BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #356369 przez Joanna
Cześć dziewczynki:)

ja teoretycznie też niby dobrze się czuję,ale ciśnienie niskie, chyba nawet za bardzo, np. 90-60 ;) we wtorek zagadam z ginkiem, bo może faktycznie skacze mi ono tylko na tle nerwowym a tabletki jeszcze bardziej zaniżają :dry: poza tym od kilku dni jak wstaję, to dochodzę do siebie 2 godziny, tak mi się słabo robi, że muszę swoje odsiedzieć :blink: dziwna dolegliwość, którą mam już od 20 tygodnia ciąży :blink:
poza tym pogoda robi swoje, brak słońca i deszcz potęgują słabsze samopoczucie...
Słuchajcie mam takie dziwne pytanko, jak Was jest ze śluzem? jaki on jest? u mnie raz taki kleisty a raz taki ciągnący jak kurze jajko i już sama nie wiem :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #356396 przez nati.olsztyn
Joanna U mnie ze śluzem też bywa różnie, a od paru dni jest kremowo biały dość gęsty i zrobiło się jakby więcej...

12 lata 11 miesiąc temu #356441 przez chłopek
nati też mam taki śluz

12 lata 11 miesiąc temu #356455 przez Madeline
Ja ostatnio myślałam, że mi czop odchodzi, bo miałam taki dziwny śluz :)

Wszystkie jesteście już popakowane do szpitala?

12 lata 11 miesiąc temu #356456 przez Koni
Ja też mam dokładnie taki jak nati.olsztyn ale czasami też bywa ciągnący także spokojnie.

A ja dzisiaj aktywnie spędziłam dzień :) Zrobiłam schabik w sosie, wyprałam pranie i ogarnęłam prawie pokój. Zostało jeszcze jedno pudło i 3 torby które muszą się znaleźć na strychu no ale widać już podłogę i łóżko :D

12 lata 11 miesiąc temu #356461 przez Hea
Hej wszystkim :)

Dłuuugo nie pisałam, ale to przez brak czasu :P Ciągle jakieś grille i imprezy rodzinne.

U mnie śluz jest taki właśnie biały i bardziej gęsty ale to podobno normalne

A do szpitala spakowane wszystko oprócz tych dużych podpasek (muszę jeszcze kupić)

W sumie dziś jest 6 maj więc termin mam dokładnie za miesiąc, więc właśnie zaczął się 9 miesiąc :)

Ból nerki mi minął i w sumie z dolegliwości to tylko zostało zmęczenie, ból pleców czasem i często ból tam w środku te kości wszystkie między nogami (czasem trudno jest mi się nawet ruszyć a co dopiero wstać :pinch: )

A jak tam u Was?

12 lata 11 miesiąc temu #356464 przez chłopek
ja sie nie pakuję, spakuje sie jak bedzie czerwiec
moja kolezanka spakowana była 2 tyg przed porodem i była w szpitalu teraz na ktg juz 2 tyg po terminie jest, i powiedzieli jej ze nic sie nie zapowiada. to ja jej mówie wez sie wypakuj, wypakowała torbę i o 21 jej wody odeeszły

12 lata 11 miesiąc temu #356466 przez nati.olsztyn
Ja już spakowana...:)

12 lata 11 miesiąc temu #356467 przez Madeline
Kochane miałyście pobrany wymaz na badanie GBS? Ja miałam teraz w środę i wyniki będę znać już 9 maja na wizycie u mojego gin. Jak nie miałyście to poproście swoich gin o to. Poczytajcie sobie o tym badaniu tutaj www.paciorkowiec.pl/

12 lata 11 miesiąc temu #356469 przez chłopek
ja dopiero bede miec to badanie

12 lata 11 miesiąc temu #356473 przez nati.olsztyn
Ja ide we wtorek i wtedy moja gin. ma mi pobrać...

12 lata 11 miesiąc temu #356479 przez nataleczka_92
hej kobietki
dzis mam lenia takiego ze szok,chyba przez ta pogode,niebo zachmurzone i zimno:(
a mi dzis znow po poludniu brzuch twardnial i bolal:(
ja jeszcze torby spakowanej nie mam, bo dopiero teraz w maju wszystko potrzebne dokupie.

Joanna jakie bierzesz tabletki na cisnienie? bo ja Dopegyt

12 lata 11 miesiąc temu #356482 przez gumis24
Madeline ja nie mam jeszcze torby spakowanej i nie bede jej pakowac przez jakies 2-3 tygodnie conajmniej bo mam w domu remont i jeszcze troche potrwa takze nawet nie mam jak jej spakowac,dopiero jak bede ukladac rzeczy malego w jego pokoju to sie tym zajme...ale mam juz wszystko kupione wlacznie z pampersami...
ja czuje sie dobrze i mam nadzieje ze tak juz zostanie do konca nie moge sobie pozwolic na slabe dni bo czeka mnie jeszcze caly ogrom sprzatania i zakupw dekoracyjnych do domku
u mnie tez sluz jest bialy i bywa ze jest go nawet sporo...

12 lata 11 miesiąc temu #356490 przez Kasiulka
gumis24 ja na każdym kroku też muszę słuchać takiego głupiego gadania :dry:
Wczoraj jak moja teściowa zaczęła gadkę : "jaka Ty jesteś gruba" to Tomek wziął miarkę krawiecką
zmierzył jej obwód brzucha, a później mój i się okazało że ma tyle samo co ja,
tylko że ona nie jest w ciąży :woohoo: :lol: :laugh: tak jej się głupio zrobiło że pojęcia nie masz :lol: :lol: :lol:

Madeline mi tak samo strasznie gorąco ...
mogę nic nie robić, leżeć i i tak jest mi duszno. a co do torby to częściowo spakowaną mam, ale mam nadzieję że na dniach uzupełnię wszystko co mam do zabrania :)

12 lata 11 miesiąc temu #356502 przez gumis24
kasiulka he he chcialabym widziec jej mine :laugh: najsmieszniejsze jest to ze nadal mieszcze sie w "normlane"nie ciazowe ubrania tylko o rozmiar wieksze czyli zwykle nosilam 36 a teraz 38 czyli nie jest wcale az tak zle...wlasnie w sobote kupialm sobie sliczne szorty wlasnie w rozmiarze 38...wiadomo ze mam brzuszek,dziwne zeby nie w koncu niedlugo koncze 8 miesiac..ja sie z tego poprostu smieje...na glupte niektorych nic sie nie poradzi...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka