli, masz problemy z szyjką? u mnie ten ból jak na okres cały czas się pojawia nawet z kilkudniowymi przerwami spokoju, ale staram się o tym nie myśleć;)sama zgłosiłaś się do szpital? co Ciebie zaniepokoiło?
głowa do góry, wszystko będzie dobrze:)!

12 lata 8 miesiąc temu #353446 przez Koni
Joanna ja mam te bole kika dni nawet w nocy, dotego ten sluz z krwia 1,5 tygodnia temu i do tego maly przez ostatnie 4 dni byl malo aktywny, mialam tez uczucie ze mi strasznie mokro. Zrobili mi ktg i zbadali dopochwowo zeby pobrac wymaz czy mi sie wody nie sacza i dali mi zastrzyk na pluca dla malego. Mam miec jeszcze jedno ktg pozniej i jutro kolejny zastrzyk i byc moze USG. Szyjka nie wiem jak wyglada ale jak robili badanie to nie bylo widac glowki.

12 lata 8 miesiąc temu #353457 przez Joanna
koni na szczęście ktg nie pokazało skurczy, więc miejmy nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Być może będziesz musiała teraz bardzo oszczędzać się, bo praca na pewno wzmaga Twoje dolegliwości...trzymam mocno kciuki, niech synek jeszcze chwilę posiedzi w Twoim brzuszku :) coś te czerwcowe dzieci spieszą się nam na świat :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #353467 przez Koni
Joanna dzieki. Ja tez mam nadzieje ze maly jeszcze poczeka te 5 tygodni no ale w razie czego dostalam zastrzyk wiec ma wieksze szanse :)

12 lata 8 miesiąc temu #353521 przez sister.anna
Dzieki dziewczyny, na zdjeciach brzucho jakos wyglada nawet, ale czuje sie jak slon ! Dobrze ze juz niedlugo zostalo, czas sie ostro wziac za siebie :laugh:

Koni jak to milo ze sie Toba tak zajeli, wydziwiamy na opieke tutaj ale widac jak potrzeba to potrafia stanac na wysokosci zadania. Dobrze miec taki pewnik. Nie zaczelas sie zastanawiac by troszke wczesniej isc na macierzynski? Bo niestety oparcia w swojej szefowej to Ty cos nie masz. A poco sie denerwowac i ryzykowac.

Kasiulka temat pracy bombowy, to pewnie ogladasz duzo jakis starych filmow tez co? Misiow, rejsow itd? Powodzonka z pisaniem.

Kupilam dzisiaj 2 paczki pieluch, Huggiesy i Pampersy, trzeba bedzie sprobowac bo zdania kumpele maja podzielone. A prasowac to juz dzis napewno nie bede, trzeba sie troszke polenic ! Jak wrocilam po paru godz i sie wysmarkalam (za przeproszeniem) to mocno skrwawilam dwie chusteczki. Wiem ze teraz nablonek w nosie jest przekrwiony ale tak to jeszcze nie mialam :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka