BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355479 przez nataleczka_92
a to moj dzisiejszy brzuszek... powiedzcie same czy sie nie opuscil??? :unsure:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #355539 przez mamusia-85
Witajcie dziewczeta:)!
U mnie dziś pogoda deszczowa, spac sie chce...Mała spokojna, ale daje o sobie znac :laugh:
Koni komoda, połka i łóżeczko w przyszlym tygodniu maja przysc, ja juz zaczynam prac ubranka dla malej, zostal mi jeszcze do kupienia jeden komplecik, ale tym razem troche wiekszy chce kupic rozm.62.Pare rzeczy jeszcze zostalo mi do kupienia, dla siebie mam wszystko oprocz maści na brodawki, chce jeszcze kupic termometr dla malej z miekka koncowka, materac do lozeczka, cieplejszy kocyk, krem pielegnacujny, emulsje do kapieli, paleczki z wata i waciki, a tak to juz mam wszystko do szpitala raczej teraz wszystko poprac i spakowac :blink: Reszte dokupi mi maz jak czegos zabraknie a bede w szpitalu, a wozek chcemy kupic 3w1 w czerwcu, bo do szpitala jest wymagany fotelik gdy sie juz wychodzi.
Oto wózek:
www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=789
Nataleczka ja nie wiem czy sie opuscil, dbaj o siebie i staraj sie wypoczywac, byle do 37 tygodnia:)
Na razie dziewczyny :)
Milego dnia :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #355544 przez mamusia-85
Przesyłam zdjęcie mojego obecnego brzuszka :blink:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #355546 przez mamusia-85
Mam do was pytanie kobitki, jakie macie kupione podklady poporodowe, bo ja Bella i jaki oprocz Loveli polecacie plyn do prania ubranek dzieciecych taki zeby nie uczulal i nie za drogi, bo lovela jest dobra, ale jest go malo i nie jest tani :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #355561 przez gumis24
Nataleczka_92 ja tez mam mniej wiecej brzuszke tak wysoko jak Ty ale nie powiem jak pisalam wczesniej maly jest juz naprawde nisko...ale lekarz mowi ze jest ok ze lepiej nisko do porodu...
mamusia 85 ja nie kupuje podkladow tylko podpaski te najwieksze na noc..zreszta nie zawsze sie krwawi moja siotra tylko plamila i uzywala wkladek higienicznych...co do proszku to mam lovele jest bardzo wydajna a i tak bede tylko uzywac do pol roku a pozniej normalny tylko plukac bede podwojnie...

12 lata 8 miesiąc temu #355583 przez Joanna
mamusia-85 wózek śliczny, bardzo lubię fioletowy kolor:) sama zdecydowałam się na kolor beżowy z dodatkami czekolady i niebieskiego, akurat na lato :laugh:
brzuszki także piękne :)
nataleczka_92 ja mam podobnie osadzony brzuszek, więc nic Ci na pewno nie opada:)
Hihi brzuch mi drga już od 15 minut, Ala męczy się z czkawką :kiss:
A Wasze dzieciaczki też tak długo mają czkawkę?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355585 przez Joanna
Odnośnie podkładów też wybieram Bella Mama, zaraz biorę się zamawianie staników, koszul i akcesoriów do szpitala :) chciałabym powoli zacząć pakować torbę, będę wtedy spokojniejsza:)
polecano mi proszek i płyn do prania Dzidziuś, ja zdecydowałam się na proszek :)

12 lata 8 miesiąc temu #355641 przez chłopek
część dziewczyny ja dalej w szpitalu na noc mam dostać kroplowke znowu.ginekolog na wizycie mówiła ze mnożę wyjdę jutro ale się okaże po badaniu rano. Mamusicie ja mam proszek dzidziuś,i tylko rok używałam później proszek sensitiv i plukalam 2 razy. Dziewczynki mi też brzuszek twardnial no i to ze szyjka się skracala to dlatego szpital.a podkłady to Bella używałam a później podpasek tych dużych bella

12 lata 8 miesiąc temu #355655 przez nati.olsztyn
chłopek Trzymaj się tam cieplutko:)mam nadzieję że jutro będzie wszystko dobrze i wyjdziesz do domku:)Trzymam kciuki!

12 lata 8 miesiąc temu #355683 przez chłopek
byłam na usg i na 100%mam synka wazy 2600 wszystko jest ok

12 lata 8 miesiąc temu #355691 przez nati.olsztyn
chłopek Gratulacje Synusia! Wreszcie się pokazał:)

12 lata 8 miesiąc temu #355693 przez Joanna
chłopek gratuluję synka, w końcu się pokazał :) spory już ten Twój maluszek:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355711 przez Koni
sister.anna no to gratulacje 9 miesiąca :) Jak sobie pomyślę że za tydzień u ciebie może się wszystko wydarzyć to aż uwierzyć nie mogę że to już!

Co do spania po wizycie w szpitalu nie mam już takich bóli, brzuch mi tak nie twardnieje w nocy i o dziwo się nie przekręcam na plecy :)

nataleczka_92 oszczędzaj się bo to już nie żarty! Przy dziecku na pewno ciężko ale jeszcze troszkę nam zostało! Co do brzuszka to ja też cały czas mam w dole.

nati.olsztyn wiem że dzidzi nie przekonasz ale dobrze by było jakby poczekała ;)

gumis24 ty też się oszczędzaj i mam nadzieje że bóle przejdą!

chłopek no to gratuluje synka :) Mam nadzieje że wyjdziecie i wszystko będzie dobrze i doczekamy do tych naszych terminów. Twój mały to też już kawał chłopa ;)

A ja dzisiaj dostałam w pracy fory :) Dziewczyny kazały mi sobie posiedzieć na kasie :P Mimo wszystko mały się tak rozpychał że siedzieć było ciężko, do tego powoli siada mi już kręgosłup :/

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355717 przez madziaska
mamusia-85 napisał:

Mam do was pytanie kobitki, jakie macie kupione podklady poporodowe, bo ja Bella i jaki oprocz Loveli polecacie plyn do prania ubranek dzieciecych taki zeby nie uczulal i nie za drogi, bo lovela jest dobra, ale jest go malo i nie jest tani :dry:

Podklady Bella sa bardzo dobre ;) Jesli chodzi o plyn do prania, wszystkie rzeczy dzidziusia wypralam najpierw w Jelpie, ale za drugim razem juz w Dzidziusiu, jest bardzo fajny i niedrogi. Moja corke nie uczulil ;) Pozdrawiam i powodzenia zycze :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355827 przez sister.anna
Dziewczyny Wy mnie przestancie straszyc !! Ja sie jeszcze na porodowke nie wybieram :silly:
Dopiero w piatek koncze prace a w sob przyjezdza do mnie Mama na tydzien i do fryzjeta mam isc i w ogole hehehe. No i dopiero mialam sobie odpoczac na urlopiku i takie tam.

Kurcze Mamusie trzymamy nozki skrzyzowane, do terminu jeszcze chwilka :)

Chlopek gratulacje synka i super ze wszystko ok z Wami.

Mamusia i Nataleczka brzuszki na schwal, nic nie opuszczone, kraglutkie i zdrowiutkie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka