BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #355375 przez Koni
nati.olsztyn ja napierania nie mam ale czasami mam wrażenie jakby mi mały miał zaraz wylecieć :dry:

Ty jeszcze może się tak wstrzymaj z tym rodzeniem co najmniej 2 tygodnie żeby dzidzia wyszła w 37 tygodniu a nie wcześniej ;)

W ogóle jak patrze u Was dziewczyny że wy w 35 tygodniu jesteście to sobie uświadamiam że to już tuż tuż :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #355377 przez magda__kielce
gumis24 jesli bol nie bedzie mijal to proponuje jednak skontaktowac sie z lekarzem,
a moze wez sobie nospe moze bedzie lepiej

12 lata 8 miesiąc temu #355386 przez gumis24
magda_kielce dzieki juz wzielam tylko one mi za bardzo nie dzialaja...

12 lata 8 miesiąc temu #355387 przez magda__kielce
gumis24 mnie taz czasem boli dosc mocno ale jak poleze i wezme nospe to przechodzi

12 lata 8 miesiąc temu #355389 przez gumis24
magda_ kielce a czy to z przpracowania czy moze jakis inny powod..?

12 lata 8 miesiąc temu #355392 przez magda__kielce
gumis24 zadarzalo mi sie ze myslalm ze z przepracowania ale od ponad tygodnia jestem na zwolnieniu i tez mi sie zdarzylo mysle ze nie tylko zmeczenie i przepracowanie tez stres i chyba dzidzius jakos tam napiera glowka:) bo moj synus dosc wczesnie sie przekrecil bo na poczatku 7 miesiaca

12 lata 8 miesiąc temu #355409 przez nati.olsztyn
Koni Ja to wiem,że przydałoby się jeszcze chwilę poczekać, ale weź to Małemu przetłumacz:)

12 lata 8 miesiąc temu #355413 przez Joanna
Cześć dziewczyny:)

widzę, że każda z nas ma już jakieś poważniejsze dolegliwości...niestety trzeba wytrzymać, do porodu zostało już naprawdę niedużo :blink:

U mnie od rana pada deszcz, temperatura spadła i w sumie chyba dobrze, lepiej się chociaż oddycha, ale za to senność i niemoc pojawiła się ogromna :lol:

Ciekawe co u chłopka i nataleczki...

Mykam na śniadanko, miłego dnia :)

12 lata 8 miesiąc temu #355419 przez nataleczka_92
czesc kobietki.
ja dla swietego spokoju odwiedzilam dzis IP.
zrobili mi ktg, wychodzily bardzo slabe nie regularne skurcze. ale jesli po nospie przechodzi to jest ok. na szczescie z szyjka wszystko w porzadku. po zrobionym ktg puscili mnie do domu,bo nawet nie polozyli mnie na oddzial(cale szczescie).szkoda tylko ze nie zrobili mi usg,bym wiedziala co myslec o tych pomiarach.
mam sie oszczedzac na kazdym kroku, bo jednak zdalam sobie sprawe ze za duzo na siebie biore. niby jestem w domu na zwolnieniu ale a to sprzatanie,a to obiad,a przede wszystkim opieka nad corka,ktorej wszedzie jest pelno daje pozniej nie przyjemne efekty :(
a mimo wszystko nie chcialabym urodzic wczesniej tymbardziej ze to osmy miesiac :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu #355427 przez Joanna
nataleczka_92 lekkie skurcze na naszym etapie ciąży to normalne, to są te skurcze przepowiadające :blink: dobrze, że wszystko w porządku, oszczędzaj się jak tylko możesz :)
powiedz twardnieje Ci czasem brzuch?

12 lata 8 miesiąc temu #355432 przez nataleczka_92
Joanna brzuch mi twardnieje jak duzo chodze. na poczatku myslalam ze to maly tak sie napina,ale moj gin uswiadomil mi ze to wlasie te twardnienie.
jakbym mogla to bym wogole z lozka nie wychodzila i bylby spokoj,ale mam małą coreczke wiec nią musze sie zajac na pierwszym miejscu,tymbardziej ze maz pracuje trzyzmianowo,kazdego dnia inaczej:(

12 lata 8 miesiąc temu #355450 przez Joanna
nataleczka_92 mnie też właśnie brzuch twardnieje jak za długo postoję czy chodzę, czasem nie wiadomo czy dziecko tak się wypina czy są to właśnie skurcze ;) ja odnoszę wrażenie, że częściej dziecko się rozpycha, bo twardnieje mi zazwyczaj góra brzucha... :blink: faktycznie masz ciężko, ale korzystaj z każdej wolnej chwili aby chociaż posiedzieć czy położyć się, już niedużo nam zostało :)

12 lata 8 miesiąc temu #355459 przez sister.anna
Czesc Mamusie !

Witam w 9 miesiacu !! :lol:

Ale ostatnio jest roboty, jakos z pogody i wolnego nie korzystam, w zasadzie ledwo sie uwijam ze wszystkim, po robocie szybko do domu i albo zajecia w szpitalu ( zapisalam nas na drugie zajecia dla ciezarnych i sa o niebo lepsze od poprzednich) albo jak wczoraj polecielismy do Ikei po nowa wersalke bo bylo takie gigantyczne lozko ktore nam cala przestrzen zajmowalo, a tak sie 2/3 pokoju zwolnilo. Mojego Lukasza tez nosi, do 1 skladal ta wersalke, tnie jakies pulki, w weekend malujemy i sprzatamy eeehhh...

Ale w piatek koncze prace wiec mam nadzieje nie urodzic wczesniej i dla odmiany troche odpoczac :blink:

Koni dzieki za troske, ja tez sie martwie jak widze ze dlugo nie piszesz :kiss:

Nataleczka dobrze ze te wyniki dobrze wyszly, uwazaj na siebie kochana i zaciskaj nozki zeby malenstwo jeszcze sie nie wyklulo.

Chlopek jak tam u Ciebie w szpitalu dbaja? Dasz rade wyjsc na weekend?

Nati u mnie tez ostatnio bole podwozia, najgorzej rano, jakbym cala nocke szalala w jakiejs dzikiej orgii :silly: , a tu nic przyjemnosci, tylko bol z rana... Ale to widac malenstwo schodzi coraz nizej do kanalu rodnego i prze na te biedne nadwyrezone miesnie.

Koni ja tam ciagle spie na prawym boku albo na plecach, juz chyba za pozno by to zaczac zmieniac hahaha. A jak u Ciebie? Przestawilas sie nieco?

12 lata 8 miesiąc temu #355466 przez martynka9996
Cześć dziewczyny ja ledwo co żyje po tych upałach dziś u mnie jakieś 10 stopni mniej ale nogi ręce i nawet twarz mam nadal spuchniętą niestety. Próbowałam smarować altacetem ale nic nie pomaga :(

12 lata 8 miesiąc temu #355468 przez nataleczka_92
Joanna no wlasnie ciezko rozpoznac ktore to twardnienie brzucha, a gdzie sie maly wypina;) ale moj maluszek gdy sie tak wypina to zazwyczaj w paru miejscach co pare minut i pozniej caly czas sie rusza,a te twardnienie to trzyma jakis czas i puszcza.

ja w poprzedniej ciazy skurczy przepowiadajacych dostalam dzien przed porodem,wczesniej nic mi nie bylo. pamietam jak w 38tyg ciazy mialam wizyte( bo u mnie jest tak ze od 36tyg wizyty sa co tydzien) a maz wtedy byl w pracy i musialam w sierpniu ponad 2km(bo tyle mialam)isc na pieszo;) i nic mnie nie bolalo,z tym ze nastepnego dnia wypadl mi ten czop sluzowy i sie zaczelo :P

sister.anna ale Ci dobrze ze to juz 9miesiac. jeszcze tak z poltora tyg i maluszek moze wychodzic;) tez bym tak chciala...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka