BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #354389 przez chłopek
joanna ja tylko bambino używam i kremów ziaja
jonshona wogółe bo uczula
a smoczki w normalnej cenie ja młodemu kupułam dwa ostatnio za taka sama cene

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #354402 przez gumis24
asia886 ja kupilam firmy mam baby moja siostra miala avent i mowila ze po jakims czasie ciekly...a proszek mam z loveli bo kupilam w PL jak bylam ostatnio..a kupujecie steryzlizator do butelek?? a kosmetyki mam z firmy mustela

13 lata 2 tygodni temu #354410 przez Joanna
chłopek ja też właśnie obstawiam bambino, ziajka też jest delikatna:) no zobaczymy;)
mykam na mały spacerek, póki mam jeszcze siły :lol:

Miłego dnia mamusie :)))

13 lata 2 tygodni temu #354418 przez Madeline
Ale dałyście czadu kochane z tym pisaniem :P

Miałam w planach dużo czasu spędzać na dworzu, ale nie daję rady, jedynie koło 16 mogę wyjść i wtedy siędzę do ciemnego :)

Mój maluszek też nieźle daje czadu, chyba mu tutaj się podoba :P Jak wrócimy do domku to zabieram się za pakowanie torby do szpitala. Ja też wstaję w nocy coś zjeść, bo do rana nie dałabym rady wytrzymać, tak samo ze dwa razy latam siusiu. Z nocki mam mało co, bo jak już coś zjem i się załatwię i chcę iść spać to mojemu szkrabowi zbiera się na figle i wygibasy ;)

Miłego dnia kochane :)

13 lata 2 tygodni temu #354425 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie:) Pozdrawiam Was wszystkie już oficjalnie jako żona mego męża :D hehe
Tak, jak mówiłyście to niezapomniany dzień i niesamowicie szczęśliwe przeżycia mimo ogromnego stresu... sobota była przepiękna, wszystkie moje wcześniejsze obawy były całkowicie bezpodstawne:) Kochane, jeszcze raz dziękuję za wsparcie i życzenia!!!:)

13 lata 2 tygodni temu #354427 przez asia886
Nati to fajnie:) miałaś piękna pogodę i wogóle pewnie cudownie się czułas:) ją miałam w styczniu tego roku w piątek 13 i też było bardzo pięknie cieszę się że wszystko wszystkim się układa:)

13 lata 2 tygodni temu #354430 przez Koni
asia886 ja proszek kupowałam non-bio czyli dla wrażliwej skóry bo w Irlandii nie ma specjalnych dla dzieci. Butelki mam Tommy Tippe i jedną małą z aventu a smoczki avent i też Tommy Tippe bo dostałam w prezencie. A kosmetyki jak już pisałam mam z nivea ;)

nati.olsztyn super że wszystko się udało i pochwal się jakimiś fotkami.

A ja dzisiaj się obudziłam z niesamowitym bólem gardła :dry: Mam nadzieje że szybko mi to przejdzie bo aż ciężko przełykać :(

13 lata 2 tygodni temu #354658 przez Joanna
Dzień dobry :)

od wczoraj widzę, że cisza u nas na forum :blink: co słychać u Was mamusie? na pewno niektórym pogoda doskwiera, robi się coraz cieplej, palce puchną ;) nawet mój mąż musiał zdjąć obrączkę na noc :lol: jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie powiększyć o jeden rozmiar;) byle wytrwać jakoś do czerwca :)

13 lata 2 tygodni temu #354667 przez nataleczka_92
hej kochane.
u mnie koszmarna noc... wymiotowalam,biegunka i okropny bol brzucha... a jak wstalam to co jakis czas kluje mnie brzuch...
niewiem czy to jakies objawy przepowiadajace czy zatrucie ale koszmarnie sie czuje:(

13 lata 2 tygodni temu #354678 przez chłopek
nataleczka moze pojedz do lekrarza
ja ostatnio też sie przytrułam ale tylko wymiotowałam i to nie dużo

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #354680 przez Joanna
nataleczka_92 to może być zwykła jelitówka, ale obserwuj się,jeśli Ci nie przejdzie albo objawy się nasilą wybierz się do lekarza lub na IP. Zjadłaś coś wczoraj co mogło Ci zaszkodzić? u mnie z kolei od rana pojawiła się słabość, robi mi się ciemno przed oczami,więc siedzę i czekam aż mi odpuści :dry: niestety raz na jakiś czas tak mam bodajże już od drugiego trymestru...uroki ciąży, ale dla dzidziusia wszystko zniosę :kiss:

13 lata 2 tygodni temu #354767 przez nataleczka_92
niewiem kochane czy sobie to jakos "wmawiam" czy cos sie dzieje,ale chyba opusil mi sie brzuch... :ohmy: bo jeszcze niedawno jak np usiadlam to ledwo oddech moglam zlapac ,a teraz miedzy piersi a brzuch reka mi wchodzi :unsure:
mam bole w nogach i w krzyzu jak na okres....
na dodatek od paru dni lapia mnie raz na jakis czas skurcze malo bolesne i nie regularne...
jestem w lekkim szoku:( ale caly czas sie obserwuje i jesli cos sie nasili to chyba musze szpital odwiedzic

13 lata 2 tygodni temu #354782 przez sister.anna
Czesc Nataleczka nie chce Cie straszyc ale masz ksiazkowe objawy wg tego co mi na szkole rodzenia mowili. Moze dobrze by bylo to sprawdzic w szpitalu?
trzymaj sie kochana, napewno jestescie bezpieczni tak czy siak. Trzymam kciuki zeby to jeszcze nie to bylo ! :blink:

13 lata 2 tygodni temu #354896 przez Koni
nataleczka_92 po mojej ostatniej przygodzie radziłabym od razu jechać na IP, najwyżej podadzą dzidzi ten steryd i będzie w razie co bezpieczna a ty się nie będziesz denerwować!

Daj znać później ja się czujesz!

My dzisiaj pierwszy dzień w pracy. Ciężko było ale daliśmy radę. Zauważyłam ostatnio że robi mi się strasznie słabo i aż dreszczy dostaję na szczęście po południu przechodzi.
Czy wy też już się tak ciężko czujecie?

Musiałam dzisiaj kupić sobie nowe spodnie ciążowe bo te które miałam już mnie strasznie cisną i muszę nosić opuszczone a wtedy mi uwierają na łonie :dry:

13 lata 2 tygodni temu #354953 przez mamusia-85
Czesc dziewuszki:)
U mmnie ok, Mała w nocy wariuje, moj maz sie z nia bawi, jeszcze przyzwyczai i sobie nie damy z nia rady jak sie urodzi :silly: :lol: W ciagu dnia mala robi sobie przerwy na spanie, ale jest aktywna. Od wczoraj tylko meczy mnie zgaga, ale tylko na wiczor i noc...nawet uwazam co jem na kolacje :dry: W pn bylam u mojego gina i dala mi skierowanie do poradni cukrzycy ciezarnych z powodu tego mojego cukru (172) ona mowi, ze trzeba to sprawdzic czy cukrzyca i do konca ciazy mam stosowac diete :dry: Troche ciezko, ale jakos damy rade :blink: Od wczoraj tez zdarza mi sie, ze kluje mnie brzuch, ale najczesciej po wysilku czy jak zle wsane w lozka itp.
Dziewczyny nie przemeczajcie sie i uwazajcie, bo widze, ze to zle na ciaze wplywa, a zwlaszcza na dzieciaczki, no i mozna wczesniej przed terminem urodzic.nataleczka_92 trzymaj sie i jedz do lekarza jak Tobie nie minie.
Ja ostatnio z moim mezem nie moge sie dogadac, klocimy sie o glupoty, a do tego u mnie hormony szaleja, wszystko mnie denerwuje i czesto placze. My mieszkamy obecnie z tesciami moimi w dwupokojowym mieszkaniu w bloku, wiec z tesciowa tez mam starcia...Budujemy sie wiec w przyszlym roku chcemy sie juz z mala jak bedzie miec roczek wprowadzic i mam nadzieje, ze wtedy bedzie lepiej...
Dobra ide spac, jutro jedziemy do moich rodzicow, mam nadzieje na fajny dzien :blink:
Trzymajcie sie kobietki i dobranoc :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka