- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Eh naprawdę te nasze czerwcowe dzieciaczki są strasznie niecierpliwe.
nataleczka_92 jak tam u Ciebie? Byłaś w szpitalu? Jak się czujesz?
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja ostatnie dni spędziłam raczej aktywnie - grillowanie, spacery, zakupy - troche męczące te upały, ale i tak wolę taką pogodę niż zimno. Najgorsze to, że stopy mi strasznie puchną i już tylko w klapkach mogę chodzić. Ale przez tą aktywność, wydaje mi się, że maluch się jakoś mało rusza - dziś rano to nawet go nie czułam i pukałam,szturchałam i nic nie pomagało. Poszłam coś zjeść i dopiero zaczął łobuzować. A zwykle jak usypiałam i się budziłam był najbardziej aktywny. Muszę chyba zacząć liczyć jego ruchy.
chłopek trzymam kciuki, żeby wszystko było w najlepszym porządku, daj znać co i jak!
Miłego dzionka Wam życze!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
nataleczka_92 daj znać co u Ciebie
Jejku,niech te nasze czerwcowe dzieci trochę przystopują i posiedzą jeszcze w brzuchach
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
a w nocy na lewym boku to nawet nie jestem w stanie spac,tak mnie boli od paru dni cale biodro i noga
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
nataleczka Jeśli coś Cię niepokoi to może warto podjechać na IP dla Twojego spokoju, po co masz się denerwować...
Ja wczoraj byłam chyba na ostatniej zakupowej eskapadzie przed porodem. Pojechałyśmy z koleżanką, która tez jest w ciąży, termin ma tydzień po mnie, zaliczyłyśmy w sumie tylko jedną hurtownie z bielizną i dosłownie kilka sklepów w galerii i byłam ledwo żywa, totalnie padłam. Takie wypady to już nie dla mnie...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nataleczka_92 jak Cię tak boli że na boku nie możesz leżeć to lepiej to sprawdź i jedź na IP.
Niby nam dużo nie zostało a dzieciaczki i tak się śpieszą. Do mnie w pracy już mówią żebym im tylko nie urodziła
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
U mnie dzis dobrze, Mala troche niemrawa byla w ciagu dnia bardziej sie krecila niz kopala W nocy daje ostatnio popalic, zgaga na szczescie minela i to klucie z boku brzucha tez, mysle ze bylo to przez przemeczenie, bo teraz wariuje po sklepach za wyprawka i jeszcze jezdze autem wiec trzeba bedzie troche zwolnic...Dzisiaj po wizycie u moich rodzicow polozylam sie i zdrzemnelam na dwie godziny i czuje sie jak nowo narodzona
Dziewczyny tez sie oszczedzajcie i odpoczywajcie, bo to nie sa zarty pod koniec ciazy to ostatni moment, bo potem to malenstwo wypelni kazda wolna chwile, wiec teraz jak najwiecej trzeba sie lenic
Dajcie znac jak tam chłopek i nataleczka, bo sie wszystkie mamy czerwcowe juz o was martwia.
Dzis jak mnie moja mama zobaczyla to mowi, ze byc moze tez urodze wczesniej, bo mam spory brzuszek, takze zobaczymy w sumie w 38 tygodniu to juz norma by byla wiec w polowie czerwca moze Mala bedzie chciala wyjsc juz na ten swiat, oby bylo dobrze dzieczyny
Spijcie dobrze i duzo odpoczywajcie!!!
Buziaki
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My jeszcze czekamy na paczkę od mojej siostry z rzeczami po jej synku Muszę ją tylko nadać z domu w PL bo tam siostra wysłała i już wszystko będzie
Od tygodnia mam manie kupowania bucików mojemu skarbeczkowi Ma 3 pary i chyba na tym skończę
Właśnie chłopek, nataleczka_92 jak tam u Was?
A gdzie się podziała sister.anna i madeline?
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widze ze naprawde te nasze dzieciaczki sa dosc ruchliwe i wiekszosc z nich probuje nam zrobic stracha ze ju chca wyjsc ale miejmy nadzieje ze jeszcze posiedza w naszych brzuszkach
chłopek, nataleczka_92 mam nadzieje ze juz sie lepiej czujecie i dzieciaczki tez
MOj misio tez szaleje mam wrazenie ze chwilami czuje go juz gdzies brdzo nisko, i niestety bardzo odczowam bol w kosci lonowej jak wstaje z pozycji lezacej.
Po zatym w koncu popralm ubranka maluszkowi i poprasowalam przez wolne dni,zostala mi tylko posciel i kocyki a w sobote jedziemy po lozeczko i wozeczek
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Koni Masz racje, pusto tu jakoś ostatnio...
Mnie wczoraj popoludniu dopadło takie nieprzyjemne a chwilami bolesne napieranie na krocze( dokładnie to miejsce między odbytem a wejsciem do pochwy). Podobno to jest normalne na tym etapie ciąży, ale strasznie nieprzyjemne. Miewałam to już wcześniej ale bardzo sporadycznie i sto razy delikatniejsze niż teraz... Chyba moje ciałko powoli przygotowuje się do porodu.
A jak pojechaliśmy wczoraj wieczorem do znajomych, to koleżanka stwierdziła ( sama też jest w ciąży, termin ma tydzień po mnie), że na jej oko to ja za tydzień urodzę...ciekawe co?
A powiedzcie, Kobietki, macie też takie napieranie???
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jesli chodzi o ja mam dokladnie to samo jak dlugo jestem w jednej pozycji i wstaje to bardzo mnie wszystko ciagnie i napiera ku dolowi
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es