BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #354124 przez Joanna
nataleczka_92 a może coś źle pomierzył? kiedy masz kolejną wizytę?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #354130 przez nataleczka_92
nastepna wizyta dopiero 24maja... no w sumie niewiem bo wagowo jest ok bo wazy 1900g, ale np inne pomiary byly podobne, np glowka 33t4dz

12 lata 8 miesiąc temu #354132 przez nataleczka_92
ale moze nie potrzebnie panikuje co do tych pomiarow.
ok zmykam robic kolacyjke i małą kąpać. spokojnej nocki mamusie :)

12 lata 8 miesiąc temu #354133 przez gumis24
czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo ale sledze na biezaco.. :) ja mam w koncu usg w poniedz wiec zobacze synka i dowiem sie jak jest ulozony i jaki duzy...mowilam lekarzowi ze maly jest nisko i rzeczywiscie ale mowi ze to dobrze i nie ma sie czym martwic...moj synus to juz chyba spory bo tak mi wchodzi pod zebra kiedy leze ze o spaniu mowy nie ma...boli ja niewiem taki palacy bol...i bardzo jest aktywny ale to akurat dobrze... :) ja niewiem czy bym przezyla ciaze przez nasze lato tutaj sa takie upaly w lipcu i czerwcu ze zyc sie nie da... :laugh: ale na szczescie nie bedzie tak zle bo ma termin na 18 czerwca i cos mi sie wydaje ze bedzie w terminie o ie nie wczesniej...ile przytylyscie?bo ja juz 11 kilo od poczatku ale juz mi zostalo 6 tygodni wiec nie chyba nie bedzie duzo wiecej...a wcale duzo nie jem...a co do mezczyzn to tez pewnie sie stresuja zarowno porodem jak i faktem ze beda ojcami...

12 lata 8 miesiąc temu #354134 przez Joanna
nataleczka_92 wagowo idealnie, więc może spokojnie zaczekaj do kolejnej wizyty :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #354138 przez Joanna
gumis24 a skąd jesteś, że u Ciebie tak gorąco?:) ja w sumie najpierw schudłam jakieś 4 kilo, a przybrałam około 6-7 kilo licząc od wagi z przed ciąży :blink: Twój dzidziuś też taki aktywny? moja Mała rusza się dzisiaj niemalże cały dzień od 4.30 :lol: :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #354141 przez gumis24
joanna ja mieszkam w Hiszpani i naprawde lipiec,sierpien to czasem koszmar jesli chodzi o upaly!moj synek to jets bardzo aktywny niemal non-stop ....kopie,rusza sie ,wypina he he

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #354144 przez Joanna
gumiś24 to faktycznie u Ciebie jest upalnie w okresie wakacyjnym :lol: ciekawe czy po porodzie nasze maluchy też będą aktywne:) zdarza się, że moja dzidzia po kilkudniowej aktywności więcej śpi, ale zobaczymy jutro;)
lecę obudzić męża, biedny przeziębiony zasnął na kanapie w salonie :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #354166 przez Koni
nataleczka_92 nie przejmuj się może faktycznie termin powinien być z wcześniejszej miesiączki niż ostatniej skoro mały jest większy! Ważne że wszystkie wymiary pasują do siebie :) Mój też cały czas tydzień większy a teraz jeszcze taka waga - małego grubaska :D

gumis24 daj znać jak wizyta! Mój mały też dzisiaj aktywny ale to chyba za te dni co prawie się nie ruszał - strasznie to stresujące więc lepiej jak wariują w tych naszych brzuszkach w końcu to już ich ostatnie podrygi ;)

12 lata 8 miesiąc temu #354214 przez Kasiulka
Straszny upał dziś... Uff... Dziś napisałam kolejny rozdział licencjatu. Dawno nie byłam z siebie tak dumna :laugh:
Tomek skończył malować pokoik dla Zuzi, jutro czeka nas sprzątanie i ustawianie wszystkiego :)
Wyprałam ręcznie już prawie wszystkie ciuszki (podobnie jak któraś z Was-wybaczcie że nie pamiętam która). Robię sobie własnie przerwę od pisania i zabieram się za prasowanie. Te wszystkie ubranka są takie słodkie :) :) :blush: :blush: :blush:
Dziś drugi raz od tego siedzenia spuchły mi stopy :ohmy: Dziwne uczucie :ohmy:

Nie mogę uwierzyć, że to już 34 tydzień ciąży. To wszystko tak szybko się dzieje. Już niedługo dzieciaczki będą z nami. Cieszę się ,że mamy takie fajne terminy porodu, ominą nas te najgorsze upały. Ja już teraz czuję się jak słoń, jestem taka niezgrabna we wszystkim co robię :huh: coraz ciężej mi się chodzi. O spaniu to już nie wspomnę. Wy też wstajecie w nocy żeby jeść?

12 lata 8 miesiąc temu #354267 przez gumis24
Koni dam znac :) juz licze dni do tej wizyty..u mnie ostatnio nie czesto sie zdarza zeby sie malo ruszal ale oczywiscie zdarza sie...tylko on juz jest tak nisko ze te jego wygibasy czasem poprostu bola...a takiej pary jak dzis to juz dawno nie mial he he

12 lata 8 miesiąc temu #354303 przez Koni
gumis24 mój mały też się dzisiaj tak wypina że aż boli ale wolę żeby było tak niż jakbym go miała nie czuć tak jak ostatnio, wtedy kładłam się na brzuchu i pukałam żeby chociaż widzieć że się porusza i potrafiłam nie czuć go przez kilka godzin ale na szczęście wrócił do normy i dzisiaj szaleje cały dzień i już nie denerwuje mamuni :D

Ja też zawsze liczę dni do wizyty teraz kolejną mamy 16 maja :P

12 lata 8 miesiąc temu #354383 przez asia886
Hej:) konia ją też mam wizytę 16 mają:) a termin na 10-13czerwca. Wizytę teraz zrobił mi co 3 tygodnie a wy jak często macie? Ostatnio nie robił mi usg tylko sprawdzał czy mam zapalenie pochwy i nie mam:) minęło mi po 2 turach globulek:) mam nadzieję że już spokój:) wczoraj byliśmy na zakupach z mężem:) kupiliśmy rożek, wannienke:) chusteczkę małej na główkę jak będziemy spacerować:) butelkę szczotkę do czyszczenia butelek pieluchy i kosmetyki dla małej:) a dziś odbieramy łożeczko od mojego znajomego:) jeszcze pościel kupimy i będzie wszystko:) jaki kupujecię smoczek bo ją nie wiem jest tego pełno:) i jaki proszek czy płyn do prania z jakiej firmy najlepiej? Kochane proszę o podpowiedz:)

12 lata 8 miesiąc temu #354385 przez chłopek
asia ja mam avent mój tylko taki toleruje, ale lovi tez fajny.
a proszek mam dzidziuś i lovela też uzywałam

12 lata 8 miesiąc temu #354388 przez Joanna
asia886 mnie większość poleca proszek lub balsam do prania Dzidziuś, bardzo ładnie pachnie i pewnie skuszę się na najbliższych zakupach :)
odnośnie smoczka to wybierzemy zapewne firmy avent uspokajający - znalazłam zestaw dwóch w różnych kolorach z przedziałem wiekowym od 0-6 miesięcy, a to rzadkość, cena przystępna, wklejam poniżej link
www.akpolbaby.pl/smoczki-silikonowe/737-...t-8710103497578.html
Butelka zapewne firmy lovi, też polecana przez inne mamy. Kupimy tylko jedną na początek, nastawiam się wyłącznie na karmienie piersią :) zastanawiam się cały czas nad firmą kosmetyków dla Ali, już sama nie wiem co uczula a co nie, póki co chyba bambino wchodzi w grę;)wszystko wyjdzie niebawem na zakupach :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka