BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #354966 przez chłopek
hej mamuśki ja w szpitalu jestem.miałam dzisiaj wizytę i okazało że skracala mi się szyjka dostałam kroplowki na płuca dla maluszka.i jeszcze jakieś inne.narazie nic nie wiem jak będę coś więcej wiedzieć dam znać.nataleczka a ty jak się czujesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #354983 przez Koni
chłopek uważaj na siebie! Mam nadzieje że wyjdziecie do domu jeszcze w dwupaku! A masz jakieś skurcze? Daj znać jak już coś będziesz wiedzieć!

Eh naprawdę te nasze czerwcowe dzieciaczki są strasznie niecierpliwe.

nataleczka_92 jak tam u Ciebie? Byłaś w szpitalu? Jak się czujesz?

12 lata 8 miesiąc temu #355011 przez iwonka_wwa
Ale się mamuśki rozpisałyście!

Ja ostatnie dni spędziłam raczej aktywnie - grillowanie, spacery, zakupy - troche męczące te upały, ale i tak wolę taką pogodę niż zimno. Najgorsze to, że stopy mi strasznie puchną i już tylko w klapkach mogę chodzić. Ale przez tą aktywność, wydaje mi się, że maluch się jakoś mało rusza - dziś rano to nawet go nie czułam i pukałam,szturchałam i nic nie pomagało. Poszłam coś zjeść i dopiero zaczął łobuzować. A zwykle jak usypiałam i się budziłam był najbardziej aktywny. Muszę chyba zacząć liczyć jego ruchy.

chłopek trzymam kciuki, żeby wszystko było w najlepszym porządku, daj znać co i jak!

Miłego dzionka Wam życze!

12 lata 8 miesiąc temu #355021 przez chłopek
koni skorczy nie mam ale chyba po kroplowce przeszły co w poniedziałek w domu miałam i0brzuch mi twardnial.mam nadzieję ze na sobotę wyjdziemy bo strasznie tęsknie za Ksawciem i mężem

12 lata 8 miesiąc temu #355028 przez Joanna
chłopek wszystko będzie dobrze, oby wypuścili Cie jak najszybciej do domu :) mnie też od kilku dni twardnieje trochę brzuch, ale bardziej jak stoję czy chodzę i czasem czuję lekkie napieranie jakby na szyjkę albo pęcherz :dry: mam wizytę i ginekologa we wtorek to zobaczymy,póki co żadne moje dolegliwości żadnych szkód nie wyrządzały, tym bardziej z szyjką ;)

nataleczka_92 daj znać co u Ciebie
Jejku,niech te nasze czerwcowe dzieci trochę przystopują i posiedzą jeszcze w brzuchach :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #355055 przez nataleczka_92
hej mamusie. ja wczoraj polezalam i troche sie uspokoilo. niestety w nocy znow mnie obudzil ten bol brzucha... zadzwonilam dzis do swojego gina i powiedzial zeby brac nospe, bo to moga byc te skurcze przepowiadajace i aby jak najwiecej sie oszczedzac i obserwowac. a jesli nie uspokoi sie do wieczora lub jutra to najlepiej przyjechac na oddzial,on ma akurat jutro dyzur i wtedy wszystko sprawdzimy. no a troche sie niepokoje bo malutki cos malo ruchliwy.
a w nocy na lewym boku to nawet nie jestem w stanie spac,tak mnie boli od paru dni cale biodro i noga

12 lata 8 miesiąc temu #355062 przez blue01
widze,ze niedobrze sie dzieje,dzieci maja juz chyba dosc siedzenia ;) oby wszystko bylo w porzadku i urodzily sie o czasie

12 lata 8 miesiąc temu #355139 przez nati.olsztyn
chłopek na pewno Was szybciutko wypuszczą skoro już jest lepiej:) trzymam za Was kciuki

nataleczka Jeśli coś Cię niepokoi to może warto podjechać na IP dla Twojego spokoju, po co masz się denerwować...:)

Ja wczoraj byłam chyba na ostatniej zakupowej eskapadzie przed porodem. Pojechałyśmy z koleżanką, która tez jest w ciąży, termin ma tydzień po mnie, zaliczyłyśmy w sumie tylko jedną hurtownie z bielizną i dosłownie kilka sklepów w galerii i byłam ledwo żywa, totalnie padłam. Takie wypady to już nie dla mnie...

12 lata 8 miesiąc temu #355197 przez Koni
chłopek to dobrze że nie masz skurczy :) Oni Ci podają kroplówkę z tym sterydem? Ja miałam 2 zastrzyki.

nataleczka_92 jak Cię tak boli że na boku nie możesz leżeć to lepiej to sprawdź i jedź na IP.

Niby nam dużo nie zostało a dzieciaczki i tak się śpieszą. Do mnie w pracy już mówią żebym im tylko nie urodziła :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #355328 przez mamusia-85
Hejka:)!!!
U mnie dzis dobrze, Mala troche niemrawa byla w ciagu dnia bardziej sie krecila niz kopala :silly: W nocy daje ostatnio popalic, zgaga na szczescie minela i to klucie z boku brzucha tez, mysle ze bylo to przez przemeczenie, bo teraz wariuje po sklepach za wyprawka i jeszcze jezdze autem wiec trzeba bedzie troche zwolnic...Dzisiaj po wizycie u moich rodzicow polozylam sie i zdrzemnelam na dwie godziny i czuje sie jak nowo narodzona :blink:
Dziewczyny tez sie oszczedzajcie i odpoczywajcie, bo to nie sa zarty pod koniec ciazy to ostatni moment, bo potem to malenstwo wypelni kazda wolna chwile, wiec teraz jak najwiecej trzeba sie lenic :silly: :lol:
Dajcie znac jak tam chłopek i nataleczka, bo sie wszystkie mamy czerwcowe juz o was martwia.
Dzis jak mnie moja mama zobaczyla to mowi, ze byc moze tez urodze wczesniej, bo mam spory brzuszek, takze zobaczymy w sumie w 38 tygodniu to juz norma by byla wiec w polowie czerwca moze Mala bedzie chciala wyjsc juz na ten swiat, oby bylo dobrze dzieczyny :blink:
Spijcie dobrze i duzo odpoczywajcie!!! :)
Buziaki :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355346 przez Koni
mamusia-85 wyprawka już skompletowana?
My jeszcze czekamy na paczkę od mojej siostry z rzeczami po jej synku ;) Muszę ją tylko nadać z domu w PL bo tam siostra wysłała i już wszystko będzie :P

Od tygodnia mam manie kupowania bucików mojemu skarbeczkowi :D Ma 3 pary i chyba na tym skończę :P

Właśnie chłopek, nataleczka_92 jak tam u Was?

A gdzie się podziała sister.anna i madeline?

12 lata 8 miesiąc temu #355362 przez magda__kielce
Hej mamusie dlugo mnie nie bylo ale mam nadzieje ze niczego nieominelam czytajac :) bo mnustwo wpisow

Widze ze naprawde te nasze dzieciaczki sa dosc ruchliwe i wiekszosc z nich probuje nam zrobic stracha ze ju chca wyjsc ale miejmy nadzieje ze jeszcze posiedza w naszych brzuszkach

chłopek, nataleczka_92 mam nadzieje ze juz sie lepiej czujecie i dzieciaczki tez

MOj misio tez szaleje mam wrazenie ze chwilami czuje go juz gdzies brdzo nisko, i niestety bardzo odczowam bol w kosci lonowej jak wstaje z pozycji lezacej.
Po zatym w koncu popralm ubranka maluszkowi i poprasowalam przez wolne dni,zostala mi tylko posciel i kocyki a w sobote jedziemy po lozeczko i wozeczek :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #355366 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie!:)

Koni Masz racje, pusto tu jakoś ostatnio...

Mnie wczoraj popoludniu dopadło takie nieprzyjemne a chwilami bolesne napieranie na krocze( dokładnie to miejsce między odbytem a wejsciem do pochwy). Podobno to jest normalne na tym etapie ciąży, ale strasznie nieprzyjemne. Miewałam to już wcześniej ale bardzo sporadycznie i sto razy delikatniejsze niż teraz... Chyba moje ciałko powoli przygotowuje się do porodu.:)
A jak pojechaliśmy wczoraj wieczorem do znajomych, to koleżanka stwierdziła ( sama też jest w ciąży, termin ma tydzień po mnie), że na jej oko to ja za tydzień urodzę:D...ciekawe co?
A powiedzcie, Kobietki, macie też takie napieranie???

12 lata 8 miesiąc temu #355370 przez magda__kielce
nati.olsztyn niestety pusto ale to pewnie przez piekna pogode i wolne dni :)
A jesli chodzi o ja mam dokladnie to samo jak dlugo jestem w jednej pozycji i wstaje to bardzo mnie wszystko ciagnie i napiera ku dolowi

12 lata 8 miesiąc temu #355372 przez gumis24
Czesc mamuski mnie od wczoraj (caly dzien) tak brzuch boli ze szok...cala noc nie spalam..jedynie jak leze i sie nie ruszam to jest ok..a jak wstaje to tak mnie rwie na dole...maly na szczescie sie rusza moze nie az tak duzo ale jednak...martwie sie.. :( w poniedz mam wizyte u lekarza mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu i ze mi to przejdzie..takze dzis dzien w lozku...do tego mam remont i naprawde trudno nic nie robic jak meza nie ma calymi dniami bo w pracy...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka